Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκολατένια μάφινς με ινδική καρύδα

Για τα μάφινς
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν

μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός. Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Για την επικάλυψη κρέμας

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις 3 κούπες και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Όταν ολοκληρωθεί το μείγμα της επικάλυψης με ένα μαχαιράκι στρώνετε λίγο λίγο το μείγμα πάνω από κάθε μάφιν και μετά πασπαλίζετε με ινδική καρύδα.
Υλικά

Για 6-8 άτομα
Για τα μάφινς

1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη κρέμας

1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
3 κούπες και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
Ψίχα ινδικής καρύδας για την επικάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου