Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ήλιος, υπέδαφος, αιολική ενέργεια τα «δώρα» μας

Υπέρ ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. τάσσεται ο Γερμανός σοσιαλιστής και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου Τζο Λάινεν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Λάινεν εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα «έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μπορεί να έχει μια πολύ
καλή και απολύτως υγιή υποδομή και ίσως θα μπορούσε να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που θα εξάγει σε άλλες χώρες». Εκτίμησε ότι η Γερμανία θα επένδυε στην Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Δεν πρέπει να προχωρούμε μόνο σε περικοπές δαπανών και σε μεταρρυθμίσεις των συστημάτων μας. Αυτά μπορεί να είναι απαραίτητα, αλλά από την άλλη πλευρά χρειαζόμαστε επενδύσεις», είπε και πρόσθεσε: «Έχετε πολύ ήλιο, έχετε δυνατότητες υπεδάφους, έχετε αιολική ενέργεια και άλλα σύγχρονα συστήματα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι υπόδειγμα για την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας νέας ενεργειακής δομής».

Ο Λάινεν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της πολιτικής που ακολουθούν Βερολίνο και Παρίσι, λέγοντας πως η γερμανική και η γαλλική ηγεσία εξακολουθούν να βλέπουν την κατάσταση με παρωπίδες. Εξέφρασε δε την άποψη ότι μόνη λύση για την επίλυση της κρίσης είναι το ευρωομόλογο. «Η δική μου άποψη είναι ότι χρειαζόμαστε ευρωομόλογα. Πρέπει να μοιραζόμαστε το ρίσκο στην ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς είναι το βήμα που θα έπρεπε να κάνουν αλλά που τελικά δεν κάνουν. Και το Βερολίνο και το Παρίσι βλέπουν με παρωπίδες, δεν έχουν το θάρρος να επιλύσουν το ζήτημα γρήγορα αλλά και επί της αρχής. Αντιθέτως κάνουν ένα μικρό βήμα κάθε φορά. Οι αγορές δεν υποχωρούν, αλλά εξακολουθούν να τεστάρουν πόσο αντέχει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τόνισε και έκανε λόγο για έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη.

«Όλοι σκέφτονται βραχυπρόθεσμα, έχουν άγχος και το βλέμμα τους στραμμένο στις επόμενες εκλογές. Αυτό είναι μιζέρια. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά και για ένα όραμα για τις χώρες-μέλη, την ΕΕ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου