Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φωτιές άναψε ο υπουργός Εξωτερικών

Εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Δ. Δρούτσας στη ΝΕΤ, ότι πρέπει να αλλάξει η εικόνα του βουλευτή ως καθεστώς. Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε να υπάρχει ένα διάλειμμα έπειτα από δύο θητείες και έπειτα να επανεκλέγεται ο βουλευτής, τα μέλη της κυβέρνησης να αποποιούνται του βουλευτικού αξιώματος, οι
βουλευτές να μην έχουν αυτοκίνητο και να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα τους στη Βουλή.

Αποστάσεις από τον κ. Δρούτσα κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής. «Οι βουλευτές πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σε μια δουλειά, η οποία δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζω λοιπόν ότι το να είμαστε ισοπεδωτικοί -δεν το λέω αυτό για τον κ. Δρούτσα, το λέω ως γενική θεώρηση- μπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα αλλά δε θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα», δήλωσε.
Πιο αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος επισήμανε ότι «ο κ. Δρούτσας είναι υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη πολιτική που κάνουμε. Καλό θα έκανε, λοιπόν, ο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο, ενώ πιθανώς να έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές, που πρέπει να απολογούνται κάθε μέρα και καλά κάνουν στους ψηφοφόρους τους. Καλό θα είναι κάποιοι που δεν έχουν μπει σε όλη αυτή την διαδικασία, ενώ είναι υπουργοί, να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας ήρεμα και χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην πιο επικίνδυνη και πιο κρίσιμη στιγμή και για την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας ομάδα και για τη χώρα», είπε.

Διακριτικές αποστάσεις κράτησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, «κατά την άποψή μου το θέμα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής, του ρόλου του βουλευτή, δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, ούτε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου