Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έτοιμη να ζητήσει εκλογές είναι η Νέα Δημοκρατία

Βαθύτατα προβληματισμένος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ από τις διαστάσεις που προσλαμβάνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών όσο πλησιάζει η ώρα που το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης θα εισέλθει προς συζήτηση στη βουλή. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό εισηγηθεί να απαντήσει η ΝΔ με αίτημα για εκλογές σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου επιχειρήσει
«επικοινωνιακή αντεπίθεση με δημοψήφισμα» δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις μπορεί το επόμενο διάστημα να κορυφωθούν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γι’ αυτό και χθες ο γραμματέας του κόμματος Ανδρ. Λυκουρέντζος (ρ/σ ΑΝΤ1) έπειτα από σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει στο γραφείο του κ. Σαμαρά ξεκαθάρισε πως «δεν είναι εποχές για συγκρούσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα». Για το θέμα των εκλογών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τον κ. Σαμαρά να μην έχει μιλήσει σε κανέναν από τους στενούς του συνεργάτες για το εάν έχει αποφασίσει να ζητήσει κάλπες αν και η εμφάνιση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο mega και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μάξιμου Χαρακόπουλου πιστοποιούν ότι η ΝΔ αρχίζει να καλλιεργεί σταδιακά κλίμα προκειμένου εάν χρειαστεί, ανάλογα και από τις εξελίξεις στην κυβέρνηση, να καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Από την άλλη, υπάρχουν φωνές μέσα στη ΝΔ που επισημαίνουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση, το αίτημα των εκλογών θα συνδυαστεί με τη δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματος και θα θεωρεί ως κίνηση υπονόμευσης της προσπάθειας που κάνει η χώρα κυρίως από τους δανειστές της.

Στην τελευταία μέτρηση της Public Issue, πάντως, στο ερώτημα για την ανάγκη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 59% λέει πως δεν χρειάζονται κάλπες με το ποσοστό να έχει πέσει κατά 10 μονάδες (69%) από την αντίστοιχη μέτρηση του Μαίου.

Με κομματική γραμμή

Το θέμα της συναίνεσης για τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του τελείωσε οριστικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το μεσοπρόθεσμο προωθείται στη βουλή ως ένα και μοναδικό άρθρο.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ αυτή η κίνηση είναι και η πιο τρανή απόδειξη ότι ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε πίστεψε στη συνεννόηση αλλά απλά επιχείρησε εξ' αρχής να περιορίσει τις «απώλειες» από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Η σκληρή γραμμή που εξέφρασε στις συναντήσεις του σε Παρίσι και Βρυξέλλες παρά τις πιέσεις, όπως αναγνωρίζουν και συνεργάτες του, ήταν ένα μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του ενόψει της «μάχης» στη βουλή.

Αν και όπως λένε στη Λ. Συγγρού, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αμφισβητούν ευθέως τα μέτρα και μέλη του υπουργικού συμβουλίου (Ε. Βενιζέλος) να μιλούν εμμέσως για αποτυχία του οικονομικού επιτελείου, πολύ δύσκολα θα βρεθεί «γαλάζιος» βουλευτής που θα φλερτάρει με την ιδέα να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής, την οποία έχει ήδη θέσει ο κ. Σαμαράς με συνέντευξή του πριν από δυο εβδομάδες στον κυριακάτικο τύπο.


1 σχόλιο:

  1. Λες ο Σαμαράς να δηλώσει ότι αφού το μεσομακροπρόθεσμο έρχεται για ψήφιση ως ένα άρθρο αποκλείοντας έτσι τη συναίνεση και η Ν.Δ. να αποχωρήσει απ τη συνεδρίαση; Ποιος θα τον κατηγορήσει για μια τακτική που το ίδιο χρησιμοποίησε κατ επανάληψη, το ΠΑΣΟΚ; Θα μείνουν έτσι να ψηφίσουν οι του ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, και οι ομάδες της Δημοκρατικής Αριστεράς και Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή