Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χαράλαμπος Εσκίογλου- Έλληνας ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ!

Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!
Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για τρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΤLPs και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.
Εξάλλου, να υπενθυμίσουμε ότι, στη 2η για το 2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας τα αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά απέναντι στην "αφρόκρεμα" των δυτικών πιλότων.
Πρώτοι σε όλα οι Έλληνες! Σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους, σε αποστολές αέρος-αέρος και σε επιβιωσιμότητα! Τους νίκησαν, επικρατώντας σε όλες τις αερομαχίες, καταστρέφοντας όλους τους στόχους χωρίς την παραμικρή ελληνική απώλεια!
Τέτοιες δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, το να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις που αποδεικνύουν συνέχεια ότι είμαστε πρώτοι στα πιο δύσκολα, έχει ξεχωριστή σημασία...
Και επειδή το μέγεθος της αξίας του νικητή το αποδίδει καλύτερα η αξία του ηττημένου, ιδού ποιές χώρες και ποιοι πιλότοι "έφαγαν σκόνη" από τους Έλληνες πιλότους: Οι ΗΠΑ με F-15E, η Γαλλία με Mirage 2000-5, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon, η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, , και η Ιταλία με Tornadο και EF-2000, Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ.
Συνολικά μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ της Σούδας, τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι ιπταμένους και τριάντα τέσσερις τεχνικούς.
«Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας
Γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και από ποια ιστορική διαδρομή ερχόμαστε
Το Tactical Leadership Programme είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Πρόκειται για αποστολές ιδιαίτερα δύσκολες που απαιτούν εκτός από πνεύμα πολεμιστή και υψηλές διοικητικές ικανότητες, στις οποίες ο Έλληνας αξιωματικός επίσης πρώτευσε.
Εκτελούνται αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.
Παρ’όλα αυτά η τουρκική Αεροπορία ενθαρρυμένη από την «ασυλία» που της έχουν δώσει οι Έλληνες πολιτικοί και εχθές έκαναν "εκδρομούλα" εντός ελληνικών συνόρων με επτά παραβιάσεις του ΕΕΧ και δύο παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.- 

3 σχόλια:

  1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω Διαμαντή το νόημα αυτής της ανάρτησης.
    Ας μην ξεχνάμε ότι οι ένστολοι είναι το πιο αντιπαραγωγικό κομμάτι της Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικότερα οι πιλότοι δεν παράγουν αυτό για το οποίο πληρώνονται, είναι μάλιστα και «συντεχνία». Αυτά τα θέματα έχουν ξεκαθαρίσει μετά από τις αντίστοιχες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος ΜαζιΤαΦάγαμε καθισμένος στο πιλοτήριο ενός αεροσκάφους F-16 Blk52+, λίγο πριν κλείσει την καλύπτρα και απογειωθεί, μαζί με το «ζευγάρι» του υπουργό κ. Ευάγγελο ΜεΑυτονΤαΦάγανε για πτήση αναχαίτισης Τουρκικών αεροσκαφών πάνω απ την Αγουλινίτσα. Οι φήμες που έλεγαν ότι οι δύο αυτοί εκπρόσωποί μας δεν χωρούσαν στα πιλοτήρια λόγω «πολιτικού εκτοπίσματος» ή ότι τα δύο αυτά Ελληνικά αεροσκάφη δεν κατάφεραν τελικά να απογειωθούν ως «υπέρφορτα» διαψεύστηκαν αρμοδίως.
    ΥΓ: ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο του παλικαριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=0KZfOCEEQAI

    http://www.youtube.com/watch?v=467gYfQcKmc&feature=relat

    http://www.youtube.com/watch?v=RxKNOUxBg0g

    Τ' ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ... ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΛΟΓΙΕΤΑΙ...
    ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!!!το ηξερες καλα σμηναγε...κατι τετοια παλικαρια μας κανουν και νιωθουμε υπερηφανοι!!Παντα Ψηλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή