Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πόσο μακρυά είναι οι Σκουριές από τη Φιλαδέλφεια;

Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει απάντηση η Λαϊκή Συνέλευση, που διοργανώνει εκδήλωση με
αυτό το θέμα, την Κυριακή, 14 Απρίλη 8 μ.μ.  στον χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Δεκελείας 116. Ομιλητές: Κατερίνα Σεϊτανίδου (Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής), Γιάννης Ζαμπετάκης επικ. Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Εκπρόσωπος Σωματείου Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Παρέμβαση: Φαίη Σταματιάδη (Save Greek Water) Συντονίζει: Ελένη Καρασαββίδου

21 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΛΟΓΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ9 Απριλίου 2013 στις 6:33 μ.μ.

    η χαλκιδικη ειναι μακρυα,αλλα το δαφνι ειναι πολυ κοντα για καποιους.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα του τίτλου κ. Διαμαντή θα έπρεπε να το απευθύνετε στους εργαζόμενους στην επένδυση του χρυσού, καθώς και στην τοπική κοινωνία. Για όποιον γνωρίζει, η τοπική κοινωννια θέλει την επένδυση η οποία μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη. Αντιδρούν κάποιοες μειοψηφίες οι οποίες αποτελούνται από ιδεοληπτικούς ή ανθρώπους που εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Π.Χ.. η κυρία βουλευτής του Συριζα η οποία όσο εργαζόταν εκεί η επένδυση ήταν καλή. Μόλις την έδιωξαν βρηκε πολιτικά επιχειρήματα κατά της επένδυσης.
    Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή που έλεγε ότι υπάρχουν αρχαία στην περιοχή. Χαίρω πού. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρχαία. Με τη λογική αυτή να μην γίνει κανένα έργο πουθενά.
    Και για να επιχειρήσω μια απάντηση στο αρχικό ερώτημά σας, νομίζω ότι όσο μακριά γεωγραφικά απέχουν η Φιλαδέλφεια και οι Σκουριές, τόσο κοντά είναι τα μυαλά των ψυχασθενών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γνωστά σοσιαλοδημοκρατικονεοφιλελεύθερα και αντιαριστερά παραληρήματα της Ζιζέλ.

      Διαγραφή
    2. Για την Ζιζέλ το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το ΔΝΤ είναι πιο κοντά μας...
      Τι ζόρι τραβάνε κι αυτές οι... κατα(η)μένες ντόπιες χορεύτριες τους!

      Διαγραφή
    3. Η επένδυση στη Χαλκιδική, ήδη απασχολεί 1.200 άτομα και το επιχειρηματικό πλάνο προβλέπει 5.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 3 χρόνια. Αν αυτό δεν απασχολεί την "αριστερά" τότε αποδέχομαι ευχαρίστως τον όρο αντιαριστερό παραλήρημα.
      Όσο για τους συμμετέχοντες στην "εκδήλωση", ευτυχώς που οι υπόλοιποι σχολιογράφοι με απαλάσσουν από το να πω κακίες για τον συμπολίτη μας "καθηγητή".

      Διαγραφή
    4. Εντάξει παιδιά, τα λέτε όλα για νεοφιλελευθερισμό, για Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ. Για την ταμπακέρα όμως τίποτα. Εκτός αν υπάρχει νεοφιλελεύθερη ανεργία και αριστερή ανεργία. Καινοφανείς αναλύσεις, αλλά στις μέρες μας τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε δει όλα.

      Διαγραφή
  3. Η ειδηση ειναι η επανεμφανιση Ζαμπετακη στα τοπικα τεκταινομενα. Μεγαλες στιγμες θα ζησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ9 Απριλίου 2013 στις 10:51 μ.μ.

    ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανε καλα στη λ.σ.? Τον μαϊντανο βρηκαν να καλεσουν? Ο τυπος ξεπερναει σε γραφικοτητα και τη Σαντορινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικά θα έπρεπε να καλέσουν και τον Καβακόπουλο για να δέσει το γλυκό. Με δυο ξερόλες στο πάνελ θα μιλάγαμε για υπερπαραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν καν γίνει η εκδήλωση και πριν καν ακούσουμε τί έχουν να πουν οι καλεσμένοι, έχει ήδη ξεκινήσει το παιχνίδι των χαρακτηρισμών. Εγώ να συμφωνήσω... Είναι γραφικός ο Ζαμπετάκης. Θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Δικαίωμά του, όπως και του κ. Καβακόπουλου (τον οποίον για να είμαι ειλικρινής δεν τον γν τον άνθρωπο, αλλά τον έμαθα από τις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχεται μόλις εμφανιστεί σε κάποιο τοπικό Μ.Μ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους μια φωνή ψυχραιμίας. Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα τοπικά μπλογκς και μετά λύπης μου έχω διαπιστώσει ότι μόλις εμφανιστεί να εκφράσει την άποψή του κάποιος για κάποιο θέμα, αντί να αντιπαρατεθεί κάποιος μαζί του με τον στοιχειώδη πολιτισμό που αρμόζει σε κοινωνίες ανθρώπων, πυροδοτείται ξαφνικά(;) ένας μηχανισμός ανθρώπων που εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο. Τρανό παράδειγμα, αυτό που λες για τον κ. Καβακόπουλο. Ούτε κι εγώ τον ξέρω τον άνθρωπο. Από την... διαφήμιση που του κάνουν (γιατί περί διαφήμισης πρόκειται) και από τα άρθρα που γράφει, με τα οποία με άλλα συμφωνώ και με άλλα όχι. Συνέλθετε επιτέλους. Σ´ αυτή την πόλη, ακόμη και σε εποχές που η αντιπαράθεση άγγιζε το κοκκινο, υπήρχε ένα επίπεδο και όλοι λίγο πολύ δεν ξεπερνούσαν τα εσκαμμένα.
      Βέβαια, όλη αυτή η τακτική των σχολιαστών που θυμίζουν μεσημεριανή ζώνη τηλεόρασης, είναι πασίγνωστο από πού προέρχεται και πού στοχεύει. Στην εξόντωση όσων αρνούνται να συνταχθούν με συγκεκριμένο συνδυασμό μη δεχόμενοι να δώσουν χέρι σωτηρίας και κοινωνικής ή πολιτικής αναγνώρισης σε άτομα αμφιβόλου ηθικής, πολύ διαφορετικής από αυτήν που θέλουν να δείχνουν. Πολιτικής ηθικής. Η προσωπική ηθική δεν ενδιαφέρει και δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει άλλωστε, νομίζω.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμε 3:24 θύμισέ μου πότε ακριβώς γινόταν η αντιπαράθεση πολιτισμένα? τις εποχές της παντοκρατορίας του Γρετζελιά μάλλον είσαι μικρός και δεν τις πρόλαβες ή δεν στις είπανε. Ξεχύλιζε απο πολιτικό πολιτισμό το ΔΣ τότε. ´Ασε μας καημένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματε 4.07 μ.μ. δυστυχώς είμαι μεγάλος και έχω και προσωπική αντίληψη για την εποχή εκείνη καθώς παρακολουθούσα και τότε τα δημοτικά συμβούλια. Δεν διαφωνώ με αυτό που λες. Ίσα ίσα, παρά το αγενές "άσε μας καημένε". Το ζήτημα όμως δεν είναι να κάνουμε συγκρίσεις εποχών αλλά να πάμε ένα βήμα μπροστά. Λίγο πιο πολιτισμένα, όπως θα ταίριαζε σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας.
      Αλλά δυστυχώς, παρά τα όσα ευαγγελίζονται κάποιοι που δημοσίως εμφανίζονται ως πολιτισμένοι και στα πληκτρολόγια σπέρνουν οχετούς σε προσωπικό επίπεδο, το κλίμα είναι ήδη βαρύ και μάλιστα 1 χρόνο πριν την επίσημη, λογικά, έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Δέχομαι ως πολίτης την οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών, όσο σκληρή και να είναι. Αλλά μέθοδοι βρωμιάς, συκοφαντίας και λάσπης με παντελή έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων δεν αντέχεται.
      Κι επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, εγώ δεν υποννοώ ότι κάποιος επικεφαλής τα κάνει όλα αυτά τα χαμερπή. Αλλά καλό είναι να προσέχει λιγάκι τους συνεργάτες του που έχουν πιάσει εργολαβία στο ιντερνετ γιατί μάλλον τον εκθέτουν.

      Διαγραφή
  9. Datura όπως λέμε μαστούρα11 Απριλίου 2013 στις 12:05 μ.μ.

    Εγώ θέλω δήμαρχο Καβακόπουλο και αντιδήμαρχο Ζαμπετάκη. Όλη μέρα στα κανάλια θα είναι. Ποιός νομάρχης και ποιός ψωμιάδης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολη μερα στα καναλια ειναι προς το παρον ο κυριος Λεωνιδοπουλος. Και μαλιστα σε κατι αστεια καναλια τελεμαρκετιγκ. Μια ματια στο γιουτουμπ αρκει. Εγω ουτε τον Καβακοπουλο ουτε τον Ζαμπετακη εχω δει.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ? ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος 11.49 μάλλον σε διάβασαν στην "καλημέρα" γιατί απο την ώρα που το έγραψες έπεσε σύρμα να σταματήσουν τα σχόλια. Βέβαια η ζημιά έχει ήδη γίνει και οι αναθυμιάσεις απο τους βόθρους των πληκτρολογίων έχουν πνίξει τη Φιλαδέλφεια. Για πολλοστή φορά, στην ιστορία της , αποδεικνύεται ότι ένας υποψήφιος δεν μπορεί να ξεφύγει από τα λάθη του και ό,τι κι αν προσπαθεί να περάσει στον κόσμο, θα παραμείνει ένας υποψήφιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπήκα για λίγο (πολύ λίγο) στον πειρασμό να στείλω ψηφίσματα επιστημονικών φορέων αλλά και υπερκομματικές τοποθετήσεις ανθρώπων που όντως γνωρίζουν τι συμβαίνει εκεί αφού ζούνε, (σ αντίθεση με κάτι ξερόλες εδώ που κρίνουν όσους αντιστέκονται για... ξερολισμό) όπως και συγκρίσιμα στοιχεία από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Καναδά (να θυμίσω ότι ο Μπόμπολας πήρε την δουλειά χωρίς διαγωνισμό (...), με.. εταιρεία που συστήθηκε με 60.000 αρχικό κεφάλαιο, αλλά γρήγορα βγήκα! Γιατί γι άλλη μια φορά διαπίστωσα ότι η Φιλαδέλφεια (όμορφη και με καλούς ανθρώπους γενικά) έχει τις δυναμικές του χωριού σε όλα αυτά. Θέλω να πω όλα είναι αφορμή για διαπροσωπικά ή δια-παρεϊστικα ξεκατινιάσματα... Βέβαια καμιά περιοχή δεν χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από 3-4 τρολ -τα οποία μπορεί και να είναι πολλοί ανθρώπινα στο υπόλοιπο του βίου τους- που κάνουν κλίμα στα social media (ουάου!).Χαρακτηρίζεται όμως και από αυτά. Οι άλλοι είναι αόρατοι μπρος στον τοπικισμό σας! (που θα ναι οι υπηρεσίες;; Χαλκηδόνα ή Φιλαδέλφεια;;;) Οι άνθρωποι αγωνίζονται για κάτι εξασιρετικά σημαντικό κι εσείς (μερικοί μερικοί) του χωριού σας τον χαβά!΄
    κι επειδή ποτέ δεν ντρέπομαι για κάτι που θεωρώ σημαντικά, να υπογράψω και να αποχωρήσω εκ νέου για μήνες: "Η κοπελιά με το ποδήλατο..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποδηλάτισσα μείνε. Μην κάνεις τη χάρη σε διαδικτυακά σκουλίκια να παίζουν μπάλα μόν τους. Τον γραπτό δημόσιο λόγο σου τον χρειαζόμαστε.

      Διαγραφή
  12. ευχαριστώ από καρδιάς ανώνυμε (αν και δεν θα έφτανα στο σημείο να πω σκουλήκια όσους έχουν άλλη άποψη -ανίδεους ναι! και ανίδεους από επιλογή, αλλά ο πολύς Άδωνης Γεωργιάδης κάνει κακό στην υγεία, δεν αναιρεί την ανθρ'ωπινη ιδιότητα, θα το ξέρεις καλύτερα από εμένα-) και όχι τρέχω πολύ για να σχολιάζω τα της τοπικής κοινωνίας στα τοπικά μπλοκς, που άλλωστε δεν τα ξέρω και σε βάθος... Ραντεβού την Κυριακή για ν ανοίξουν ενδεχομένως μέσα από τον Λόγο όχι κομματικά ακροατήρια (κι αυτά ας υπάρχουν!) αλλά αυτιά καρδιές και μυαλά. Να είσαι καλά
    Ευχαριστώ και χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή