Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μια πρόταση στη δήμαρχο

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Κυρία δήμαρχε, από χθες, Δευτέρα, άρχισε μια επιχείρηση άσφαιρων πυρών εναντίον της διοίκησης του δήμου και φυσικά εναντίον του προσώπου σας, λόγω των χαμηλών εσόδων της φετινής Πρωτομαγιάς. Ουδείς νοήμων αμφιβάλλει ότι όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε λόγω της
διάσπασης της Νέας Προοπτικής από μια σειρά δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι με την υπονομευτική τους στάση έναντι της διοίκησης, της στέρησαντην πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο κι έτσι αλλοίωσαν καθοριστικά το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης, όπως αυτό εκφράστηκε στην κάλπη της 2ης Κυριακής των τελευταίων δημοτικών μας εκλογών.
Σε προηγούμενη ανάρτηση του παρόντος ιστολογίου, έχουμε εκθέσει τους λόγους που -κατά τη γνώμη μας- η επίθεση αυτή αποδεικνύει πολιτική ελαφρότητα και πλήρη αδυναμία σοβαρού δημόσιου λόγου. Αναφέραμε, δηλαδή, ότι επειδή κανένας μαζικός φορέας, ούτε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, ούτε απλός πολίτης δεν κατέθεσε μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής της φυσιογνωμίας της Πρωτομαγιάς, κάθε εκ των υστέρων κριτική είναι απόδειξη πολιτικής ανευθυνότητας. Κι όταν λέω "πολιτικής" για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ αναφέρομαι μόνο σε δημοτικές παρατάξεις ή μεμονωμένα πρόσωπα που μετέχουν στον τοπικό δημόσιο βίο. Εννοώ τους πάντες.
Τώρα, κυρία δήμαρχε, πιστεύω ότι είναι η ώρα να αναληφθεί μια πρωτοβουλία σε βάθος συζήτησης για τον χαρακτήρα της γιορτής της Πρωτομαγιάς. Μια πρωτοβουλία που θα βάλει στο ίδιο τραπέζι της συζήτησης και της ανταλλαγής επιχειρημάτων και προτάσεων από όλους όσοι διαθέτουν επιχειρήματα και προτάσεις. Μια πρωτοβουλία που θα συμπεριλαμβάνει δημοτικές παρατάξεις, ανεξάρτητους δημοτικούς -νυν και πρώην- συμβούλους, τοπικά μέσα ενημέρωσης, συλλόγους της πόλης, καθώς και κάθε πολίτη που θα μπορεί μέσα από το διαδίκτυο να συμμετάσχει σε μια τέτοια ευρείας έκτασης συζήτηση.
Πιστεύω ότι καταλληλότερο άτομο για να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η πρώτη πολίτις της πόλης, εσείς με τη ιδιότητα της δημάρχου. Αλλά επειδή η δική μας γραφή είναι δημόσια (ως δημοσιο- γράφος) αποφάσισα να κάνω αυτή την πρόταση από εδώ, κι όχι από μια επιστολή που θα μπορούσα να στείλω στο γραφείο σας.
Με αυτό τον τρόπο θα αποδειχθούν πολλά πράγματα:
Πρώτον, αν ΟΝΤΩΣ υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση για "μια άλλη Πρωτομαγιά" που χρόνια ακούμε, αλλά ποτέ ως τώρα δεν είδαμε
Δεύτερον, θα αποδειχθεί ποιοι τοπικοί παράγοντες διαθέτουν ρεαλισμό και φαντασία, πράγματα απαραίτητα για να ξεφύγει η χώρα ολόκληρη από το σημερινό τέλμα, και ποιοι είναι κολλημένοι στη στείρα άρνηση ή στην καταστροφολογία. Επίσης θα αποδειχθεί από το ποιοι θα συμμετάσχουν τελικά, αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να διαιωνίζουν την παρουσία τους στην πόλη μέσα από την ασφάλεια του μονολόγου, αδυνατούντες να αντέξουν τη βάσανο μιας διαλογικής συζήτησης όπου απαιτούνται επιχειρήματα και αντικρούσεις.
Και τρίτον, θα αναδειχθούν μέσα από έναν τέτοιο διάλογο, νέοι συμπολίτες μας, που ίσως σήμερα να αποστρέφονται τα κοινά και την από κοινού προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών στην πόλη, αλλά εάν τους ενθαρρύνουμε να μετάσχουν σε μια τέτοια συζήτηση, κάποιοι θα αναθαρρήσουν και θα ενταχθούν με τον τρόπο και στο χρόνο που ο καθένας τους θα επιλέξει, στη συλλογική προσπάθεια βελτίωσης της ζωής μας στην πόλη.
Ελπίζω να δείτε την πρόταση με ενδιαφέρον
Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου