Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας αναγνώστης γράφει για το Άλσος


Παντού γύρω μας ακούμε για τις εκστρατείες καθαρισμού ακτών, πόλεων, πάρκων και δασών που αναλαμβάνουν διάφοροι φορείς σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους. Το έργο βέβαια δεν βγαίνει με μισθωτούς εργάτες αλλά με Εθελοντές. Έτσι και σε μας. Έγινε καθαρισμός του Άλσους. Δεν έχουμε ούτε ακτές ούτε ποτάμια, αλλά διαθέτουμε άλσος 427 στρεμμάτων. Και κάποια στιγμή έπρεπε κάποιος να αναλάβει. Η κατάσταση μπόχας που επικρατούσε σε αυτό δεν
πήγαινε άλλο.
Ανέλαβε λοιπόν την πρωτοβουλία ο Σύλλογος των  Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας.

Ταυτόχρονα ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας επιτέλους άρχισε να κινείται και πήρε πάνω του όλη την προσπάθεια.

Εδώ και μία βδομάδα κρέμασε τεράστιο πανό στην είσοδο του άλσους στην Δεκελείας που καλούσε τους Δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Το «Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου», που δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες όταν άρχισε να εφαρμόζεται ο Καλλικράτης έκανε μια πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα κινητοποίηση.
Κατάφερε μα την καμπάνια του να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 άτομα.

Την μέρα του καθαρισμού, είχαν στηθεί ομπρέλες και πάγκοι με νερά, σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και οι «Εθελοντές του Γραφείου» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τόσο πολύ κόσμο που μάλλον δεν τον περίμεναν.
Μπράβο τους!!

Από νωρίς το πρωί, ανέβαινε τον δρόμο του άλσους ένα πολύχρωμο πλήθος από μικρά παιδιά με τους γονείς τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, (όλοι πλην τεσσάρων (4) μετά το μνημόσυνο των Μικρασιατών), ανέβηκαν και έδωσαν ένα χεράκι. Ευχαριστούσαν τον κόσμο που συνεχώς ερχόταν.

Ακόμα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που έπινε τον καφέ του στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ, άφησε για λίγο την παρέα του και ήρθε και αυτός να βοηθήσει και να δώσει το καλό παράδειγμα στους δημότες μας.

Ήταν εκεί πάρα πολλοί εργάτες της καθαριότητας που μάθαμε μάλιστα ότι δεν ζήτησαν υπερωρίες για την συμμετοχή τους. Το έκαναν γιατί όπως είπαν, αισθάνονται ότι το άλσος είναι το σπίτι τους. Το έκαναν σαν ελάχιστη προσφορά στην τοπική κοινωνία, στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σε ανταπόδοση αυτών των υπηρεσιών τους, μπορούν και συντηρούν τις οικογένειες τους.

Ήταν εκεί και η Προϊσταμένη του Άλσους, που και αυτή χωρίς να ζητήσει έξτρα αμοιβή για την Κυριακάτικη συμμετοχή της, έδινε συνεχώς οδηγίες και συντόνιζε τους εργάτες καθαριότητας.

Μόλις έφτασαν και οι Αντιδήμαρχοι με την Δήμαρχο, δόθηκε το ξεκίνημα της δράσης. Όλος αυτός ο κόσμος ξεχύθηκε στο Βόρειο Τμήμα του Άλσους και μέσα σε 2 ώρες το είχαν κάνει πεντακάθαρο.
Αφού σε 2 ώρες καθαρίστηκε το μισό άλσος, ο κόσμος ζήτησε να περάσει και στο Νότιο Τμήμα του, αλλά η Δημοτική αρχή το ανέβαλε για να το κάνει κάποια άλλη μέρα και να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος, που δεν μπόρεσαν να παραστούν αυτή την Κυριακή.

Ειλικρινά είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι κάτοικος αυτής της τόσο οργανωμένης πόλης.
Αξίζουν σε όλους όσους πήραν μέρος, συγχαρητήρια.

Βλαχιώτης Β.

4 σχόλια:

  1. Βλαχιώτη πάλι έγραψες !!!!!

    Δεν μπορεί κάποτε θα ξυπνήσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Βλαχιώτη, παίζετε με τον πόνο μας μου φαίνεται!

    Ούτε στα καλύτερα όνειρά μας δεν πρόκειται να συμβούν αυτά που γράφετε.

    Την Κυριακή έπινα κι εγώ τον καφέ μου στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ, δυστυχώς για μένα δίπλα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο οποίος φυσικά είχε δώσει όλη την προσοχή του στην νεαρά ύπαρξη που συνόδευε, αγνοώντας επιδεικτικά αυτό που γινόταν στο Άλσος.
    Τους ανθρώπους με τις σακούλες στα χέρια τους είδα κι εγώ, αλλά δυστυχώς δεν ήταν ούτε το 1/10 απ' τον αριθμό που γράφετε.

    Τώρα εδώ που τα λέμε, αν περιμένετε απ' την διοικούσα Δημοτική Αρχή να δίξει ευαισθησία σε τέτοια θέματα, μάλλον πλανάσθε.
    Το δείγμα της γραφής της το έχει δείξει με την απαράδεκτη εικόνα "καθαριότητας" της πόλης, τα ξερόχορτα και ξερόφυλλα που κατακλύζουν πεζοδρόμια, πάρκα και παιδικές χαρές και την εγκληματική εγκατάλειψη του Άλσους.

    Πάντως, είναι καλό που φαντασιώνεστε μια "ονειρεμένη πολιτεία"!
    Που ξέρετε?
    Μπορεί μετά από τρία χρόνια να την αποκτήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Βλαχιώτη
    Το άλλο με το Τοτό το ξέρεται;;;

    Ωραίο το ανεκδοτάκι σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή