Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Χαράλαμπος Μπόβος, ο κύριος!

Με τον Μπάμπη Μπόβο δεν ήμασταν ποτέ φίλοι. Υπήρχε πάντα ένας υποφώσκων σεβασμός από μέρους μου (και λόγω ηλικίας...) που κάποιες στιγμές υποψιαζόμουν ότι μπορεί να είχε και ψύγματα αμοιβαιότητας. Οι περιστάσεις, πάντως, συνήθως μας έφερναν απέναντι. Εγώ με τον Έρτσο το 1993, εκείνος επικεφαλής αντίπαλου συνδυασμού. Ο πατέρας μου -παλαιότερα- με τον Ασημακόπουλο, ο Μπάμπης με τον Κακάτσο. Μετά ο Χαράλαμπος Μπόβος πέρασε στον αστερισμό του Παντελή Γρετζελιά, κι έτσι η
απόσταση μεταξύ μας έλαβε στοιχεία μονιμότητας.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι μέχρι τώρα, παρα που ο ένας κοιτούσαμε τον άλλο, βαδίζαμε, θα έλεγα, παράλληλα στις δυο απέναντι όχθες του ποταμού. Έτσι, τα όσα γράφω παρακάτω για τον Μπαμπη Μπόβο και τη στάση του στην ψηφοφορία της περασμένης Δευτέρας για την (μη) εκλογή Συμπαραστάτη του πολίτη, θέλω να τα ενισχύσω και με το παραπάνω ιστορικό, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι μιλώ για έναν "συμπολεμιστή" μου. Με τον Μπάμπη Μπόβο, ιδιαίτερα στα τοπικά πράγματα, δεν υπήρξαμε ποτέ συμπολεμιστές. Κι όποτε υπήρξαμε, συν-πολεμούσαμε ανήκοντες σε διαφορετικούς "στρατούς".
Ερχόμαστε στο σήμερα. Η συμπεριφορά του Μπάμπη Μπόβου στην κάλπη της Δευτέρας αποτελεί υπόδειγμα στάσης ανθρώπου που θυσιάζει την προσωπική σχέση, προκειμένου να υπηρετήσει τις Αρχές και τις Αξίες του. Σύμπασα η πόλη γνωρίζει ότι ο Μπόβος την τελευταία δωδεκαετία έχει συνδέσει την πορεία του στα δημοτικά μας πράγματα με εκείνη του Παντελή Γρετζελιά. Ακόμα και μετά το 2002, ο Μπόβος συμπορεύτηκε, ακολούθησε και στήριξε τον Γρετζελιά στα δύσκολα -φαντάζομαι- χρόνια των δυο απανωτών εκλογικών ηττών του τελευταίου (2002, 2006). Ο Μπάμπης δε "λάκισε", δεν "έστριψε", παρά που σταθερά τον χώριζε και τον χωρίζει από τον Π. Γρετζελιά η πολιτική τοποθέτηση αμφοτέρων. Στήριξε με συνέπεια την επιλογή του και το 2010, όταν Γρετζελιάς και κάμποσοι ακόμα -μαζί τους κι ο Μπόβος- ενίσχυσαν τη Νέα Προοπτική του Αποστολάκη.
Κοντολογίς, ο Μπάμπης Μπόβος είχε κάθε λόγο και δικαίωμα σε μια κορυφαία -όπως αποδείχτηκε μετά το τέλος της- αντίθεση του Γρετζελιά με την επιλογή της δημάρχου (Μαγκλάρας) να στηρίξει τον άνθρωπο, με τον οποίο συμπορεύεται αταλάντευτα τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Κάπου εκεί εμφιλοχωρούν οι Αρχές και οι Αξίες ενός ακέραιου ανθρώπου. Που πάνω από προσωπικές σχέσεις -κι εκτίμηση, υποθέτω- βάζει την ανάγκη για πολιτική ενότητα της παράταξης, η οποία ανάγκη αναδεικνύεται σε απόλυτη Αξία για τον Μπόβο. Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών λέει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κ. Χαράλαμπος Μπόβος στήριξε την επιλογή της ηγέτου του συνδυασμού κι όχι την ως το τέλος κίνηση αμφισβήτησής της. Ξέρω, κάποιοι θα αρχίσουν τις μουρμούρες -η ψηφοφορία είναι μυστική, τον "γλείφεις" κλπ, νομίζοντας ότι κάνουν κριτική σε μένα, την ώρα που στην πραγματικότητα κάνουν κριτική σε ό,τι βλέπουν στον καθρέπτη τους- αλλά πραγματικά αδιαφορώ. Η στάση του Μπόβου ήταν στάση Αρχής, και ως τέτοια όχι μόνο πρέπει να αναδειχθεί, αλλά να αποτελέσει και παράδειγμα, σε μια κοινωνία -κι ένα πολιτικό σύστημα- όπου αντί των Αξιών, κυριαχεί η λογική των "κολλητών". Κι η ανάδειξή της, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, κυρίως όμως των ανθρώπων που ασκούν το δικό μου επάγγελμα.
Κύριε Μπόβο, ένας πολίτης -που μπορεί λόγω του ότι είναι και blogger να εκφραστεί κάπως πιο θορυβωδώς από τους άλλους- αισθάνεται την ανάγκη να σας συγχαρεί.

19 σχόλια:

  1. Συγαρητήρια στον κο Μπόβο που σαν γνωστός νεοδημοκράτης, ψηφίσε Νέα Δημοκρατία (Μαγκλάρα). Πραγματικά έκανε το καθήκον του. Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται ο ηρωισμός του. Τι θέλατε να ψηφίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den yparxei kapnos xoris fotia.
    Xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα αυτό που κάνεις, ελπίζω προσωπικά να το έχεις διασταυρώσει με τον ίδιο τον Μπόβο, αλλιώς είναι λάθος που το βγάζεις - εικασίες δεν είναι αφορμή για post

    Οι Αρχές που περιγράφεις σίγουρα τιμούν τον κ. Μπόβο, κυρίως γιατί το σωστό στις μέρες μας δεν είναι και αυτονόητο. Η κοινή λογική ότι στους πρώτους δύο μήνες, αν κάποιος πρέπει να δείξει ενωτικός, αν κάποιος πρέπει να συγχωρήσει λάθη, αν κάποιος πρέπει να φερθεί πιο ώριμα αντί να δείξει την πυγμή του, τότε ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει, κι ας το δείξει εσωτερικά αυτό που τον πείραξε, ας παίξει αλλιώς το παιχνίδι.

    Να συμπληρώσω το εξής : Από τη μία δε δίνει ελαφρυντικά στη Δήμαρχο ο Δήμαρχος του 24% και το παίζει και υπεράνω στο ΔΣ - δεν έχουν σκάσει οι βόμβες ακόμα γι' αυτό, από την άλλη ψάχνει κουτσομπολίστικες αφορμές ο MR "Συναισθηματικός Εκβιασμός" χωρίς να κάνει αντιπολίτευση ουσίας, ε μη βγάζουμε μόνοι μας και τα ματάκια μας

    Και εμένα προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο η άποψη ότι ο συμπαραστάτης του δημότη δεν πολυχρειάζεται. Όχι μόνο χρειάζεται, είναι θέση κλειδί για να αγκαλιάσει με έναν ανθρώπινο και άμεσο τρόπο τον πολίτη και να προσπαθήσει να δώσει λύση στο πρόβλημά του, χωρίς να τον κάνει να αισθάνεται εγκλωβισμένος στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας ή και της αδιαφορίας των γνωστών αυτοαποκαλούμενων αναρμοδίων (μην αναφερθώ προσωπικά στην προηγούμενη δημοτική αρχή, τα ζήσαμε), που όλοι μας έχουμε συναντήσει κατά καιρούς στις συναλλαγές μας με το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μίλησα με τον κ. Μπόβο και, όπως πάντα, έχω την απόλυτη ευθύνη όσων γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αδημοσίευτε, βγάλε από το σχόλιό σου τα "σκυλάκια" για να το δημοσιεύσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά βρε ΑΛΗΘΕΙΑ,
    από τα "σκυλάκια" πιάστηκες;

    Η ουσία δεν σε απασχολεί καθόλου;

    Τι να πω...
    Βγάλε τα "σκυλάκια" και ανέβασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βγάλτε εσύ για να σου απαντήσω επί της ουσίας. Είναι προσβλητικό, γι αυτό πιάστηκα. Κι η ευπρέπεια, ουσία είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτάσαμε στο σημείο να επιβραβεύουμε τη νομιμότητα. Παρ όλα αυτά η στάση του κ. Μπόβου κρίνεται θετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτιμώ ότι άλλη είναι η σκοπιμότητα που ο Μπάμπης αναρτάται...
    Πάντως αντιδήμαρχο τον κάνει ή τον διατηρεί η Δήμαρχος, όχι ο Γρετζελιάς...
    Κι αν τον τιμάς γιατί αταλάντευτα βάδισε στο πλευρό του ΠΑΣΟΚου Γρετζελιά τόσα χρόνια τότε θα πρέπει τώρα που αποστάτησε αντί για καλά λόγια να τον αποδοκιμάσεις τουλάχιστον!
    Όμως τον αναδεικνύεις σαν ήρωα(!) αλλά το κάνεις για να δημιουργήσεις πρόβλημα στον συνδυασμό και στον Γρετζελιά που είναι η κολόνα που τον κρατάει ενωμένο!
    Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή! Εκτός από μερικές βρώμικες…
    Ελπίζω να μην καταπιεί το σκοτάδι το άρθρο μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @8.37 είσαι ή πολύ μικρός-μικρή στην ηλικία ή πολύ τυφλός- τυφλή μπροστά στην πραγματικότητα. Αν δεν ξέρεις πόσες φορές ο Μπόβοσ πήγε κόντρα σε ανθρώπους και καταστάσεις που θα μπορούσαν να τον "φτιάξουν", τουλάχιστον θα έπρεπε να διαβάσεις πιο προσεκτικά την ανάρτηση. Όταν λες αποστάτησε, εννοείς από τον αποστάτη; Και τέλος όταν λες ο Γρετζελιάς κρατά την παράταξη ενωμένη, πες μου αγαπητέ/αγαπητή, τι πίνεις και δεν μας δίνεις; (όχι ότι το θέλουμε υποχρεωτικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια λαϊκή έκφραση είναι, μην το παίρνεις προσωπικά, άλλωστε δεν σε γνωρίζω ή τουλάχιστον δεν μπορώ να υποψιαστώ ποιος/ποια είσαι. Αν, πάλι, θέλεις να πας αλλού, στο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλα που δε γνωρίζεις, μπαμ κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η διαβεβαίωση εκ μέρους μου δόθηκε άπαξ, ισχύει στο διηνεκές, εκτός αν εγώ ρητά την αναιρέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι αγαπητέ αδημοσίευτε, βλακείες δεν αναρτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εν αναμονή εξελίξεων...5 Μαρτίου 2011 στις 3:45 μ.μ.

    Εχω την εντύπωση αγαπητή Αλήθεια ότι, με το εν λόγω Post, περισσότερο κακό έκανες στον Μπάμπη, παρά του απέδωσες τα εύσημα για την πολιτική του στάση απέναντι στην κ.Δήμαρχο.

    Γιαυτό άλλωστε και στον χθεσινοβραδινό χορό του Ιωνικού, τα τραπέζια πέριξ του τραπεζιού Γρετζελιά, ήταν μάρτυρες μιας αρκετά σοβαρής (όπως όλοι έλεγαν) κόντρας.

    Αποτέλεσμα αυτής της κόντρας ήταν να ανταλλάξουν κάποιες "κουβέντες" και στη συνέχεια ο Μπόβος να αποχωρήσει και να καθήσει αλλού.

    Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και θα δείξουν που πάει όλη αυτή η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Εν αναμονή
    Πρέπει, σας παρακαλώ όλους, να το ακταλάβετε. Εγώ γράφω αυτά που νομίζω ότι πρέπει να γράψω και δεν με ενδιαφέρει αν κάνω καλό -με κάποια έννοια- ή κακό -με κάποια άλλη-. Δεν είμαι μέλος της Νέας Προοπτικής ούτε με νιάζει η τύχη του συνδυασμού, αυτού ή όποιου άλλου. Εγώ κάνω ενημέρωση και προσφέρω μέσα από τις καταθέεις γνώμης, αφορμές γι ανα σκεφτείτε και να προβληματιστείτε. Το ίδιο σκέπτομαι και προβληματίζομαι εγώ από τα παραγωγικά σας σχόλια. Είναι μια αμφίδρομη υπηρεσία εμού προς εσάς κι υμών προς εμένα. Μη βάζετε ανάμεσα τις σκοπιμότητες των συνδυασμών. Ο Μπόβος έκανε μια πράξη που θεώρησα ότι του όφειλα την ανάρτηση. Για την πράξη του. Τώρα αν τον έβλαψε ή τον ωφέλησε, δεν ξέρω και δεν με αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το να ανταποκριθεί ο κ. Μπόβος στο δύσκολότατο έργο του Αντ/ρχου οικονομικών σε έναν τελειωμένο οικονομικά δήμο είναι το πιο σημαντικό, κι όχι τόσο η στάση του σε θέματα δευτερεύοντα (που έχουν βέβαια αντίκτυπο) όπως αυτό του Συμπαραστάτη. Εκεί θα κριθεί ο κ. Μπόβος.
    Τις προάλλες έμαθα ότι ο κ. Τομπούλογλου "στρίμωξε" γερά την ομάδα της συμπολίτευσης σε θέμα οικονομικό, οπότε εύχομαι ειλικρινά ο κ. Μπόβος να ανταποκριθεί εν τέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Που τη στρίμωξε ρε παιδιά τη διοίκηση ο Τόμπι και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς; Ο Χαρούλης δεν μπορεί να στριμώξει ούτε μπεκάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως και ναχει το πράγμα ο Μπάμπης είναι έντιμος και το απέδειξε για μια ακόμα φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή