Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Επικίνδυνος ο δρόμος της Ευρώπης για την Κύπρο


Προσανατολιζόμενη να φορολογήσει τις τραπεζικές καταθέσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει «έναν επικίνδυνο δρόμο», προειδοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, η χώρα του οποίου έχει
επίσης ενταχθεί σε μνημόνιο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο. Ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ξαναβρούν τη λογική τους» είπε ο Πορτογάλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για την επίσημη τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου την Τρίτη.
«Χρειάζεται λογική όταν πρόκειται για το θεμελιώδες υπόβαθρο του τραπεζικού συστήματος όλων των ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο» σημείωσε ο Καβάκου Σίλβα που έχει και τον τίτλο του διδάκτορα Οικονομικών.
«Η εμπιστοσύνη των καταθετών είναι ένας από τους στυλοβάτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος» και «τα βιβλία μας διδάσκουν ότι σε περίπτωση έλλειψης εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, καμία χώρα, ή σχεδόν καμία, δεν γλιτώνει» προσέθεσε..
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο, τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η λιτότητα δεν επιλύει κανένα πρόβλημα» και αντιθέτως επιδεινώνει τα ήδη υπάρχοντα.
«Αυτή η γελοία ιδέα όσον αφορά την Κύπρο δεν έχει καμία λογική» υπογράμμισε.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας Κάρλος Κόστα προσπάθησε να καθησυχάσει τους Πορτογάλους σημειώνοντας ότι η απόφαση που έχει ληφθεί για την Κύπρο δεν θα ισχύσει για άλλες χώρες. «Οι καταθέτες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι διαθέτουν ένα από τα πιο σταθερά χρηματοπιστωτικά συστήματα στην Ευρώπη σήμερα» δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου