Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια στην πορεία για τη μνήμη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια γίνονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η κατάσταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έχει εκτραχυνθεί με τους δεύτερους να κυνηγούν τους πρώτους οι οποίοι έχουν προκαλέσει πολλές υλικές καταστροφές. Tα επεισόδια εστιάζονται στην οδό Σταδίου όπου ομάδα νεαρών προκαλεί φθορές σε τζαμαρίες τραπεζών και στάσεις λεωφορείων.

Αντίθετα, όλα ήρεμα εξελίχθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. 

4 σχόλια:

  1. διαμαντή, υπερβολές. Επίσης, αυτή τη στιγμή που γράφω, το Σύνταγμα είναι μια χαρά ανοιχτό και περνάνε αυτοκίνητα. Από κάμερες Ζούγκλας αυτά, μη νομίζεις τίποτα δικές μου πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ola trigiro allazoune ....kai ola taq idia menoun......
    imarton pia me aytous tous gnostous agnostous.......
    ftani pia poso 8a antexoume ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @helpdiamantis

    Αν το βράδυ είσαι σπίτι, δες δελτία ειδήσεων, αυτά που γράφω εδώ τα έχει πάρει και η κάμερα. Στα τεχνικά θέλουμε βοήθεια, αλλά στο ρεπορτάζ είμαστε δυνατοί, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διάβασες τι ομορφιές λέει ο υπροπο σε σημερινή συνέντευξη-λιβανιστήρι στα Νέα; Αντιγράφω το σχετικό:

    "Πρώτα απ’όλα, δεν υπάρχει τίποτα πουνα µπορεί να απαλύνει τον πόνο της οικογένειας και των φίλων του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ούτε µπορεί ποτέ να νοηθεί ότι η δολοφονία ενός εφήβου υπακούει σε οποιαδήποτε λογική. Γι’ αυτό εξάλλου η ∆ικαιοσύνη ήταν αµείλικτη. Από εκεί και πέρα τι να σας πω; ∆εν ξέρω εάν κάποιοι επιχειρήσουν να εκµεταλλευτούν τη συγκυρία για νέα ένταση και νέο κύκλο βίας.

    Οµως, η ουσία είναι µία. Η βία δεν δίνει λύσεις. Ο δρόµος της βίας είναι πάντα αδιέξοδος. Οχι µόνο γιατί η ιδέα των εξεγερµένων µαζών µοιάζει απόµακρη και εξωπραγµατική στη σηµερινή εποχή αλλά επειδή η βία όταν υιοθετείται ως αγωνιστική πρακτική προκαλεί αναπόφευκτα τη σκλήρυνση της στάσης των µηχανισµών καταστολής του κράτους.

    Κατά αυτήν την έννοια, η συλλογική βία ενδυναµώνει τελικά τον µηχανισµό που υποτίθεται ότι επιδιώκει να εξαλείψει, χωρίς να προσφέρει, σε καµία περίπτωση, την ελπίδα ενός καλύτερου µέλλοντος."

    Αφενός, δηλαδή, μας λέει ο Παπουτσής, οι (βίαιες, φυσικά) εξεγερμένες μάζες που είδαμε τον Δεκέμβρη του 08 εδώ ή στα γαλλικά μπανλιέ το 05 ή αν θέλεις στα μεξικάνικα βουνά το 1995 δεν υπάρχουν, κι αφετέρου ότι αυτές φταίνε που ο ίδιος πρέπει να γίνεται πιο σκληρός. Ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή