Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη

Στη σκιά των τελευταίων δυσάρεστων γεγονότων γύρω από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, που συνοδεύτηκαν από την παύση του Ζαχαρία Χωρινού από τη θέση του αντιδημάρχου, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη, με σειρά θεμάτων που απασχολούν το Δήμο. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στη στάση που θα τηρήσει ο κ. Χωρινός στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικότερα στη
συμπεριφορά του έναντι της Δημοτικής Αρχής.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής:
  • Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων από εκδιδόμενα πρόσωπα στο Δήμο μας – Ανάκληση και ακύρωση της υπ΄αρ. 257/13.12.2010 Απόφασης του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Τροποποίηση, συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 33/2010 Απόφασης του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και κωδικοποίηση αυτής σε ενιαίο κείμενο με την σημερινή και υπό έγκριση Απόφαση.
  • Συζήτηση επί της επιστολής της Επιτροπής Αγώνα 80 κατοίκων της οδού Σάββα Σταματιάδη σχετικά με το πρόβλημα της εκ περιτροπής λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στη Ν. Φιλαδέλφεια και την άμεση υλοποίηση της υπ΄αρ. 53/2011 σχετικής Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Συζήτηση επί της Ανοικτής Επιστολής – Αιτήματος μαθητών και γονέων αυτών του Δημοτικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής του πρώην Δήμου Ν. Χαλκηδόνας σχετικά με το θέμα εργασίας της δασκάλας ζωγραφικής κας Αλεξάνδρας Νασιούλα.
  • Έγκριση-Ψήφιση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος», βάσει της υπ΄αριθμ. 16/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου
  • Έγκριση-Ψήφιση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Δημοτικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς Ανδρέας Παπανδρέου – Π.Π.Ι.Ε.Δ.» καθώς και του Επιχειρησιακού του Σχεδίου, βάσει της υπ΄αριθμ. 11/2011 διαβιβασθείσας Αποφάσεως του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  • Έγκριση της Έκθεσης κατάστασης εσόδων-εξόδων α) του Δήμου για το 1ο τρίμηνο του 2011 και β) του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας για τον μήνα Δεκέμβριο του 2010, βάσει της υπ΄αριθμ. 34/2011 διαβιβασθείσας Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Έγκριση υπ΄αρ. 44/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τον άγονο ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων οχημάτων και θέρμανσης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου έτους 2011 και λήψη απόφασης για απ΄ευθείας ανάθεση σε προμηθευτή κατόπιν εισηγήσεως και του Τμήματος Προμηθειών.
  • Έγκριση 2ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος οικονομικού έτους 2011.
  • Έγκριση επιστροφής χρημάτων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην κα Αγγελική Τσαμουτάλη (€ 102,40) και στην κα Δέσποινα Μαραβέλια (€ 102,40) – Ψήφιση σχετικής ισόποσης πίστωσης.
  • Έγκριση επιστροφής χρηματικού ποσού € 45,00.- ως αχρεωστήτως καταβληθέντος στην κ. Olga Giftakis και ψήφιση σχετικής ισόποσης πίστωσης.
  • Έγκριση επιστροφής χρηματικού ποσού € 130,00.- ως αχρεωστήτως καταβληθέντος στην κ. Αντωνία Κοντογιώργη και ψήφιση σχετικής ισόποσης πίστωσης.
  • Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής καταμέτρησης, διάθεσης και διαχείρισης των προϊόντων χρηματοκιβωτίου-παγκαριών του Ιερού Ναού «Οι Άγιοι Ταξιάρχες» και του Δημοτικού Κοιμητηρίου και έγκριση συγκρότησης της εν λόγω Επιτροπής καταμέτρησης.
  • Διορισμός μελών Κοσμητείας για τον Δημοτικό Ιερό Ναό «Οι Άγιοι Ταξιάρχες» του Δημοτικού Κοιμητηρίου μας.
  • Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2010 της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Αλέξανδρος Μποτετζάγιας» του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, βάσει της υπ΄αριθμ. 3/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  • Έγκριση ορισμού μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων κατασκευών.
  • Έγκριση παράτασης του χρόνου περαίωσης του έργου «Έργα οδοποιίας διαφόρων περιοχών του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», Α.Μ. 175/09, Ανάδοχος «Α. Μαστροκώστας – Σ. Καψάλης Ο.Ε.», επιβλέπων μηχανικός: Χρήστος Κίτσιος.
  • Έγκριση χορήγησης νέας παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Κατασκευή αγωγών σύνδεσης διαφόρων ακινήτων», Α.Μ. 110/2009, Ανάδοχος ΜΑΛΤΕΚ Ο.Ε.
  • Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Καθαρισμός και συντήρηση δικτύου όμβριων υδροσυλλογής του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», Α.Μ. 01/2008, εργολάβος: Ευαγγελίδης Ευάγγελος, επιβλέπων μηχανικός: Παναγιώτης Μανής
  • Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εφαρμογή εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε διάφορες περιοχές του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», Α.Μ. 162/2007, εργολάβος: Ευρωμηχανική Α.Ε., επιβλέποντες μηχανικοί: Χρ. Κίτσιος και Σπ. Ντιούδης
  • Έγκριση Βεβαιώσεως παραλαβής μελέτης με τίτλο «Γεωτεχνική Προμελέτη για την ανέγερση Δημοτικού κτιρίου επί της οδού Κ. Παλαμά», μελετητής: Χρήστος Στρατάκος, επιβλέπων μηχανικός: Παν. Μανής, δαπάνη: € 7.247,90.-
  • Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 26/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την οδό στάθμευσης, σχετικά με την έγκριση ανανέωσης παραχώρησης θέσης στάθμευσης Ι.Χ.Ε. του κ. Luci Arjan, κατ΄εξαίρεση, λόγω αναπηρίας.
  • Λήψη απόφασης σχετικά με παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου διαφόρων ακινήτων του που χρησιμοποιούνται από το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δ.Φ.-Χ.» καθώς και ενός οχήματος του Δήμου για την εξυπηρέτηση του σκοπού και των αναγκών του εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ., βάσει της υπ΄αριθμ. 14/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  • Λήψη απόφασης για τον ορισμό ως μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δ.Φ.-Χ.», της εκλεγείσας εκπροσώπου των εργαζομένων σε αυτό.
  • Λήψη απόφασης για την απ΄ευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών για την συντήρηση και επισκευή εννέα οχημάτων του Δήμου στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο «Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων Α.Ε.Β.Ε. (HELESI)”, ποσό δαπάνης: € 60.000,00.-
  • Έγκριση υπερωριακής απογευματινής εργασίας του προσωπικού του Δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το έτος 2011.

6 σχόλια:

  1. Κάτι μου λέει πως θα αρχίσουν να "γράφονται" 19άρια στα πρακτικά ψηφοφορίας...

    Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καυτό το Δ.Σ. της Τρίτης. Θα έχουμε συζήτηση για αδειοδότηση μπουρδέλου(ων), για τα ασφαλιστικά μέτρα της Νασιούλα εναντίον του Δήμου, και για τη λαϊκή αγορά. Και όλα αυτά στη σκιά του εξαναγκασμού σε παραίτηση του Χωρινού!
    Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η δημαρχίνα δεν λαμβάνει θέσεις φιλολαϊκές για τα 3 αυτά ζητήματα και, πολύ φοβάμαι, θα βρεθεί έκθετη και απολογούμενη ενώπιον των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -ANAMENONTAI 3 APOXORISEIS !!! ISOS KAI 4

    -SE LiGO H DIMARXOS DEN THA EXEI 17 GIA NA PERNA TA THEMATA STO SYMBOYLIO.

    -OTI EKANAN KAPOIOI STO PAPAMIKROYLI HRTHE H ORA NA YPOSTOYN TA OMOIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη Νασιούλα ξεχάστε τη, το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα.

    Ο πρώην αντιδήμαρχος θα κάνει τον κινέζο και θα προσπαθεί όπου και όπως μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έκανε και να ρίξει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους (τη Δήμαρχο!, τους Χαλκηδονιώτες!!, τους Νεοδημοκράτες!!! - πάντως όχι τον πατερούλη που τον πήρε στο λαιμό του)

    Το μπουρδέλο αν έχει νόμιμη άδεια, δεν το κουνάς έυκολα. Αν δεν έχει, ένας βραχνάς λιγότερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Νασιούλα μπορεί να φύγει. Να κοιτάξουν, μόνο, κάποιοι μη φύγουν και οι μαθητές. Τότε να τους δω τι θα πουν και τι θα κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ton kyrio Papanikolaou na doume ti 8a pei, pou ws proedros tis AROGIS kati 8a 3erei parapanw sto 8ema me ti zwgrafo ... 8a tolmisei na thn yperaspistei? H 8a kanei to kalo paidi sti Dimarxo?
    Me agwnia anamenetai kai h 8esh tou Gretzelia panw sto 8ema ayto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή