Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο ο Γιώργος Λιάνης- Εκτός ΠΑΣΟΚ και ο Κοτσακάς- Δεν ψηφίζει ο Αθανασιάδης

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε πριν λίγο με επιστολή του στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του. Ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης για την απόφασή του και δηλώνει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Προσθέτει ακόμη ότι
«οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».

Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Κοτσακάς

Μετά τον βουλευτή Κοζάνης, κ. Αθανασιάδη, που λέει ότι δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 2, φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Πριν από λίγο ο  πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το “τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ“.
Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι “θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα”, ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, “όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή”.
Μάλιστα κάνει λόγο για “συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος”, επικρίνει την πολιτική της κυβέρνηση για την υπογραφή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που το ακολούθησε χωρίς κύρωση από την Βουλή με την χώρα “να παραιτείται από το δικαίωμα κρατικής ασυλίας”.
“Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού” αναφέρει ο κ. Κοτσακάς προσθέτοντας ότι “ως έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική”.

3 σχόλια:

  1. όλοι αυτοί δεν ήταν κάποτε που κυβέρνησαν ρουσφετολογικά επί πάρα πολλά χρόνια?

    Δεν ήταν και αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους που έτρωγαν τα σωθικά της χώρας με τις πολιτικές του "μικρομπακάλη"?

    Δεν ήταν αυτοί μαζί με όλους τους 300, που διέφθειραν συνειδήσεις?

    Τώρα θυμήθηκαν την επανάσταση και το κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά θέλουν να νομίζουν πως θα έχουν έτσι την Πασοκοσυνείδησή τους ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνε να σώσουνε τη θεσούλα τους, τόσα χρόνια κάνανε τους στραβούς και όχι μόνο κάνανε τους στραβούς αλλά συμμετείχαν και στα πάρτυ των ρουσφετιών, των δανείων, των κολακειών του λαού.
    Ουστ από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή