Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το θέμα των φυλλαδίων στις πραγματικές του διαστάσεις

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας από τη διαρροή της πληροφορίας ότι επρόκειτο να τυπωθούν χιλιάδες φυλλάδια για την απογραφή, κι η σχετική απόφαση ελήφη την... παραμονή της λήξης της απογραφής. Οι πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος έχουν ως εξής:
- Το θέμα ήταν στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της
Οικονομικής Επιτροπής που έγινε τη Δευτέρα, 24 Μαϊου. Τότε υπήρχε ακόμα το ενδεχόμενο η απογραφή να παραταθεί και να χρειαστεί περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών. Γι αυτό το λόγο το θέμα δεν αποσύρθηκε από την Ημερήσια Διάταξη, αλλά ετέθη και ψηφίστηκε. Μόνο ένα μέλος της Οικονομικής Επιτροπής καταψήφισε. Φυσικά η απογραφή δεν έλαβε καμία παράταση, οπότε ήταν απολύτως σαφές ότι τα φυλλάδια για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας δεν επρόκειτο να τυπωθούν. Πρόσθετη εγγύηση για αυτό είναι η παρουσία στην προεδρία της πιτροπής του αρμόδιου αντιδημάρχου Χαράλαμπου Μπόβου, την ακεραιότητα και εντιμότητα του οποίου ουδείς αμφισβητεί, είτε στέλεχος της Νέας Προοπτικής είναι είτε μέλος αντίπαλης δημοτικής παράταξης.
Το όλο θέμα, λοιπόν, δεν έχει κανένα ίχνος σκανδάλου, με την έννοια ότι αν υπήρχε παράταση της διαδικασίας απογραφής και ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης του πολίτη, έπρεπε να υπάρχει ψηφισμένο κονδύλι για να τυπωθούν άμεσα τα σχετικά φυλλάδια.
Το μόνο ερώτημα είναι για ποιο λόγο έγινε η διαρροή και τι εξυπηρετούσε. Εμείς, κρατάμε κι αυτό το περιστατικό στα "υπ' όψιν"...

1 σχόλιο:

  1. to thema einai oti o Dimos koimotan kata tin apografi kai den ekane kamia diafimisi.

    - Ta esoda erxontai me vasi tous apografentes.

    - kalinixta sas k. Dimarxos, meta 10 xronia ta xanaleme

    ΑπάντησηΔιαγραφή