Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καπελέρης εναντίον Παπακωνσταντίνου

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10» είπε ο Γιάννης Καπελέρης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μιλώντας πριν
από λίγο στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Καπελέρης είπε ότι κατά την διάρκεια της δικής του θητείας (Ιανουάριος 2010 - Μάρτιος 2011) δεν υπήρξε κανένας έλεγχος για εν ενεργεία πολιτικούς.
Επισήμανε μόνο τις έρευνες για την εμπλοκή του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στις υποθέσεις αμυντικών εξοπλισμών και των γερμανικών υποβρυχίων και τη διερεύνηση της «χορηγίας» που είχε λάβει ο Τάσος Μαντέλης.
Για την υπόθεση Καρούζου, ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κ. Καρούζο τον Ιούνιο του 2010 μετά από φορολογική καταγγελία που είχε καταθέσει ο Ιωσήφ Λιβανός. Ξεκίνησαν άμεσα οι έλεγχοι και τον Ιανουάριο του 2011 «επεβλήθησαν πρόστιμα και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία. Αυτό το λέω για όσους σήμερα μιλούν για κουκούλωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου