Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μήπως κάποιοι υποτιμούν τη νέα Δήμαρχο;

Είχα σήμερα το απόγευμα την ευκαιρία να μιλήσω αναλυτικά με έναν άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στη νέα Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, όπως ήταν πολύ κοντά και στον αείμνηστο Γιώργο Αποστολάκη.

Το συμπέρασμα που αποκόμισα είναι ότι η Δήμαρχος μπορεί να αφήνει πρωτοβουλίες σε άλλους, οι οποίοι ουσιαστικά-έστω και σε εππίπεδο συζητήσεων- λειτουργούν "αντ' αυτής", αλλά ούτε πρόκειται να τους δώσει "λευκή επιταγή", ούτε να διοικεί "τυπικά" το Δήμο.

Είναι εύλογο ότι η ανάληψη των πραγματικών της αρμοδιοτήτων μπορεί τυπικά να πραγματοποιηθεί στο πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου, αλλά στην ουσία θα γίνει σταδιακά, καθώς η ίδια είναι προσανατολισμένη να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της σε κάθε τομέα για τον οποίο θα ενημερώνεται μέχρι του σημείου να θεωρεί ότι τον κατέχει επαρκώς.

Θυμηθείτε το: Η Έφη Αποστολάκη θα είναι μια Δήμαρχος με όλη τη σημασία της λέξης. Εδώ θα είμαστε...

9 σχόλια:

  1. mallon o grafon to sxolio ipotima ton rolo tou dimarxou. fainetai oti telika den einai anagki otan kapoios ginetai dimarxos na exei tis elaxistes proipotheseis.
    i kyria gaitana proekipse dimarxos apo to pouthena, auto den exei simasia kamia bebia.
    Arkei na milisoume me kapoion filo, allou filou pou gnorizei enan filo tis filis tis kai na exoume diabebaiosi oti prokeitai gia ikano kai katallilo prosopo gia tin thesi auti.
    Aloimono den xriazetai tipota allo. oute proigoumeni parousia, oute koinoniki drasi, oute politiki empeiria tipota ola einai apla. kai malista ta upostirizoun anthropoi me parousua stin koinonia kai tin politiki.
    i apotheosi tis aplousteusis kai tis isopedosis ton panton.
    kai na einai mono auto, o koutsakis dimarxos stin xalkidona. me to idio kata analogia skeptiko. kala xristougenna........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
    Οι 66 δήμαρχοι της Αττικής συναντήθηκαν χθες, στο ξεκίνημα διήμερου σεμιναρίου που οργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται ουσιαστικά για σεμινάρια που οργανώνονται ανά την επικράτεια για το σύνολο των αυτοδιοικητικών στελεχών, προκειμένου να εκφραστούν απορίες, παράπονα και προτάσεις πριν από την 1/1/2011, οπότε ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος.
    ----------------------
    Αυτό που δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι ότι στη συνάντηση παρευρεύθηκε και ο Κουτσάκης !!!!!!
    Μάλιστα έθεσε και ερώτημα....... και έπεσε το γέλιο της αρκούδας !!!!!!

    Μήπως κάποιος πρέπει στις 31/12 να τον ξυπνήσει από το όνειρο που βλέπει.
    Γιατί αυτός από μόνος του αποκλείεται να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @aragon
    Το χειρότερο, αγαπητέ φίλε, είναι να προσποιούμαστε ότι οι επιθυμίες μας ταυτίζονται με την πραγματικότητα. Η συνομιλία έγινε με πρόσωπο ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην οικογένεια του Γιώργου Αποστολάκη και ΕΚΤΟΣ πολιτικής. Το ρεπορτάζ είναι αυτό. Η επιθυμία η δική μου ή η δική σας, είναι άλλο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΑ – ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ
    Τελικά αποφασίστε πως λέγεται η κ. Δήμαρχος ;
    1) ΕΦΗ ΓΑΙΤΑΝΑ
    2) ΕΦΗ ΓΑΙΤΑΝΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
    3) ΕΦΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
    Το επώνυμο των συζύγων ορίζεται στο άρθρο 1388 του Αστικού Κώδικα. Σύμφωνα με αυτό, με το γάμο δεν μεταβάλλεται το επώνυμο των συζύγων, ως προς τις έννομες σχέσεις τους. Με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Ν. 3719/2008, με συμφωνία των συζύγων ο καθένας από αυτούς μπορεί να προσθέτει στο επώνυμο του το επώνυμο του άλλου. Η προσθήκη γίνεται με κοινή δήλωση ενώπιον του ληξιάρχου και ισχύει μέχρι να ανακληθεί ενώπιον του ληξιάρχου με κοινή δήλωση των συζύγων ή με μονομερή δήλωση οποιουδήποτε των συζύγων, η οποία κοινοποιείται στον άλλο σύζυγο. Αν ο γάμος λυθεί με διαζύγιο, η δήλωση θεωρείται ότι ανακλήθηκε. Αν ο γάμος λυθεί λόγω θανάτου, η προσθήκη εξακολουθεί να ισχύει, εκτός εάν ο επιζών σύζυγος συνάψει νέο γάμο ή προβεί σε ανακλητική δήλωση ενώπιον του ληξιάρχου.
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ Η κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η 2η ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. agapiti alitheia, auto leo kai ego, reportaz me to kontino prosopo tou kontinou siggeni pou exei kontini ektimisi ton pragmaton.
    Arkei loipon auto gia simperasmata an kapoios mporei na antapokrithei se dhmosia thesi? an nai ego pao paso. Pantos den prokeitai gia epithimies alla gia aksiologisi tis katastasis opos exei diamorfothei simera,
    giati to dimosio prosopo aksiologitai apo prin gia tin sinoliki parousia toy, kai psifizetai i oxi, autos pou erxetai apo to pouthena pos?
    Etsi opos exoun tora ta pragmata as perimenoume.
    As min fantazomaste thetika prosonta pou den kseroume tipota gia to prosopo, alla oute kai arnitika. To ti tha perimenoume einai san tin rouleta. tora i mpilia akoma einai sto gyro-gyro.
    kai pali kala xristougenna.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Συνήγορος. Σωστό, κι εμείς ψαχνόμαστε. Πάντως στο ψηφοδέλτιο του β' γύρου την είχαν με δυο επώνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαλκηδέλφειος Καλλικράτης25 Νοεμβρίου 2010 στις 4:39 μ.μ.

    Επανέρχομαι και επιμένω ένα Βιογραφικό της κύριας είναι πλέον Δήμαρχος ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το ανακοινώνουν εκτός αν θέλουν κάτι να κρύψουν
    Μας Ενδιαφέρει μόρφωση σπουδές ,κοινωνική, πολιτική δράση
    Αν ξανακάνετε ρεπορτάζ με το κοντινό Πρόσωπο ρωτήστε τα και αυτά πως σας ξέφυγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου είπαν ότι θα μου στείλουν. Δεν μπορώ να το βρω με το... ζόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σωστό να λέγεται! Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το Βιογραφικό της Δημάρχου για να γνωρίζουν οι Δημότες το μορφωτικό της επίπεδο και την επαγγελματική της εμπειρία. Δεν ήταν όμως η μοναδική που εξελέγη Δήμαρχος χωρίς δείγματα προηγούμενης συμμετοχής στα κοινά. Πολλοί Καλλικράτειοι Δήμαρχοι εξελέγησαν με μόνο προσόν το "λευκό" τους φάκελο σε ότι αφορά τα Δημοτικά δρώμενα.
    Όσον αφορά δε τον Κουτσάκη, νομίζω ότι η εκ των προτέρων απαξίωσή του μάλλον εκθέτει αυτούς που το κάνουν γιατί η προτίμηση του κόσμου (2ος σε ψήφους) μάλλον τους διαψεύδει! Δεν χαρακτηρίζεις ένα φαγητό ανάλατο εάν δεν το δοκιμάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή