Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο αγωνιστικός απολογισμός του Ιωνικού μας



Η Πορεία των τμημάτων του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Ιωνικού ΑΣ την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 κρίνεται πολύ καλή με
πολλά θετικά αλλά και αρνητικά συμπεράσματα για το μέλλον του. Ελάχιστες ομάδες –μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών μας ανά την επικράτεια- διατηρούν   4 ομάδες Εθνικών κατηγοριών  και 6  τμήματα μαζί με όλες τις ηλικιακές  ομάδες .Την  αγωνιστική περίοδο 2012-2013 πραγματοποίησαν  320 επίσημους αγώνες  . Κάθε εβδομάδα βρίσκονταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής επικράτειας !  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανδρική ομάδα Μπάσκετ αγωνίστηκε στη Βόρειο Ελλάδα 10 φορές (με τεράστιο οικονομικό κόστος!) Τα μεγαλύτερα σωματεία της πατρίδας μας αδυνατούν να ανταποκριθούν με ομάδες Εθνικών κατηγοριών και διαλύονται η αναστέλλουν την δραστηριότητα τους. Ο Ιωνικός ΑΣ μέσα σε αυτόν τον οικονομικό μαρασμό  παλεύει για να σταθεί όρθιος σε όλα τα αθλήματα  με τις βασικές ανάγκες  800 παιδιών ,αθλητών, αθλητριών,προπονητών, ιατρών, φυσιοθεραπευτών και όλων των ανθρώπων που πλαισιώνουν και στηρίζουν τα τμήματα του Ιωνικο .  Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια από τους υπευθύνους – ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ -περνάει ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ χωρίς καμία συμπαράσταση και βοήθεια στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ που επιτελεί εδώ και 85 χρόνια ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ  Ιωνικός ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας !
Βέβαια κανένας δεν προεξοφλεί και να μη ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ -ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΒΕΒΑΙΟ ! 
(Ο Ιωνικός ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην τοπική κοινωνία, τους γονείς, τους χορηγούς του αλλά στον τοπικό γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο για την πολύ μεγάλη βοήθεια τους στον σύλλογο και την αθλούμενη νεολαία της πόλης μας)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β ΕΘΝΙΚΗ.Σπουδαία πορεία του Ιωνικού ΑΣ -στον Μαραθώνιο των 10 εξόδων του στην Β Ελλάδα- με απολογισμό 12 νίκες 12 ήττες σε ένα πρωτάθλημα με 13 ισοδύναμες ομάδες (πολύ μικρές διαφορές δυναμικότητας είχαν οι ομάδες) Η ομάδα του Ιωνικού ισοβάθμησε στην 5η θέση με 36 βαθμούς  μαζί με 5 ομάδες (Γ.Σ  Μαρούσι, Εύοσμος Θεσσαλονίκης ,Δόξα Μαχητών Πεύκων Θεσσαλονίκης, Αρχέλαος  Πιερικός Κατερίνης, Ιωνικός Α.Σ.Ν.Φ) και τελικά κατέλαβε την 9η θέση  λόγω διαφοράς καλαθιών στο γενικό σύνολο. Ήταν ένα πρωτάθλημα –Γολγοθάς αγωνιστικά και οικονομικά  –με τον Ιωνικό να κάνει πολύ μεγάλες νίκες ,να είναι άτυχος τις πρώτες αγωνιστικές που έχασε αγώνες στο καλάθι ,στον πόντο και την παράταση! .Γενικά υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την αγωνιστική εικόνα του Ιωνικού ΑΣ και η πορεία του κρίνεται απόλυτα επιτυχής .Προπονητής ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σπύρος Σταθούλης που καθοδήγησε την ομάδα υποδειγματικά .Γενικός Αρχηγός του Μπάσκετ  με τεράστια προσφορά στο τμήμα ο Κώστας Παπαδουκάκης . Έφορος ο Μάνος Αποστολάκης.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΥΠΟΔΟΜΩΝ -Στα πρωταθλήματα Παίδων (7η θέση) και Εφήβων 4η θέση οι νεαροί παίκτες του Ιωνικού με την καθοδήγηση των Βερζαμάνη Πάνου και Σοφιανού Μιχάλη  άφησαν ελπιδοφόρες  εντυπώσεις στα αντίστοιχα πρωταθλήματα τους . Η ακαδημία των 120 παιδιών υπό την εποπτεία του καθηγητή προπονητή Βερζαμάνη Πάνου και επιτελείου 4 προπονητών  ,ήτανε πολύ καλή σε οργάνωση και ταλέντο( αγωνιστική παρουσία στις ομάδες Μίνι και Παμπαίδες).Έφοροι  οι Σοφιανός Νίκος και Τσετκίν Δημήτρης.                                                                                                       
ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ
Με πολύ καλό Βόλεϊ –ιδιαίτερα στον 1ο γύρο- η ομάδα Ανδρών στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα  της Α2 κατέκτησε την  6η θέση .Σε καμία χρονική στιγμή του πρωταθλήματος δεν βρέθηκε σε δύσκολη βαθμολογική θέση .Ο κόουτς Κώστας Νικηφορίδης με σοβαρότητα και εργατικότητα έφτιαξε ένα πολύ δυνατό σύνολο με μέλλον αλλά και με παρών. Έφορος –με προσφορά πολυετή -ο Κωνσταντίνος Καλοβυρνάς. Αθλητές .Γ Ανεστόπουλος,Α Γκιόκας,Κ Ζαγγανάς,Π Ηλιόπουλος, Κ Καλογερόπουλος Κόνταρης, Γ Μαρκόπουλος, Α Μεσσαλάς, Ν Νικητάκης, Α Οικονόμου, Δ Πατσιαλής, Χ Σαραντόουλος ,Ν Σχίζας, Γ Τσιαμπής, Ε Φιλιππαίος.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΛΕΙ Α2 ΕΘΝΙΚΗ
Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της η Γυναικεία μας ομάδα κατέκτησε την 5η θέση. Στην αρχή του πρωταθλήματος έκανε σημαντικότατες νίκες με ποιοτικό βόλεϊ και όλοι οι άνθρωποι του τμήματος πίστεψαν ότι μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστήσει .Ο κόουτς Αθανάσιος Ντζαφέρης  εργατικός και γνώστης του αθλήματος –αντικατέστησε τον Γ Ρούσση μετά την φυγή του για τον Παναθηναϊκό ΑΟ- παρά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις .Αρχηγός- η ψυχή  του τμήματος -δια μία ακόμη χρονιά  ο Χρήστος Σύλλας. Πολύ καλή πορεία κατέγραψαν οι Κορασίδες της Λούσης Σύλλας στο πρωτάθλημα τους, ,που προκρίθηκαν στον 2ο Γύρο. Οι Ακαδημίες πλαισιώνονται από 150 κοριτσάκια!
ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ
Η πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος με ρόστερ ταλαντούχων παικτών κατέκτησε την 5η θέση και εντυπωσίασε με την σταθερή απόδοση της. Αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα τραυματισμών , τιμωρίες παικτών ,λάθη διαιτητικά με αποτέλεσμα  στους τελευταίους αγώνες να αγωνιστεί αποδεκατισμένος .Ο προπονητής του τμήματος Μενέλαος Δανήλος με πάθος, γνώση, και αγάπη για το τμήμα έδωσε τον καλύτερο εαυτό του .Οι υποδομές του τμήματος συνεπέστατες δια μία ακόμη φορά πρωταγωνίστησαν στα ηλικιακά πρωτάθλημα τους και δίκαια συγκαταλέγονται  στις πρώτες θέσεις   των υποδομών της ΕΣΧΑ.  Υπεύθυνος των υποδομών- Μίνι, Παμπαίδες, Παιδες, Εφηβοι -ο πολυνίκης προπονητής Αναστάσιος Δανήλος .Έφορος του τμήματος ο Νίκος Δανήλος.
ΜΠΑΣΚΕΤ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εντυπωσιακή η παρουσία των τμημάτων Παγκορασίδων,Κορασίδων (πέρασαν στον 2ο Γύρο ) και Νεανίδων στα πρωτάθλημα τους. Εξαιρετική δουλειά από τις καθηγήτριες -προπονήτριες Έλενα Χατζοπούλου-  Γεωργία Μαυροειδή. Η Ακαδημία του τμήματος με 50 κοριτσάκια έχει δώσει  πολύ καλά μηνύματα για το μέλλον .Έφορος ο Αντώνης Γαλιατσάτος.
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Επίσημο μέλος ο Ιωνικός ΑΣ εδώ και μία 3ετία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο) Προπονήτρια η  υπέροχη καθηγήτρια Κατερίνα Λινάδου και υπεύθυνος τμήματος ο Καλοβυρνάς Κώστας .Στις  επίσημες παρουσίες  της η Ενόργανη Ακροβατική Γυμναστική του Ιωνικού σε  Πανελλήνια Πρωταθλήματα  και ημερίδες απέσπασε  πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες .Η παρουσία των 100 κοριτσιών –σε όλες τις ηλικίες -στο τμήμα δίνει ελπίδες  και αισιοδοξία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου