Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η εικόνα της πόλης και η Σάρδεων

Από την οδό Σάρδεων φαίνεται ότι αρχίζει μια βελτίωση στην εικόνα της πόλης. Σήμερα η δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη κάλεσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον γνωστό πεζόδρομο και τους επέστησε την προσοχή, προκειμένου να
μένουν περιορισμένοι στα νόμιμα τετραγωνικά μέτρα που δικαιούνται. Οι επιχειρηματίες συμφώνησαν, ωστόσο μένει να αποδειχθεί στην πράξη ότι συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της δημάρχου.
Επιπροσθέτως, πρέπει εντός των προσεχών ημερών να επεκταθεί η τήρηση της νομιμότητας και σε άλλες εκφάνσεις της τοπικής ζωής, όπως ο περιορισμός των επιχειρηματιών που βρίσκνοται επί της Δεκελείας στα νόμιμα τετραγωνικά μέτρα, η παράνομη στάθμευση κλπ. 

22 σχόλια:

  1. Η Φιλαδέλφεια έχει γίνει μπουρναζι .
    Οι πεζόδρομοι είναι για τραπεζοκαθίσματα ,η Δεκελείας πάρκινγκ ,η ηχορύπανση ανεξέλεγκτη ,η παραβατικότητα το βράδυ χτυπάει κόκκινο και αν γίνει και το γήπεδο χωρίς να έχουμε λύσει τα υπάρχον προβλήματα, ετοιμαστείτε όλοι για μετακόμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλάκα είναι να τους πετύχετε τη στιγμή που έρχεται η δημοτική αστυνομία. Σαν τα παιδάκια που τα έπιασε η μαμά να τρώνε το γλυκό...
    Τρέχουν να μαζέψουν ότι περισσεύει από την κίτρινη γραμμή...

    Το δε απόλυτο μίκι μάους είναι να πετύχετε σαββατόβραδο σδοε και τις δικαιολογίες των "επιχειρηματιών" όταν σε τραπέζι υπάρχει απόδειξη κομμένη από το μεσημέρι...

    Οι επιχειρηματίες της οδού Σάρδεων...
    Τα τραπεζάκια πάνω στις πλάκες πεζοδρομίου...
    Ο πεζόδρομος της γκλαμουριάς που έρχεται όλο το μενίδι και το καματερό κάθε σσαβατόβραδο...
    Τα μεγάλα κεφάλια της φιλαδέλφειας...
    αλλά είπαμε ότι του αξίζει παίρνει ο καθένας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είπαμε, αυτή την αναβάθμιση θέλησαν να μας δωρίσουν οι του Δήμου.
    Το Μπουρνάζι δεν είναι τίποτα μπροστά μας.
    Καλά το χαρακτήρισαν οι πιο πάνω.

    Καματερό!!!

    Μια αδελφοποίηση μας μένει με τα Λιόσια και έδεσε το γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες της πόλης μας δυστυχώς.

    Αυτοί που τρέχουν να κοιτάξουν τι περισσεύει από την κίτρινη γραμμή όταν έρχεται η δημοτική αστυνομία να μετρήσει.

    Αυτοί που περιμένουν να σου δώσουν την προηγούμενη απόδειξη, κομμένη 2 ώρες πριν, μήπως και δεν το καταλάβεις για να σε κλέψουν μπροστά σου αφού βλάκα σε θεωρούν, για ηλίθιο σε λογαριάζουν.

    Αυτοί που με ύφος καρδιναλίων σε υποδέχονται στα μαγαζιά τους που έχουν τραπεζάκια που κουνιούνται πάνω στην πλάκα πεζοδρομίου.

    Αυτοί που σου προσφέρουν για κάθισμα το δημόσιο παγκάκι που είχε τοποθετήσει ο δήμος προ κατάληψης και μίσθωσης πεζοδρομίου. Οπότε βάζουν εκεί ένα τραπεζάκι και το κάνουν κάθισμα. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ. Όποιος δεν πιστεύει ας δει την δεύτερη από αριστερά κατεβαίνοντας καφετέρια του πεζόδρομου.

    Αυτοί που πήραν 5 τάβλες από το πράκτικερ τις έκοψαν και τις ονόμασαν τραπεζακια, ή μήπως οι άλλοι που για ντεκόρ έχουν βάψει πατζούρια????

    Αυτοί που περιμένουν τους αγίους αναργύρους και το καματερό κάθε βράδυ να παρκάρουν στην δεκελείας, χαμένα τομάρια μέχρι τις 2 και 3 το πρωί καθημερινή αδιαφορώντας αν ο άλλος δίπλα που έχει την ατυχία να μένει εκεί ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΗΘΕΙ και να ουρλιάζουν

    Αυτοί που περιμένουν με ανυπομονησία να γίνει τάχα το γήπεδο της αεκ να έρθουν οι βάρβαροι να φάνε τα σκουπίδια που τους δίνουν οι μεν για σουβλάκια και τα νεροπλύματα που τους σερβίρουν οι δε για καφέ, πετώντα επιδεικτικά σκουπίδια παντου, καίγοντας κάδους και περιμένωντας το επόμενο ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία μετρώντας στη διάλεκτο τους πόσους "έδεσε" δηλαδή συνέλαβε η ασφάλεια

    Αυτοί που επειδή έτσι γουστάρουν έτσι κατάντησαν τη φιλαδέλφεια.
    Αυτοί που χωρίς ίχνος αισθητικής κάνουν τα αφεντικά στην πόλη
    Αυτοί που βλέπουν πόσο ευνουχισμένος και εκτος τόπου και χρόνου είναι ο χαζοδήμος και γουστάρουν ακόμη περισσότερο για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους.

    Καλημέρα από την οδό Σάρδεων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιολογημένη η γκρίνια αλλά μια καλή κουβέντα για μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση δε βλάφτει. Καλή αρχή. Ο δήμος έχει τα μέσα και ελπίζω και τη θέληση να επιβλέψει και, αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, έχει και τα μέσα να την επιβάλει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ακριβώς έχει ο Δήμος?

      το άλλο ανέκδοτο το ξέρεις?

      Διαγραφή
  6. Ακριβώς!!!!
    Η Φιλαδέλφεια έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, τα βράδια δεν μπορούμε να παρκάρουμε, δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα, δεν νιώθουμε ασφάλεια. Καταντήσαμε Μπουρνάζι. Κάθε κατάστημα με είδη εμπορίου όταν κλείνει, στη θέση του ανοίγει καφετέρια, σουβλατζίδικο, ταβέρνα, μπυραρία, μεζεδοπωλείο, μαγαζί με ντόνατς και ότι άλλο φαγάδικο!!!! Έρχονται όλοι οι αγράμματοι, γύφτοι και μαφιόζοι από άλλες περιοχές και γινόμαστε χειρότερα και από την Ομόνοια.
    Άμα γίνει το γήπεδο ΑΕΚ, θα ερημώσει η Φιλαδέλφεια, όπως ερήμωσε ο Άγιος Παντελέημονας, θα φύγουμε με κάθε τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διακρινω μια κριση ηλικιας και μια διαχυτη ζηλεια στα πιο πανω σχολια.
    Ειμαι γεννημα θρεμμα Φιλαδελφειωτης .Ζω στην κεντρικη Φιλαδελφεια 56 χρονια. Δεν ειμαι επιχειρηματιας ,ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος.
    Πιστευω οτι πρεπει να ελενχονται ολοι οι επιχειρηματιες για την ποιοτητα των υπηρεσιων που προσφερουν και για οποια παραβατικοτητα αφορα στην δουλεια τους. Ομως οπως καταλάβα απο τα πιο πανω σχολια το προβλημα δεν ειναι η Φιλαδελφεια. Το προβλημα ειναι το Μπουρναζι τα Λιοσια το Καματερο και το Μενιδι. Ο ρατσισμος σε ολο του το μεγαλειο. Κανενας δεν αναφερθηκε οτι εχουμε γινει χειροτεροι απο το Ηρακλειο την Ερυθραια το Χαλανδρι την Αγια Παρασκευη την Κηφισια το Κολωνακι την Ν,Σμυρνη. Ομως οπως ισως γνωριζετε η πολη μας παραδοσιακα ειχε ανεπτυγμενη νυχτερινη ζωη με ταβερνες μεζεδοπωλεια ζαχαροπλαστεια και οχι εμπορικη αγορα οπως η Ν.Ιωνια.
    Ο πεζοδρομος μιας και περι ου ο λογος γεμιζει καθε βραδυ απο νεους 15 εως 25 χρονων .Αυτος ειναι ο τροπος διασκεδασης αυτην την εποχη! Καποτε ηταν το Φαναρι, οι μπουατ στην Πλακα, ο Κανακης ο Δεληολανης οι ντισκοτεκ τα ελληναδικα η παραλιακη το Μπουρναζι του Ψυρρη το Γκαζι.Τωρα ειναι τα καφε μπαρ συγκεντωμενα σε καποιο σημειο των συνοικιων.Το ιδιο πραγμα που βλεπετε στην Σαρδεων υπαρχει στις περισσοτερες συνοικιες της Αττικης.Βγητε λιγο απο το καβουκι σας και δειτε τι συμβαινει εξω απο τον μικροκοσμο που ζειτε.
    Το μεγαλυτερο κερδος που εχουμε απο αυτον τον τροπο διασκεδασης ειναι οτι κραταμε κατα το μεγαλυτερο ποσοστο τα παιδια μας μεσα στην πολη μας.
    Συνοψιζοντας ενα θα προσθεσω Ναι Στον Ελενχο και στην τιμωρια της παραβατικοτητας Οχι Πολεμο Στον Τροπο Διασκεδασης Της Νεολαιας!
    Υ.Γ. 1. @1.56 Εχεις προβλημα με τους επιχειρηματιες της περιοχης και του τσουβαλιαζεις σενα σακκι. Να ξερεις οτι η πλειονοτητα ειναι Φιλαδελφειωτες! Αυτο που εγραψες για "τα χαμενα τομαρια των Α.Αναργυρων και του Καματερου'" δειχνει ανθρωπο προβληματικο που πρεπει να κοιταχτει οποσδηποτε!
    Υ.Γ.2. @ απωρα. Για μια αδελφοποιηση με Φιλοθεη, Ψυχικο η Εκαλη δεν θα ελεγες οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το μεγαλυτερο κερδος που εχουμε απο αυτον τον τροπο διασκεδασης ειναι οτι κραταμε κατα το μεγαλυτερο ποσοστο τα παιδια μας μεσα στην πολη μας."

      Μακάρι να ήταν τα δικά μας παιδιά που βολοδέρνουν στην Φιλαδέλφεια.
      Δεν θα μιλάγαμε, μια και θα ήταν δικά μας.
      Μιλάμε για την εισαγόμενη νεολαία, που βρήκε εδώ έναν Δήμο σε μπαχαλοποίηση και έρχεται να πιεί καφέ με το αυτοκίνητο του παρκαρισμένο πάνω στο τραπεζάκι.

      Εσύ πάντως, αν έρθουν και γύφτοι να διασκεδάσουν στην γειτονιά σου δεν θα έχεις πρόβλημα βλέπω.
      Σου αρέσει να συγκρίνεται ή να καταντά η γειτονιά σου με ότι χειρότερο υπάρχει στα υπόλοιπα της Αττικής.

      Διαγραφή
    2. Από αυτά που γράφεις στην ίδια ηλικία προκύπτει πως βρίσκεσαι... Εκείνο όμως που φαίνεται βέβαιο είναι πως δεν μένεις στην συγκεκριμένη περιοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συγκριθούμε με περιοχές που έχουν χαμηλή ποιότητα ζωής! Προφανώς για να πούμε π.χ, αφού συμβαίνουν αυτά στο Μπουρνάζι, σημαίνει πως είναι φυσιολογικό να συμβούν και στην γειτονιά μας. Άρα εμείς είμαστε προβληματικοί ίσως λόγω ηλικίας...
      Η Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα δεν ήταν παραδοσιακά αυτό το μπάχαλο το οποίο έχει σταδιακά διαμορφωθεί. Θα μπορούσα να πω, παράλληλα με την εξέλιξη της Πρωτομαγιάς. Ποια σχέση έχει η ποιότητα εκείνης της εποχής με το σημερινό κατάντημα; Εδώ καταλαμβάνουν πεζόδρομους και πεζοδρόμια, επεκτείνουν παράνομα τα μαγαζιά τους, κλείνουν ράμπες για ΑΜΕΑ, χαλάνε τον κόσμο οι πελάτες τους, και ο δήμος την ίδια στιγμή ροχαλίζει...
      Υπήρξε ένα σχέδιο που ξεκίνησε επί Κόντου να γίνει η Σάρδεων, Μπουρνάζι, και άλλες περιοχές να γεμίσουν με... Στούντιος. Οι παραταξιακές διασυνδέσεις μιας οικογένειας, οι πελατειακές σχέσεις της παράταξης, γνωριμίες και υποσχέσεις καθόρισαν αυτό που βλέπουμε σήμερα. Έναν ανήμπορο να επέμβει ουσιαστικά δήμο, επιχειρηματίες να υποβαθμίζουν τις ζωές μας για να κονομήσουν, συμπολίτες να χάνουν τον ύπνο τους και την ποιότητα ζωής που είχαν.
      Αυτά τα ζητήματα όμως, καμιά παράταξη δεν τα έχει φέρει για συζήτηση και πάρσιμο μέτρων στο δ.σ. Για οτιδήποτε άλλο ανούσιο όμως μπορεί να τσακώνονται και να κουβεντιάζουν ασταμάτητα...

      υγ. 27/6 1.56΄ έτσι ακριβώς και λίγα έγραψες

      Διαγραφή
    3. Oπως το λες κι ομως αδυνατεις να το καταλαβεις! " Ποια σχεση εχει η (εκεινη) ποιοτητα ε κ ε ι ν η ς της εποχης με το σημερινο καταντημα (για σενα καταντημαγια τους συνχρονους διασκεδαση).
      "Τοτε" λοιπον τα νυχτομαγαζα ησαν ολα αυθαιρετα τα μαχαιρωματα εδιναν και επαιρναν οι μπουατ τιγκαραν απο κοσμο χωρις εξοδο κινδυνου! Η παραβατικοτητα δηλαδη δεν ειναι φρουτο σημερινο!

      Διαγραφή
  8. Πολύ σωστά. Η αλήθεια είναι ότι η "ανάπτυξη" ξεκίνησε επί κόντου στη Φιλαδέλφεια, όσο και αν έχω και μια συμπάθεια για τον ψηλό και τους συνεργάτες του. Τέλοσπάντων δεν είναι το θέμα μας αυτό. Εξάλλου στην κατάταξη των αποτυχημένων δημάρχων μετά την Γαιτανά και τον Αδαμόπουλο τοποθετούνται όλοι οι υπόλοιποι οπότε δεν μας πολυενδιαφέρει...Το θέμα μας είναι η σημερινή κατάσταση.Το μπάχαλο που υπάρχει όλη τη μέρα,

    @8:09. ο τύπος σαφώς και ψεύδεται, αποκλείεται να μένει κεντρικά και να εργάζεται και να λέει στον άλλο ότι θέλει ψυχολογική υποστήριξη επειδή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Συνήθως τέτοιοι τύποι, αν πιστέψουμε ότι είναι 56 είτε α) τρώνε μια συνταξάρα δημοσίου από τα 45 και όλη μέρα γυρολογούν από καφετέρια σε σουβλατζίδικα είτε β) νοικιάζουν ότι κληρονομήσανε και μασάνε είτε γ) έχουν καναδυο καφετέριες και τελευταία φορά που έκοψαν απόδειξη ήταν το 1995. Άστο λοιπόν μάλλον χρειάζεσαι επειγόντως ένα στουντιάκι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @οπωρα. Αν βγεις μια βολτα το βραδυ στον πεζοδρομο με εναν νεαρο Φιλαδελφειωτη τοτε θα καταλαβεις οτι το 95% των παιδιων που δουλευουν εκει η που καθονται στα τραπεζια ειναι παιδια της Φιλαδελφειας.
    @ 8.55, 11.55.
    α. Δεν συγκρινω τιποτα και κανεναν. Απλα αυτος ειναι ο τροπος διασκεδασης τωρα. Στην εποχη την δικη μας οποιος ακουγε ροκ και ειχε μακρυα μαλλια ηταν τεντυ μποις και παλιοπαιδο για τους γονεις και τους δασκαλους μας.Ξεκολληστε και μην προσπαθητε να δειτε το σωστο σε αυτο που κανατε η σκεπτεστε εσεις και μονο.
    β. Και στην αρχη και στο τελος το κειμενου μου αναφερομαι στον ελενχο και την τιμωρια της παραβατικοτητας. τι ειναι αυτο που σας εμποδισε νατο δειτε εκτος απο την προκαταληψη?
    γ. Το στουντιακι συνηθως το χρειαζονται ΚΑΙ το χρησιμοποιουν συχνοτατα αυτοι που το κατακρινουν μετα βδελυγμιας. Εγω απαλα θεωρω φυσιολογικη την υπαρξη του γιανα σταματησει καποια στιγμη η αυτοαπασχοληση!
    δ. Θα επαναλαβω οτι πρεπει να βγειτε απο τον μικροκοσμο που ζειτε και να δειτε οτι κανενος δημιουργημα δεν ειναι ο τροπος αυτος της διασκεδασης . Ειναι η τωρινη μοδα και σε λιγο καιρο καποια αλλη μορφη διασκεδασης θα ερθη να την αντικαταστηση.
    ε. Ολο το προβλημα ειναι αν ειμαι στην ιδια ηλικια και αν πραγματικα μενω κεντρικα. Αν μη τι αλλο το σιγουρο ειναι οτι εσεις εχετε ξεπερασει την ηλικια της νεολαιας πριν απο μερικες δεκαετιες. Συνεπως αν υπηρχαν καποιες ελπιδες οτι καποιοι μεγαλοι ανθρωποι μπορει και να αναγνωριζουν στην νεολαια το δικαιωμα να μην διασκεδαζει με τις μαντολινατες του Φωτη Αλεπορου, χαθηκαν και αυτες.
    στ. Στο θεμα του υπνου δεν σας φοβαμαι. Ετσι και αλλοιως δεν ξυπνησατε ποτε!
    ζ. Μου θυμιζετε την επιτυχημενη περσινη διαφημηση . 'ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ"
    Υ.γ. Ο χαρακτηρισμος "χαμενα τομαρια των Α.Αναργυρων και του Καματερου" οταν ακουγεται απο καποιον μεγαλο ανθρωπο χαρακτηριζει και τον ιδιο. Γι αυτο και μονο λεω οτι χρειαζεται να κοιταχτει. Αν αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις το προβλημα ειναι δικο σου και δεν μπορω εγω να βοηθησω!
    Υ.Γ 2. Λιγη υπομονη, και η ησυχια και ο βαθυς υπνος ερχονται και εχουν και ονοματεπωνυμο.... Κοκκινος Μυλος!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -Μέγα λάθος. Αν το 95% των κατοίκων είναι όπως λες παιδιά της Φιλαδέλφειας τότε αναλογικά η Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα έπρεπε μαζί να είναι όσο η Πάτρα. Μόνο φέτος σε πληροφορώ ότι άνοιξαν 7 νέα μαγαζιά με τραπεζοκαθίσματα πράκτικερ τα οποία καθημερινά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι γεμάτα από αλλόφρονα "νιάτα" όπως τα χαρακτηρίζεις. Αν θεωρείς ότι όλα αυτά τα μαγαζιά, σε συνδυασμό με το απέραντο πάρκινγκ της Δεκελείας, για να γεμίσουν αρκούνται μόνο και μόνο στους 2 δήμους μας μάλλον δεν ήσουν ποτέ καλός στη στατιστική και τα μαθηματικά.
    -Δεν αντιλέγω με τον τρόπο διασκέδασης.Και για την ιστορία να σου πώ ότι ευτυχώς δεν είμαι συνομήλικος σου. Πίστεψε με ξέρω καλά τον τρόπο διασκέδασης. όχι όμως στην καμπούρα του άλλου, Τρίτη, Τετάρτη βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί. Αυτό δεν καταλαβαίνεις διότι όπως σου είπα δεν χρειάζεται από ότι φαίνεται να ξυπνάς πρωί.
    - Θεωρείς φυσιολογική την ύπαρξη του στούντιο διότι δεν μένεις εκεί. Μετά χαράς θα ήθελα να σε δώ να λες τα ίδια αν έμενες παραδίπλα. έτσι είναι...έξω απ' το χορό πολλά λές...

    Εν ολίγοις μάλλον επιβεβαιώνεται ότι ανήκεις σε μια από τις τρεις παραπάνω αναφερθείσες κατηγορίες. είτε του συνταξιούχου Δημοσίου στα 45 , είτε του χρυσού κληρονόμου, είτε του καφετεριά. Ειδικά αν το πρωί κλείνεις και 3μηνα στην alpha bank χαίρομαι για τις απόψεις σου εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 8.14 Καπου το μπερδεψες το πραγμα στην αρχη αλλα πιστευω οτι καταλαβα τι θελεις να πεις.Στα μαθηματικα ημουν σχετικα καλος .Και το κυριωτερο μπορω να διατυπωσω με σαφηνεια αυτο που σκεπτωμαι.
      Το ποσα ατομα κυκλοφορουν και ποσα απο αυτα ειναι Φιλαδελφειωτες δεν βγαινει με μαθηματικους τυπους μπροστα στο πληκτρολογιο αλλα με παρουσια στον χωρο.Παρε μαζι σου καποιο παιδι αυτης της ηλικιας και θα δεις οτι γνωριζει τους παντες. Αν καταφερνεις και τις πρωτες πρωινες ωρες εισαι εκει για να δεις τα ¨"αλλοφρονα" νιατα με τα εισαγωγικα στην σωστη λεξη για να μην αλλαζει η εννοια.τοτε μαλλον εσυ ανηκεις σε καποια απο τις πιο πανω κατηγοριες!
      Το απεραντο παρκιγκ στην Δεκελειας υπαρχει και το πρωι οταν σε αποσταση 250 μετρων λειτουργουν ολες οι τραπεζες της Φιλαδελφειας μαζι με το Τ.Τ. Αν εισαι υπερμαχος του κλεισιματος των τραπεζων για να καθαρισει η Δεκελειας εγω ειμαι μαζι σου!
      Δεν αντιλεγεις με τον τροπο διασκεδασης αλλα...να φυγετε κυριοι και να ενοχλητε τους αλλους!
      Η προσπαθεια σου να μου κρεμασεις ταμπελα αντι να αντικρουσεις τα επιχειρηματα μου συμφωνα με τα στοιχεια που εγω σου δινω μου δειχνει την φτωχεια στην σκεψη σου και την αναγκαιοτητα της υπαρξης στουντιο για να σταματησει επιτελους η αυτοαπασχοληση .

      Διαγραφή
  11. Δεν με εντυπωσίασες με το μπέρδεμα που αναφέρεις. Κατάλαβες αμέσως τι λέω, μην κάνεις σαν 12χρονο προσπαθώντας να εντυπωσιάσεις τους συμμαθητές του. όλα αυτά τα μαγαζιά δεν γεμίζουν από τη Φιλαδέλφεια και το ξέρεις. Πληθυσμιακά και ηλικιακά δεν βγαίνουν τα νούμερα όσο και να το παλέψεις.
    Δυστυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες προτιμώ να αναπαύομαι διότι την επομένη Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Α Ι αν σου θυμίζει κάτι το ρήμα αυτό. όσον αφορά τα εισαγωγικά μην προτρέχεις, τοποθετήθηκαν στη σωστή λέξη εννοώντας διάφορα γεροντοφρικιά. Ξέρεις αυτούς που μια ζωή με ένα βύσμα λειτουργούσαν, σιχάθηκαν την οικογενειακή ζωή και ξημεροβραδιάζονται σε διάφορα χαμετυπεία. Αυτούς που κάποτε αποτελούσαν την περίφημη γενιά του πολυτεχνείου ντε...Για αυτό δεν τους παρεξηγώ. You can't learn an old dog new tricks λένε κάποιοι. όπως μάθει κανείς...

    Συνοψίζοντας τελικά αυτοί συμπεριλαμβάνονται στην Ελλάδα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Και ηλικιακά αλλά και πνευματικά εντάσσονται πλήρως σε όλα αυτά που προσπαθούμε με τόσο κόπο να αφήσουμε πίσω, σε όλα αυτό το απόστημα που οδήγησε τη χώρα μας μέχρι εδώ. Η πλήρης ανομία, η ασυδοσία, η αδιαφορία για τον άλλο, η απαξίωση στο δικαίωμα της εργασίας και το δικαίωμα της ανάπαυσης, η ρεμούλα, η μικροπρέπεια, ο ωχαδελφισμός στο βασίλειο του είναι πια ριζωμένες βαθιά μετά από τόσα χρόνια...Ελπίζω να μην ανήκεις σε αυτή τη γενιά. Σε κάθε περίπτωση πάντως μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις κάποιες αρχές και προτεραιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Διακρινω μια κριση ηλικιας και μια διαχυτη ζηλεια στα πιο πανω σχολια."
      Ετσι αρχισα τον σχολιασμο για την Σαρδεων και ετσι εμελλε να τον τελειωσω. Ολη η ιστορια και η προσπαθεια διασωσης των "ιερων" και "οσιων" της πολης μας απο σενα τουλαχιστον εχει να κανει με τον ακρατο συντηρητισμο που σου επεβαλαν ενω στην πραγματικοτητα αλλα θα ηθελες!
      Ποιος αληθεια ειναι ο λογος να καταληξεις στην κριτικη της συμπεριφορας καποιων που στο κατω κατω της γραφης το πως θα λειτουργουν ειναι δικο τους προβλημα ?
      Ποια μαγαζια χαρακτηριζεις χαμετυπεια απο αυτα που υπαρχουν στην Φιλαδελφεια?
      Πως ταιριαζεις την γενια του πολυτεχνειου με την "φασαρια" της Σαρδεων?
      Η Ελλαδα που θελεις να ξεχασεις ειναι δημιουργημα δικο σου και των ομοιων σου και καταλαβαινεις πολυ καλα τι εννοω! Ολα τα παρατυπα στα οποια αναφερεσαι αφορουν στις εκαστοτε κεφαλες της χωρας !
      Και κεφαλες αυτης της χωρας ηταν οι ιδιοι που τωρα θελουν να μας σωσουν και παντα στηριζες!
      Τωρα τι πραγματικα οδηγησε την χωρα μας μεχρις εδω, αστο καλυτερα! Βαδιζουμε σε δρομους παραλληλους και δεν θα συναντηθουμε ποτε!
      Εγω ανηκω στην γενια της αντιδρασης και εσυ στην YES SIR (στην γλωσσα σου).
      Παρεμπιπτοντως και εγω οπως και εσυ ακομα ε ρ γ α ζ ο μ α σ τ ε . Για ποσο ακομα ,αγνωστο.
      Υ.Γ. Και πληθυσμιακα και ηλικιακα βγαινουν τα νουμερα. Δεν μιλαμε για 10.000 νεους καθε βραδυ! Για προσπαθησε το παλι αλλαζοντας μεθοδο καταγραφης!

      Διαγραφή
  12. Στο ξαναείπα και παραπάνω. You can't learn an old dog new tricks. Είναι θέσφατον. Κάποιες έννοιες (όπως π.χ. ο αλληλοσεβασμός) σου είναι παντελώς άγνωστες. Είναι ανούσιο να προσπαθήσω στα πενηνταφεύγα σου να σου μάθω πως λειτουργούν οι σύγχρονες κοινωνίες.
    υ.γ. Ευτυχώς που ανήκεις στη γενιά της αντίδρασης.Εγώ ανήκω στη γενιά της προσπάθειας. Στη γενιά που προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα τα δικά σου και των υπολοίπων της δικής σου κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθησε λοιπον να κανεις αυτο που στην πραγματικοτητα θελεις! Προσπαθησε να ξεφυγεις απο τον κοσμο των ρομποτ μην καταπινεις αμασητα αυτα που σε ταιζουν και ανεπτυξε δικη σου κριση.
      Αυτα που γινονται εδω γινονται σε ολο τον Ευρωπαικο Νοτο . Προβληματισου λιγο! (τι λεω τωρα και εγω σε ενα οριτζιναλ γραναζι του συστηματος.)
      Ο.Κ. see you later .

      Διαγραφή
  13. Ωπα ώπα ώπα.
    Περίμενε λίγο. Από επαναστάτης φραπεδοφόρος της Σάρδεων (τρομάρα σου) μου άρχισες τους ευρωπαικούς Νότους, τα περί αμασήτων, κρίσεων κτλ κτλ κτλ. Ξέχασες να μου πείς μάλλον για τη δραχμή και για τον ξ.ο.φ.α.λ.τ.σ.α.
    Ξεφύγαμε εντελώς μου φαίνεται. Διακρίνω προσπάθεια καθοδήγας αλλά δυστυχώς για σένα δεν... Λάσκα κάβο...
    Εν τέλει σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ για τη γόνιμη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε.

    υ.γ. ξεκίνα την επανάσταση από τη γειτονιά σου. Πίστεψε με αξίζει. Έπειτα ρίχνεις και μια στον υπόλοιπο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή