Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι νόμοι δεν έχουν συναισθηματισμούς


Είναι ήδη γνωστές οι θέσεις μου για τον πολιτισμό, τις καλλιτεχνικές δρασεις, την σημασία που έχουν για την κοινωνία αλλά και την ανάγκη των πολιτών να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράστηριότητες οι οποίες όχι μόνο ψυχαγωγούν, αλλά λειτουργούν και ψυχοθεραπευτικά. Από τη θέση της εξωτερικού συνεργάτη στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας την περίοδο 2004-2010 έζησα από κοντά την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί, να δημιουργήσει, αλλά και να κοινωνικοποιηθεί μέσα από κάθε είδους μορφής τέχνης. Έζησα όμως και την αγωνία των συναδέλφων διδασκόντων να προσφέρουμε πάνω απ΄ολα, σε όχι πάντα ιδανικές συνθήκες, όπως μήνες χωρίς
να λαμβάνουμε το αντίτιμο των υπηρεσιών που παρείχαμε αλλά και την αγωνία για τον αν την επόμενη χρονιά θα βρισκόμαστε πάλι στη θέση ώστε να συνεχίσουμε την εργασία μας. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο και αρκετά ψυχοφθόρο το να γνωρίζεις ότι είσαι εργαζόμενος με ημερομηνία λήξης, να εισπράττεις από όλους την πεποίθηση ότι το έργο που προσφέρεις είναι πραγματικά αναγκαίο, χρήσιμο, αγαπητό και απαραίτητο, αλλά ενώ “εργοδότες” και “πελάτες” πιστεύουν όλα αυτά, τίποτα να μην αλλάζει…   Δυστυχώς οι νόμοι δεν έχουν συναισθηματισμούς. Για να γίνει κάποιος υπάλληλος μόνιμος σε κάποιον φορέα πρέπει να προκυρηχθεί οργανική θέση και να περάσει την σχετική διαδικασία από τον ΑΣΕΠ. Για να μετατραπεί μία σύμβαση έργου, όπως αυτή που αφορά σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε φορείς όπως το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και σε άλλα ΝΠΙΔ, σύμφωνα με το πρόσφατο Προεδρικό Δ ιάταγμα 164/2004, γνωστό και ως νόμο Παυλόπουλου, οφείλουν να απασχολούνται με πλήρες ωράριο, με ασφάλιση (συνήθως στις συμβάσεις έργου ο εργοδότης δεν υποχρεούται να ασφαλίζει τον εργαζόμενο στο ΙΚΑ, ισχύει το καθεστώς της αυτασφάλισης π.χ ΟΑΕΕ), να απασχολούνται για τουλάχιστον 24 μήνες στον ίδιο φορέα και το κενό διάστημα μεταξύ των συμβάσεων να μη ξεπερνά τους 3 μήνες.   Γνωρίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω προσωπικά δεν προσέφυγα σε διαδικασία απαίτησης μετατροπής της σύμβασης μου σε αορίστου χρόνου. Διότι οι συμβάσεις που γίνονται στην περίπτωσή μας δεν μας δίνουν το δικαίωμα να απαιτούμε μονιμότητα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μη μας αρέσει.    Επηδεί στην πορεία μου έχω ακούσει πολλά. Υποσχέσεις, ευχολόγια, καλές προθέσεις και άλλες τέτοιες συμπαραστατικές απόψεις, προσωπικά κουράστηκα. Και δεν δέχομαι ξανά να μου “χαιδέψει κανείς τα αυτιά”. Το ίδιο δε θα ήθελα και για κανένα συνάδελφό μου που καταλαβαίνω την αγωνία του ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς όπου η ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας. Συμφωνώ στην σημασία της ύπαρξης του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου. Στο σημαντικό έργο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η συνάδελφος Αλεξάνδρα. Και πως στη συνείδηση όλων μας αποτελεί πάγια και διαρκεί ανάγκη. Δυστυχώς όμως δεν αποφασίζουμε εμείς, η διοίκηση ή ο κόσμος, αλλά ο νόμος. Ελπίζω η αγωνία και ο αγώνας όλων όσων εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων τελικά να δικαιωθεί. Υπάρχουν άλλωστε τόσοι εργαζόμενοι γενικά και ειδικά στο Δήμο μας που το αξίζουν. Η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία και πάντα πρέπει στη ζωή μας να δίνουμε αγώνα. Εαν κιόλας αυτός γίνεται συλλογικά έχει συνήθως καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά καλό είναι να είμαστε και λίγο ρεαλιστές για να μην απογοητευόμαστε αλλά και να μην δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις σε όσους δε γνωρίζουν. Επιβάλλεται στην εποχή που ζούμε…  
Επιτέλους- Ρένα Σιμιγδαλά δημοτική σύμβουλος  Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας    

27 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΥΝΗΓΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ...ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τη κα.Σιμιγδαλά , συμφωνώ επίσης κ με τη κα.Αγαγιώτου [από τις σπάνιες φορές] ότι όπως κ η κα.Αλεξάνδρα έτσι υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι που εργάζονται στο Δήμο κ για τους οποίους πρέπει να υπάρξει η ίδια αντιμετώπιση . Όμως δυστυχώς στη σημερινή εποχή όπου κόβουν μισθούς κ προχωράνε σε απολύσεις στο Δημόσιο κ σε ένα Δήμο υπερχρεωμένο να γίνουν προσλήψεις . Είναι ενάντια στο Δημόσιο αίσθημα κ στις λεγόμενες ανάγκες του Δήμου.

    Ο καιρός γαρ εγγύς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΕΛΑ ΦΡΑΓΚΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 10:44
    Το ιδιο να γινει με τους παιδικους σταθμους, το ΚΑΠΗ, τα ΑμεΕΑ, το ΚΗΦΗ, τα λοιπα πολιτιστικα και αθλητικα προγραμματα.

    -Καλα με το μνημονιο εισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 10:44 ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ Κ ΕΣΥ ΠΙΕΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΓΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε "αλήθεια" έλεος! Είσαι ενημερωτικο site εσυ για τον δήμο μας ή χώρος για να λέει ο κάθε πικραμένος - βολεμένος του δήμου τα δικά του;
    "Για να γίνει κάποιος υπάλληλος μόνιμος σε κάποιον φορέα πρέπει να προκυρηχθεί οργανική θέση και να περάσει την σχετική διαδικασία από τον ΑΣΕΠ. " Είναι φράση απο το παραπάνω κείμενο. Πλάκα μας κάνετε κυρία μου!Για φωτογραφικές θέσεις μας μιλάτε;!Για να μη σχολιάσουμε όλο το κείμενο, που συμφωνείται κιόλας οι παραπάνω, δημοτικοί σύμβουλοι είστε ή εργοζόμενοι στο δήμο;!Έλεος μαζευτείτε λίγο!Είναι ζόρικες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @6.11
    Εδώ είμαστε ένας χώρος ελεύθερης διατύπωσης απόψεων. Αν δεν συμφωνείς, πες τη δική σου άποψη, τη δική σου "αλήθεια". Αλλά μη στερείς από κανέναν το δικαίωμα να καταθέσει τη δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν διεκδίκησα ποτέ μόνιμη θέση στο δήμο. Το 2004 συνεργάστηκα για πρώτη φορά με το πνευματικό κέντρο νέας Φιλαδέλφειας κάνοντας αίτηση αφού πρώτα έιχα δει στην τοπική εφημερίδα Αναζήτηση αγγελία όπου ζητούσαν αγιογράφο για το ανάλογο τμήμα. Χωρίς τη μεσολάβηση κανενός με πήραν. Το ότι με διατήρησαν σε αυτή τη θέση οι επόμενες διοικήσεις έγινε γιατί λειτουργούσε πάρα πολύ καλα΄το τμήμα κι έτσι δεν είχαν λόγο να αλλάξουν δάσκαλο. Το ίδιο συνέβει και με άλλους συναδέλφους. Όταν δεν ενοχλείς και κάνεις καλά τη δουλειά σου σε διατηρούν. Ποτέ δεν παράκάλεσα κανέναν για τη θέση. Δεν ήταν η μοναδική απασχόληση μου άλλωστε...και επιπλέον η θέση που έχω αυτή τη στιγμή στο δήμο δεν είναι έμμισθη.
    Κρίμα πάντως που οι αλήθειες για το καθεστώς των συμβάσεων ενοχλούν...
    με εκτίμηση, Ρένα Σιμιγδαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα ακυρώνουν αυτά που κάνεις, θα αμφισβητούν τις ικανότητές σου και θα σε προσβάλλουν χωρίς ούτε ουσιαστικά να σε ξέρουν, είτε για το συμφέρον τους, είτε από κόμπλεξ, είτε απλά για να δουν τι θα γίνει.

    Γι' αυτό πρόσεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ steno markarisma
    καμία σχέση οι παιδικοί και τα αμεα κλπ με το εργαστήρι ζωγραφικής. μα καμία σου λέω. άλλωστε εγώ για καλό το είπα. για να προοδεύσει ένας άνθρωπος που αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη μασάς Ρένα! Σε αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουράστηκα να διαβάζω μικροπρέπειες, εύκολες και ακατέργαστες απόψεις χαμηλού επιπέδου, από συμπολίτες μας που είναι προφανές πως ούτε κατά που πέφτει το εργαστήριο δεν γνωρίζουν. Πριν εκφέρουν την γνώμη τους, χρήσιμο θα ήταν να κάνουν τον κόπο να επισκεφθούν το καλλιτεχνικό εργαστήρι, να ενημερωθούν, να δουν και αν θέλουν να συμμετάσχουν (αφενός μεν είναι ανοικτό για όλους, αφετέρου δωρεάν). Τότε η όποια γνώμη τους θα αποκτήσει βάρος και θα συμβάλλει δημιουργικά στον όποιο διάλογο.

    Από η στιγμή που στις προθέσεις του Δήμου δεν συγκαταλέγεται η διακοπή λειτουργίας του καλλιτεχνικού εργαστηρίου (ουδέποτε εκφράστηκε τέτοια άποψη από τον οποιοδήποτε), είναι άξιο απορίας για ποιόν λόγο κάποιοι επιθυμούν διακαώς την απομάκρυνση της δασκάλας μας. Οι λόγοι τους είναι προφανείς και γνωστοί σε όλους μας και έχουν να κάνουν με την προώθηση και εξυπηρέτηση των δικών τους μικροσυμφερόντων ενάντια στη εύρυθμη, παραγωγική και ομαλή λειτουργία του.

    Η κ. Αλεξάνδρα είναι ένα ιδιαίτερο και σπάνιο άτομο στο ρόλο της ως δασκάλας ζωγραφικής, με καλλιέργεια, γνώσεις, ήθος και συνέπεια (ας μάθουν κάποιοι πως από τον Φεβρουάριο και μέχρι τώρα εργάζεται για χάρη μας αμισθί). Το γεγονός ότι τα παραπάνω προσυπογράφουν όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) οι μαθητές της, πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο της αξία της. Θα ήταν παράλογο, έξω από κάθε λογική, να αντικατασταθεί ένα άτομο της εμβέλειας της δασκάλας μας με κάποιον άλλο, άνευ λόγου και ουσίας, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων.
    Η κ. Αλεξάνδρα κατέθεσε τη ψυχή της 10 χρόνια τώρα στο εργαστήρι και το αποτέλεσμα της δουλειά της για όσους ενδιαφέρονται είναι εμφανές. Αν λοιπόν πιστεύουμε στην αξιοκρατία (σε μια χώρα που η έλλειψή της απέφερε τα σημερινά αποτελέσματα) τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν μένει παρά να το αποδείξετε.

    Τέλος, ας θυμηθούμε τα λόγια της Μελίνας Μερκούρη: "Η προίκα της Ελλάδος είναι ο πολιτισμός της. Αν πάψουμε να παράγουμε πολιτισμό δεν θα είμαστε τίποτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ‘’ Πολιτισμός είναι η εν τη κοινωνία τάξις η προάγουσα την πνευματικήν και υλικήν καλλιέργειαν. Τα βασικά στοιχεία του είναι τέσσερα: η πρόνοια διά το μέλλον που έχει την εφαρμογήν της εις την οικονομικήν ζωήν, η πολιτική συγκρότησις, αι ηθικαί παραδόσεις και τέλος η επιδίωξης της γνώσεως και της αναπτύξεως των τεχνών. Ο πολιτισμός μπορεί να γεννηθεί μόνον όταν τερματισθή η κατάστασις του χάους και της ανασφαλείας, διότι μόνον όταν εκλείψη ο φόβος ευρίσκουν ελευθέραν διέξοδον η περιέργεια και η ανάγκη δημιουργίας, οπότε ο άνθρωπος δύναται να ασχοληθεί με την μόρφωσιν και την βελτίωσιν της ζωής του, προς τας οποίας τον ωθεί εκ φύσεως το ένστικτό του’’.
    Λίγο παλιομοδίτικο βέβαια (1969), αλλά δεν βρήκα τίποτα καλύτερο, όποιος έχει ας το γράψει.
    Λοιπόν, όταν χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου, αμφισβητείς εσύ ο ίδιος το πολιτικό σου σύστημα, οι απανταχού ομοφυλόφιλοι-ες ετοιμάζονται να παρελάσουν στο σύνταγμα, η παιδεία σου πάει κατά διαβόλου (δες το ένας Φιλανδός μαθητής . . .) κι από πάνω έχεις και τη Δαμανάκη να σε φοβερίζει τι άλλο σου μένει; Να αναπτύξεις τις τέχνες. Αλλά είναι οι τέχνες πολιτισμός από μόνες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να ξεκαθαρισουμε δυο πολυ σημαντικες λεπτομερειες για το εργαστηρι γιατι πατε ολα να τα παρουσιασετε σαν εργο δικο σας. Το καλλιτεχνικο εργαστηρι ειναι ανοιχτο σε ολους απο την εποχη του Παπαμικρουλη και δωρεαν εγινε απο τον αειμνηστο Γ Αποστολακη γι αυτο και τον τελευταιο χρονο ειναι τοσοι μαθητες γιατι στο τζαμπα ολοι τρεχουν.
    Σ'αυτους τους δυσκολους καιρους ομως που περναμε, τετοιες πολυτελειες δεν επιτρεπονται! Ο δημος πρεπει να βαλει ενα ποσον συμμετοχης γιατι δεν μπορουμε ολοι εμεις να πληρωνουμε το χομπυ των ολιγων.
    Ας πληρωνουν κι ας εχουν οποια δασκαλα θελουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Jessica (Ευτυχία)...
    καλά τα λες...
    αλλά πες μας...
    - Ποιος σε έβαλε να τα πεις (γράψεις)... [όχι ότι δεν ξέρουμε]...
    - Τι είναι αυτό στο οποίο προσδοκάτε...
    > Απόδοση δικαιοσύνης, στη δασκάλα ??
    > Δημιουργία ανακατοσούρας στην παράταξη ??
    και γιατί άραγε ??? [όχι ότι δεν ξέρουμε]...

    Άστο καλύτερα, μικρή μας ολλανδέζα...
    Ο "μέντοράς" σου... ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. An i Melina Merkouri evlepe to paidaki pou valate se ayti tin athlia diadikasia, kathos kai taipolita mesa pou xrisimopiite... Tha sas eixe ftisi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟ-ΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ]ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ... ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ... ΕΙΔΑΛΩΣ ΤΟ "ΤΟ ΑΜΕΤΟΧΟ ΠΡΟ-ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ"ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ...ΕΝΩ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΦΑΞΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Pros to pithikoeides tis 26 Maiou 4:12
    Ti epomeni fora pou tha fas mpanana, fae tin mpanana kai peta ti flouda, to anapodo den doulevei !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΡΕΝΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕ ΣΤΗ ΔΙΤΙΚΗ ΝΟΤΡΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΞΕΤΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΠΙΝΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΟΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ...ΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..ΠΑΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγνώμη, αλλά άλλες προσωπικές επιθέσεις δεν θα δημοσιευθούν. Αν έχετε μια πολιτική κριτική, ευχαρίστως θα φιλοξενηθεί εδώ. Αν θέλετε να πιέσετε έναν άνθρωπος (δημοτικό σύμβουλο, δημοσιογράφο, απλό πολίτη, οποιονδήποτε) διότι μια θέση του δεν σας αρέσει, αυτό εδώ το blog δεν μπορεί να γίνει στήριγμα τέτοιων πρακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαμογελάρα 25 σχόλια μέχρι τώρα; Ποια είσαι; Τέλος πάντων δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν καίγομαι να τις μάθω. Εδώ καράβια χάνονται πινέλα αρμενίζουν. Μια και ασχολήθηκες με τα κοινά, θυμάσαι τι λέγαν οι παλιοί; Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. Εσύ βέβαια ξεκαθάρισες εξ αρχής ότι οι νόμοι δεν έχουν συναισθηματισμούς, πράγμα που σύμφωνα με το ρητό δεν είναι και απόλυτα σωστό. Αυτοί που τώρα σε παροτρύνουν αγνοώντας το Δεύτερον να ενεργείς σύμφωνα με το Πρώτον όταν έρθει το Τρίτον θα σε κατηγορήσουν ότι δεν ενήργησες σύμφωνα με το Δεύτερον και θα ζητάνε το κεφάλι σου στο πιάτο λες κι είσαι η Αηγιάννα. Κανείς τους όμως δε έχει τα κότσια να σου πεί ανοιχτά και επώνυμα να παρανομήσεις. Τα ψέματα, τις κατινιές και τις συκοφαντίες αγνόησέ τις. Μέμνησο «Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει». Τι να κάνουμε, ως άνθρωποι έχουμε και ελαττώματα. Κι αυτοί. Και σύ. Κι εγώ πρώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. OPOS EIPE KAI ENAS GNOSTOS MAS LEFTA IPARXOUN!!!! TA PAIDIA TOY KALLITEXNIKOY MALLON AKOMA TO PISTEUOUN......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χαμογελαρα μη κυνηγας την δασκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή