Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα (video)

Κι όμως, είναι αλήθεια. Μετά το φιάσκο της "Δια βίου μάθησης" που απερρίφθη για εντελώς μικροπολιτικούς λόγους και σε βάρος των δημοτών, φαίνεται ότι
όλοι πήραν το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας και τώρα, ψήφισαν δόξη και τιμή τα ευρωπαϊκά προγράμματα

2 σχόλια:

  1. Προς ενημέρωση των αναγνωστών θέλω να αναφέρω τα εξής:

    1)Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ δεν αποτελεί Ευρωπαικό Πρόγραμμα αλλά είναι χρήματα του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) αρα καλό θα είναι να μην μιλάμε για αξιοποίηση Ευρωπαικών Προγραμμάτων είτε απο άγνοια είτε για επικοινωνιακούς λόγους. Διοτι πολύ απλά δεν είναι Ευρωπαικά Προγράμματα.

    2)Καλή η προσπάθεια (και κατά την άποψη μου τέτοια θέματα θα έπρεπε να υπάρχουν συχνότερα στο ΔΣ) για χρηματοδότηση αλλά καλό θα είναι οι πανηγυρισμοί να ξεκινήσουν μετά την απόφαση ένταξης καποιου έργου. Διότι πολύ απλά προτάσεις μπορείς να υποβάλεις όσες θες, με όσο προυπολογισμό θές και σε οποιο πρόγραμμα θες αλλά η ουσία είναι εαν κάποια απο αυτές πληρούν τις προυποθέσεις για να χρηματοδοτηθούν. Με λίγα λόγια και σε ποδοσφαιρικούς όρους δεν πανηγυρίζεις για τις ευκαιρίες αλλα για το γκολ...

    3)Σχετικά με το ΕΣΠΑ (που είναι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) η μόνη απορρόφηση που γνωρίζω να έχει γίνει στον Δήμο μας είναι το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς. Και αυτό έγινε κατόπιν υπόδειξης της αντιπολίτευσης και αφού είχαν χαθεί πολλαπλάσια χρήματα αφού ο Δήμος δεν συμμετείχε το έτος 2011-2012.

    4)Εαν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για την απορρόφηση απο το ΕΣΠΑ καλό θα ήταν να το μάθουμε.

    5)Ο συνολικός προυπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται περίπου στα 8εκ και οι δικές μας προτάσεις περίπου στα 3,5εκ. Άρα η πίτα είναι πολύ περιορισμένη. Έστω και ένα κομμάτι να πάρουμε καλό θα είναι..

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    θάνος Λέκκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Λέκκα, η ανάρτηση αναφέρεται σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όχι σε ευρωπαϊκά κονδύλια. Από όσο ξέρω, οι δράσεις του Πράσινου Ταμείου είναι δράσεις που γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- το όλες, μην το πάρετε τοις μετρητοίς, μπορεί ίσως σε κάποια να μην υπάρχουν, δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Παραδέχομαι ότι η διατύπωση μπορεί να μπερδέψει, κι έτσι θεωρώ πολύ χρήσιμο το σχόλιό σας στο πρώτο του μέρος.
      Μετά,όμως, μου τα χαλάτε. Πρώτον, δεν πανηγυρίζει κανείς. Δεύτερον, ναι, είναι σημείο αισιοδοξίας το ότι θα καταθέσουμε προγράμματα, μετά το φιάσκο της δια βίου μάθησης. Λέτε ότι η αντιπολίτευση -αλλά δεν διευκρινίζετε ποια πλευρά της- υπέδειξε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες, αλλά δεν εξηγείτε γιατί ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ την υποβολή κανενός 100% χρηματοδοτούμενου προγράμματος ως τώρα. Ωραία αντιπολίτευση, λέω εγώ... Προτάσεις, όπως επισημαίνετε, ΔΕΝ μπορείς να υποβάλεις όσες θες, εάν η αντιπολίτευση -θεσμική και των αποστατών- καταψηφίζει τα σχετικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς, εδώ φτάσαμε! Να χαιρόμαστε όχι για τα χρήματα που παίρνουμε ως δήμος, αλλά για αυτά που διεκδικούμε. Ευθύνη της διοίκησης είναι αυτό κ. Λέκκα, ή της αντιπολίτευσης; Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σας, ειλικρινά.
      Εσείς, ας πούμε: Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα ήταν, όπως ακούστηκε στο ΔΣ, δια βίου ΜΑΣΗΣΗ; Κι αν ήταν εκείνο, γιατί δεν είναι τα αντίστοιχα του Πράσινου Ταμείου; Ουδείς μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει. Η ελαφρότητα και τα ανεξήγητα σάλτα από τη μια θέση στην ακριβώς αντίθετη, βλέπετε, έχουν γίνει κανόνας στα τοπικά πράγματα της πόλης μας.
      Για το 5 συμφωνώ απολύτως. Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

      Διαγραφή