Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζουν οι εκπτώσεις, οργιάζει το παρεμπόριο

Πίνοντας καφέ στην πλατεία Πατριάρχου, το χρονομέτρησα: Κάθε ενάμιση λεπτό, επί μια ολόκληρη ώρα που έκανα αυτό το πείραμα, ένας πλανόδιος μου ζητούσε να αγοράσω κάτι από την πραμάτεια του. Συνολικά 42 άτομα έβαλαν μπροστά μου τον φορητό τους πάγκο. Κι ας μιλούσα με τον συνδαιτυμόνα μου. Κι ας έκανα ότι διάβαζα περιπαθώς την εφημερίδα μου (όταν ο φίλος έφυγε από το τραπέζι).  Ο ένας πουλούσε cd, δέκα μέτρα από το μαγαζί που επίσης πουλά cd αλλά όχι πειρατικά. Ο άλλος πουλούσε τσ..., πως να το πω τώρα, "ερωτικές βιντεοταινίες". Ο τρίτος παιχνιδάκια μιας χρήσεως για τα παιδιά. Ο τέταρτος ρολόγια. Και πάλι από την αρχή...

Μεθαύριο ξεκινούν οι εκπτώσεις στα καταστήματα της πόλης μας και από την δουλειά που θα προσελκύσουν, θα εξαρτηθεί και το μέλλον πολλών από αυτά. Οι τζίροι των καταστημάτων κατά την περίοδο των γιορτών ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικοί και έτσι αν δεν κινηθούν τα καταστήματα ικανοποιητικά στις εκπτώσεις, πολλά θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Μέσα όμως σ’ αυτό το κλίμα, στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα που τα ενοίκια κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια, παρατηρείται το φαινόμενο των δεκάδων πλανόδιων μικροπωλητών οι οποίοι πουλάνε τα εμπορεύματά τους σε κεντρικά σημεία της πόλης με την ευλογία ή την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.

Φυσικά όλοι πρέπει να ζήσουν, αλλά είναι κλασικός αθέμιτος ανταγωνισμός ο ένας να πουλάει πράγματα χωρίς ενοίκιο, χωρίς φορολογία, χωρίς τίποτα κι ο άλλος να πληρώνει φόρους, νοίκι, δημοτικά τέλη κλπ.
Κάνουμε έκκληση στη νέα Δημοτική Αρχή, κατανοώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από το γεγονός ότι ανέλαβε μόλις πριν λίγες μέρες, να επιβάλει το νόμο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να απομακρύνει το παρεμπόριο, προκειμένου να προστατέψει την πολύπαθη αγορά της πόλης, ειδικά ενόψει τις κρίσιμης περιόδου των εκπτώσεων.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή τι να κάνει η νέα δημοτική αρχή; Να φέρει τα ΜΑΤ για να διώχνουν τους μικροπωλητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μίλησε κανείς για ΜΑΤ. Ούτε και είμαι δημοτική αρχή να ξέρω τι θα κάνει. Αυτή που είναι δημοτική Αρχή, ξέρει ή πρέπει να ξέρει τι θα κάνει. Θέλω να πω δεν είναι δουλειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν χρειαστεί...γιατί οχι?κατασταση ειναι αυτή???πας για εναν καφε να ηρεμήσεις κ δεν βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή