Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη η πόλη- αρχίζουμε να αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο

Άκαρπες απέβησαν και οι τρεις ψηφοφορίες για εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη. Οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης επεδίωξαν να ενισχύσουν τους "δικούς" τους, ενώ η πλειοψηφία της Νέας Προοπτικής παρουσίασε ένα ρήγμα το οποίο θα την καταδιώκει το επόμενο, κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Η δεύτερη ψηφοφορία έδωσε 12 ψήφους στο Θεόδωρο Μαγκλάρα, πάλι 7 στο Γιάννη Βασταρδή και 5 στο Γιάννη Δάρα. Καμία ψήφος ο Μποσινάκος και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (του Κόντου) ψήφισαν λευκό. Είναι πια φανερό ότι ο συνδυασμός Τομπούλογλου στην
πρώτη ψηφοφορία ψήφισε Μποσινάκο και στη δεύτερη Δάρα (εξ ου και η απροθυμία του να δεσμευτεί στα κριτήρια που είχαμε θέσει)

Χαρακτηριστικό των εκλογών είναι η άρνηση επτά συμβούλων της Νέας Προοπτικής -επιρροής Γρετζελιά- να υπερψηφίσουν την πρόταση της Δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη για εκλογή του Θεόδωρου Μαγκλάρα. Η "επτάδα" παρουσιάστηκε και στις τρεις ψηφοφορίες, ενώ στην τρίτη και τελευταία ενισχύθηκε κι από μια όγδοη ψήφο.
Το παιχνίδι για την εκλογή χάθηκε στη δεύτερη ψηφοφορία. Το μηνυμα της δεύτερης κάλπης απευθυνόταν κυρίως στην αντιπολίτευση και της έλεγε (με το 12-7) να μην ψηφίσει κάποιον από τη Νέα Προοπτική, γιατί αυτή ήταν και παρέμεινε διασπασμένη στην επιλογή της. Γι αυτό και η Βάσω Αγαγιώτου όταν ο κ. Γρετζελιάς ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει πόσες ψηφοφορίες χρειάζονται ακόμα, είπε με δυνατή φωνή (η Αγαγιώτου) ΚΑΜΙΑ. 
Τελευταία απορία: Η αδυναμία του δημοτικού συμβουλίου να εκλέξει Συμπαραστάτη του πολίτη, ήταν άραγε μια πρώτη δυνατή προσπάθεια απογαλακτισμού της Δημάρχου από την επιρροή Γρετζελιά; Ή ήταν μια παράσταση για δυο (Γαϊτανά- Αποστολάκη και Γρετζελιάς) κατά την οποία, με σκηνοθετημένη διαφωνία, ουσιαστικά απάλλαξαν τη δημοτική Αρχή από την ενοχλητική παρουσία ενός συμπαραστάτη του Δημότη; Το ερώτημα θα απαντηθεί από τα πράγματα, κατά τους επόμενους μήνες...

19 σχόλια:

  1. Το πρώτο καθαρό μήνυμα είναι για τον Γρετζελιά και είναι σαφές και δημόσιο!
    Όχι απλά δεν ελέγχει την ομάδα, αλλά πλέον δεν ελέγχει ούτε την δήμαρχο και μπορεί να ελέγξει ως 6 ακόμη συμβούλους κι αν!
    Ο αντ΄ αυτού (Νούλα) υποψήφιος Μαγκλάρας δεν κατάφερε να διευρύνει τον κύκλο της επιρροής του στην ομάδα περισσότερο από το 12 που πήρε στην τελευταία ψηφοφορία!
    Η αντιπολίτευση ετεροκαθορίστηκε αναμένοντας πρωτοβουλίες από την πλειοψηφία που προτίμησε μάλλον να κάνει μια πρόωρη αναμέτρηση που αφορούσε εσωτερικό ξεκαθάρισμα παρά επιλογή να μην εκλεγεί συμπαραστάτης!
    Η επιλογή Μαγκλάρα ως ρεζέρβα μετά την παραίτηση Νούλα ήταν εντελώς κοντόφθαλμη!
    Ήταν βέβαιο ότι μια τόσο σαφής κομματική επιλογή δεν μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη!
    Είναι απογοητευτική η καθήλωση κι ο εγκλωβισμός στα τετριμμένα των νέων συμβούλων!
    Η δήμαρχος κατέγραψε νέο ρεκόρ σιωπής καθώς επί 7 ώρες που κράτησε η συνεδρίαση δεν έβγαλε τσιμουδιά!!!
    Δεν μπορώ να καταλάβω πως αντέχει να συνεχίζει να κινεί το κεφάλι αριστερά δεξιά ανάλογα από που έρχεται η φωνή, να χαζοχαμογελάει(!) και για αυτό να κοστίζει στο δήμο 5000 το μήνα!!!
    Μήπως από ντροπή έστω να παραιτηθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο που είχες ρε Καβακόπουλε. Μπράβο για την στάση σου. Καλά έκανες και δεν έβαλες υποψηφιότητα, με τέτοια σαπίλα, τι να κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να μην κατάφεραν χθες να βγάλουν συμπαραστάτη αλλά το μάθημα από την εκλογική διαδικασία ήταν σαφές. Η Δήμαρχος κατάφερε να σχηματίσει μέσα σε μόλις 2 μήνες μια ισχυρή ομάδα. Στους από Χαλκηδόνα προερχόμενους Αποστολάκιδες προστέθηκαν και 5 τουλάχιστον Φιλαδεφειώτες που αντιστάθηκαν στο κομματικό κάλεσμα - αφορμή διάσπασης - Γρετζελιά.
    Από την άλλη η αντιπολίτευση έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να καταλογίσει στον "αιώνιο" αντίπαλό της την ευθύνη για την μη εκλογή συμπαραστάση. Και επιπλέον ο Χάρης την ευκαιρία για ένα καλό άνοιγμα σε ένα κομμάτι που δεν τον στήριξε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Κόντος αντί να ελιχθεί, αμήχανα ψήφιζε όπου λάχει χωρίς σχέδιο.
    Τελικά όλοι εκτέθηκαν με την μη εκλογή συμπαραστάτη με μεγάλο χαμένο τον Παντελή Γρετζελιά που κινήθηκε απόλυτα κομματικά σε μια εποχή που η σχέση κομμάτων - πολιτών είναι διαταραγμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποια στιγμή θα κάτσω να δω τα αποτελέσματα πιο αναλυτικά, για να καταλάβω τα παιχνίδια τακτικής που παίχτηκαν.
    Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει ευχαρίστως.

    Αλλά γεγονός είναι, ότι αυτό που έγινε, να έρθει ένα τόσο σημαντικό θέμα τελυταία μέρα της προθεσμίας, να παρουσιαστούν οι υποψήφιοι για 1 λεπτό ο καθένας, οι δημότες να μην έχουν διαβάσει τα βιογραφικά τους, να μη ξέρουμε ο καθένας τους τι είναι και τι πρεσβεύει, λέγεται ξεφτίλα.

    Τι πιο απλό, να γινόταν πριν μια βδομάδα η διαδικασία, να εμφανίζονταν οι υποψήφιοι ενώπιον του ΔΣ, να δώσουν μια συνέντευξη στους Συμβούλους, να τους ρωτήσουν και οι Δημότες για το πώς σκέφτονται να δράσουν αν εκλεγούν?

    Τελικά μήπως το να μην εκλεγεί κανείς συμπαραστάτης ήταν το επιθυμητό από την πλευρά της Διοίκησης, ώστε να μην έχει κανέναν μέσα στα πόδια της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Διαμαντή , οι απώλειες της Δημάρχου θα ήταν μεγαλύτερες εάν δεν γινόταν η παραίτηση Νούλα . Όπως καταλαβαίνετε , Νούλας σημαίνει ΝΔ , κ εκεί υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις από τους πασοκοσυμβούλους . Η απόσυρση υποψηφιότητας Νούλα έσωσε για λίγο τη κατάσταση. Μέχρι τη Κυριακή το βράδυ η πρόταση της Δημάρχου ήταν Νούλας ...κ μάλιστα με συναντήσεις πολλές , τη Δευτέρα όλα άλλαξαν. Δυστυχώς δε μπορεί η Δήμαρχος να περάσει τις θέσεις της , δε μπορεί να επιβληθεί στο συνδιασμό , δε μπορεί να διοικήση είναι εμφανές το πρόβλημα όσο κ αν θέλουμε να το μηδενίσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε χθες κατάφερα να ακούσω την φωνούλα της.

    Είναι δυνατόν σε τόσο σοβαρό θέμα, να μην έχει το τσαγανό να βγεί μπροστά και να πάρει το μικρόφωνο στα χέρια της?

    Είναι αυτό βρε πατριώτες θέαμα Δημάρχου?
    Και είσαστε περήφανοι γι' αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει...

    Δεν χρειάζονται προσόντα.
    Διασυνδέσεις χρειάζονται και υποταγή δυστυχώς!
    Υποψήφιοι της τελευταίας στιγμής από το πουθενά να παίρνουν τις περισσότερες ψήφους!
    Αλλά ίσως κάποιοι... δεν καταλαβαίνουν ότι πολλές από τις σφοδρές επιθέσεις στην αρχική επιλογή τους μπορεί να οφείλονταν στην εναλλακτική επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαι για να μην λέμε μόνο για τον Μαγκλάρα, κι ο Βασταρδής του Γρετζελιά δεν ήταν καλύτερη επιλογή...
    Όλοι ρώταγαν ποιος είναι γιατί δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του...
    Για γαμπρός σίγουρα είναι ωραίο παιδί, αλλά για συμπαραστάτης μάλλον αφορούσε την οικονομική του αποκατάσταση το ενδιαφέρον του ακούγωντας και πόσες άσχετες δουλειές έχει αλλάξει αν και νέος!
    Βέβαια έχει μεγάλο σόι στην πόλη με πολλές ψήφους και αυτό είναι από τα πλέον σημαντικά προσόντα για να προσληφτεί...
    Κρίμα το παλικάρι ή κρίμα την Φιλαδέλφεια -Χαλκηδόνα που έχασε έναν τόσο σημαντικό συμπαραστάτη...
    όπως λέμε κι από φωνή... κορμάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά, αδικείτε την Δημαρχίνα μας.

    Να σας θυμίσω ότι αυτή ήταν που "κλήρωσε" τον αριθμό Joker...

    2590 ή μήπως 3590 ;;;

    Bingooooooooooooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε και λέμε:
    Η δήμαρχος πρότεινε αρχικά έναν και στη συνέχεια δεύτερο υποψήφιο από το κόμμα της!
    Ο Γρετζελιάς πρότεινε έναν από το δικό του κόμμα!
    Ο Τομπούλογλου πρότεινε έναν από τον συνδυασμό του!
    Ο Κόντος πρότεινε έναν επίσης από τον συνδυασμό του!
    Ο Μάλλιος πρότεινε έναν ΣΥΡΙΖεο!
    Το ΚΚΕ είναι κατά του θεσμού και αποχώρησε...

    Φυσικά και δεν θέλω αντίρρηση επ΄ αυτού, όλοι ήταν στοχοπροσηλωμένοι στην καλύτερη δυνατή επιλογή για συμπαραστάτη του δημότη...

    Ρε άιντε από κει... ψεύτες και υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο μαγκλαρας ηταν μακραν η πιο καλη υποψηφιοτητα απο ολες.δυστυχως για την πολη ανθρωποι αξιολογοι και εντιμοι σαν τον θοδωρο μαγκλαρα αποθαρυνονται να ξαναπροσπαθησουν στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συμφωνώ με τον ανώνυμο 2.32
    θα ήταν ευτυχία ο Μαγκλάρας να ήταν συμπαραστάτης αλλά τα κολπάκια μερικών μερικών φίλων έκαναν το θαύμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ακόμη μια φορά την εξάρτηση παραγόντων της τοπικής κοινωνίας μας από κομματικά γραφεία και την εμμονή σε αλληλοεξυπηρετήσεις και αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές. Αποτέλεσμα τούτου η μη δυνατότητα συνεννόησης, ακόμη και στους κόλπους της συμπολιτευόμενης παράταξης ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και επίσης το γεγονός ότι η νέα πόλη μένει εις το διηνεκές χωρίς "συμπαραστάτη".
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ αποδείχθηκε ότι σε χρόνο μηδέν επιθυμεί να εξυπηρετήσει όσο περισσότερο "δικό" της κόσμο μπορεί (με τα λεφτά των δημοτών βέβαια, κι όχι τα δικά της!), καθώς και να χτίσει ένα ηγετικό προφίλ με τακτικές ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ, καθώς μια νέα τετραετία 2014-2018 με τον εαυτό της στον εντόπιο βασιλικό θρόνο καθόλου δεν θα τη δυσαρεστούσε ως σκέψη.
    Αντιστοίχως, Ο ΜΟΥΣΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ, ανήκων σε ένα εξίσου βρωμερό με τη Ν.Δ. κόμμα του ΠΑΣΟΚ, δεν χάνει ευκαιρία σε όποιο θέμα παρουσιαστεί να δηλώνει "παρών" στα δημοτικά πράγματα, ενθυμούμενος πάντα ότι ο δημότης που δηλώνει ΠΑΣΟΚ είναι προτιμότερος από τον αντιφρονούντα, έστω και αν ο τελευταίος είναι ικανότερος.
    Και τριγύρω από τις ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ "ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ" βρίσκονται σε ρόλο πλανητικών δορυφόρων του ενός ή του άλλου οι άλλοι 19 της Νέας Προοπτικής, που πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, συμμορφώνονται και αυτοί σε κομματικές υποδείξεις και σενάρια βγαλμένα από τα ανυπόληπτα πλέον κομματικά και βουλευτικά γραφεία.
    Αλλά και η αντιπολίτευση, ΜΕΙΖΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΩΝ, εξίσου απαράδεκτη, παντελώς απροετοίμαστη και ανίκανη να συνταχθεί με την όποια υγιή δύναμη υπάρχει σ'αυτόν τον τόπο.
    Λυπάμαι ειλικρινά που η αστείρευτη δίψα όλων των ανωτέρω για περισσότερη εξουσία και χρήμα θυμίζει έντονα μπλε και πράσινα (καμία σημασία το χρώμα) σκυλιά σε λυσσαλέες μάχες για τον καλύτερο μεζέ. Και μεις, σαν καλά κορόιδα και νομιμοποιητές των πράξεών τους να τους παλαμοκροτάμε πάλι και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. να μου το θυμηθειτε.αυτο που δεν κατορθωσαν κοντοι και αδαμοπουλοι θα το καταφερει η αποστολακη.θα βαλει το γρεντζελια στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.και τοτε οσοι τον στηριζουν θα τον ακολουθησουν στον πολιτικο καιαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σκορ ειναι Αποστολακη 12 Γρετζελιας 8. Καλα να παθει η ομαδα Αποστολακη γιατι οταν εβαζαν τον Γρετζελια στο συνδυασμο επρεπε να ξερουν τι.... βαζουν στον κορφο τους.Τωρα κ Αγαγιωτου κ Παπανικολαου και κ Παπακωστα οσο και να κλαιτε το κακο εγινε. Σας τα λεγαμε... Και καλα θα κανετε να ξεκαθαρισετε το τοπιο με οποιο κοστος γιατι αλλιως θα σας συμπαρασυρει στον γκρεμο. Ο ανθρωπος ειναι τελειωμενος και χανει συνεχως τα τελευταια δεκα χρονια. βοηθεια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 3:45 ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου. Υποκύψαμε σε έναν μεγάλο ψυχολογικό εκβιασμό και πέσαμε θύματα του συναισθηματισμού που υπερίσχυσε της λογικής, της τόσο απαραίτητης σε εκλογικές διαδικασίες. Ας πληρώσουμε. Θα μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έμαθα ότι ο κος Μαγκλάρας μπήκε υποψήφιος Συμπαραστάτης χωρίς να έχει υποβάλλει ή δώσει σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο βιογραφικό. Αυτό είναι απύθμενο θράσος. Αλήθεια με ποιο κριτήριο τον ψήφισαν οι 12, και πως τον απόριψαν οι υπόλοιποι; Η δε αντιπολίτευση γιατί δεν του ζήτησε βιογραφικό, γιατί δεν το απαίτησε; Είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Μόνο αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση; Γιατί όλα σ' αυτόν τον τόπον είναι "Αέρα Πατέρα". Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, ας το καταλάβουμε και να μην ζητάμε ευθύνες από άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @10.57
    Αγαπητέ, με το "έμαθα" δεν γίνεται διάλογος. Η υποψηφιότητα Μαγκλάρα, όπως και όλων των άλλων που μετείχαν στην ψηφοφορία, ήταν πλήρως τεκμηριωμένη από τυπικής απόψεως, δηλαδή από τα όσα ζητεί ο νόμος. Το πρόβλημα δεν είναι ο Μαγκλάρας, μην στοχοποιείτε συμπολίτες μας, που απλά είχαν μια φιλοδοξία απόλυτα θεμιτή. Το ζήτημα είναι αν ορισμένοι θα αφήσουν την εκλεγμένη Δήμαρχο να ασκεί τα καθήκοντά της, ή θέλουν να είναι οι πραγματικοί και αόρατοι φορείς της εξουσίας. Αυτό είναι το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή