Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση του τμήματος γυναικών της Β5' Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας

Οι εργασιακές σχέσεις στο νέο περιβάλλον ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Β5' Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλαδέλφειας με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα της Γυναίκας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και στελέχη του τμήματος γυναικών της ΝΔ. Εκλήθη να απευθύνει χαιρετισμό ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χάρης Τομπούλογλου, ενώ δεν εκλήθη να απευθύνει αντίστοιχο χαιρετισμό η δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, που παρέστη στην
εκδήλωση.

32 σχόλια:

  1. Λάθος της τοπικής της ΝΔ να μην καλέσει και την Κα Γαϊτανά-Αποστολάκη για ένα χαιρετισμό η οποία εκτός από γυναίκα δήμαρχος είναι και μέλος του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H topiki tha exei megalo provlima stiw epomenes ekloges tha exei 2 meli tis ND , tin Dimarxo & ton Xari, kai den tha xerei ti na ipistirixei.

    H Dimarrxos malista tha emfanizetai dinatoteri dioti tha exei simaxies kai apo PASK. Idomen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 9.30
    Την εκδήλωση δεν την διοργάνωσε η τοπική αλλά η νομαρχιακή. Ήταν ποτέ δυνατό να καλέσουν την Δήμαρχο ν' απευθύνει χαιρετισμό παρουσία του Τομπούλογλου; Είναι τοις πάσι γνωστό τους παροικούντες την νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ ότι η Β5' Νομαρχιακή ελέγχεται από τον Χαρούλη. Η τοπική πάντως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Ακόμα ασχολείται ο κόσμος με τα κόμματα;

    2. Η Παπακώστα δεν είναι αυτή που έβγαινε στα κανάλια και αλλοίμονο σε αυτόν που ήταν στο ίδιο πάνελ ή σε διπλανό παράθυρο; Πού να ξεχάσω σε μια εκπομπή που ήταν η Παπακώστα και η Δαμανάκη στον Παπαδάκη και η Δαμανάκη εκλιπαρούσε την Παπακώστα να σταματήσει και τράβαγε τα μαλλιά της, επειδή πολύ απλά δεν την άφηνε κιχ να βγάλει, όχι να ολοκληρώσει πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Θα έχει συμμαχίες από το ΠΑΣΟΚ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Δήμαρχος, ως «οικοδέσποινα» έπρεπε να κληθεί να μιλήσει πρώτη, ακόμα κι αν ήταν μέλος του ΚΚΕ. Αφού δεν κλήθηκε αυτή δεν έπρεπε να κληθεί κανένας άλλος. Τι έγινε και τα ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ στελέχη της Β5 της ΝΔ «ξέχασαν» να χειρίζονται κομματικές εκδηλώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε Σειτανίδη,απαντώντας στο σχόλιο σας εκ μέρους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης " ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ "για να σας ενημερώσω ότι στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας παρέστη μεν η Δήμαρχος Κα Γαιτανά η οποία αποχώρισε δε 15 λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης έχοντας παρακολουθήσει την πρώτη μόνο από τις τρεις ομιλίες που έγιναν.Ο χαιρετισμός του Κου Χ.Τομπούλογλου έγινε στο τέλος της εκδήλωσης και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να κάνει χαιρετισμό η Κα Δήμαρχος η οποία απουσίαζε.Πως θα θέλατε λοιπόν να απευθύνει χαιρετισμό;Μας κάνει δε εντύπωση η παρατήρηση σας διότι ή ήσασταν παρόν και δεν προσέξατε την αποχώρηση της Δημάρχου ή απουσιάζατε όταν έγινε ο χαιρετισμός του Κου Χ.Τομπούλογλου που τόσο σας ενόχλησε.Έχει και όρια η σπέκουλα Κε Σειτανίδη.


    Κοσσύφης Θανάσης
    Τοπικός Σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας
    "Καλημέρα Όμορφη Πόλη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα οι Γρετζελιας, Κανταρελης, Λαζαριδης, Παπαλουκα κ.α. δεν ειναι ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κοσσύφη,
    απαντώ στο σχόλιο που δημοσιεύσατε επί της ουσίας και παρακάμπτω τις προσβολές, την προσωπική επίθεση και τα ορθογραφικά σας λάθη -το επισημαίνω διότι, όπως μου γράφετε, απαντάτε όχι ατομικά, αλλά εκ μέρους της παράταξής σας, ένας χριστιανός δεν βρέθηκε εκεί μέσα να τσεκάρει ορθογραφικά και συντακτικά το κείμενο;
    - Πρώτον, εγώ δεν έκανα κανένα σχόλιο όπως ανακριβώς γράφετε. Εγώ παρέθεσα δυο γεγονότα. Ο ένας εκλήθη να χαιρετίσει, η άλλη όχι. Τίποτε άλλο. Αν η παράθεση γεγονότων σας εξοργίζει, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.
    - Δεύτερον, επειδή (συγχωρείστε με) έχω και λόγω ηλικίας μια κάπως μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιες εκδηλώσεις από εσάς, γνωρίζω πολύ καλά ότι οι χαιρετισμοί των επισήμων γίνονται στην αρχή. Πρώτα οι χαιρετισμοί, μετά οι ομιλίες και στο τέλος οι ερωτήσεις του κοινού. Κι αυτό διότι δεν γνωρίζουν οι οργανωτές μιας τέτοιας εκδήλωσης πότε θα αποχωρήσει κάθε επίσημος ο οποίος προσέρχεται σε μια εκδήλωση. Εδώ τα πράγματα έγιναν ανάποδα. Γιατί; Ο καθένας δίνει τις απαντήσεις του. Ελπίζω και η Β5' Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ.
    - Τρίτον, μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ότι μου απαντά ο συνδυασμός σας. Εσείς οργανώσατε τη χθεσινή εκδήλωση; Εσείς ήσασταν υπεύθυνοι για τη διαδικασία; Λάθος έκανα λοιπόν που έγραψα ότι την εκδήλωση διοργάνωσε η Β5' Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί απαντάτε εσείς, που σύμφωνα με την πρόσκληση δεν ήσασταν διοργανωτές, αλλά καλεσμένοι; Αφήνω τον κάθε αναγνώστη να απαντήσει μόνος του...
    Τέλος, κύριε Κοσσύφη, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ήμουν και θα παραμείνω ανεξάρτητος από κάθε δημοτική παράταξη στην πόλη μας. Δεν με κάμπτουν συκοφαντίες, ύβρεις, φασιστικές απειλές, τις οποίες δέχομαι ΜΟΝΟ από στελέχη μιας συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης. Εδώ μέσα έχουν γραφεί τα άπειρα από ανώνυμους για τη δήμαρχο, το Σταύρο Κόντο,το Θανάση Μάλλιο, τον Παντελή Γρετζελιά, το ΚΚΕ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλους δημοτικούς συμβούλους. ΚΑΝΕΙΣ από τους παραπάνω δεν διαμαρτυρήθηκε, παρά μόνον αν άφηνα ένα σχόλιο ανώνυμο που έγραφε πράγματα πέραν της νομιμότητος. Αλλά κι αυτή η διαμαρτυρία γινόταν ιδιωτικά, από τον θιγόμενο προς εμένα. Συνήθως του ζητούσα συγνώμη, αφού ήλεγχα και απέσυρα το σχόλιο.
    Ωστόσο, μια θλιβερή ομαδούλα ζει στην πόλη μόνο για να με υβρίζει. ΜΕ υβρίζει γιατί δεν κατετάγην στο "στράτευμα". Γιατί δεν έκανα την εφημερίδα και το blog, όργανα του συνδυασμού. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και θα την κάνω όσο και όπως ξέρω. Δεν είμαι απέναντι σε κανέναν ούτε μαζί με κανέναν. Στηρίζω τη δημοτική αρχή και τη δήμαρχο γιατί την ψήφισε ο κόσμος. Όχι εγώ, ο κόσμος. Και γιατί δεν έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες εκεί που είναι. Αήθεις επιθέσεις δεν με αγγίζουν. Κάποιοι θέλουν όποιος δεν εντάσσεται στο στρατό τους, να τον συκοφαντούν, να τον υβρίζουν, να τον προσβάλλουν. Και μετά από αυτά, νομίζουν ότι θα διοικήσουν την πόλη.
    Σε αντίθεση με σας, δεν θα κλείσω με προσβολές. Θα πω όμως με την ευκαιρία, ότι αυτήν εδώ την πόλη τη διοίκησαν προσωπικότητες που ξεπέρασαν τους χώρους τους κι ενέπνευσαν ΟΛΗ την κοινωνία. Ο Τρυπιάς, ο Σταματιάδης, ο Παπαμικρούλης, ο Γρετζελιάς, ο Αδαμόπουλος, ο Κόντος, ο Αποστολάκης κέρδισαν το σεβασμό ακόμα κι εκείνων που δεν τους ψήφισαν. Με μεγαλοκαρδία και ηπιότητα. Με τη μεγαλοσύνη αυτού που θέλει να είναι κυβερνήτης. Όχι με την εμπάθεια, κύριε Κοσσύφη, όχι με τη δημιουργία κλειστών κλικών και με τη κατασυκοφάντηση όσων αρνούνται να ενταχθούν στο "στράτευμα". Αν θέλετε, σκεφτείτε τα αυτά (δεν το λέω προσωπικά). Έχετε τρία χρόνια γεμάτα στη διάθεσή σας.
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν η απάντηση του κου Κοσσύφη, αποτελεί δική του πρωτοβουλία, τότε μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη πείρας και να τελειώσει εδώ η ιστορία.
    Αν,όμως, πρόκειται για ανακοίνωση του συνδυασμού «Καλημέρα - Όμορφη Πόλη», τότε μάλλον το διέπραξαν.
    Που είναι, κύριοι, της Καλημέρας η πολυσυλλεκτικότητα και ο διακομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού, το οποίο διατυμπανίζατε προεκλογικά;
    Γιατί συμπεριφέρεστε σαν κομματάρχες, σε ένα γεγονός που δεν δικαιολογεί την τόσο έντονη απάντηση;
    Γιατί απολογείστε εσείς για την Ν.Δ. που ήταν διοργανωτής της εκδήλωσης;
    Για να προλάβω τυχόν διαμαρτυρίες, ασφαλώς και είναι απόλυτο δικαίωμα καθενός το να ανήκει ή να μην ανήκει σε κάποιο κόμμα.
    Το ίδιο ισχύει και για τους συνδυασμούς.
    Υπό μία προυπόθεση: Να το λένε ξεκάθαρα στους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι για 403 ψήφους γλίτωσε από το Μεσαίωνα της πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσχετο αλλά σχετικό : Με την απόφαση για την ένσταση τι έγινε; Τα μηνύματα 2 και σήμερα, 5 και σήμερα, μία και καμία έχουν ψιλοκοπεί. Πού είστε βρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παντελής Κόντος του Χάρη10 Μαρτίου 2011 στις 1:04 μ.μ.

    Ανώνυμε 11:52

    Δεν κόπηκαν τα μηνύματα. Απλώς παραλάσσονται λίγο και γίνονται 1.279 και σήμερα (αν έχω μετρήσει καλά τις μέρες μέχρι το 2014).
    Και το σχετικό τραγουδάκι : «κι όλο κλαίνε τα κοντάκια στου γυαλού στου γυαλού τα βοτσαλάκια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαιρετισμός =
    Η ομιλία που γίνεται στην αρχή μιας εκδήλωσης με την οποία εξηγεί ο ομιλητής την σημαντικότητα του θέματος που θα απασχολήσει την εκδήλωση και τη σπουδαιότητα της ίδιας της εκδήλωσης.
    Χαιρετισμός σε εκδήλωση ΝΟΔΕ της ΝΔ =
    Η απόδοση του λόγου σε πρόσωπο της αρεσκείας του διοργανωτή της εκδήλωσης, όποτε βολεύει τον ενδιαφερόμενο, ώστε να δηλώσει την υποταγή του και να βρει ευκολότερα εργασία το παιδί του.

    Αντώνη που πας παληκάρι μου με τέτοια στελέχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κ. Κοτσίφι μεγάλη τάπα σας έριξε ο κ. Σεϊτανίδης. Περαστικά. Καλύτερα στο μέλλον να μην ασχολείστε με υπερ-τοπικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλούνται.

    Να βγάλουν τώρα ανακοίνωση οι μεσήλικες της "όμορφης πόλης" για να στηρίξουν τον τοπικό σύμβουλο του συνδυασμού κ. Θανάση Κοσσύφη.

    Να κατατεθεί ένσταση κατά του κύρους του άρθρου του Διαμαντή.

    Να γίνει αναφορά και εισαγγελική έρευνα.

    Τέλος όλοι μαζί οι σύμβουλοι της παράταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να χτυπήσουν το χέρι τους στο τραπέζι κοιτώντας τον Γρετζελιά και ο Γιάννης Τομπούλογλου να γελάσει δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί στην καταγραφή των ονομάτων. Το όνομα του κ συμβούλου είναι Θανάσης Κοσσύφης, παρακαλώ να μην δημιουργούνται θέματα σε αυτό το επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στις πίττες των συλλόγων δεν μπορούσε η Γαιτανά να πηγαίνει! Στην εκδήλωση της ΝΔ παρούσα! Τι έχετε να πείτε κύριε Γρετζελιά, κύριε Κανταρέλη, κυρία Παπαλουκά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να είστε προσεκτικοί με τα ονόματα!
    Όπως ο Διαμαντής .
    Κυρκοκουβέληδες, κοντοβατίδηδες, κοντάκια μόνο επιτρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η φλυαρία δείχνει πανικό Διαμαντή.
    Χρειάστικες 600 λεξεις για να απαντήσεις σε ένα ολιγόλογο σχόλιο του κ. Κοσσύφη που έδωσε απλά μια κατά τη γνώμη του εξήγηση και δεν χρειαζόταν καμιά απάντηση.
    Πολύ περισσότερο δεν χρειαζόταν σεμινάριο πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ, ω Αφελή, για το σχόλιο. Μου δίνει την ευκαιρία να ξανατονίσω ότι άνθρωποι με αίσθηση του χιούμορ και ανοχή στην κριτική, όπως ο Σταύρος Κόντος, όχι μόνο δεν ενοχλούνται από αυτά, αλλά όταν έσπευσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο να τον φωτογραφίσω δίπλα στο Μάνο Βατίδη (για να απεικονίσω τους "κοντοβατίδηδες") κάθησε με χαμόγελο και υπομονή να βγάλω τη φωτογραφία. Αυτό θα πει κυβερνήτης ενός σκάφους, που δεν φοβάται τον ίσκιο του, δεν τρέμει μήπως και μια εφημερίδα ή ένα blog, αφήσει τους αντιπάλους του να γράψουν μια έκφραση που δεν του αρέσει. Αυτό θα πει ηγέτης που ανέχεται την κριτική από τον τύπο και δεν οργανώνει παρακρατικά τμήματα φασιστοειδών, τα οποία εκτρέπονται σε προσωπικές ύβρεις, συκοφαντίες, και γελοίες απόπειρες προσωπικής αποδόμησης εναντίον όποιου δεν συμμορφώνεται "προς τας υποδείξεις"...
    Να ελπίζω ότι μπορεί να με καταλάβετε, ή μήπως τώρα είμαι εγώ ο... Αφελής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @7.02
    Εσείς πώς ξέρετε ότι είναι "ολιγόλογο σχόλιο του κ. Κοσσύφη"; Ο ίδιος ο κ. Κοσσύφης υποστηρίζει ότι μιλά εξ ονόματος του συνδυασμού του. Ο κ. Τομπούλογλου ως επικεφαλής, δεν παίρνει θέση. Εσείς, μήπως είστε ο κ. Χ. Τομπούλογλου και τη διαβεβαίωσή σας να την εκλάβω ως επίσημη δήλωση του αρχηγού του συνδυασμού; Είστε μήπως ο προσωπικός εξομολογητής του κ. Κοσσύφη; Τι είστε εσείς που έχετε άποψη για το τι εννοεί ο κ. Κοσσύφης, αν χρειαζόταν απάντηση, πόσες λέξεις μου επιτρέπετε να είναι η απάντησή μου και αν είμαι πανικόβλητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Κόντος δεν φοβάται, έχετε δίκιο.
    Εσείς τι φοβάστε και σπεύδετε να απαντήσετε σε ότι εκφράζει μια διαφορετική άποψη για τα πεπραγμένα και τη συμπεριφορά της κ. Δημάρχου και μάλιστα με θυμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή Ζιζέλ το ότι ο συνδυασμός είναι πολυσυλλεκτικός, φάνηκε ξεκάθαρα, λίγες μέρες πριν, στα εγκαίνια του γραφείου της παράταξης "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΌΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ", όπου πήραν τον λόγο, ο έχων την τιμή εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκπρόσωπος της ΝΔ, εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αλλά και μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Αυτά προς αποφυγή στρεβλών εντυπώσεων...

    Όσο για το αν η τοποθέτηση του φίλου Θανάση εκφράζει το σύνολο του συνδυασμού, μπορεί να απαντηθεί πανεύκολα με ένα τηλέφωνο στον επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης. Εμένα τουλάχιστον αυτόν τον τρόπο, μου έμαθαν στην σχολή δημοσιογραφίας που πήγα... για το πως επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται μία "είδηση" ή ένα ρεπορτάζ.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η κ.Παπακώστα είναι χαρούμενη που αντί να ασχολούμαστε με την τοποθέτησή της και την παρουσία της στην πόλη μας ασχολούμαστε με τις επιλογές της κ. Καίτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Αγαπητέ Renos

    Δεν θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας, καθότι μιλάμε για μια τοπική κοινωνία για την οποία όλοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα.
    Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα θετικό πείραμα, για το οποίο μένει να αποδειχθεί στην πράξη, το κάτά πόσον θα μπορέσει να χειραφετηθεί πολιτικά από τη λαικοδεξιά αντίληψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Και αναφέρομαι στα τοπικά, γιατί τα στελέχη των κομμάτων αυτών από την πολιτική μήτρα της ΝΔ ξεκίνησαν.
    Αν η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα γνήσιο φιλελεύθερο ευρωπαικό κόμμα, τότε του έυχομαι καλή επιτυχία.
    Αν πρόκειται, όμως για μια ακόμα βαλκανική εκδοχή της λαικής δεξιάς, τότε δεν χρειάζεται. Υπάρχει ο Σαμαράς και ο ΛΑΟΣ (εν μέρει).
    Αλήθεια, γιατί η Δημοκρατική Συμμαχία εντάχθηκε στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα και όχι στην ομάδα των Φιλελευθέρων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου;
    Για τα καθ΄ημάς...την παρουσία μελών του ΠΑΣΟΚ, θα μου επιτρέψετε να μην τη θίξω, γιατί θα μπούμε σε προσωπικά και δεν επιτρέπεται σε ένα χώρο ανταλλαγής θέσεων.
    Τέλος, πως είναι δυνατόν ένας συνδυασμός να απολογείται για την όποια οργανωτική δυσλειτουργία μιας ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ εκδήλωσης.
    Γιατί δεν υπήρξε διάψευση από πλευράς συνδυασμού, ούτε διευκρινηση ότι η παρέμβαση του κ. Κοσσύφη ήταν προσωπική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση στήριξης από τους μεσήλικες του συνδυασμού της όμορφης πόλης. Εντός ολίγων λεπτών. Έχετε το νου σας. Έρχεται. Νάτη νάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ζιζέλ, σχετικά με το αν θα χειραφετηθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ από την "Λαϊκοδεξιά" αντίληψη της ΝΔ, θεωρώ ότι αυτό διαφαίνεται από τις πρώτες της τοποθετήσεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας. Σαφέστατα αυτό θα κριθεί και σε βάθος χρόνου. Αλλά σήμερα η ρητορική των δύο κομμάτων δεν έχει καμία σχέση. Βλέπουμε για παράδειγμα μια ταύτιση στις θέσεις της ΝΔ με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει και μία τάση υπεράσπισης του κομματικοδίαιτου-κρατικοδίαιτου "συνδικαλισμού", και του υπέρογκου κράτους (δημόσιοι οργανισμοί κτλ).

    Όσον αφορά το ζήτημα που τίθεται σχετικά με το ευρωκοινοβούλιο, εφ' όσον ο κ. Σκυλακάκης συμμετείχε στο Λαϊκό Κόμμα ως μέλος της ΝΔ, δεν νομίζω ότι υπήρχε αυτή την στιγμή λόγος να αποχωρήσει και να ενταχθεί στους φιλελεύθερους, μιας και μέσω της ομάδας που συμμετέχεις επηρεάζεται και η συμμετοχή σου σε επιτροπές κτλ. Επομένως αυτό θεωρώ πως δεν είναι το μείζον. Αν με το καλό... εκλέξει δικό της βουλευτή η Συμμαχία στις επόμενες ευρωεκλογές, θα δούμε τότε σε ποια ομάδα θα συμμετάσχει.

    Πάντως να είμαστε λίγο επιοικείς... μια και ακόμη δεν έχει διεξαχθεί ούτε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

    Σαφέστατα τώρα, τα περισσότερα στελέχη προέρχονται από την ΝΔ και από κάποιους άλλους κεντροδεξιούς σχηματισμούς μικρότερους ή μεγαλύτερους (ΛΑΟΣ, ΔΡΑΣΗ), αλλά έχουν ενταχθεί και αρκετοί νέοι άνθρωποι που δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στα μέχρι τώρα πολιτικά δρώμενα.

    Σχετικά με την τελευταία σας παρατήρηση θεωρώ ότι κανένας δεν "απολογήθηκε", για τον λόγο που και εσείς αναφέρετε.

    Εν τέλει όπως είπα και σε άλλη μου απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, προσωπικά δεν θέλω να σχολιάσω γιατί αν το κάνω θα είναι αντιδεολογικό μιας και πρόκειται για εκδήλωση άλλου κόμματος.

    Ευχαριστώ για τις ουσιώδεις πολιτικές παρατηρήσεις σας και για το επίπεδου του λόγου σας.

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εδώ καράβια χάνονται και μείς, ένα ενδοστρεφές κοσμοφοβικό κόμμα του 20% αρμενίζουμε τρώγοντας τις σάρκες μας. Δεν σας εξέλεξε ο κόσμος της ΝΔ κυρίες και κύριοι των τοπικών και νομαρχιακών κομματικών οργανώσεων για να στηρίζετε προσωπικές πολιτικές αλλά το κόμμα. Αφήστε επί τέλους τις ίντριγκες, τις ενδοαυτοπροβολές και τις ενδοδικαιολογίες. Ανοιχτείτε στην κοινωνία, ακούστε τον κόσμο, πλησιάστε τη νεολαία, πείτε τι προτείνετε, δικαιολογήστε τις προτάσεις σας, αναλάβετε τις ευθύνες σας και αφήστε τα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Σειτανίδη,

    Επανέρχομαι στο θέμα, που για τρίτη συνεχή ημέρα βρίσκεται στην επικαιρότητα της πόλης μας, μέσω των συνεχιζόμενων αναρτήσεων – ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα σας και όχι μόνο.
    Με την πρώτη επιστολή που σας έστειλα, θέλησα να διορθώσω σαν αναληθή, τα όσα γράψατε στην ιστοσελίδα της «Αλήθειας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», ειδικότερα την ακόλουθη φράση:

    «Εκλήθη να απευθύνει χαιρετισμό ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χάρης Τομπούλογλου, ενώ δεν εκλήθη να απευθύνει αντίστοιχο χαιρετισμό η δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, που παρέστη στην εκδήλωση.»

    Δυστυχώς αποφύγατε να μιλήσετε για την ουσία του θέματος, στηριζόμενος στο ατυχές γεγονός των δύο ορθογραφικών λαθών στο κείμενο μου.
    Προκειμένου να κλείσει από την πλευρά μου το θέμα, πιστεύοντας ότι η αλήθεια ενός γεγονότος είναι μία και μοναδική και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση από οποιονδήποτε, σας αναφέρω τα ακόλουθα:

    1. Στην αναγραφή της είδησης από πλευράς σας, παραλείπετε εντέχνως να αναφέρετε ότι η κα Δήμαρχος είχε ήδη αποχωρήσει από την εκδήλωση όταν εκλήθη να μιλήσει ο κ. Τομπούλογλου.
    2. Δεν αναφέρετε ότι η παρουσία της κας Δημάρχου στην εκδήλωση ήταν για 15 μόνο λεπτά της ώρας, και
    3. Αν αναζητούσατε την αιτία για το γεγονός της «μη κλήσης» της κας Δημάρχου να απευθύνει χαιρετισμό, την χρονική περίοδο που ήταν παρούσες όλες οι υπεύθυνες της εκδήλωσης στον χώρο, θα σας πληροφορούσαν το εξής γεγονός.
    Η κα Βαλάκου, σαν υπεύθυνη για την παρουσίαση της εκδήλωσης, με την είσοδο στον χώρο της κας Δημάρχου, της ζήτησε να απευθύνει χαιρετισμό με την έναρξη της διαδικασίας, τηρώντας από μέρους της το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων αυτής της μορφής αλλά κυρίως τους κανόνες ευγένειας και ευπρέπειας προς το πρόσωπο της Δημάρχου.
    Θα σας πληροφορούσε λοιπόν η κα Βαλάκου ότι η κα Δήμαρχος αρνήθηκε επισταμένως να κάνει τον παραμικρό χαιρετισμό.
    Προς επιβεβαίωση των όσων ανέφερα επικαλούμαι την μαρτυρία τόσο της κας Βαλάκου όσο και της επίσης παρούσας στο γεγονός, κας Μαυράκη.

    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, πιστεύοντας ότι η όποια περαιτέρω ή διαφορετική αναφορά στο γεγονός είναι εκ του πονηρού.

    Ευχαριστώ
    Αθανάσιος Κοσσύφης
    Τοπικός Σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας
    "Καλημέρα Όμορφη Πόλη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ renos

    Όπως είπα πριν, θεωρώ θετικό το εγχείρημα δημιουργίας ενός φιλελεύθερου ευρωπαικού δημοκρατικού κόμματος.
    Θα συμφωνήσω στο ότι τα πρώτα δείγματα γραφής για το κόμμα σας είναι θετικά.
    Συμφωνούμε επίσης για το ότι ο χρόνος θα αποδείξει την ανθεκτικότητα του εγχειρήματος.
    Ένα πολιτικό κόμμα ιδρύεται προκειμένου να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό στο πολιτικό φάσμα.
    Εκ των πραγμάτων, δυστυχώς, στη χώρα αυτή οι φιλελεύθερες ιδέες δεν έχουν μεγάλο ακροατήριο, καθώς ο Έλληνας έχει εθιστεί στην ευκολία και στην συντεχνιακή/κρατικίστικη λογική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα φιλελεύθερο κόμμα. Και αυτό γιατί ο χώρος μπορεί ποσοτικά να είναι μικρός, ποιοτικά όμως έχει πολλαπλάσιες δυνατότητες, καθώς φιλελεύθεροι διαφόρων αποχρώσεων υπάρχουν και αλλού (π.χ. ΠΑΣΟΚ).
    Εύχομαι, αν και ανήκω σε άλλλο κόμμα, να ευδοκιμήσει η προσπάθεια.
    Προσωπικά, φρονώ ότι ο συγχρωτισμός με αυτή τη συγκεκριμένη Ν.Δ. ακόμα και στα τοπικά, μόνο κινδύνους εγκυμονεί και αυτό γιατί η Ν.Δ. του 2011 βαδίζει ολοταχώς στα βήματα της Ε.Ρ.Ε.
    Δεν μπορώ να φανταστώ τη Ντόρα και το Σκυλακάκη να συναναστρέφονται πολιτικά το Λαζαρίδη και τον Κρανιδιώτη και όλο αυτό το συνάφι του Δικτύου 21 που αποτελεί το think tank της σημερινής Ν.Δ.
    Ακόμα αξίζει τον κόπο, η Δημοκρατική Συμμαχία να αποτελέσει τον συνεκτικό πόλο των φιλελεύθερων μικροσχημάτων (Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία) προκειμένου ο χώρος να κατέλθει ενιαίος στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε παιδιά τελείωσαν τα κόμματα. Δεν το βλέπετε και τοπικά? Κάποτε γραμματείς και πρόεδροι γινόντουσαν στελέχη μετά από πολυετή παρουσία τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Πλέον κάθε τυχάρπαστος καρεκλοκένταυρος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα είτε κεντρικά είτε τοπικά καταλαμβάνει καρέκλες που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Πολλές φορές δεν έχει καν σχέση με την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο το που κατάληξε αυτή η ιστορία με τις τοπικές που ξεκίνησε δυναμικά τη δεκαετία το 80. Ένας δυο χοροί για να εξασφαλίσουμε τα λεφτά για να διατηριρούμε την καρέκλα και αυτό είναι όλο. Ααα ναι καταθέτουμε και κανα στεφάνη για να δείξουμε ότι υπάρχουμε και τέλος. Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή