Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Συμβαίνουν κι αλλού, όχι μόνον εδώ...

«Κόκκινο» χτύπησε η αντιπαράθεση στην προανακριτική επιτροπή μεταξύ του Ε. Βενιζέλου και της Ζ. Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν έλειψαν και τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση», ενώ στην
 έναρξη έγινε έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Κασιδιάρη, αλλά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ε.Βενιζέλος: «Χρησιμοποείτε την μαιευτική μέθοδο…»
Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Γιατί κυοφορείτε;»
Ε. Βενιζέλος: «Βεβαίως και σας εύχομαι κι εσάς να κυοφορήσετε πνευματικά»
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με φράσεις όπως «είσαι γελοιο υποκείμενο» και «είσαι η ντροπή της Βουλής»! Επίσης κατά την διαδικασία κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον Ε. Βενιζέλο πόσους υπολογιστές έχει στο γραφείο του. Αυτός καθήμενος σταυροπόδι της απαντά «άπειρους». Η Ζ. Κωνσταντοπούλου του λέει: «σας παρακαλώ, όταν μου απαντάτε να κατεβάσετε το πόδι σας».«Η επανάληψη της ερώτησης είναι βασανισμός βάση απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Και εσείς είστε θηλυκός Ιαβέρης», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος νωρίτερα της είχε παρατηρήσει: «Εδώ δεν είμαστε group therapy» και ότι «η Βουλή δεν είναι ιδιόρρυθμος μονή, είναι κοινοβιακή».
Στην κατάθεσή του, ο κ. Βενιζέλος, άφησε αιχμές εναντίον των Ι. Διώτη, Κ. Μπίκα, αλλά και Γ. Παπακωνσταντίνου. «Κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με είχαν αγνοήσει και έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο Ι. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο Ι. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος».
Ο Ε. Βενιζέλος επέμεινε ότι πήρε αντίγραφο της λίστας από τον Ι.  Διώτη στις αρχές Αυγούστου του 2011, ενώ ο πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει καταθέσει ότι την έδωσε στις 8 Ιουλίου 2011. «Ο Ι. Διώτης αλλάζει συνέχεια την κατάθεση του», σχολίασε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος απάντησε και στις κατηγορίες ότι κράτησε τη λίστα Λαγκάρντ στο γραφείο του. «Με κατηγορούν ότι προσπάθησα να προστατεύσω συμφέροντα και για αυτό έκρυβα τη λίστα. Επειδή υπήρχαν ονόματα εκδοτών όπως του Μπόμπολα. Όμως αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στη Βουλή ούτε την άλλη λίστα με τα 54.000 ονόματα που είναι μέσα και η κ Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας», απάντησε.

«Είσαι φασίστας»!

Το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε νωρίτερα μεταξύ Αδ. Γεωργιάδη  και Ηλ. Κασιδιάρη, όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον Ε. Βενιζέλο ότι λέει ανοησίες και ψέματα. Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήλθε της αίθουσας και σχολίασε δηκτικά στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».
Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής πληροφορήθηκε το σχόλιο και έσπευσε στην αίθουσα της συνεδρίασης απαιτώντας να πάρει το λόγο. «Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής», φώναζε και απευθυνόμενος στον Ε. Βενιζέλο είπε: «Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και λες «Αντε καλέ».

Βενιζέλος: Εγώ δεν μπορώ να  παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές. Κύριε Πρόεδρε, προστατεύσετε με.
Κασιδιάρης: Εγώ είμαι άνδρας δεν είμαι λαμόγιο δεν είμαι απατεώνας εγώ.
Βενιζέλος. Είσαι όμως φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης αρχίζει να χτυπάει με ένταση το χέρι στο έδρανο, πετάει ένα ποτήρι, σπάει το μικρόφωνο και φωνάζει: «Σκάσε είσαι γελοίος χοντρός». Ο Ε. Βενιζέλος ζητά εκ νέου την προστασία του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος αφαίρεσε το λόγο από τον Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος αποχώρησε.
«Αυτός ήταν φασισμός στην πράξη. Δεν τον απέβαλα από την συνεδρίαση. Του στέρησα το λόγο για τη συμπεριφορά του και αυτός αποχώρησε», είπε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στους δημοσιογράφους, ενώ μέλη της Επιτροπής έκαναν λόγο για «αυτοανάφλεξη» του Ηλ. Κασιδιάρη.

Νωρίτερα

Με ένταση ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη – Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε η προκαταρκτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ. Λίγο μετά από τη στιγμή που εισήλθε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αίθουσα, η συνεδρίαση της Επιτροπής διεκόπη μετά από οξύ επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήλθε της αίθουσας «για να πιεί ένα καφέ», όπως σημείωσε, αλλά δεν βρήκε… ησυχία, καθώς τον ακολούθησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που σχολίαζε την «ειδική μεταχείριση» του κ. Βενιζέλου.
Κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που σημείωσε πως «υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».
Τι «περιμένουν» από την κατάθεση Βενιζέλου
Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας  από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Σύμφωνα με όσα έχει πει ο κ. Βενιζέλος, το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ενώ αν και ο κ. Διώτης είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία κατάθεσή του στην Επιτροπή ανέφερε ότι έδωσε στον πρώην υπουργό Οικονομικών το usb στις 8 Ιουλίου του 2011.
Η ημερομηνία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όπως έχει δείξει η πραγματογνωμοσύνη των εγκληματολογικών της ΕΛ.ΑΣ, το βράδυ εκείνης της ημέρας ανοίχθηκε η λίστα από τον «user v».

5 σχόλια:

  1. Τα πρακτικά αυτών των επιτροπών της Βουλής θα πρέπει να δημοσιεύονται αυτούσια. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταλάβει ο κόσμος το πως αντιλαμβάνονται την πολιτική διαδικασία και την πολιτική αντιπαράθεση τα νέα φρούτα που θέλουν να σώσουν τη χώρα από το μνημόνιο.
    Τα πολιτικά μορφώματα τύπου Συριζα και Χ.Α. που προέκυψαν εσχάτως, εκμεταλλευόμενα την κρίση της χώρας.
    Φαίνεται ξεκάθαρα και η γύμνια που κουβαλούν τα πολιτικά σκουπίδια τύπου Ζωής Κωνστανοτπούλου και Κασιδιάρη, που διαρκώς μετατρέπουν την Βουλή σε γήπεδο.
    Και όλα αυτά μόνο στόχο έχουν το να εμποδίσουν την αλήθεια να βγει στην επιφάνεια. Γιατί αν η αλήθεια είναι άλλη από τον μύθο με τον οποίο παραμυθιάζουν τους αφελείς, τότα τα σκουπίδια, ως ατομικά και συλλογικά υποκείμενα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατυχέστατη η προσπάθειά σου, αγαπητή κατά τ' άλλα Ζιζέλ, να ταυτίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμορία των λούμπεν τσογλανίδιων που λέγεται Χρυσή Αυγή. Η θεωρία των δύο άκρων έχει καταρρεύσει από την πρώτη μέρα που κάποιοι ατυχώς την εμπνεύστηκαν. Μπορεί να καταμαρτυρήσει πολλά κάποιος στο... Ε.Κ.Μ.. Και λέω Ε.Κ.Μ. γιατί αυτό (το παλαιό... καλό... πασοκ που... όλοι αγαπήσαμε) κάνει κουμάντο στην Κουμουνδούρου, αλλά μην συγχέουμε τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς όπως το είπες. "Θεωρία των δύο άκρων". Θεωρία των δύο πόλων, θα ήταν η ακριβής ονομάτιση. Των δύο πόλων της παράνοιας, της μεταφυσικής, της ανευθυνότητας, της μπούρδας. Στον ένα πόλο η Χ.Α. με τους τραμπούκους και τους μπράβους της, προσπαθεί να εισαγάγει στη Βουλή τη μεθοδολογία της νύχτας και του πεζοδρομίου. Από την άλλη ο Συριζα (και ο συνέταιρος και σύντροφος Καμμένος), που με τη "μαγκιά" του αγανακτισμένου προσπαθεί να "ανατρέψει" το σύστημα. Να φάνε τους καπιταλιστές θέλουν κάποιες συνιστώσες. Βουλευτές με μακώ μπλουζάκια περιφέρονται στη Βουλή και συμπεριφέρονται όπως στην καφετέρια της γειτονιάς τους. Σε λίγο θα πίνουν και φραπέ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, ως δειγμα αντικονφορμισμού και ριζοσπαστισμού. Το κλείσιμο του ματιού σε εκείνους που σπάνε βιτρίνες και που σκοτώνουν τραπεζοϋπαλλήλους, η επιμελής αποφυγή της καταδίκης των τρομοκρατών. Και βέβαια, ο κουτσαβακισμός, η αμετροέπεια, ο κωλοπαιδισμός, που ξεκινάει από τον Τσίπρα και μεταφέρεται στις επιτροπές από την Κωνσταντοπούλου, που προσθέτει και τον έμφυτο υστερισμό της. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, απολαμβάνει και μιας ιδιότυπης ασυλίας. Φαντάσου, μόνο, μια βουλευτής του Πασοκ ή της ΝΔ, να υπεράσπιζε, ως δικηγόρος, βιαστές. Θα την είχαν σταυρώσει. Εδώ, όλοι οι "ευαίσθητοι" κάνουν την πάπια. Η οποία στην προανακριτική όπου κατέθετε ο Βενιζέλος, απαίτησε να ξαναπάει ο μάρτυρας την επόμενη μέρα γιατί το απόγευμα είχε δουλειά. Και όταν αυτό δεν έγινε δεκτό άρχισε τις καταγγελίες για συγκάλυψη και άλλες τέτοιες γελοιότητες.
      Φασαρίες κάνει και έξω η Χ.Α., φασαρίες και ο Συριζα. Πάρε για παράδειγμα την επένδυση του χρυσού στη Χαλκιδική. Η αξιότιμη βουλευτής του Συριζα που πρωτοστατεί στις "κινητοποιήσεις" των εγκάθετων, όσο δούλευε στην εταιρεία η επένδυση ήταν καλή. Τώρα που την έδιωξαν, η επένδυση βλάπτει και επιστρατεύονται διάφορα καλόπαιδα.
      Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά,ακόμα, παραδείγματα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι το ίδιο, αλλά υπάρχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες στη σκέψη και στη δράση τους.
      Και, κυρίως, καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Σαμποτάρουν λυσσωδώς κάθε προσπάθεια αλλαγών και εκσυγχρονισμού, με στόχο την διατήρηση όλων των παθογενειών που μας έφεραν εδώ.

      Διαγραφή
  2. Μακάρι κάποιοι να ήταν έστω και αντίγραφα του πολιτικού προσωπικού της κεντρικής σκηνής. Το κακό είναι ότι πρόκειται για κακέκτυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eγώ εκείνο που διαπίστωσα είναι πως ο Βενιζέλος ως επίπεδο ήταν ομότιμος του Κασιδιάρη! Αν λάβουμε υπόψη μας πως είναι και αρχηγός ενός έστω μικρού πια κόμματος, τότε η εικόνα του είναι ότι αθλιέστερο έχω συναντήσει σε πολιτικό αρχηγό από την μεταπολίτευση και μετά... Ο Λεβέντης θα έκανε πιο σοβαρή αντιπαράθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή