Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο Θανάσης Μάλλιος ξεκαθαρίζει τα πράγματα...

Άφησα να περάσουν οι πρώτες ώρες, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Θανάση Μάλλιου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, αλλά και του επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών. Στο μεσοδιάστημα,  αρκετοί αναγνώστες παρενέβησαν με σειρά σχολίων, που δημιουργούσαν ζητήματα. Τα έθεσα σε δεύτερη, αναλυτική συζήτηση που έκανα με το Θανάση Μάλλιο, την οποία σας παρουσιάζω:
Αρχικά ρώτησα τον κ. Μάλλιο πώς είναι δυνατό να υποβάλλει παραίτηση, όταν δημόσια προ ημερών ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του επόμενου έτους. Μου απάντησε ότι η έννοια της δημόσια θέσης που διατύπωσε είναι ότι θα είναι υποψήφιος, με την έννοια ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος. "Βλέπετε κανέναν άλλο;" μου είπε πως ρώτησε το συνομιλητή του. 
"Και πώς έγινε και σε λίγες μέρες υποβάλλατε παραίτηση;" τον ρώτησα. Η απάντησή του ήταν σαφής: "Σκεπτόμουν από καιρό ότι είναι η ώρα για ανανέωση ιδεών και προσώπων. Το είχα θέσει και στο κόμμα που με στήριξε (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) και η παραίνεσή του ήταν να μην παραιτηθώ. Θέλησα να συγκαλέσω τη δημοτική μας παράταξη, προκειμένου να συζητήσουμε την πορεία της πόλης και τη θέση της Δύναμης Πολιτών στις εξελίξεις. Ωστόσο υπήρχαν προβλήματα: Οι υποχρεώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιάζονταν λόγω των γενικότερων εξελίξεων και ο χρόνος λιγόστευε συνεχώς. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με την ΕΡΤ. Τα παιδιά ξημεροβραδιάζονταν στην Αγία Παρασκευή, πώς να τους πω εγώ να συγκαλέσουμε την παράταξη; Ακολουθεί το συνέδριο και, αν δείτε το ημερολόγιο, δεν θα τα καταφέρναμε πριν από το Σεπτέμβρη. Για μένα, ήταν πολύ μακριά. Έτσι, αποφάσισα να παραιτηθώ σήμερα".
Ακολούθως, τον ρώτησα εάν δέχθηκε πιέσεις για να παραιτηθεί από στελέχη της Δύναμης Πολιτών ή ευρύτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Μου απάντησε: "Το αντίθετο συνέβη. Μου έλεγαν να παραμείνω. Δεν υπήρξε καμία πίεση για να παραιτηθώ. 
Τέλος, τον ρώτησα για τα σενάρια προώθησης του Άρη Βασιλόπουλου έναντι της Βάλιας Ματσουκά. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη και με αυτήν απέδειξε και πάλι την πολιτική του εμπειρία: "Δεν μιλώ για πρόσωπα. Μιλώ για ιδέες και πολιτικές διαδικασίες. Εγώ είμαι υπέρ της ανανέωσης ιδεών και προσώπων. Εάν είναι ανανέωση η Βάλια (Ματσουκά), εννοώ τη Βάλια. Αν είναι ο Άρης (Βασιλόπουλος), εννοώ τον Άρη".
Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση με το Θανάση Μάλλιο ήταν διαφωτιστική. Παρά το ότι υπάρχει ένα και μόνο ένα σημείο, που εμένα δεν με πείθει: Πώς είναι δυνατό να λέει μόλις πριν λίγες ημέρες ότι -έστω ελλείψει άλλου- ότι θα είναι υποψήφιος, και σε λίγες ημέρες αιφνιδιαστικά να παραιτείται. Όταν τον ρώτησα, η απάντηση που πήρα ήταν "έκρινα ότι έτσι έπρεπε να κάνω". Κατά τη γνώμη μου η απάντηση είναι σαφής, αλλά όχι επαρκής. 
Κατά τα λοιπά, η συζήτηση ήταν διαφωτιστική. 

4 σχόλια:

  1. Πόσο μικροί είναι οι Δημοτικοί εκπρόσωποι μας, που αποτελούν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο!!!

    Είναι σοβαρές απαντήσεις αυτές, ή απαντήσεις ενός 10χρονου που θέλει να κρυφτεί και δεν μπορεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λυπαμαι για την παραιτηση..
    λυπαμαι επισης για τις απαντησεις που δινει για την αιτιολογησει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άραγε είναι πιο σοβαρά αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ, από τη σύγκλιση της Παράταξης σχετικά με τα τοπικά θέματα?
    Και το Συνέδριο επίσης?
    'Αρα, μιλάμε για Παράταξη που ουδόλως κόπτεται για τα τοπικά θέματα. Αυτά βρίσκονται στην τελευταία από τις προτεραιότητες.
    Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα πιο είναι το προφιλ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
    Όσο για τις απαντήσεις του κ. Μάλλιου, τι να πω?
    Αποσύρρεται (ή τον αποσύρρουν) γιατί τώρα δεν θα έχει εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Στ. Κόντος, ώστε να του κόψει τη φόρα.
    Αυτά έγινα δυο φορές, και απέδωσαν...
    Κρίμα κ. Μάλλο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ,ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή