Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πίτα και γαμοπίλαφο στην πίτα του Συλλόγου Κρητών

Ο "ανθ' ημών ρεπόρτερ" Κώστας Ευαγγελινός, μεταδίδει από τη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Συλλόγου Κρητών Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας (http://evangelinoscostas.wordpress.com):


Όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή 30/1/2011 στην κοπή της πίτας της Ένωσης Κρητών Φιλαδέλεφειας-Χαλκηδόνας ήταν τυχεροί. Το κρητικό γαμοπίλαφο που προσφέρθηκε πλουσιοπάροχα κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι μια επιβίωση ιταλικού ριζότο από την εποχή της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, που οι Κρητικοί υιοθέτησαν με το δικό τους βέβαια τρόπο. 

Οι άνθρωποι του Συλλόγου πιστοί στις λαογραφικές παραδόσεις, με πρωτοστατούσα την Πρόεδρο κ. Ελένη Κανατά, από νωρίς είχαν στήσει το καζάνι με τη βραστή γίδα και είχαν ετοιμάσει πολλούς άλλους μεζέδες και υποδεχόμενοι τους καλεσμένους  προσέφεραν ρακή και κρασί. Άλλη ευχάριστη έκπληξη ήταν τα Κρητικά Κάλαντα. Οι παρευρισκόμενοι ήταν πολλοί και απεχώρησαν ικανοποιημένοι, δεν αναφέρουμε κανέναν διότι σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε τη δραστηριότητα των ανθρώπων του Συλλόγου και όχι όσους επώνυμους και ανώνυμους τους τίμησαν.
 ***
Από εμάς, και του χρόνου, σύντεκνοι...





 

2 σχόλια:

  1. rakomela den eixate etsi dikaiologite h apousia ths................!htan sto voliotiko me ton hlia oxi tou 16ou to farmakotrifti enooume kinos roulias..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Telika o Evagelinos vrike auto poy toy teriazi reporter!

    Enw alloi xekinane apo reporter gia na ginoyn politikoi...

    bravo kwstaki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή