Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παπανικολάου εναντίον Κόντου

Από τον πρόεδρο του ενοποιημένου Νομικού Προσώπου του Δήμου, Νίκο Παπανικολάου λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της προηγούμενης δημοτικής Αρχής:
Ζητήματα που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άρχισαν να εμφανίζονται στον ορίζοντα και να ζητούν άμεση αντιμετώπιση. Οι παιδικοί σταθμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν πρόβλημα προσωπικού. Στο Β’ παιδικό σταθμό ήδη τα τμήματα κλείνουν στις 2.30 αντί στις 4.00 λόγω της συνταξιοδότησης παιδαγωγών που η προηγούμενη διοίκηση γνώριζε πολλούς μήνες. Οι γονείς δικαίως διαμαρτύρονται και όπως φαίνεται γρήγορα λύση δεν
μπορεί να υπάρξει καθώς πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ θα χρειαστεί  μήνες, εφόσον εγκριθεί, καθώς γραμμή της κεντρικής διοίκησης είναι τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, να αντιμετωπίζονται με μετατάξεις. Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Δράσεων που αποτελεί τον διάδοχο των νομικών προσώπων αναζητά λύση γρήγορη και αποτελεσματική.

76 σχόλια:

  1. Πάντα φταίει ο προηγούμενος ....εγώ ξέρω ότι στο Δήμο Φιλ/Χαλκ έχουν πέσει όλες οι έρευνες του Πανεπιστημίου καθώς κ έχει καταργηθεί κ η επιστήμη της Διοίκησης επιχειρήσεων . Λογιστές που φτιάχναν τις δηλώσεις γίνονται Πρόεδροι κ διοιηκούν χωρίς ίχνος γνώσεων , κάτι τυχαίοι που έριξαν τις επιχειρήσεις τους "έξω" γίνονται Πρόεδροι Δημ. Επιχ. , καφετζήδες Αντιδήμαρχοι , κ μία κυρία που δεν ευδοκίμησε ποτέ σε δουλειά -άνεργη ΠΑΝΤΑ- αντιδήμαρχος κ αυτή.....
    Φυσικά δεν φταίνε αυτοί αλλά όλοι εμείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμβασιούχους! ξέρετε εσείς...

    Κι ο ένας κι ο άλλος με τις κυβερνήσεις, ότι σας πουν και κοκορομαχίες μεταξύ σας!
    Ο κοσμάκης μόνο να πληρώνει αδιαμαρτύρητα!
    Μινιατούρες της κεντρικής πολιτικής σκηνής είστε κι αδιαφορείτε για τον κόσμο που αναγκάζεται να στέλνει σε ιδιωτικούς σταθμούς τα παιδιά του!
    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος 10.42
    Εάν νομίζεις ότι αυτό είναι πολιτική κριτική, το αφήνω στην κρίση όσων μας διαβάζουν. Με αυτού του τύπου, όμως, τα "επιχειρήματα" ουσιαστικά προσβάλλεις όλους, όσοι ψήφισαν όσους εσύ λοιδωρείς. Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι είναι ηλίθιοι, κι ο μόνος έξυπνος είσαι εσύ. Στη Δημοκρατία, αγαπητέ μου, ισχύει η Αρχή της Πλειοψηφίας. Οι πολλοί αποφασίζουν ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν. Αν έχεις άλλη πρόταση, πες την να τη μάθουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε των 10:42, η κατάσταση που περιγράφεις είναι διαρκής και δεν αφορά την παρούσα Δημοτική Αρχή μόνο.
    Η εμπάθειά σου βέβαια σε οδηγεί σε ατοπήματα, γιατί κάνεις ότι ξεχνάς τις προγηγούμενες διοικήσεις και τους ανθρώπους που ασκούσαν διάφορα καθήκοντα σε θεσμικές θέσεις. Εκτός και αν ήρθες στην πόλη τώρα τελευταία.
    Αλλά, τι ακριβώς θέλεις; Εισηγείσαι ότι μόνο άνθρωποι με master και διδακτορικά θα πρέπει να θέτουν υποψηφιότητα για δημοτικοί σύμβουλοι;
    Μα υπάρχουν και τέτοιοι στα ψηφοδέλτια και ο κόσμος ψηφίζει τους άλλους. Εκτός και αν θέλεις να καταργήσουμε τις εκλογές. Καταννοώ το ότι ανήκεις σε παράταξη που ήρθε τρίτη, αλλά τι να κάνουμε; Ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει. Κάποιους τους στέλνει στο βάθρο και κάποιους στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορείς μετά από 100% αύξηση τελών και πολλές προσλήψεις μονίμων στην καθαριότητα, μετά από τόσες ανανεώσεις συμβάσεων - εξαργυρώσεις ψήφων - να μην έχεις μεριμνήσει για ένα μόλις άτομο σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως ένας παιδικός σταθμός. Μην ξεκινήσουμε με τις σπατάλες και πόσα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί στην κοινωνική πολιτική, γιατί δε θα τελειώσουμε. Μην πούμε πόσοι και ποιοι χρησιμοποιήθηκαν - παρανόμως - σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που προσλήφθηκαν, αλλά στο 2ο παιδικό σταθμό δεν υπήρξε κανενός είδους πρόνοια για πλήρωση της θέσης που ήταν γνωστό ότι θα έμενε κενή.

    Δεν φταίνε πάντα όλοι, ο μηδενισμός δεν ωφελεί πουθενά, γιατί εν τέλει κάποιοι διοικούν και παίρνουν τις αποφάσεις. Και είδαμε πόσο καταστροφικές ήταν οι αποφάσεις της διοίκησης Κόντου. Δεν είναι άξιο απορίας πώς με τόσες συμβάσεις και τόσες προσλήψεις μονίμων έφτασε με το ζόρι το 24%; Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμιά πραγματική ευαισθησία για την καθημερινότητα και τα μικροπροβλήματα του πολίτη, που όμως αν δεν τα λύσεις γιγαντώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια μικρή, αλλά απαραίτητη διόρθωση στον πρώτο σχολιαστή. Φοροτεχνικός, αγαπητέ μου. Φοροτεχνικός. Όχι και λογιστής. Για να ακριβολογούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Poios na to pisteve oti tha katigorousane ton Konto epeidi pire monimo proswpiko me ASEP anti na spasei ti monimotita se dimina-trimina-oktamina-dwdekamina-dekaoktamina kai na tin "poulisei" srin poli anti psifwn opws kapoioi proigoumenoi...
    Arage o kyrios Doe syneiditopoiei ti leei? Mipws psifisane ton Konto kai oi ergates kathariotitas poy irthan apo ta Giannena i ti Rodo?
    Oso gia to allo...se mia thesi vasizetzai i "dialysi" twn paidikwn stathmwn? Stin Metamorfwsi sta KPA teli Dekemvri fygane panw apo 20 atoma...
    Mipws to ehoyme hasei oligon? kai na kanoume kritiki peri midenismou meta...poioi? oi midenistes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑ8ΜΟ ΤΗΣ Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠ'Ε3Ω ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!!!!ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗ8ΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑ3Η ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΖΗΤΑΓΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ 8ΕΣΗ ΤΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχ! αυτοί οι προηγούμενοι
    κακά παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ ξέρω ότι το παιδί μου δεν έχει δασκάλα και πετρέλαιο κι αυτά τα ακούω βερεσέ. Τώρα να σας πω την αλήθεια για το ποιός φτάει...πάντως αυτοί που διοικούν 1,5 μήνα δεν νομίζω να φταίνε. και όχι τίποτε άλλο ο Κόντος θα έχει την απαίτηση να τον ψηφίσω αν δικαιωθεί στην ένσταση επειδή και καλά η Δήμαρχος δεν μιλά στα Δ.Σ. και δεν πάει στις πίτες. εκτός αν την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mην ξεχνάμε ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι ουσιαστικά στα επίπεδα των υποδομών που παρέλαβε ο Γρετζελιάς από τον Σταματιάδη!
    12 χρόνια Γρετζελιάς δηλαδή, 4 Αδαμόπουλος, 4 Κόντος = 20 χρόνια μόνο!

    Μην ξεχνάμε ότι γέμισαν τον κόσμο με τούβλα, πέτρες, τσιμέντα στο άλσος, εξοπλισμό εκατομμυρίων για καθαριότητα, παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης, επανακατασκεύασαν πλατείες κι ότι άλλο βάζει ο νους του ανθρώπου για να μας εντυπωσιάσουν να τους ξαναψηφίσουμε,
    και άφησαν οτιδήποτε ουσιαστικό όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί στο έλεος της τύχης!
    Μια μικρή Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή ο κ. Κόντος δεν έκανε ανανεώσεις συμβάσεων καλοκαιριάτικα;

    Δηλαδή ο κ. Κόντος δεν κατάφερε με 100% αύξηση δημοτικών τελών να χρωστάει και το πετρέλαιο (μην πει πάλι κανείς για λάθος αναγραφή σε τιμολόγιο - έλεος), κάτι που δεν δικαιολογείται γιατί ο λογαριασμός των ανταποδοτικών είναι "κλειστός";

    Αυτοί που ήρθαν από άλλες πόλεις πού μετακόμισαν και πού ψηφίζουν τώρα; Οικογένειες δεν έχουν;

    Πόσος κόσμος έχει μπει από Φιλαδέλφεια σε διάφορες θέσεις - μόνο γνωστούς βλέπω - μόνιμες θα πούμε;

    Και στην τελική, αν όλοι αυτοί είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα είτε στην καθαριότητα, είτε στις διοικητικές θέσεις, μπορεί και να το καταλάβαινα.

    Τα αποτελέσματα όμως ήταν τραγικά και, επιπλέον, έχει αυξηθεί το πραγματικό χρέος του δήμου, χώρια που δεν υπάρχει προμηθευτής πληρωμένος σε κανένα τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως είχε πει κι ο Κατσιφάρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τηρουμένων των αναλογιών, αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Αποστολάκης, τον Παπανικολάου δεν θα τον ήξεραν ούτε οι γείτονές του στην Μεσολογγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @1.36
    esi etsi kialios den psifises Konto opote den exei simasia ti tha kaneis tora.

    Kai de mou les tosa xronia ta pedakia sou xoris trofeia ston padiko staumo itan kala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη....18 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:28 μ.μ.

    @John Doe
    @Ανώνυμος 1:36μ.μ.
    @Ανώνυμος 1:56μ.μ.

    Αγαπητοί (-ές) δεν σας κατηγορώ...
    τη ΔΟΥΛΕΙΑ σας κάνετε!!!
    Αντιθέτως... σας "καταλαβαίνω"!!!
    Όπως επίσης και ΟΛΟΙ οι λογικοί άνθρωποι.

    Βλέπετε ότι ήρθε η ώρα για "να τα μαζεύετε"...
    και να πάτε από κει που ήρθατε... στα αζήτητα...
    και συνεχίζετε να τα φορτώνετε όλα στους άλλους,
    τους προηγούμενους, τον Κόντο & τους δικούς του.

    Είπαμε, καλό το παραμύθι σας,
    αλλά αυτός που παρουσιάζετε σαν Δράκο,
    ΜΠΡΟΣΤΑ σας είναι ΑΡΝΑΚΙ.

    ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ και ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !

    "Ο Δάσκαλος ψάρευε με αγκίστρι, αλλά όχι με δίχτυ. Και ποτέ δεν έριχνε το βέλος του σ’ ένα πουλί που καθόταν σ’ ένα κλαδί, ήσυχο"... (Κομφούκιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @John Doe
    Το μήνυμά σου που δεν δημοσιεύτηκε περιέχει αναφορές που εκφεύγουν της πολιτικής κριτικής. Ρίξτου μια ματιά, να βεβαιωθείς. Αν το κάνεις πολιική κριτική, τότε θα μπει. Αυτό ισχύει για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επειδή δεν το θυμάμαι πια και δεν τα έχω γράψει πρώτα σε κειμενογράφο και επειδή μου έχεις ξανακόψει την αναφορά μου στο Λιόση σε παλαιότερο μήνυμα προ μιας - δύο ημερών (ανώνυμο), αν αυτό είναι το θέμα βγάλε την αναφορά (το quiz) και στείλτο έτσι. Αν γενικότερα έχει θέματα και το υπόλοιπο μήνυμα, μην το βγάλεις καθόλου, όταν μου έρθει έμπνευση θα τους κατακεραυνώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εντάξει, απλά εγώ έχω ένα μειονέκτημα, έχω blog επώνυμα, ενώ οι πιο πολλοί γράφετε ανώνυμα. Μη με φέρνετε σε δύσκολη θέση, ήδη έχω πολλά παράπονα, βέβαια κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει στον ελεύθερο διάλογο και προτιμούν να τους τα σούρνουν πίσω από την πλάτη τους στα καφενεία κλπ. Δεν πειράζει. Θα συνηθίσουν. Το blog αυτό άλλαξε τα δεδομένα της ενημέρωσης και του διαλόγου στην πόλη κι όσο αργότερα το καταλάβουν κάποιοι, τόσο το χειρότερο για αυτούς (εννοείται ότι δεν αναφέρομαι υποχρεωτικά στα ονόματα που έγραψες εσύ, John Doe)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αλήθεια

    και σε προηγούμενες αναρτήσεις υπήρχαν σχόλια που εξέφευγαν της πολιτικής κριτικής, αλλά δεν έδειξες την ίδια ευαισθησία,κύριε Διασμαντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πράγματι μου έχουν ξεφύγει κάποια, είναι αλήθεια. Εσύ όμως ανωνυμούλη, πού στην ευχή ξέρεις τι μου έγραφε ο John Doe; Νομίζεις ότι είμαι ευαίσθητος κατά περίπτωση; Δηλαδή θέλεις μεγαλύτερη λογοκρισία; Να το κάνουμε, ανωνυμούλη, να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επωνυμούλη Διαμαντή

    Δεν αναφέρομαι στον John Doe. Ομιλώ για προηγούμενες αναρτήσεις, σε άλλο τίτλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή εκτός από ανωνυμούλης είναι και αργοστροφούλης, τα σπάω και τα ξαναρίχνω μήπως και... ΝΑΙ λέω μερικές φορές μου έχουν ξεφύγει πράγματα. Εννοώ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, γκαίκε; Τώρα, ζητάς περισσότερη λογοκρισία -κι ίσως να έχεις δίκιο, το λέω με δικά μου λόγια ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ- θα το παλέψω. Γενικά δεν θέλω να κόβω, κι αυτό ίσως με έχει παρασύρει μερικές φορές. Επίσης πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι κάνω κι άλλα πράγματα στη ζωή μου εκτός από το να είμαι πάνω στον υπολογιστή και να περνάω τα σχόλιά σας από κρισάρα. Αν έθιξα ή έβλαψα κάποιον ππιτρέποντας να περάσει ένα σχόλιο που το θεώρησε βαρύ, απολογούμαι. Με δυσκολία θα κάνω περισσότερη λογοκρισία, αλλά θα το παλέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η θέση μου είναι απλή. Κάθε επώνυμο σχόλιο, ό,τι και να λέει θα πρέπει να δημοσιεύεται.
    Ανώνυμα σχόλια, που θίγουν προσωπικά υπολήψεις και προσωπικότητες συμπολιτών μας, δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται.
    Αυτό δεν είναι λογοκρισία! Είναι προστασία των αδυνάτων (γιατί όποιος συκοφαντείται ανωνύμως είναι αδύνατος).
    Άλλωστε η Δημοκρατία θα πρέπει να έχει κανόνες, ή δεν θα είναι Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω απόλυτη αντίρρηση σε όποιας μορφής λογοκρισία… πλην υβρεολόγιου!
    Κατανοώ την δύσκολη θέση του Διαμαντή!
    Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι αναφορές που γίνονται εδώ, αφορούν πρόσωπα που επιλέγουν να εκτίθενται δημόσια, συνήθως είναι εξουσία ή σχετίζονται ή φιλοδοξούν να την καταλάβουν!
    Αυτοί ως κανόνας εκτός άλλων έχουν κάποιο μηχανισμό που τους στηρίζει πολιτικά…
    Ως κανόνας επίσης νομίζω πως αυτοί που γράφουν και ιδιαίτερα ανώνυμα, έχουν αντίθετα χαρακτηριστικά.
    Ασφαλώς η εξουσία δεν θα ήθελε ποτέ να της ασκείται κριτική ή να γίνονται γνωστά όσα κάνει και δεν την τιμούν…
    Μια ματιά στην Τυνησία, την Αίγυπτο που είναι πρόσφατα γεγονότα και δεν τα συγκρίνω γιατί εκεί είναι ακραία, μας λέει ότι όσο πιο πολύ λογοκρισία, τόσο πιο μεγάλη αδιαφάνεια, απουσία ελέγχου, παράνομος πλουτισμός, ασυδοσία της εξουσίας!
    Καθένας μας έχει κρίση. Και με βάση αυτήν κρίνει πρόσωπα και γεγονότα από εκείνα όμως που λαμβάνει γνώση…
    Κρίνει κριτές και κρινόμενους…
    Από ανώνυμη καταγγελία διαπιστώθηκε στην Νομαρχία απάτη υπαλλήλου 750.000 ευρώ!
    Αν λέγαμε ανώνυμος είναι, ψέματα λέει, προφανώς η απάτη θα συνεχιζόταν.
    Όταν λοιπόν υπάρχει όλη η δυνατότητα στον όποιον και από όποια θέση ασχολείται με τα κοινά, να αντιπαραθέσει τις δικές του απόψεις σε σχέση με τις κατά την γνώμη του συκοφαντίες ανακρίβειες κλπ τότε δεν υπάρχει κανένα ζήτημα!
    Η επιτυχία του διαδικτύου και αυτού του μπλογκ ως αυτήν την στιγμή σε αυτό ακριβώς βασίζεται!
    Αν θέλετε να το αλλάξετε προς την αυστηροποίηση… γιατί πρόσωπα με πλεονέκτημα στην κοινωνία… ενοχλούνται, νομίζω θα σφάλετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε 7:13

    Με ποιά κριτήρια μπορείς να διαχωρίσεις τι είναι ύβρις και τι όχι. Φυσικά ύβρις δεν είναι μόνο όταν χρησιμοποιείς τις ... γνωστές νεοελληνικές λέξεις. Το να μιλά επώνυμα κάποιος σε ένα blog που αναφέρεται σε μια τοπική κοινωνία δεν έχει κανένα κίνδυνο για κανένα. Για τον υπάλληλο που αναφέρεις, όπως και για κάθε επίορκο, η ανώνυμη καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, έχουν βάση.
    Το να θίγεται, όμως, η τιμή και η υπόληψη ανθρώπων, μόνο και μόνο γιατί επιλέγουν άλλες παρατάξεις στα τοπικά θέματα, δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αποδεκτό. Και εν τέλει δεν μπορεί να τρέχει καθένας να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας. Γι αυτό, στην περίπτωσή μας, θα πρέπει ότι λέγεται και γράφεται να γίνεται επώνυμα, έτσι ώστε να είναι όλοι πιο προσεκτικοί.
    Επαναλαμβάνω ότι δεν νοείται δημοκρατία χωρίς κανόνες. Και δεν υπάρχει οργανωμένη κοινωνία, επίσης χωρίς κανόνες.
    Βλέπεις εντελώς φορμαλιστικά τα πράγματα. Δεν είναι λογοκρισία η υπευθυνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή το έχασα για λίγο γιατί είχα δουλειά, θυμήθηκα ότι είχα και προσωπική αναφορά σε άλλο άτομο και μάλλον ορθώς "κόπηκα".

    Ας επαναδιατυπώσω (προς κάθε ενδιαφερόμενο και προς ανάρτηση 4:28 μ.μ.):

    Αν κάποιοι ψάρευαν όχι απλά με δίχτυα, αλλά με δυναμίτη ήταν οι κύριοι του Οράματος Πόλης, οι οποίοι δεν έτυχαν της ανάλογης κριτικής από τα δύο κύρια έντυπα μέσα της περιοχής, για λόγους όπως συμφέροντα που έχουν ενδεχομένως να κάνουν με συνεχείς ολοσέλιδες αναρτήσεις του Δήμου επί 2 1/2 έτη, με προσωπικές φιλίες και με χρόνια εκδήλωση αντιπαλότητας και με το Γρετζελιά αφενός και με τον Αποστολάκη λόγω Παπαμικρούλη αφετέρου. Γιατί μη μου πει ότι όλα έγιναν καλά - απλά δε γίνεται, όλοι κάνουν λάθη.

    Η αλήθεια δε είναι ότι τα κείμενα ενός τεύχους ενός εκ των δύο εντύπων, μετά από ένα απρόσμενο δυσάρεστο γεγονός που συνέβη ίσως και να γράφτηκε μέσα στο Δημαρχείο από επίδοξους κοντυλοφόρους που ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να έχουν πλέον blog πολιτιστικού περιεχομένου.

    Η άλλη αλήθεια είναι ότι υπήρξε έντυπο, το οποίο εκδόθηκε με extra 4σέλιδο Παρασκευή πριν τη 2η Κυριακή για να μην προλάβουν να υπάρξουν αντιδράσεις που μίλαγε για συναισθηματικούς εκβιασμούς, για Τροίες και κάτι τέτοια όμορφα και το μοίραζαν στις ομπρελίτσες - και όχι μόνο - του Τομπούλογλου.

    Ωραία όλα αυτά.

    Το ερώτημά μου είναι όμως προς τρίτο εκδότη, ο οποίος εξέδιδε ίσως το μοναδικό αντιπολιτευτικό έντυπο στη διάρκεια της εξαγνιστικής τετραετίας Κόντου, με το δικό του τρόπο βέβαια και με πιο ερασιτεχνικό κατά τη γνώμη μου τρόπο :

    Αν στις 10/3 τα πράγματα έρθουν τούμπα, θα συνεχίσει να εκφράζει με το ίδιο σθένος που έκανε πριν τις εκλογές τη δικαιολογημένη και τεκμηριωμένη του αντίθεση προς τη χάραξη πολιτικής του οράματος πόλης, ή θα ακολουθήσει άλλο δρόμο;

    Πόσο πιο ευγενικός - politically correct - να γίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ...
    Η ΠΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΟΛΙΣΘΗΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΚΙΕΣ...
    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ Η ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ......ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. eno o Tompouloglou, enas ap;os trapezoypalilos, einai poly petiximenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και ο άλλος ο σπουδαίος του Αγαλιανού έχει τελειώσει για ψαξτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλοι μου, κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κ. Κόντος και οι συν αυτώ έκαναν μια πολιτική επιλογή ,αποφάσισαν να συνταχθούν με τον Κουβελη, και να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σήμερα δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή ειδικά για όσους έχουν ή θέλουν να λένε ότι έχουν ένα «αριστερό», «προοδευτικό» τρόπο σκέψης και δράσης. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που ήταν κοντά τους και τους στήριξαν την προηγουμένη φορά , και είχαν η έχουν η θέλουν να λένε ότι έχουν ένα αριστερό προφίλ, ως πράξη ευκαιριακή με στόχο την διατήρηση της καρέκλας, και δυστυχώς φάνηκε πως έτσι ήταν. Έτσι λοιπόν δεν τους το συγχώρεσαν, έτσι πρόεκυψε το ποσοστό του κ Μάλλιου και του κ Βαλασσα ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ και τα ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ,
    Επίσης θέλω να επισημάνω ότι η Νέα Προοπτική αποτελείται από φανατικούς οπαδούς και ψηφοφόρους ΑΥΤΩΝ που κυβερνούν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και την οδήγησαν στην πτώχευση, είναι ένα χαρακτηριστικό μείγμα και δείγμα μιας παράταξης ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΑΡΧΕΣ που στηρίζονταν στην όποια προσωπικότητα του ιδρυτή. Τώρα που στηρίζονται Τι τους ενώνει? Μα φυσικά Η ΝΟΜΗ της εξουσίας και η …κουτάλα . Τι άλλο ενώνει το κ. Κουτσακη, τον κ. Παπανικολαου, τον κ. Γρετζελια, την Αγαγιωτου και όλα τα αλλά αστέρια ; Περιμένουμε να το δούμε διότι ο Λαός μας έχει μια παροιμία «Ανεμομαζέματα Διαβολοσκορπίσματα» το ζήτημα είναι να μην την πληρώσουμε όλοι διότι το παράδειγμα της Χαλκηδόνας είναι ΖΩΝΤΑΝΟ τουλάχιστον 1.4000.000 το χρέος στην «επιτυχημένη» Τετραετία Αποστολάκη και Νέας Προοπτικής .
    Όσο για το ΠΑΣΟΚ τοπικό και κεντρικό με όλα όσα ανέφεραν οι προηγούμενοι και τα οποία πράγματι έτσι έγιναν αποδεικνύουν περίτρανα πως η μόνη ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους είναι η Αρπαχτή και το Ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. KOKORO-PAPAGALAKIA...

    TREMETE !!!!!!!!!

    H WRA THS KRISHS (KOINWS PALI EKLOGES) PLHSIAZEI !!!

    SE LIGO THA ARXISETE PALI TA PARAKALIA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απορία. Τώρα όλοι αυτοί θα ενωθούν και θα μας λένε να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να σωθούμε από το ΔΝΤ και την Τρόικα και να μην ξεπουληθεί η ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ke anonime 4:25...

    Mipos esis isaste h maimou?
    Edo sisomo to sinolo tis antipoliteusis leei oti ine poli mikri i pi8anotita na perasi h enstasi!
    Sas dikeologo giati ine apokries!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να δούμε τι θα κάνουμε στις 23 του μήνα γιατί όλες οι άλλες αραβικές χώρες ξύπνησαν και μόνο η δική μας έχει μείνει στο παλιό καθεστώς των οικογενειών, των σογιών και των πριγκίπων που νταραβερίζονται με αμερικανούς και ευρωπαίους σε βάρος του λαού...
    Να πάρετε και κανένα υπνόσακκο, και καμιά σκηνή, και ανάλογα τον καιρό καμιά κουβέρτα, αδιάβροχο κλπ γιατί προβλέπεται τουλάχιστον μια διανυκτέρευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς Χαλκηδέλφειο

    θα ήταν ενδιαφέρον να μας αναλύσετε το ιδεολογικό υπόβαθρο που ενώνει τον Κόντο, τον Γεωργαμλή, την Κοσμά και την Φραγκοπανάγου ή από την άλλη πλευρά τον Τομπούλογλου, τον Σκαρπαθιώτη και τον Κάρνο.
    Αφήστε τις πομπώδεις διατυπώσεις περί ιδεολογίας.
    Στην εποχή μας οι δημοτικές παρατάξεις ούτε καν κομματικές είναι.
    Το πρόβλημά σας είναι με το ΠΑΣΟΚ και μην προσπαθείτε να το αναγάγετε σε τοπικά δεδομένα.
    Ευχαρίστως να συζητησουμε το πρόβλημα που έχετε, αν και δεν αφορά την συγκεκριμένη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ φιλέ αν διαβάσεις προσεκτικά την τοποθέτηση μου για τον Κόντο γραφω σαφώς «…ως πράξη ευκαιριακή με στόχο την διατήρηση της καρέκλας…» τι άλλο να πω;
    Αν το πρόβλημα μου είναι το ΠΑΣΟΚ; ΦΥΣΙΚΑ και ΕΙΝΑΙ Το ΠΑΣΟΚ Ξεκίνησε με συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ τι ίδιο Συνδικάτο» η «Ελλάδα στους Έλληνες» και ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ τη διαφορά σε κάθε Βαθμίδα της Διοίκησης Κυβέρνηση ( Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Τσουκατος,) Συνδικαλισμό , Δήμους και όπου μπορείς να φανταστείς και πιθανόν να συμμετέχεις και συ . Σήμερα η κυβέρνηση του Πασοκ μιλά για τις προηγούμενες κυβ του ΠΑΣΟΚ σα να επρόκειτο για κυβερνήσεις άλλου Κόμματος και όχι για αυτές Στις οποίες συμμετείχε και ο Αρχηγός τους ο ΓΑΠ
    Ένα Πασοκ που μας Θεώρει Ηλίθιους,. Και κατέληξε να οδηγήσει τη Χώρα στην Κατοχή του ΔΝΤ. Μόνο το τελευταίο παράδειγμα θα σου πω. Το προχθεσινό: «αφού συμφώνησε με την Τρόικα να ξεπουλήσει τα την Ελλάδα βγήκε στις 2 τα μεσάνυχτα να κάνει αντάρτικο. Αδελφέ αν εσύ το δέχεσαι αυτό από το Κόμμα σου τότε φιλέ κοιτάς μόνο την πάρτι σου και…
    Είμαι πρόθυμος να ακούσω ποια είναι σήμερα η Ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Πάντως από τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 δεν έχει απομείνει τίποτα. Αν δεν την έχεις και δεν ξέρεις τι λέει να σου τη στείλω.
    Για την ταπεινότητα μου η ηγετική ομάδα του Πασοκ, που καθορίζει την Πολιτική του, ο ΓΑΠ και η παρέα του είναι μια ομάδα που ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία. Και θα έχουν πιθανόν την τύχη των Αρχηγών των αδελφών κομμάτων, Του Μουμπαρακ της Αιγύπτου , Του Μπεν Αλι της Τυνήσιας,
    Και τελειώσω με κάτι που είχα ξαναγράψει:

    ¨Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε…¨
    Ζ.Π. Σάρτρ
    Εισαγωγή από ¨Νταντόν¨ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τα στελέχη της Νέας Προοπτικής της Χαλκηδόνας είχαν να επιδείξουν πραγματικό έργο και κοινωνική πολιτική. Σίγουρα σε αυτό συνετέλεσε η αξία, ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του Γ. Αποστολάκη, αλλά αν ήταν μόνος του χωρίς άξια στελέχη και αν δε λειτοργούσαν όλοι σαν ομάδα, μπορεί και να μην υπήρχε αυτή η δυνατή επαφή με τον κόσμο. 47% πήρε την πρώτη Κυριακή στη Χαλκηδόνα - πε΄ρα από το ότι κέρδισε και στη Φιλαδέλφεια. Όσον αφορά τους Φιλαδελφειώτες της Νέας Προοπτικής, αν μη τι άλλο υπάρχουν πολλά πρόσωπα, παλιά και νέα και θα κριθούν εν καιρώ. Το ότι γίνεται σκόπιμος αποπροσανατολισμός της κουβέντας και προσπάθεια αναγωγής της σε κομματική, δεν εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία με κανένα τρόπο, απλά βολεύει όσους δεν έχουν να δώσουν επανειλημμένα απαντήσεις για την καταστροφική πολιτική που ακολούθησαν.

    Και όσον αφορά τα οικονομικά, εφόσον ο Καλλικράτης απαιτεί πλήρη καταγραφή από τους Δήμους, θα δούμε τι χρέη είχε η Χαλκηδόνα το Νοέμβριο του 2010 και τι η Φιλαδέλφεια. Μέχρι τότε, κουβέντα να γίνεται από όσους μια ζωή έμειναν στις κουβέντες...

    Άσχετο...

    Νέος Κόκκαλης και πιο θρασύς μας προέκυψε...

    Όχι τόσο άσχετο...

    Συμπάσχω για το χθεσινό χειρουργείο (κι ας είμαι ΑΕΚτζής) με τον τοπικό μεγαλοεκδότη και με το φίλο του τον (πρώην) δήμαρχο που πήγαιναν μαζί στον Παναθηναϊκό και τα έλεγαν μια χαρά - εκτός κι αν οι συνεντεύξεις είχαν συμφωνηθεί να δίνονται στα VIP του ΟΑΚΑ λόγω φόρτου εργασίας τις καθημερινές. Μην μου πεις Διαμαντή ότι δεν είναι αυτό πολιτική κριτική, γιατί δε νομίζω ότι οι προσωπικές σχέσεις δεν επηρεάζουν τους άμεμπτους μεγαλοεκδότες της περιοχής...
    Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα της περιοχής είναι (;) εντελώς συμπτωματική...

    Προ κάθε ενδιαφερόμενο : Αν θέλουμε ηλεκτρονική ενημέρωση πολιτιστικού περιεχομένου, υπάρχει και το Αθηνόραμα και άλλοι ιστότοποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για Χαλκηδέλφειο ...

    Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει τα προβλήματα και τα συμπλέγματά του.
    Θα θυμίσω απλώς ότι όταν από το 2007-2008 τα σημάδια της πρωτοφανούς αυτής οικονομικής κρίσης, άρχισαν να γίνονται εμφανή, η τότε κυβέρνηση περί άλλων ετύρβαζε. Και συνέχισε την ελληνική πρακτική των ρουσφετιών, των διορισμών, των εξυπηρετήσεων κλπ. Μια πρακτική συνηθισμένη στα ελληνικά πολιτικά ήθη και έθιμα.
    Μόλις συνειδητοποίησε την πραγματικότητα, το έβαλε στα πόδια κατατρομαγμένη και παρέδωσε την καυτή πατάτα στον Παπανδρέου, ο οποίος, τότε δεν είχε καταλάβει καλά περί τίνος πρόκειται και πίστευε ότι με κάποια μέτρα θα μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση.
    Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο και συνέπεσε σε μια περίοδο που όλη η Ευρώπη έμπαινε σε στενωπό σοβαρής κρίσης.
    Όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, οι πάσης φύσεως κερδοσκόποι άρχισαν την αηδιαστική αυτή σπέκουλα, που δυστυχώς την υιοθέτησαν και κάποιες χώρες της ευρωζώνης. Και παρουσίαζαν την Ελλάδα ως τον αποδιοπομπαίο τράγο της Ευρώπης και τους Έλληνες ως απατεώνες, κλέφτες και τεμπέληδες.
    Αυτή ήταν η κατάσταση που βρήκε το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου, μαζί με τα άδεια εντελώς ταμεία, που δεν είχαν χρήματα για να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για τον Χαλκηδέλφειο (συνέχεια)

    ... Όταν, 2 μήνες μετά τις εκλογές, μια κυβέρνηση, ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους επόμενους μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις δανειακές της υποχρεώσεις που είναι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές, με ένα διεθνές περιβάλλον εχθρικό για τη χώρα, τι κάνει;
    Προσπαθεί να βρει λεφτα, ενώ παράλληλα στρέφεται στην Ευρωπαική Ένωση, στους εταίρους, λέγοντας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και παρακαλώντας για την δημιουργία μηχανισμού στήριξης των αδυνάμων οικονομιών της ευρωζώνης. Δηλαδή, ο Παπανδρέου από τον Ιανουάριο του 2010 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούσε για το ντόμινο των εξελίξεων.
    Η Ευρώπη κώφευε, είτε γιατί δεν είχε συνειδητοποιήσει το είδος και το μέγεθος του προβλήματος, είτε για άλλους λόγους.
    και άφησε την Ελλάδα βορά στις διαθέσεις των κερδοσκόπων.
    Η προσφυγή στον μηχανισμό και στο μνημόνιο ήταν η μόνη διέξοδος, αλλιώς η χώρα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις άμεσες εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις της. και νομίζω ότι όλοι είναι σε θέση να αντιληφθούν τις συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για τον Χαλκηδέλφειο (συνέχεια Νο 2)

    Σήμερα, είναι η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπίες και καταστάσεις που πάνε τη χώρα πίσω. Να αλλάξουμε το σοβιετικού τύπου μοντέλο της οικονομίας, να απελευθερώσουμε τους κλάδους και τις αγορές, να μειώσουμε το κράτος και τα ελλείμματα, που κατασπαράσσουν το εθνικό εισόδημα. Να μην χρειάζεται να δουλεύουμε για να συντηρούμε ένα κράτος τεράστιο, μια μηχανή που τρώει χρήματα, χωρίς αποτελέσματα για τους πολίτες, που λειτουργεί με αδιαφάνεια. Ένα κράτος και μια κατάσταση που έχει δημιουργήσει συντεχνίες που ζουν από αυτή την κατάσταση, εις βάρος του συνόλου.
    Γιατί κανένας γιατρος, μηχανικός, δικηγόρος , συμβολαιογράφος, μεσίτης, φαρμακοποιός δεν βγήκε στο δρόμο για να διεκδικήσει αύξηση στο μεροκάματο του εργάτη και του εμπορουπαλλήλου, της κοπέλας που εργάζεται ταμίας στο σούπερ μάρκετ.
    Αντιθέτως μόλις πειράζουν τις ελάχιστες αμοιβές, μόλις αφαιρούν την συνταγογράφηση από τους γιατρούς (ένα σκάνδαλο που η Siemens ωχριά μπροστά του), μόλις απαγορεύουν την μονοπώληση των επαγγελμάτων και την δυνατότητα να μεταβιβάζουν τις άδειες από τον πατέρα στο γιο, ξεσηκώνονται όλοι και το παίζουν επαναστάτες.
    Μόλις θίγεται η συνδικαλιστική καμόρα των ΔΕΚΟ, απειλούν ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες.
    Όλοι βέβαια, μιλούν για τον πολίτη και ότι «αγωνίζονται» για τον πολίτη.
    Αλλά ο πολίτης δεν τσιμπάει...
    Και τα κόμματα τι κάνουν;
    Η αξιωματικη αντιπολίτευση σήκωσε παντιέρα κατά του Μνημονίου. Δεν μας λέει όμως που θα έβρισκε τα λεφτα. Δεν λέεει επίσης οτι αυτά λέγονται στο εσωτερικό, για τους χαχόλους και τους κρετίνους. Γιατί για τέτοιυς μας περνάει, όταν υπόσχεται ότι θα εξαφανίσει το έλλειμμα του προυπολογισού, σε 1 χρόνο, ενώ στους ευρωπαίους εταίρους στο Λαικό Κόμμα, λέει άλλα.
    Για την αριστερά δεν υπάρχει λόγος για σχόλιο. Μόνη της διάλεξε το περιθώριο και την γραφικότητα. Ένα κομμάτι της οραματίζεται κοινωνία του υπαρκτού σοσιαλισμού, με τα κολχόζ.
    Ένα άλλο κομμάτι καλεί τους πάντες σε εξέγερση, χωρίς στόχο, χωρίς πλαίσιο. ’Ετσι για να φωνάζουμε.
    Απόδειξη των υπαρξιακών προβλημάτων αυτού που λέγεται αριστερά, είναι ότι σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο πολιτικός της λόγος όχι μονο δεν πείθει, αλλά και η απήχησή της συρρικνώνεται.
    Για όλα αυτά υπάρχουν και νούμερα, που είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, αλλά θεωρώ ότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για μια γενικού τύπου συζήτηση.
    Αφήστε, λοιπόν, αγαπητέ μου τις κορώνες, εκτός και αν είστε από τους προνομιούχους που θιγονται. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θεωρώ ότι η εποχή και οι περιστάσεις, δεν προσφέρονται για ανέυθυνη πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Kαλό το παραρμύθι σου αλλά δεν μας φοβίζει πια ο δράκος...
    Περισσότερο για ανέκδοτο να γελάσουμε φέρνει!
    Είστε τόσο αφελείς ή νομίζετε πως είμαστε τόσο αφελείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το να μην σας φοβίζει ο δράκος, δείχνει δύο πράγματα. Ή ότι έχετε αγνοια του κινδύνου και των πραγμάτων (δηλ. είστε εκτός τόπου και χρόνου) ή σκόπιμα θέλετε να παραπλανάτε αυτούς με τους οποίους συνομιλειτε.
    Θα προτιμούσα να συμβαίνει το πρώτο, γιατί είναι πιο αθώο.
    Πάντως και στις δύο περιπτώσεις η λογική σας είναι επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. “Σήμερα, είναι η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπίες και καταστάσεις που πάνε τη χώρα πίσω. [b]Να αλλάξουμε το σοβιετικού τύπου μοντέλο της οικονομίας,[/b] να απελευθερώσουμε τους κλάδους και τις αγορές, να μειώσουμε το κράτος και τα ελλείμματα, που κατασπαράσσουν το εθνικό εισόδημα”.

    Αγαπητέ ανώνυμε εσύ που έγραψες αυτό το ανέκδοτο, που ούτε ο Ανδριανόπουλος με τον Μάνο ούτε ο Μαρίνος έχουν σοφιστεί για να πουν τέτοιο ή παρόμοιο αστείο, θέλεις αλήθεια να σε πάρουμε στα σοβαρά ακόμη κι αν κάτι από τα υπόλοιπα που έγραψες μπορεί να έχει κάποια σοβαρότητα;;;

    Είστε η σύγχρονη νεοφιλελεύθερη δεξιά ντυμένη με σοσιαλδημοκρατικό ένδυμα, που αναλάβατε να ξεπουλήσετε την χώρα στους τοκογλύφους!
    Αφού οι κυβερνήσεις καταχρέωσαν το κράτος και φάγανε με χρυσά κουτάλια τις μίζες, αρνηθήκατε να μας δανείσουν Ρώσοι και Κινέζοι με 1% ή καθόλου για να καταφύγουμε στους συμμάχους μας… Ευρωπαίους και Αμερικανούς!
    Κάνατε ενυπόθηκο το χρέος και εκχωρήσατε τα πάντα στους τοκογλύφους σε πλήρη αντίθεση με την εντολή που πήρατε από τις εκλογές!
    Θα έρθει η στιγμή που αυτά θα γίνουν συλλογική συνείδηση και κάποιοι θα πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία!
    Κανείς δεν είπε να μην διορθωθούν τα στραβά της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά εσείς πατάτε πάνω σε αυτά για να θέσετε στην κοινωνία ενοχές και να την κάνετε παθητικό αποδέκτη των αποφάσεων σας!
    Μετά θα μπουκάρουν οι ξένες εταιρείες για να παίρνουν τα κέρδη και νόμιμα να φεύγουν στο εξωτερικό όπως ακριβώς γίνεται με τα Σούπερ μάρκετ και τις ξένες αλυσίδες!
    Επιτέλους σταματήστε να προκαλείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η πρόκειται για σχολική έκθεση καλή και σέβομαι τον κόπο σου η για non parer του ΠΑΣΟΚ
    Θα σου απαντήσω τεκμηριωμένα άλλη φορά γιατί θα λείψω λίγες μέρες.
    Άμεσα όμως δυο απορίες
    1η ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;
    Από το 1974 και μετά το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνησε 21 χρόνια και η ΝΔ 15 ας επιμεριστούν την ευθύνη της Καταστροφής όπως θες εσύ.
    2η στη συνδικαλιστική καμόρα των ΔΕΚΟ γνωρίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ έχει 70% με 75% ;
    3η Πες μου ένα μέτρο μου θέσπισε και θίγει αυτούς που εχουν ΄:

    Ναι είμαι από τους θιγόμενους γιατί είμαι μισθωτός πτυχιούχος ΑΕΙ με μεταπτυχιακό και εχω 2 παιδιά φοιτητές , και ζω μόνο από τη δουλειά μου και δεν κολλητός κανενός ώστε να διορισθώ σε κάποιο επιτροπή του Δήμου για να παίρνω 800 το μήνα αργομισθία ( υπάρχουν πολλές!!! Και αν δεν είσαι σε κάπου τρεξε γιατί τελειώνουν σύντομα θα έχω και τα ονόματα)
    Εκείνο που τελικά θέλω να πω με απλά λόγια είναι ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εχούν τελειώσει, έπαιξαν τον ιστορικά τους ρόλο στη Ελληνική Ιστορία ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν και ότι ήταν να πάρουν πήραν…. και με το παραπάνω. Όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αυτά δημιούργησαν αλλά αποτελούν καρκινώματα.
    Οποίος πιστεύει ότι η λύση που ωφελεί Τραπεζίτες, Χρηματιστές , Καναλαρχες Ολιγαρχίες και τα διάφορα λαμογια κλπ δηλαδή το 2% του Πληθυσμού που ελέγχει το 80% του ΑΕΠ τότε «Πλανάται πλάνην οικτρά»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εγώ προτιμώ να σου απαντήσω με αποσπάσματα από το δικό σου κείμενο
    ερώτηση 1η
    «Μόλις συνειδητοποίησε την πραγματικότητα, το έβαλε στα πόδια κατατρομαγμένη και παρέδωσε την καυτή πατάτα στον Παπανδρέου, ο οποίος, τότε δεν είχε καταλάβει καλά περί τίνος πρόκειται και πίστευε ότι με κάποια μέτρα θα μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση»
    ισχυρίζεσαι πως ο Παπανδρέου και το επιτελείο του δεν ήξεραν τι γινόταν στην Ελλάδα(και ας ήταν αξιωματική αντιπολίτευση!!!) με τι προσόντα θα μπορούσαν να βρουν λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας?
    2) «Αυτή ήταν η κατάσταση που βρήκε το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου, μαζί με τα άδεια εντελώς ταμεία, που δεν είχαν χρήματα για να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις»
    η το πασοκ ήρθε από άλλο πλανήτη η δεν ήταν ποτέ στην Ελλάδα εκτός αν ισχυρίζεσαι πως ήταν 8 χρόνια αντιπολίτευση και δεν είχε φτιάξει έναν σχεδιασμό με βάση το τι πρέπει να κάνει με την κατάσταση στην Ελλάδα. Έχω την εντύπωση πως τα κόμματα προεκλογικά τουλάχιστον βγάζουν ένα πρόγραμμα τώρα αν το έβγαλαν και δεν ήξεραν πως είναι τα ταμεία κλπ μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εκείνους μάλλον εκείνοι θεωρούν ηλίθιους τους ψηφοφόρους τους...
    3) «Προσπαθεί να βρει λεφτά, ενώ παράλληλα στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους εταίρους, λέγοντας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και παρακαλώντας για την δημιουργία μηχανισμού στήριξης των αδυνάμων οικονομιών της ευρωζώνης. Δηλαδή, ο Παπανδρέου από τον Ιανουάριο του 2010 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούσε για το ντόμινο των εξελίξεων»
    ο Παπανδρέου τότε μας το έπαιζε Λούκι Λουκ με το περίστροφο στο χέρι αλλά αποδεδείχθηκε για άλλη μια φορά Ραν ταν πλαν γι αυτό και μας έστειλαν στον διαολο (δηλαδή στο ΔΝΤ)
    4) «Σήμερα, είναι η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπίες και καταστάσεις που πάνε τη χώρα πίσω. Να αλλάξουμε το σοβιετικού τύπου μοντέλο της οικονομίας, να απελευθερώσουμε τους κλάδους και τις αγορές, να μειώσουμε το κράτος και τα ελλείμματα, που κατασπαράσσουν το εθνικό εισόδημα.»
    Από πότε έχουμε μοντέλο οικονομίας σοβιετικού τύπου και δεν το έχω καταλάβει εγώ? εγώ ξέρω ότι ακόμα και τον πυρετό θα μας χρεώνουν σε λίγο και μια ζωή μας παίρνουν χρήματα και σαν αντάλλαγμα μας δίνουν σκ… υγεία ,σκ.. παιδεία και μάλιστα τώρα τα παίρνουν και αυτά εν ονόματι του ΔΝΤ δηλαδή βρίζουν ότι έφτιαξαν 20 χρόνια και τώρα μας το γυρνάμε στο χειρότερο ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στους επιχειρηματίες
    5) «Γιατί κανένας γιατρός, μηχανικός, δικηγόρος , συμβολαιογράφος, μεσίτης, φαρμακοποιός δεν βγήκε στο δρόμο για να διεκδικήσει αύξηση στο μεροκάματο του εργάτη και του εμποροϋπαλλήλου, της κοπέλας που εργάζεται ταμίας στο σούπερ μάρκετ»
    κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν κατεβαίνεις πολύ συχνά σε πορείες διότι έτσι αποδεικνύεις πως δεν έχεις ιδέα πόσος κόσμος συμμετέχει σε αυτές από όλους τους κλάδους μάλλον για εσένα η πορείες είναι αυτό που σου δείχνει η τηλεόραση με τα μπάχαλα και το κυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και «κουκουλοφόρων»
    7) «Μόλις θίγεται η συνδικαλιστική καμόρα των ΔΕΚΟ, απειλούν ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες. Όλοι βέβαια, μιλούν για τον πολίτη και ότι «αγωνίζονται» για τον πολίτη»
    να σου υπενθυμίσω όπως ότι το ΠΑΣΟΚ γέμισε τις ΔΕΚΟ με τα πράσινα παιδιά .Ρίξε μια μάτια στα ψηφοδέλτια για περιφέρειες ( Σγουρού , ΜΙΧΑ κα )και για Δήμους και θα δεις όλη τη συνδικαλιστική «καμόρα των ΔΕΚΟ» όπως λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 8)»Η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε παντιέρα κατά του Μνημονίου.»
    Να σου υπενθυμίσω τις δηλώσεις του Σαμαρά που έκανε επίκληση στην αξιοπρέπεια της Ελλάδος και είπε πως αν γίνει κυβέρνηση το μνημόνιο θα συνεχιστεί διότι η Ελλάδα ΤΙΜΑΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ... Το έχεις διαβάσει το μνημόνιο αν θες να στο στείλω
    9)»Για την αριστερά δεν υπάρχει λόγος για σχόλιο. Μόνη της διάλεξε το περιθώριο και την γραφικότητα. Ένα κομμάτι της οραματίζεται κοινωνία του υπαρκτού σοσιαλισμού, με τα κολχόζ»
    την μια κράζεις την αριστερά την άλλη λες ότι τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έχουμε σοβιετικού μοντέλου οικονομία φάσεις και αντιφάσκεις ακόμα μια φορά αν είχαμε σοβιετικού μοντέλου οικονομία η αριστερά θα ήταν στα πάνω της τα τελευταία χρόνια αλλά εγώ παρατηρώ αύξηση όσο δυσκολεύουν οι συνθήκες...
    10)»Για όλα αυτά υπάρχουν και νούμερα, που είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, αλλά θεωρώ ότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για μια γενικού τύπου συζήτηση»
    Τα νούμερα είναι τα μελή της κυβέρνησης και όσοι τύποι προνομιούχοι-δημοσιογράφοι-καρεκλοκένταυροι-κολαούζοι-γλυφτες κλπ βγαίνουν και υπερασπίζονται την κυβέρνηση αυτή και της δίνουν άλλοθι και μάρτυρες είμαστε εμείς που τους βλέπουμε κάθε μέρα στα κανάλια και τους διαβάζουμε στις εφημερίδες

    11)Ελπίζω να μην κούρασα τελευταίο είναι αυτό

    «Σε κάθε άλλη περίπτωση, θεωρώ ότι η εποχή και οι περιστάσεις, δεν προσφέρονται για ανεύθυνη πολιτική»

    για την πολιτική πάντως που ακόλουθη ο ΓΑΠ και τα τσιράκια του ένα πράγμα μόνο έχω να πω την προειδοποίηση που ακούω κάθε μέρα που χρησιμοποιώ το τραίνο και το μετρό:» PLEASE MIND THE GAP...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλά του τα λέτε, αλλά να ξέρετε ότι στο ίδιο μοτίβο υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δοθεί ένας μπούσουλας και αναπαράγεται με την ελπίδα ότι θα φανεί πως πολλοί υπερασπίζονται αυτή την ξενόδουλη πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. αυτά όλα είναι σε κείμενο του ΠΑΣΟΚ με οδηγίες ενόψει Εκλογών. Μα για τόσο ηλίθιους μας έχουν;
    με αυτή την απολιτική επιχειρηματολογία μας πάνε στις Εκλογές λες και ήρθαν από άλλο πλανήτη.
    Έλεος πλέον ξεπερνούν και τον Γκέμπελς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σοβιτικού τύπου οικονομία υπάρχει από την στιγμή που το κράτος άμεσα ή έμμεσα ελέγχει πάνω από το 60% της οικονομίας. Από την στιγμή που υπάρχουν κλειστά και προστατευόμενα επαγγέλματα, από την στιγμή που υπάρχουν διοικητικά καθορισμένα ποσοστά κέρδους σε δραστηριότητες.
    Για όλα αυτά ασφαλώς και φταίει το πολιτικό σύστημα που τα εξέθρεψε, που τα ανέχεται και που τα υποστηρίζει.
    και λέγοντας πολιτικό σύστημα, ουδείς εξαιρείται.
    Αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αυτο είναι.
    Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός (αρκεί και ο Σαμαράς να καταλάβει ότι είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός και να αφήσει τους λαικισμούς)
    Εν πάσει περιπτώσει, από όλους αυτούς που διατυπώνουν σχόλια και κριτικές σε διάφορους τόνους, θα ήταν χρήσιμο να ακούσουμε τι εναλλακτικό προτείνουν για την έξοδο από την κρίση αυτή. Προτάσεις όμως σοβαρές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Όχι συνθήματα, ευχολόγια, ή μεταφυσικές θεωρίες.
    Η πάσης φύσεως κριτική, κύριοι, είναι το πιο έυκολο πράγμα. Με τα δύσκολα τι γίνεται;
    Και νομίζω ότι στην γλώσσα μας αυτούς που προτιμούν τα εύκολα και αποφεύγουν τα δύσκολα τους λένε τζάμπα μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κοντοκοσμάδες, Τομπουλογλοσκαρπαθιώτηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σοβιετικου τυπου οικονομια θα ειχαμε εαν ηταν παντα κρατικα απ οσο εγω εκτος αν σου φαινεται παραξενο που καποτε τουλαχιστον λογω του συνταγματος και μονο το κρατος παρειχε υγεια παιδεια ειχε τον οτε την δεη την ευδαπ κλπ βεβαια με τον καιρο τα πουλαει ολα και οτι πιο ηλιθιο ειναι αυτο που λενε οτι με τις ιδιοτικοποιησεις θα πεσουν οι τιμες οπως εγινε και με τον οτε αλλωστε...

    το πολιτικο συστημα που τα εξεθρεψε ονομαζεται καπιταλισμος ειναι και πολιτικο και οικονομικο συστημα

    επειδη δημοκρατια δεν υπαρχει πια μας αρεσει δεν μας αρεσει θα μας εχουν παντα η τον παπανδρεου ή τον Σαμαρα ή οποιον αλλον θελουν αρκει να κανει την δουλεια των εταιριων απο εκει και υστερα και Βρασιδας να λεγεται αυτο δεν τους ενδιαφερει

    αν θες να διαβασεις μια εξοδο για την κριση διαβασε κατι αλλο εκτος απο τα φυλλαδιακα του πασοκ τα οποια μονο παντιερα δεν τα κανεις οσο για μεταφυσικες θεωριες καποια στιγμη θα δεις πως δεν υπαρχουν και οτι το αδυνατο που νομιζουμε ολοι μας γινεται πραγματικοτητα

    τελος συμφωνω πως η κριτικη ειναι το πιο ευκολο πραγμα λλα αν θες να σου πω τι γινεται με τα δυσκολα? να δω που θα εισαι αυριο το πρωι που εχει απεργεια... εκει ειναι η μαγκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητέ obelix

    Το να κάνεις απεργία, ειδικά όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος, είναι το πιο εύκολο (μάλιστα οι περισσότεροι πληρώνονται κιόλας). Για κοίτα στο super market της γειτονιάς σου αν η κοπέλα στο ταμείο μπορεί να κάνει απεργία. Γι΄αυτήν όμως, δεν υπάρχει κανένας να μιλήσει. Ούτε ΓΣΕΕ ούτε ΠΑΜΕ, Ερχόμαστε κλπ. ΚΑΝΕΝΑΣ!
    Αφήστε λοιπόν την επανασταστική ρητορική. Οι περισσότερες απεργίες γίνονται για να μην αλλάξει τίποτα και να διατηρήσουν τα προνόμιά τους οι συντεχνίες, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
    Και να συνεχίσει ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει για να καλύπτει τα ελλείμματα των εκατοντάδων Δημοσίων Επιχειρήσεων. Και να λέγεται αυτό κοινωνική πολιτική.
    Όταν η οικονομία ελέγχεται από το κράτος (άμεσα ή έμμεσα), όπως στην χώρα μας, αυτό είναι «σοβιετικού τύπου» οικονομία.
    Όταν ο πολίτης περιμένει τα πάντα να τα ρυθμίσει το κράτος, όταν ο πολίτης εγκαλεί το κράτος για κάθε στραβό που παρατηρεί, αυτό λέγεται «σοβιετικού τύπου» αντίληψη.
    Και κοινωνικό κράτος δεν είναι εκείνο που συντηρεί τα ελλείμματα, γιατί αυτά τα πληρώνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, ούτε μπορούν να φοροδιαφύγουν: Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι μικροεπιχειρήσεις, τα συνήθη υποζύγια του «κοινωνικού κράτους».
    Τέλος πια με τις θεωρίες. Ας κοιτάξουμε την κατάσταση όπως είναι προκειμένου να βρούμε τρόπους να την αλλάξουμε.
    Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που κυριαρχεί και θα κυριαρχεί παγκόσμια. Και ή θα είναι φιλελεύθερος δημοκρατικός καπιταλισμός, όπως στη Δύση, ή κρατικός, πατερναλιστικός καπιταλισμός, όπως ήταν στις αλήστου μνήμης κοινωνίες του ανατολικού μπλοκ.
    Και η πολιτική παρέμβαση, θα πρέπει να αφορά τον εξανθρωπισμό και εξορθολογισμό του καπιταλισμού, όπου πάει να ξεφύγει.
    Αυτό είναι το πολιτικό διακύβευμα της εποχής.
    Γιατί, αν μιλάς για ανατροπή, έχεις υποχρέωση να πεις συγκεκριμένα τι θέλεις να οικοδομήσεις.
    Γι΄αυτό όμως δεν έχουμε ακούσει τίποτα.
    Ούτε εσύ λές τίποτα συγκεκριμένο, ως εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση.
    Ευχολόγια, σοφιστείες και κορώνες.
    Γι΄αυτό λέω για τζάμπα μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ζήτω το κράτος των σοβιέτ!

    Λεβεντιά μου αν έκαναν γάλα τα ψάρια τότε ο Ελληνικός καπιταλισμός θα ήταν σοβιετική οικονομία...

    Με αυτά που λες θα σε βάλουν στην θέση του Γιωργάκη που τον ανακήρυξαν στους 100 κορυφαίους στοχαστές του πλανήτη!!!
    Άσε που θα μας είχαν τοποθετήσει στην ίδια κατηγορία κρατών με την Κούβα, την Β. Κορέα και το Ιράν!

    Ελεύθερη αγορά έχουμε κι ο Κωστάκης δεν ήταν ο Έλληνας Γκορμπατσώφ όπως ίσως φαντάζεσαι ούτε φυσικά ο Γιωργάκης των τοκογλύφων είναι ο Έλληνας Γιέλτσιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. """καπιταλισμός είναι το σύστημα που κυριαρχεί και θα κυριαρχεί παγκόσμια. Και ή θα είναι φιλελεύθερος δημοκρατικός καπιταλισμός, όπως στη Δύση, ή κρατικός, πατερναλιστικός καπιταλισμός, όπως ήταν στις αλήστου μνήμης κοινωνίες του ανατολικού μπλοκ."""

    """Γιατί, αν μιλάς για ανατροπή, έχεις υποχρέωση να πεις συγκεκριμένα τι θέλεις να οικοδομήσεις.
    Γι΄αυτό όμως δεν έχουμε ακούσει τίποτα."""


    Πες τα φίλε
    +++από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αφού είναι ελεύθερη αγορά, πήγαινε ως απόφοιτος της Νομικής, να γίνεις συμβολαιογράφος, ή πήγαινε ως δικηγόρος να παραστείς σε δίκη στην επαρχία. Πήγαινε ως πτυχιούχος φαρμακευτικής να ανοίξεις φαρμακείο εκεί που θέλεις. Πήγαινε να πάρεις άδεια ταξί, φορτηγού, πούλμαν κλπ.
    Τιμολόγησε μόνος σου, ως μηχανικός ή δικηγόρος ή συμβολαιογράφος, τις υπηρεσίες που προσφέρεις.
    Αν μπορείς να τα κάνεις ελεύθυρα όλα αυτά, τότε ναι έχουμε ελεύθερη αγορά.
    Αν το κράτος δεν ελέγχει (άμεσα ή έμμεσα) το τραπεζικό σύστημα, την αγορά ενέργειας, μέχρι και τη αγορά ζάχαρης, τότε ναι έχουμε ελεύθερη αγορά.
    Αν για να ιδρυθεί μια επιχείρηση δεν χρειάζονται 150 χαρτιά και άδειες και 6-12 μήνες
    τότε ναι έχουμε ελεύθερη αγορά.
    Αν για να γίνει μια επένδυση στην χώρα δεν πρέπει να πάρει την άδεια του Τσίπρα ή του ΠΑΜΕ, τότε ναι έχουμε ελεύθερη αγορά.
    Κάνε, φίλε μου μόνος σου τις αναγωγές και αν νομίζεις ότι αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα, τότε μπορείς να ξορκίζεις τον κακό καπιταλισμό.
    Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΝΕΝΑ κοινωνικό σύστημα δεν είναι για πάντα. Ο καπιταλισμός ήρθε ( όταν ωριμάσαν οι συνθήκες και το φεουδαρχικό σύστημα έφτασε στα όρια του) , είδε ( έπαιξε το ρολό του ) και θα απέλθει ( όταν πλέον οι αντιθέσεις του φτάσουν στα όρια του). Και θα αντικατασταθεί από τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Το ζητούμενο είναι ΠΟΤΕ και ΠΩΣ . Η αρχή έγινε τον 20ο αιώνα, με τη Οκτωβριανή Επανάσταση και τις υπόλοιπες. ΔΕΝ καρποφόρησε το πείραμα , άλλωστε ούτε και ο καπιταλισμός επεκράτησε με την πρώτη. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα έρθει . Σήμερα όλο και περισσότεροι «δυτικοί» Οικονομολόγοι μιλλανε για το τέλος του Καπιταλισμού. Είναι νομοτελειακό Θα Πεθάνει και αυτός. Και ο επομενως θα είναι Ο Σοσιαλισμός εκτός και πιστεύετε ότι το τέλος του Κόσμου είναι το 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 1)Το να κάνεις απεργία, ειδικά όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος, είναι το πιο εύκολο (μάλιστα οι περισσότεροι πληρώνονται κιόλας). Για κοίτα στο super market της γειτονιάς σου αν η κοπέλα στο ταμείο μπορεί να κάνει απεργία. Γι΄αυτήν όμως, δεν υπάρχει κανένας να μιλήσει. Ούτε ΓΣΕΕ ούτε ΠΑΜΕ, Ερχόμαστε κλπ. ΚΑΝΕΝΑΣ

    αυτο σημαινει οτι δεν ξερεις πως υπαρχει η λεγομενη πειρφρουρηση απεργιας οπου ωοταν το σωματιο η το συνδικατο εχει κυρηξει απεργια τοτε το ΠΑΜΕ πηγαινει εξω απο τον χωρο δουλειας(ειτε εργοστασιο ειτε σουπερ μαρκετ ειτε νοσοκομειο) οπως εκανε και σχετικα προσφατα οταν στα Lidl ειχαν απολυσει 2 εγκυους με συνεχιζομενες κινητοποιησεις σε ολα τα καταστηματα τους οπως ειχε κανει και στα Jumbo οπου μαλιστα εκεινον που ειχαν απολυσει η εταιρια του προτινε 50.000 ευρω για να σταματησουν οι διαμαρτυριες και εκεινος τους τις πεταξε στα μουτρα

    2)Αφήστε λοιπόν την επανασταστική ρητορική. Οι περισσότερες απεργίες γίνονται για να μην αλλάξει τίποτα και να διατηρήσουν τα προνόμιά τους οι συντεχνίες, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα

    οι απεργιες γινονται για διεκδικηση δικαιωματων η ΓΣΕΕ ειναι εκεινη που ξεπουλαει τους εργαζομενους εχωντας υπογραψει επανηλημενα 20 και 30 λεπτα αυξηση στους μισθους σε πολλους χωρους δουλειας οπως οι οικοδομοι πχ οταν κανουν απεργια δικαιωνονται και κερδιζουν. Αλλα εαν ο καθε πολιτης αντιμετωπιζει την απεργια σαν κατι αχρηστο τοτε ειναι που δεν γινεται τιποτα


    3)Και να συνεχίσει ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει για να καλύπτει τα ελλείμματα των εκατοντάδων Δημοσίων Επιχειρήσεων

    τα ελλειματα τα δημιουργησανε κατι τυποι σαν τον παγκαλο,τον Σουφλια, τον Τσοχατζοπουλο,η Μπακογιαννη και αλλα διαμαντια της πολιτικης σκηνης και των 2 παραταξεων και οχι οι εργαζομενοι...

    4)Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που κυριαρχεί και θα κυριαρχεί παγκόσμια

    η ιστορια εχει αποδειξει πως τιποτα δεν ειναι αιωνιο ακομα και ο πιο ισχυρος τυρρανος καταρρεει μπροστα στην δυναμη του κοσμου
    οπως επεσε η βασιλεια,η ολιγαρχια, η φεουδαρχια ετσι ιστορικα θα πεσει και ο καπιταλισμος διοτι ειναι το μοναδικο συστημα που για να επιβιωσει τρωει τις σαρκες του συνεχως και υστερα απο καθε κριση οπως και αυτη που ζουμε σημερα βγαινει πιο αποδυναμομενος

    5) και τελευταιο
    Γιατί, αν μιλάς για ανατροπή, έχεις υποχρέωση να πεις συγκεκριμένα τι θέλεις να οικοδομήσεις.
    Γι΄αυτό όμως δεν έχουμε ακούσει τίποτα.
    Ούτε εσύ λές τίποτα συγκεκριμένο, ως εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση

    εαν θελεις με 4 λεξεις εκεινο που θελω εγω ειναι λαικη εξουσια λαικη οικονομια πολυ απλα οι εργαζομενοι να καρπωνονται τον πλουτο που παραγουν και οχι να τους δινουν ψιχουλα εαν θελεις κατι παραπανω να μαθεις διαβασε μαρξ εγκελς και λενιν η απλα και μονο διαβασε τις αποφασεις του συνεδριου του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. διαβάζω από τα πιο πάνω...
    1. "αυτο σημαινει οτι δεν ξερεις πως υπαρχει η λεγομενη πειρφρουρηση απεργιας οπου ωοταν το σωματιο η το συνδικατο εχει κυρηξει απεργια τοτε το ΠΑΜΕ πηγαινει εξω απο τον χωρο δουλειας"

    Κάποια στιγμή πρέπει το παραμύθι των "Ρομπέν των εργαζομένων" να τελειώσει.
    Πόσοι εργαζόμενοι, σας έχουν εκλέξει εσάς του ΠΑΜΕ σαν εκπρόσωπό τους?
    Το κόμμα, σας έχει διορίσει εκεί που είστε.
    Έχεις ψάξει ποτέ να μάθεις πόσοι υπάλληλοι ψηφίζουν στις εκλογές για σωματείο?
    Και για τους άλλους, της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τα ίδια ισχύουν.
    Είστε μια μειοψηφία που εκπροσωπείτε μόνο το κόμμα σας.
    Και αν πάμε στα σωματεία του Δημόσιου τομέα, να σας ενημερώσω, ότι το "τι χρώμα έχει η δουλειά" ούτε που το ξέρετε.
    Επαγγελματίες "συνδικαλιστές".

    2. "οι απεργιες γινονται για διεκδικηση δικαιωματων η ΓΣΕΕ ειναι εκεινη που ξεπουλαει τους εργαζομενους"

    ναι πολλές απεργίες θα έπρεπε να γίνονται γιατί οι εργαζόμενοι σε πάρα πολλά έχουν το δίκιο τους.
    Αν μιλάμε βέβαια για τον ιδιωτικό τομέα.
    Αν πάμε στον Δημόσιο τομέα, μάλλον οι πολίτες πρέπει να έχουμε διεκδικήσεις από τους Δημ. Υπαλλήλους.
    Αλλά και αυτοί όταν κάνουν απεργία, πάλι το μέρος τους παίρνετε.
    Δεν πά ν' απεργεί και ο Βούδας, εσείς εκεί, με το δίκιο γενικά όποιου ονομάζεται υπάλληλος.
    Τώρα αν αυτός ο υπάλληλος ξύνεται όλη μέρα, παίρνει αναρρωτικές όσες θέλει, δουλεύει ευσυνείδητα ΑΝ θέλει, εσάς δεν σας νοιάζει.

    Πώς θέλετε μωρέ αδέλφια μετά, οι εργαζόμενοι να σας έχουν και εκτίμηση εσάς των συνδικαλιστάδων του ΠΑΜΕ και ΕΡΧΟΜΑΙ και όπως αλλιώς θέλετε να λέγεστε?

    Αφού δεν κοιτάτε ποτέ, αν αυτός που κάνει απεργία έχει δίκιο.
    Σε λίγο θα υπερασπίζεστε και τους γιατρούς του ΙΚΑ, που δήθεν έκαναν απεργία για το καλό των ασθενών τους.

    3. "τα ελλειματα τα δημιουργησανε κατι τυποι σαν τον παγκαλο,τον Σουφλια, τον Τσοχατζοπουλο,η Μπακογιαννη και αλλα διαμαντια της πολιτικης σκηνης και των 2 παραταξεων και οχι οι εργαζομενοι..."

    Ωραία οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν όλα τα χρόνια, και αυτοί έχουν ασφαλώς την κύρια ευθύνη για όλα τα χάλια της οικονομίας.
    Εσείς εκεί στην αριστερά δεν έχετε καμία ευθύνη?
    Αν σας αποδείξει η όποια κυβέρνηση ότι ο τάδε οργανισμός δεν παράγει τίποτα, παρά μόνο τεμπέληδες, και ότι πρέπει να κλείσει και φυσικά οι υπάλληλοι να πάνε σπίτι τους.
    Έτσι και αλλιώς όλοι ξέρουμε πώς μπήκαν οι περισσότεροι στο Δημόσιο.
    Λάθρα μπήκαν και λάθρα θα φύγουν.
    Εσείς οι της αριστεράς θα πείτε, ναι, να κλείσει η υπηρεσία?
    Ή θα βγείτε και πάλι στους δρόμους να υπερασπιστείτε το δίκιο του εργάτη?
    Και το δίκιο του πολίτη που πληρώνει κάποιους έξυπνους για να κάθονται, πότε μωρέ θα το υπερασπιστείτε?
    Άρα δεν φταίτε και εσείς, που δεν κάθεστε σε μια καρέκλα να συμφωνήσετε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις τι κράτος θέλουμε για το καλό όλων και όχι όσων έχουν διορισθεί είτε από κόμματα, είτε απο κυβερνήσεις, είτε από τον θείο τους τον Στρατηγό?

    4. "οπως επεσε η βασιλεια,η ολιγαρχια, η φεουδαρχια ετσι ιστορικα θα πεσει και ο καπιταλισμος διοτι ειναι το μοναδικο συστημα που για να επιβιωσει τρωει τις σαρκες του συνεχως και υστερα απο καθε κριση οπως και αυτη που ζουμε σημερα βγαινει πιο αποδυναμομενος"

    οφείλω να παραδεχτώ ότι τα ποιηματάκια που σας μαθαίνουν, τα λέτε ωραία.
    Βρε σεις, θα μιλήσετε κάποτε και με δικά σας λόγια?
    Δε ντρέπεστε μεγάλα παιδιά να πηγαίνετε να σας δίνουν σε χαρτάκι, τα λόγια που θέλουΝε να πείτε?

    5. "εαν θελεις με 4 λεξεις εκεινο που θελω εγω ειναι λαικη εξουσια λαικη οικονομια πολυ απλα οι εργαζομενοι να καρπωνονται τον πλουτο που παραγουν και οχι να τους δινουν ψιχουλα εαν θελεις κατι παραπανω να μαθεις διαβασε μαρξ εγκελς και λενιν η απλα και μονο διαβασε τις αποφασεις του συνεδριου του ΚΚΕ... "

    άσε φίλε,
    τα είδαμε αυτά που λες, πώς τα εφαρμόσατε σε κείνες τις φουκαριάρες χώρες που έλαχαν να κληρωθούν σαν Σοσιαλιστικές.
    Τους πεθάνατε στην στέρηση.

    Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια τους "διαβάζατε" Έγκελς και Λένιν, έχουν έρθει τώρα να δουλεύουν εργάτες στην Ελλάδα.
    Τους ξεσκίσατε τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. obelix

    Για τις κοινωνίες της "λαικής εξουσίας" και της "λαικής οικονομίας" ρώτησε εκείνους που τις έζησαν στο πετσί τους.
    Είναι σίγουρο ότι προτιμούν να ζουν στην Δύση, είτε ως εργάτες είτε ως πόρνες, παρά να γυρίσουν στον "παράδεισο", για τον οποίο παραμυθιάζετε εδώ τον κόσμο.
    Για ποιό ΠΑΜΕ μιλάς; Μια χούφτα τεμπέληδες, επαγγελματίες απεργοί είναι, οι οποίοι πληρώνονται από το κόμμα και οι οποίοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή και στην εξαθλίωση του κόσμου.
    Ακόμα και έτσι όμως ο λαός δεν τσιμπάει... Εκεί στο 8% και πολύ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Βλαχιωτη...

    1)Κάποια στιγμή πρέπει το παραμύθι των "Ρομπέν των εργαζομένων" να τελειώσει.
    Πόσοι εργαζόμενοι, σας έχουν εκλέξει εσάς του ΠΑΜΕ σαν εκπρόσωπό τους?

    εδω κανεις λαθος δεν εχει δικαιωμα κανενας να σε βαλει σε καποιο προεδρειο με το ετσι θελω τουλαχιστον το κκε δεν μπορει να το κανει εγω απ οσο ξερω θελουνε δεν θελουνε εκλογονται
    επισης θα επρεπε να ξερεις πως σε πολλες κινητοποιησεις σε απολυσεις κλπ οταν το ΠΑΜΕ εχει παει εξω απο τς επιχειρησεις να διαμαρτηρηθει τις παιρνουν πισω και αυτο ειναι παντου οπως και σε σουπερ μαρκετ που ειναι το αγαπημενο παραδειγμα καποιο αλλου σχολιαστη ακομα και επανασυνδεση ρευματος και διακανονισμους καταφερνουν σε ανεργους πολυτεκνους κλπ αλλα μαλλον αυτα δεν τα γνωριζεις
    οσο για το επαγγελματιες συνδικαλιστες μονο στο ΠΑΜΕ δεν μπορεις να το πεις...

    2)Οι δασκαλοι και οι καθηγητες δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι? οι γιατροι δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι? οσοι δουλευουν στο δημοσιο δεν ειναι οι τεμπεληδες που ξερουμε αλλα εγω απ οσο ξερω δεν ειναι ολοι οι υπαλληλοι ετσι σιγουρα υπαρχει ενα κομματι αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπετυτικο ΓΙΑ ΟΛΟ το δημοσιο σε καποιους τομεις ναι αλλα οχι και παντου εκεινοι ομως δεν κατεβανουν στον δρομο,δεν διεκδικουν τιποτα οποτε πως να τους υπερασπιστει το ΠΑΜΕ?

    3)Και το δίκιο του πολίτη που πληρώνει κάποιους έξυπνους για να κάθονται, πότε μωρέ θα το υπερασπιστείτε

    γιατι ο πολιτης δεν ειναι εργαζομενος? ο πολιτης δεν εξελεξε τους εξυπνους για να καθονται? ο πολιτης εχει ευθηνες εκτος απο δικαιωματα και καθε 4 χρονια οταν παει και ψηφιζει μια τον εναν και μια τον αλλον? τοτε δεν εχει ευθηνη? η δουλεια του κκε ειναι αυτους να του ανοιξει τα ματια για να μην τους κοροιδευουν αλλο

    ο μονος λογος για να βγαλουν μια υπηρεσια σκαρτη ειναι για να την πουλησουν και τιποτα αλλο τα δικα τους τα παιδια θα τα μεταφερουν οπου τους βολευει


    δεν μπορεις να κατσεις να κουβεντιασεις με μια κυβερνηση η οποια οπως και η προηγουμενη το μονο που υπηρετει ειναι τις εταιριες αντι να τσαντιστεις με το γεγονος οτι η φορολογια στις μεγαλες επιχειρησεις ειναι 20% αντι για 40% που ηταν μεχρι πριν λιγο καθεσαι και παιζεις τον δικηγορο του διαβολου

    4)Δε ντρέπεστε μεγάλα παιδιά να πηγαίνετε να σας δίνουν σε χαρτάκι, τα λόγια που θέλουΝε να πείτε?

    Υπαρχει μεγαλη διαφορα απο το να εχεις διαβασει κατι το οποιο μπορει να λεγαιται φιλοσοφια μπορει να λεγεται ιστορια μπορει να λεγεται πολιτικη και να το πιστευεις απο το να παπαγαλιζεις κατι αν εσυ δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο ειναι δικο σου προβλημα και οχι δικο μου...

    5)τα είδαμε αυτά που λες, πώς τα εφαρμόσατε σε κείνες τις φουκαριάρες χώρες που έλαχαν να κληρωθούν σαν Σοσιαλιστικές.
    Τους πεθάνατε στην στέρηση.

    Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια τους "διαβάζατε" Έγκελς και Λένιν, έχουν έρθει τώρα να δουλεύουν εργάτες στην Ελλάδα.
    Τους ξεσκίσατε τους ανθρώπους

    εγω παντως που μιλαω πολυ συχνα με ανθρωπους απο εκεινες τις χωρες ξερω πως τα πραγματα εκει ακομα και στα τελη(που υπηρχε εκφυλισμος) ηταν πολυ καλα διοτι οι περισσοτεροι εξ αυτων εχουν πτυχια ειχαν δωρεαν υγεια δωρεαν σπιτι να μεινουν


    σου εχει περασει εσενα ποτε απο το μυαλο γιατι καθαριζουν σκαλες κλπ κλπ? εχω ακουσει και τις 2 αποψεις αλλα οι περισσοτερες ειναι ανθρωπων που λενε μακαρι να μπορουσαμε να ειχαμε σοσιαλισμο ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. «Παπανικολάου εναντίον Κόντου».
    Εδώ είναι που λένε: «σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σωστά, γιατί ο Κόντος είναι γκουρού της αυτοδιοίκησης... Δίδαξε πως ξανακερδίζεις τις εκλογές, μετά από μια θητεία μεγάλου έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @ obelix
    και γιατί obelix, στις Σοσιαλιστικές χώρες υπήρχε προς το τέλος τους, "εκφυλισμός"?

    Εξήγησε μου και αυτό σε παρακαλώ.

    Obelix έχες πάει ποτέ, ταξίδι σε Σοσιαλιστική χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εδώ που τα λέμε τους τελευταίους δυο μήνες μόνο ο Γρετζελιάς και ο Παπανικολάου ακούγονται από τη διοίκηση. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Όπως το βλέπει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γρετζελιάς vs Παπανικολάου

    Σαν να λέμε...
    από τη Σκύλα στη Χάρυβδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Και καλά ο Γρετζελιάς.
    Ο Παπανικολάου, πολύ φασαρία δεν κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κάνει? ή κάποιοι ψαχνουν να βρουν το αντίπαλο δέος στον Γρετζελιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ε όχι και ο Παπανικολάου αντίπαλο δέος στο Γρετζελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αν κάποιοι (από τη Χαλκηδόνα, προφανώς) συνεχίσουν να νομίζουν ότι πρέπει αυτοί να έχουν το πάνω χέρι, τότε το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να γκρεμίσουν ό,τι έκτισε ο αείμνηστος Αποστολάκης. Ο ίδιος τα είχε ξεπεράσει αυτά και, θα ήταν, αν ζούσε, Δήμαρχος όλων, χωρίς διαχωρισμούς.
    Σε κάθε περίπτωση, οι εκ της Χαλκηδόνας θα είναι χαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ποιος Γρετζελιάς θα έλεγα εγώ. Ο Παπανικολάου είναι ένας νέος άνθρωπος που αυτό τον καιρό δοκιμάζεται σε θέσεις ευθύνης. Μακάρι να τα πάει καλά κι αύριο να δοκιμαστεί σε κάτι μεγαλύτερο. Αλλά ο Γρετζελιάς έχει τελειώσει για το δήμο και ειδικά για τη Φιλαδέλφεια. Ακόμα κι ο Τόμπι, ο μόνιμος λούζερ, τον πέρασε τη δεύτερη Κυριακή. Ο Γρετζελιάς μόνος του είναι τελειωμένος, πάρτε το χαμπάρι. Και μετά από αυτό που έκανε με το συμπαραστατη, καλά τα έγραψε εδώ ο Διαμαντής, ποιος σοβαρός άνθρωπος θα τον πάρει στο συνδυασμό του; Θα κατέβει μόνος του και θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2002 και του 2006

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. @ Ανώνυμε 1:43

    Επειδή είναι νέος άνθρωπος, θα έπρεπε να κάνει λογότερο θόρυβο και περισσότερο έργο.
    Στην εποχή μας, οι πολιτικαντισμοί, έχουν τελειώσει.
    Ο πολίτης κοιτάζει την ουσία και την αποτελεσματικότητα.
    Ας ανασκουμπωθούν, λοιπόν, ορισμένοι και ας κοιτάξουν να αφοσιωθούν στο έργο τους, γιατί από αυτό και μόνο θα κριθούν.
    Και μια σοφή λαική παροιμία: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Όσοι χρησιμοποιείτε τον Παπανικολάου για να την πείτε στον Γρετζελιά νομίζετε οτι δεν σας καταλάβανε? Προχθές σε γνωστή καφετέρια μαζί έπιναν καφέ και τα λέγανε ότι σας έχουν καταλάβει. Και ετοιμάζουν μαζί αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @ Ανώνυμε 5:13

    Αν δεις το προηγούμενο σχόλιό μου (12:56) αναφέρομαι στην ομάδούλα εκείνη, από τη Χαλκηδόνα, που αισθάνονται ως ιδιοκτήτες του συνδυασμού.
    Δεν ξέρω ποιός χρησιμοποιεί ποιόν, εναντίον ποιού, ούτε και με ενδιαφέρει.
    Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γρετζελιάς (καλώς ή κακώς, είναι θέμα ερμηνείας) είναι ένας ισχυρός πόλος εντός των κόλπων της "Νέας Προοπτικής".
    Και αυτό είναι πολύ φυσικό, ως πρώην Δήμαρχος.
    Ο αείμνηστος Αποστολάκης, έκρινε ότι η παρουσία του Γρετζελιά στο ψηφοδέλτιό του θα ήταν υπέρ του συνδυασμού. Και τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν.
    Αυτά είναι γεγονότα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
    Ο ίδιος ο Αποστολάκης, όπως και κάθε νοήμων άνθρωπος, εκ των προτέρων ήξερε ότι η παρουσία στο ψηφοδέλτιο, τέτοιων ισχυρών προσωπικοτήτων, δημιουργεί, αυτομάτως και αυτοδικαίως πόλο αναφοράς και πιθανή εστία προβλημάτων.
    Όπως προανέφερα, ο Αποστολάκης έκρινε ότι τα θετικά της συμμετοχής Γρετζελιά, θα ήταν περισσότερα από τα αρνητικά.
    Νομίζω ότι πολύς λόγος γίνεται για πράγματα αυτονόητα.
    Τέλος, είναι φυσικό, στις παρατάξεις (είτε διοικούν είτε όχι) να υπάρχουν παιχνίδια συσχετισμών και ευάισθητες ισορροπίες, ιδιαίτερα όταν οι συνδυασμοί δεν είναι πρωσοποπαγείς.
    Δείτε το παράδειγμα Αδαμόπουλου.
    Απλά και συνηθισμένα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Άλλαξαν τα πράγματα. Μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες Γρετζελια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις δυο συνεχόμενες νίκες στη Νέα Χαλκηδόνα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι για να πάει καλά αυτή η Δημοτική Αρχή μπροστά χρειάζεται συνδιοίκηση. Αυταρχισμοί άλλων εποχών δεν περνάνε και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν κάποιοι τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν βόρειοι και νότιοι πόλοι. Υπάρχει συνδιοίκηση ή αντιπολίτευση. Διαλέχτε κυρίες και κύριοι της Νέας Προοπτικής. Όσοι νομίζουν ότι θα έχουν άποψη σε όλα να πάνε σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή