Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Μαζέψατε αποδείξεις; Θα πάρετε χρήματα από την εφορία!

Τις αποδείξεις εκμεταλλεύονται οι φορολογούμενοι και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, παίρνουν πίσω χρήματα από την εφορία, αντί να πληρώσουν.
Συγκεκριμένα αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία κατά τις δύο πρώτες αποστολές εκκαθαριστικών σημειωμάτων προς τους φορολογούμενους το 39,85% των
σημειωμάτων αυτών είναι πιστωτικά. Το 41,38% είναι μηδενικά σημειώματα και το υπόλοιπο 18,77% είναι χρεωστικά. Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την εως τώρα αυξημένη αποστολή πιστωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να έχουν επιπλέον αφορολόγητο ποσό πέραν των 12.000 ευρώ εάν συγκεντρώσουν ποσό αποδείξεων έως 15.000 ευρώ.
Το γεγονός αυτό οδηγεί σε αυξημένη επιστροφή φόρου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στο ΑΠΕ οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά αποδείξεων δαπανών που εγγράφουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις είναι πραγματικά.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 311.471 πιστωτικά σημειώματα, 323.406 μηδενικά και 146.735 χρεωστικά.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά την τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εστάλη αυτές τις ημέρες στους φορολογούμενους προκύπτει ότι τα 228.389 σημειώματα είναι πιστωτικά, τα 236.942 είναι μηδενικά και τα υπόλοιπα 106.501 χρεωστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου