Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μάλλιος εναντίον Τομπούλογλου, Κόντου και Βαλασσά


Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θέτει στην κρίση του λαού της Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας την μεροληπτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά των παρατάξεων της μειοψηφίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ και ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Οι τρεις αυτές παρατάξεις σε αγαστή συνεργασία μοίρασαν (από δύο η κάθε μία) τις έξι θέσεις των τακτικών μελών των δύο επιτροπών (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής), που προβλέπει για τις παρατάξεις της μειοψηφίας ο «Καλλικράτης», αποκλείοντας έτσι τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Στη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προσφέρθηκε «μεγαλοθύμως» αλλά δεν έγινε αποδεκτή, μία από τις 4 θέσεις αναπληρωματικών, οι οποίες δεν διαθέτουν δικαίωμα ψήφου.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τον αντιδημοκρατικό «Καλλικράτη», εάν δεν αποφασιστεί από την πλειοψηφία των παρατάξεων της μειοψηφίας δεν δύναται μία παράταξη από μόνη να διεκδικήσει μία από τις προβλεπόμενες για την μειοψηφία θέσεις κατά την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι αυτόνομη παράταξη και δεν είναι συμπλήρωμα ούτε αναπληρώτρια κανενός. Έχει καθαρές και σαφείς θέσεις για τα προβλήματα της πόλης μας και για αυτό έχει υποχρέωση και δικαίωμα να έχει λόγο και ψήφο.
Φαίνεται πως και μετεκλογικά η συγκρότηση και δράση της  ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενοχλεί κάποιους και γι αυτό επιχειρούν να την φιμώσουν. Δεν πρόκειται όμως να το κατορθώσουν.
Ταυτόχρονα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι τις δύο από τις τρείς παρατάξεις  στηρίζουν δυνάμεις (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΚΚΕ) που ζητούν την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως απέδειξαν, πως όταν διαθέτουν την πλειοψηφία δεν την εφαρμόζουν.
Σε μια περίοδο που ο λαός μας δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση , που η αυτοδιοίκηση στενάζει κάτω από το βάρος μιας πολιτικής απίσχνανσης των πόρων αλλά και υποβάθμισης της δημοκρατικής έκφρασης του λαού με νομοθετήματα όπως ο Καλλικράτης, τέτοιες ιδιοτελείς και ευκαιριακές  στάσεις και επιλογές δεν προάγουν την δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος αντίστασης και ανατροπής .
Οι δημότες της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ας τους κρίνουν.

17 σχόλια:

  1. kyrie mallio to katalavame, nai nai aytos o kakos o kontos ftaiei gia ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den katalava pia edra, efarmozontas tin apli analogiki, den edosan ston Malio oi alloi. An den eixe ginei o Kalikratis o k. Mallios den tha itan sto symboulio, giafto tou sinisto na xanaskeftei afta pou exei grapsei. Apoti fenete eixe exasfalisei tin ypostirixi tou Gretzelia giafto ithele na valei ypopsifiotita, xoris na exei dikaioma,sterontas apo mia alli parataxi to dikaioma tis, afto diladi pou eixe kanei o Gretzelias prin 4 xronia sti pataxi Adamopoulou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματοποίησε το όνειρό του να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο. Κατάφερε να στείλει τον Κόντο τρίτο, "τιμωρώντας" τον γιά την επιλογή του να στηριχθεί από ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.Α. Επανέφερε το φιλαράκι του τον Παντελή στα πράγματα (όπως και τότε... παλιά...). Τί ακριβώς θέλει τώρα και "σκούζει"; Η αποδοκιμασία του λαού της πόλης (1000 ψήφοι στους 30.000 ψηφοφόρους) δεν του λέει τίποτα απολύτως; Ας ...απολαύσει τη θητεία του και ας μας αποχαιρετήσει αξιοπρεπώς.

    ΥΓ: Κάποιοι ισχυρίζονταν προεκλογικά ότι αποτελεί προσωπικότητα της πόλης και ως τέτοια θα ψηφίζονταν. Ο οποιοσδήποτε είχε το χρίσμα του Συνασπισμού θα έπαιρνε το ποσοστό που πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mallios said (μεταξύ άλλων):
    "...αποκλείοντας έτσι τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"

    Μα η Δ.Π. αποκλείστηκε από το λαό της πόλης με το ...ποσοστό πίσσας και νικοτίνης που πήρε στις εκλογές. Κάπως έτσι θα αποκλειστεί κι από τις εθνικές εκλογές και το συνοθύλευμα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

    ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν ήταν ο Καλλικράτης... Και αν δεν υπήρχε αυτοδιοίκηση, ο Μάλλιος, ο Κόντος, ο Γρετζελιάς κλπ θα ήταν σπίτι τους κλπ κλπ. Με τα αν δε γίνεται πολιτική. Ο Μάλλιος θέτει ένα εύλογο ερώτημα. 6 θέσεις για την αντιπολίτευση, μοιράστηκαν 3 παρατάξεις. Από αυτές οι δυο διαχρονικά ζητούν την αναλογική εκπροσώπηση. Νόμιμο το ότι δεν εξελέγη ο Μάλλιος, τους δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, αλλά και πολιτικά νόμιμο να το υπογραμμίσει και ο Μάλλιος.
    Υ.Γ. Αν ο Κόντος και οι γύρω του ψάχνουν ευθύνες για το 23% στο Μάλλιο, και στον κακό καιρό που είχε το Νοέμβρη, τότε δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δω τι κινητοποιήσεις θα κάνει ο Μάλλιος αυτή την τετραετία, όπως τότε που κατέβασε 18 άτομα (παραπάνω δεν ήταν) στην παιδική χαρά στο τρίγωνο. Μάλλον καμμία. Άλλωστε οι στόχοι επετεύχθησαν. Έχασε ο Κόντος βγήκε ο Γρετζελιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι ο Μαλλιος κατηγορει Τομπουλογλου, Κοντο και Βαλασσα και δεν κατηγορει τον Γρετζελια που δεν τον στηριξε στο Δημοτικο συμβουλιο;

    Αυτος δεν ειναι που εφερε πρωτο, με τη στιριξη του, τον Γρετζελια και την παρεα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anonymos 7:21
    ma den prokeite gia 6 theseis gia 3 prokeite se kathe epitropi. min leme kai oti theloume.
    diladi prosthetoume tis epitropes gia na prosthesoume kai tis theseis.
    o paralogismos den apotelei politiki.
    xreizetai kai ligi logiki.
    O malios thelei na parei kati pou den tou anikei.
    kai malista me to zori
    kai an malista parakolouthisate o Kontos, parolo to dilomeno misos poy trefei gia auton o Mallios, toy proteine se mia epitropi na eklegei os anapliromatikos kai na simetexei ek periptropis.
    den eithele eithele na exei mia thesei autos kai kamia enas apo tous allous kai malista autos na einai o Kontos.
    kala apo tin empatheia tou gia ton Konto exei tiflothei.
    Oso gia to ti peire o Kontos stis ekloges , o idios eipe sto dimotiko simboulio oti o monadikos pou ftaiei einai o idios .
    esi giati dineis alles erminies, gia na exeis kati na peis.
    kalmarise o Gretzelias kerdise ta katafere o Malios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kala re pedia oMalios giati zita tin edra apo ton Konto pou einai tritos kai oxi apo ton Balasa pou einai tetartos paralogismos. Ta filarakia tou tou SYN-Syriza pou tora ton paratisan tou ipan na zitisei tin edra apo ton trito kai oxi apo ton tetarto. Edo gelane...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Μάλλιος ζήτησε συγκεκρμένα θέση στην επιτροπή ποιότητας ζωής που έχει σχέση και με το περιβάλλον και του αρνήθηκαν. Δεν πρέπει να ξεχνάνε οτι ο Μάλλιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών του Νοεμβρίου. Αυτο δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τόσα σχόλια για τον ανύπαρκτο είναι εξωφρενικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος είπε...
    Δεν πρέπει να ξεχνάνε οτι ο Μάλλιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών του Νοεμβρίου. Αυτο δεν αλλάζει.
    12 Ιανουαρίου 2011 9:28 π.μ.

    Θα 'θελε να 'ναι ο καθοριστικός παράγοντας. Άλλος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας αδελφέ. Ο θάνατος του Κακάτσου. Βρέθηκε ο Κόντος χωρίς τοπικό τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kala epidi o Malios mas xanafere ton Pandeli ithele kai edra stin epitropi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά μην είναι και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Άκου καθοριστικός παράγοντας ο Μάλλιος. Για καμια συνεστίαση στο Λουκιδέλη είναι ο τύπος. Μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω.

    @Ανώνυμος 2:37
    Αυτό που λες για το θανατο του Κακάτσου δε νομίζω να έπαιξε και τοσο ρόλο. Άλλωστε ο Κοντος είχε το Επιτελους που τουλάχιστον μέχρι την Α' Κυριακή τον έπαιξε αβέρτα, όπως και την Αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πας μη Μάλλιος βάρβαρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να που μας προέκυψε κι άλλος Μάλλιος θαυμαστής του Γρετζελιά μετά το διαχρονικό αβανταδόρο του Θανάση Μάλλιο. Ο Κυριάκος, που σε άρθρο του στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ( η ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ φαίνεται πως ολοκλήρωσε το έργο της με το υβρεολόγιο κατά Κόντου προεκλογικά) μας αναλύει πώς ο Κόντος δεν μπόρεσε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του και τώρα (;) όλες του οι ελπίδες στρέφονται στο Γρετζελιά (!) που είναι και ο μόνος που γνωρίζει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (!!) και «μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ αυτή την πρόκληση» (!!!).
    Τι γίνεται ρε παιδιά; Μήπως θέλει κι αυτός καμιά έδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΑΦΕΛΗΣ

    Τον πιο πετυχημένο τίτλο τον έχει γράψει ο κ. Δήμαρχος στο blog του

    http://dekeleias.blogspot.com/

    ΤΟΠΙΚΟΣ ΡΥΠΟΣ

    Υπάρχει ένας ευφυέστατος παλίκαρος με ούμπαλα που μπορούσε να κάνει τη διαφορά στον τοπικό τύπο αλλά προτίμησε άλλη εκδοτική δραστηριότητα πιο προσοδοφόρα για την οικογένειά του. Έτσι πάντως κι αποφασίσει ν' ασχοληθεί, είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα βάλουν λουκέτο. Μακάρι να ασχοληθεί ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή