Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Προτάσεις για δράσεις στο ΠΠΙΕΔ

Προτάσεις για εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΠΠΙΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μικρασιατών στο ΔΣ του Ιδρύματος, κ. Χρήστος Τριανταφύλλου. Οι προτάσεις έχουν ως εξής:



  1. Όταν τα φουγάρα «Καπνίζουν Παρελθόν»
Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Το «Καπνίζουν Παρελθόν» είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που περιλαμβάνει  την καταγραφή των καμινάδων που έχουν μείνει  από τις φάμπρικες της Αθήνας (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο κ.α) καθώς και τη συμβολική και ιστορική αξία που τους έχει προσδώσει η Ιστορία και η Τέχνη.
Παρουσίαση: Χρήστος Τριανταφύλλου
Ομιλητές:
Στέφανος Κακαβούλης (σκηνοθέτης του Ντοκιμαντέρ )
Όλγα Βογιατζόγλου (Αρχαιολόγος - Ιστορικός)
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί  έκτος από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (αίθουσες Φρίντα Λιάππα και Τζον Κασσαβέτης) και σε πολλούς Δήμους του νομού Αττικής.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ είναι  δωρεάν.
Προτίθεμαι  να αναλάβω το δημιουργικό της αφίσας, την εκτύπωση και να την προσφέρω δωρεάν.
  1. Επειδή εδώ και αρκετό  καιρό όλοι γνωρίζουμε ότι το μουσείο Μικρασιατών δεν έχει ξεναγό και χωρίς να θέλω να προσβάλω την ιδιότητα του ξεναγού – ιστορικού που πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στο ΠΠΙΕΔ.
Προτείνω, (εθελοντικά φυσικά) από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν να επισκέπτονται το μουσείο σχολεία, φορείς κτλ , να υπάρχουν οι παρακάτω εθελοντές ξεναγοί, που θα ενημερώνουν τους μαθητές η οποιοδήποτε φορέα,  για την  ιστορία του Μουσείου, την Ιστορία της γιαγιάς Φιλιώς Χαϊδεμένου και τα γεγονότα της  Μικρασιατικής  καταστροφής.
1.      Δημήτρης Αυγέρης
2.      Χρήστος Τριανταφύλλου
3.      Ρένα Σιμιγδαλά
4.      Σωτήρης Κοσκολέτος
Στη περίπτωση που αυτό γίνει δεκτό από του Δ.Σ του ΠΠΙΕΔ, προϋπόθεση είναι:
1.      Να συναντηθούν οι παραπάνω για να συνταχτεί ένα κείμενο ξενάγησης (ώστε όλοι οι εθελοντές ξεναγοί να αναφέρουν ακριβώς τα ίδια πράγματα)
2.      Να ενημερώνονται οι εθελοντές ξεναγοί τουλάχιστον 2 μέρες πριν την επίσκεψη του σχολείου η οποιουδήποτε φορέα.
3.      Να οριστεί ένας υπάλληλος του ΠΠΙΕΔ  ο οποίος θα ειδοποιεί κατά σειρά τους παραπάνω εθελοντές  για τις ξεναγήσεις.
4.      Να εκτυπωθεί μονόφυλλο ενημερωτικό σημείωμα με τα βασικά πληροφοριακά  στοιχεία που αφορούν  το Μουσείο Μικρασιατών, ώστε φεύγοντας οι μαθητές από το ΠΠΙΕΔ να έχουν αποκτήσει  κάποιες  βασικές γνώσεις . Προτίθεμαι  να αναλάβω το δημιουργικό, την εκτύπωση του ενημερωτικού σημειώματος και να το προσφέρω δωρεάν.                                    
  1. Παρουσιάσεις βιβλίων
Αναζήτηση συγγραφέων η εκδοτικών οίκων για παρουσιάσεις βιβλίων (που έχουν σχέση με την προσφυγιά)   ώστε η εκδήλωση να είναι υπό την αιγίδα του ιδρύματος. Ο συγγραφέας η ο εκδοτικός οίκος να καταβάλει το προκαθορισμένο ποσό για την χρήση της αίθουσας του ΠΠΙΕΔ. Είναι αυτονόητο ότι οι εκδοτικοί οίκοι θα έχουν το δικαίωμα της πώλησης των βιβλίων  κατά την διάρκεια εκδήλωσης – παρουσίασης  σε όσους το επιθυμούν.
            Χρήστος Τριανταφύλλου
Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΠΙΕΔ

9 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ,Η ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΠΑΛΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ... ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ 1000000%

      Διαγραφή
  2. Εξακολουθώ να υποστηρίζω για καπέλωμα του νέου Αντιπροέδρου Σπύρου Καβακόπουλου, από τον νεοφώτιστο Πρόεδρο ων Μικρασιατών (τον οποίο χαρακώθηκε να βγάλει στο προσκήνιο ο Χάρης).
    Κύριε Τριανταφύλλου, οι προτάσεις συνήθως γίνονται κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ ενός Φορέα και όχι μέσω των blogs. Αν θέλετε να το παίζετε εφεξής παράγοντας αυτού του τόπου, μάθετε τις διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια να πεις και στον Καβακόπουλο.
      Ο Καβακόπουλος έκανε την αρχή, δηλαδή κάποιοι μπορούν και κάποιοι δεν μπορούν να το κάνουν. Έλεος.
      Ο Καβακόπουλος είναι παράγοντας και άλλοι δεν είναι; η ο Καβακόπουλος είναι ο μεγάλος παράγοντας της πόλης ;
      Πάντως ανάμεσα στις προτάσεις Καβακοπουλου – Τριανταφύλλου, του δεύτερου φαίνονται πιο ικανοποιητικές.

      Διαγραφή
  3. Ξεχάσατε βέβαια ότι για τα φουγάρα που καπνίζουν υπάρχει ανάρτηση μερικές ημέρες πριν με υπογραφή της δημάρχου. Ακόμα δεν σας είδαμε και μαρτυρήστε τα φύλλα. Όσοι προσυπογράφουν μαζί σας τέτοια κείμενα εκτίθενται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φτάνει που κάποιοι κάνουν προτάσεις και διοργανώνουν εκδηλώσεις για το ΠΠΙΕΔ, να τους πάρουμε το κεφάλι .
      Ξυπνήστε, ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν προτάσεις.
      Θα μπορούσε ο καθένας στο συμβούλιο του ΠΠΙΕΔ να είναι διακοσμητικό στοιχείο, ούτε ένα χρόνο έχουμε για τις δημοτικές εκλογές.

      Διαγραφή
  4. Στο στοίχημα πάντως του οπαπ στο σημείο "ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ" γραφει απόδοση 1,05...
    Παλιά κλασσική οικογενειακή συνταγή, αλάνθαστη έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος φίλε.
    Δ.Π. (Δεν Παίζεται) λέει...
    χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nα μου θυμηθείτε πως ο Καβακόπουλος θα παραιτηθεί και μάλιστα σύντομα από το ΠΠΙΕΔ κι ας δηλώνει το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή