Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.
1843: Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης.
1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.
1902: Έρχεται στη ζωή ο
Τσαρλς Λίντμπεργκ, αμερικανός αεροπόρος, ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε με το αεροπλάνο του τον Ατλαντικό.
1945: Αρχίζει η Συνδιάσκεψη της Γιάλτας, μεταξύ Ρούζβελτ, Στάλιν και Τσόρτσιλ, που καθόρισε το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου.
1956: Οι Άγγλοι κλείνουν στην Κύπρο επτά δημοτικά σχολεία, επειδή είχαν υψώσει τη γαλανόλευκη.
1977: Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Fleedwood Mac «Rumours», ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών.
1991: Φεύγει από τη ζωή η Ελένη Σκούρα, η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής.
1994: Με απόφαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Στέλιου Παπαθεμελή και Εργασίας Ευάγγελου Γιαννόπουλου απαγορεύεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων πέραν της 2ας πρωινής.
2001: Φεύγει από τη ζωή ο Ιάννης Ξενάκης συνθέτης πρωτοποριακής μουσικής.

1 σχόλιο:

  1. Έτος 362: Πώς μετά το βρωμικο παπαδαριό να μην αποκαλέσει τον ίδιο τον αυτοκράτορα "Παραβάτη"; Σιγά μην είμαστε οι ορθόδοξοι ίσοι με τους άλλους...
    Έτος 1900: Μέχρι τότε οι Αθηναίοι έπιναν δηλ. νερό με κολοβακτηρίδια. Σήμερα, 110 χρόνια μετά, οι Αθηναίοι πίνουν νερό με κολοβακτηρίδια με προσθήκη βαρέων μετάλλων. Τέλεια!
    Έτος 1945: Αφού οι τύχες δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη γη ορίστηκαν από το μέθυσο Τσόρτσιλ, τον αγράμματο Στάλιν και το γιάνκη Ρούζβελτ, τότε καλά να πάθουμε...
    Έτος 1994: Ο μακεδονομάχος και ανταγωνιστής του Καρατζαφέρη Παπαθεμελής και ο αχαρακτήριστος μακαρίτης πλέον Γιαννόπουλος (μάθαμε για το ρόλο και τις ιδέες του από την αντιδικία του με τον Κατριβάνο) εν δράσει.
    Ες αύριον τα σπουδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή