Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έρχεται η τρόικα για νέα μέτρα...

Με την επιβολή νέων μέτρων αναμένεται να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των εσόδων. Η Τρόικα που έρχεται στις αρχές Απριλίου θα δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πορεία του προϋπολογισμού και μπροστά στο ενδεχόμενο του εκτροχιασμού του αναμένεται να ζητήσει μέτρα της τάξεως του 1,8 δις ευρώ για αυτή την χρονιά κάτι που άφησε ανοιχτό και ο Υπουργός Οικονομικών.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δέχεται εισηγήσεις για
νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, μειώσεις στις κρατικές δαπάνες και νέες ρυθμίσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ήδη πάντως και από τα στοιχεία 15 ΔΕΚΟ η μείωση των δαπανών είναι αισθητή. Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών και στη μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Μέτρα 15 δις ευρώ μέχρι το 2014
Η Τρόικα έρχεται προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο μέτρων μέχρι το 2014 τα οποία υπολογίζονται πως θα φέρουν στα κρατικά ταμεία 15 δις ευρώ.
Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι οι μειώσεις των φοροαπαλλαγών οι οποίες θα γίνονται πλέον με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια, μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μέσων των επιδομάτων και της ωρίμανσης όπως επίσης θα μπει μαχαίρι και στα κοινωνικά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου