Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ

Σε διακοπή της μετάδοσης του σήματος των καναλιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στη συχνότητα των καναλιών υπάρχει από
λίγο μετά τις 11 το βράδυ «μαύρο».
Μαύρο υπάρχει από τις 11:30 και στη διαδικτυακή μετάδοση των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον ιστότοπο της ΕΡΤ. Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης άρχισε σταδιακά να κόβεται, από τις 10 το βράδυ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


10 σχόλια:

  1. Η χουντα σε ολο της το μεγαλειο. Βλεπω να γυρναμε σε εποχες υενεδ. Και αλλοι 2500 ανεργοι. Ζητω η συγκυβερνηση της τροικας και των γιουσουφακιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας πεις αυτοί οι 2500 υπάλληλοι (εκτός από αυτούς που έδωσαν εξετάσεις) με ποιό κριτήριο μπήκαν στην ΕΡΤ?
      Θα μας πεις και αν χρειάζονταν τόσοι πολλοί?
      Θα μας πεις πόσα άτομα απασχολούν αντίστοιχης εμβέλειας Ραδιο-Τηλεοράσεις στον κόσμο?

      Όταν πολλοί εξ' αυτών διορίστηκαν από το παράθυρο, τότε ήταν Δημοκρατία και τώρα είναι χούντα?

      Α, ρε Έλληνα αθάνατε

      Διαγραφή
  2. ξυπνοπουλι μου εσυ. Δε λεω για τα λαμογια με τους παχυλους μισθους που διοριζοντουσαν απο τις εκαστοτε κυβερνησεις. Αλλα τους επιασε η πρεμουρα με την ερτ και ξεχνανε ολα τα αλλα καναλια που εκπεμπουν παρανομα και ληστευουν το δημοσιο.Αλλα αυτοι ειναι βεβαια εφοπλιστες ,πετρελεαδες και μεγαλοκαναλαρχες που εντελει αυτοι μας κυβερνανε.Που να τους ακουμπησουν αυτους? Αντε σκεψου λιγο πριν μιλησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ποιός σου είπε, ότι αν τα άλλα κανάλια χρωστάνε, και εκπέμπουν παράνομα, καλά κάνουν?

    Ας είναι καλά οι ίδιοι πολιτικοί που μας έριξαν στα αζήτητα.
    Και οι δικαστικοί φαντάζομαι, που δεν χώνουν μερικούς καρχαρίες μέσα.

    Επειδή όμως χρωστάνε οι καρχαρίες, το Δημόσιο πρέπει να μείνει έτσι όπως είναι τώρα?
    Από κάπου ξεκινάς και κάπου καταλήγεις.
    Όχι ότι πιστεύω, ότι οι πολιτικοί που μας δούλευαν ψιλό γαζί, τώρα είναι ικανοί να μας σώσουν, αλλά βλέπεις δεν έχουμε και άλλους σαν εναλλακτικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφως και δεν πρεπει να μεινει ετσι, αλλα να μη τσιμπαει ο κοσος οτι ο σαμαρας εφερε την καθαρση με το κλεισιμο της ερτ. Μην τρελαθουμε κιολας.

      Διαγραφή
  4. 'Εχω τη γνώμη ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με τη λειτουργία της ΕΡΤ. Για αυτό, νομίζω ότι ελάχιστοι δεν πιστεύουν ότι έπρεπε να καθαρίστεί η κόπρος του Αυγείου. Είναι κοινό μυστικό ότι η ΕΡΤ αποτελούσε μέχρι σήμερα πεδίο αδιαφάνειας και ρεμούλας. Άνθρωποι που περνούσαν μία φορά το μήνα και εισέπρατταν μεγάλους μισθούς, εξωτερικές παραγωγές, ταξίδια πολυπρόσωπων συνεργείων, περιφερειακά κανάλια που δεν χρειάζονται, μεγάλη περιουσία που μένει αναξιοποίητη, προσωπικό υπεράριθμο. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση είχε χρέος, απέναντι στην προσπάθεια του έλληνα πολίτη, να δράσει αποφασιστικά.
    Το άλλο θέμα έχει να κάνει με τη μεθόδευση και το χρόνο που επελέγη. Εκεί, δυστυχώς, δόθηκαν δείγματα βαθιάς αντιδημοκρατικής αντίληψης, αλλά και έλλειψης κατανόησης της συγκυρίας.
    Διότι δεν μπορεί να κλείνει καμία επιχείρηση σε ένα βράδυ. Δεν μπορεί επίσης να φέρνει πτο τετελεσμένου γεγονότος τους άλλους δύο κυβερνητικους εταίρους. Τέλος, δεν μπορεί εν μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης τριών τραπεζών (με δεδομένη την τεράστια σημασία του εγχειρήματος) να δημιουργεί τις προϋποθέσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης, με νωπές ακόμα τις αρνητικές εντυπώσεις από την αποτυχία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.
    Και το ερώτημα που τίθεται είναι συγκεκριμένο: Γιατί έγινε τώρα, αυτό που έγινε με την ΕΡΤ; Απαντήσεις και ερμηνείες δόθηκαν πολλές, από στυγνές τεχνοκρατικές μέχρι τις γνωστές μεταφυσικές. Από οικονομολόγους μέχρι συνωμοσιολόγους είπαν την άποψή τους. Οι μεν τονίζουν το ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό που λεγόταν ΕΡΤ μέχρι σήμερα, οι δε αποδίδουν σε σκοτεινές δυνάμεις την όλη κατάσταση, σε εχθρούς του έθνους που μας επιτίθενται και τις γνωστές ανοησίες.
    Και οι μεν και οι δε έχυσαν πολύ μελάνι και αφιέρωσαν πολύ φαιά ουσία (όσοι είχαν, τέλος πάντων).
    Μήπως όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά; Μήπως αιτία για όλα αυτά είναι η απλή ηλιθιότητα και ανικανότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζιζέλ, ο Σαμαράς απόψε προσπαθεί να κλείσει το πασοκ και την δημαρ, αν δεν το έχεις καταλάβει.

      Διαγραφή
    2. Θα ήταν λογικό, αν θα ήταν διατεθειμένος να συγκυβερνήσει με το Συριζα ή τη Χ.Α. ή αν προσδοκούσε να πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές. Με βάση, όμως, την κοινή λογική κανένα από αυτά τα ενδεχόμενα δεν είναι πιθανό. Άρα, ή στοχεύει σε κάτι πιο σύνθετο ή είναι απλώς ηλίθιος.

      Διαγραφή
    3. δεν μίλησα για εκλογές, μίλησα για αφοπλισμό των δύο εταίρων.

      Διαγραφή
    4. Ποια διαφορά έχει; Αν αφοπλίσεις ένα κόμμα πολιτικά, το συμπιέζεις και εκλογικά. Ούτως ή άλλως ο Σαμαράς πιστώνεται κάθε θετική εξέλιξη ενώ κάθε αρνητικό χρεώνεται σε όλους. Νομίζω ότι συμφέρον του Σαμαρά δεν είναι να αφοπλίσει πολιτικά ούτε το Πασοκ ούτε τη ΔΗΜΑΡ. Στον πόλεμο, σε ενδιαφέρει και εσύ να είσαι δυνατός αλλά και οι σύμμαχοί σου, στους οποίους στηρίζεσαι σε μεγάλο βαθμό.
      Νομίζω ότι άλλες είναι οι επιδιώξεις του Σαμαρά. Θα δείξει σύντομα.

      Διαγραφή