Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προς φορολογική ανταρσία...

Δεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν τις απόψεις του ΚΚΕ, και κυρίως των ταλιμπάν τύπου Κανέλλη.
Δεν συμφωνώ με το κίνημα των «δεν πληρώνω» γιατί έτσι και πάλι πληρώνουν τα κορόϊδα.
Δεν συμφωνώ με το να μην επιβάλλονται φόροι γιατί έτσι δεν θα υπήρχε κράτος. Ακόμη κι αν αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα που τους φόρους αντί να τους κάνει παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, τους έχει για να πληρώνει αμαρτίες του
παρελθόντος.
Ακόμη κι αν η φορολογία ήταν μέχρι τώρα άδικη, ακόμη κι αν όλοι βρίζουμε το κράτος γιατί δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, όλοι μας λέγαμε ότι αξίζουν οι θυσίες για την πατρίδα. Έστω κι αν τα λαμόγια τη γλιτώνουν.
Άλλος λίγα, άλλος πολλά δίναμε κάθε χρόνο στην εφορία, ερχόταν και καμιά έκτακτη εισφορά, κάναμε υπομονή την πληρώναμε κι αυτή.
Οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε ακριβά αυτοκίνητα, ούτε πανάκριβα σπίτια, ούτε πισίνες, κότερα ή κάθε λογής προϊόντα πλουτισμού.
Σίγουρα οι περισσότεροι κρύβουμε και λίγα ευρώ από την εφορία μπας και φιλοτιμηθούν τα οικονομικά επιτελεία και αποφασίσουν να επιβάλλουν κάποια φορολογική δικαιοσύνη.
ΟΜΩΣ, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης των δανειστών δεν έχουν προηγούμενο. Είναι φορολογικό ολοκαύτωμα για τουλάχιστον 8 εκατ. Ελληνες που λίγο ή πολύ θα πιαστούν στα δίχτυα της εφορίας. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να ανέχεται τα ολοκαυτώματα, κανείς δεν μπορεί να σκύβει το κεφάλι στο όνομα μια δήθεν σωτηρίας της χώρας η πρόταση είναι μια. Κι έχει σχέση με το ΚΚΕ με το οποίο ξεκινά η ανάρτηση. Φορολογική ανταρσία.
Να μην πληρώσουμε τους φόρους που θεωρούμε άδικους. Όπως για παράδειγμα, ένας κακομοίρης συνταξιούχος που δεν έχει να πληρώσει ούτε τα φάρμακά τους, ούτε δώρο για το εγγόνι του δεν μπορεί να δεχθεί μείωση του εφάπαξ του.
Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που κάθε μήνα κόβει μπλοκάκι, του παίρνει η εφορία το 20%, πληρώνει ΤΕΒΕ και είναι τώρα υποχρεωμένος να πληρώσει και εισφορά επιτηδευματία, να μην το κάνει.
Ο μισθωτός που θέλει δε θέλει δηλώνει εισοδήματα 12.001 ευρώ, να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά που του επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα.
Δηλαδή τι θα γίνει τότε; Θα πάμε όλοι φυλακή; Θα σταματήσει η εφορία να μας δίνει ενημερότητα; Θα έρθει ο Βενιζέλος σπίτι να μας ζητήσει τα σπασμένα;
Δυστυχώς, όταν ένας κράτος γίνεται ανάλγητο, πρέπει και οι πολίτες να γίνουν σκληροί. Να μην πληρώνουν την αδικία, να απαιτήσουν από την πολιτεία να πληρώσουν όσοι και όποιοι πρέπει.
Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να φωνάζει «φόροι, φόροι, φόροι, θα πάρουμε τα όρη».
Για να μην πάρουμε όλοι τα βουνά, λοιπόν, ας αρνηθούμε και μια φορά το κράτος. Δε χάθηκε κι ο κόσμος.
Αριστερός Ψάλτης

12 σχόλια:

  1. θάθελα ναξερα ποιος είσαι γιατί συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «συνταγματολόγος» υπουργός οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος έφθασε να υπερασπίζεται το κράτος του αναγκαίου αντί του κράτους δικαίου, διαπιστώνοντας την αποτυχία της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πολιτικής, ομολογώντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ζητώντας μας ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΥ ΤΑΝΚ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΕΙ που οδηγεί ο κ. Θ. Πάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ28 Ιουνίου 2011 στις 1:33 μ.μ.

    Πλέον δεν υφίσταται το δεν πληρώνω πλέον έχουμε μεταβεί στον ΔΕΝ ΕΧΩ!Αυτή τη στιγμή ριμάζουν τον λαό έχουν φύγει 600 δισ ευρώ στην Ελβετία!
    Μόνη λύση για το λαο είναι το προγραμμα λαικής εξουσίας του Κ.Κ.Ε.
    Βαζουν να πληρώσει φόρο αυτός που έχει 8000 εισόδημα,καταργούν σχολεία κοφών και ατόμων με ειδικές ανάγκες αν αυτό δεν ονομάζεται κανιβαλισμός και καπιταλιστική βαρβαρότητα της Αστικής Τάξης τοτε δεν έχουν σημασια και οι λέξεις.Η λίανα τα λεέι σωστα και στα κειμενα της και πολυ περισσοτερο στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το 1985 περίπου ο στρατηγός του ΔΣΕ Μάρκος Βαφειάδης, είπε:

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ

    ανατριχίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά αναρωτιούνται γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 8%....χαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι ο φίλος αναγνώστης 1:33 πραγματικά είναι σπουδαίο στη φυσική αυτό που ονομάζουμε χώρο και χρόνο ωστόσο θέλω να απαντήσω στον φίλο αναγνώστη 3;57 με το εξής ο Μάρκος Βαφειάδης αποδείχθεικε μεγάλος καιροσκόπος όχι γιατί κατά τον επαναπατρισμό του εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ αλλά γιατί ποτε δεν βγήκε δημόσια να μιλήσει για την κόντρα του με το Ζαχαριάδη και την ολέθρια στάση του που υπήρξε μια απο τις αιτίες της ηττας του ΔΣΕ αν δεν ανήκεται στην Αριστερα ιστορικά τοτε μαλλον και δεν σας στεναχωρει που ηττήθει ο ΔΣΕ στον εμφύλιο.στον φίλο 11.33 έχω να πω ότι εμεις δεν πετάμε στα σύνεφα ξέρουμε ότι εαν δεν αλαξει ο συσχετισμος δυναμης πάνω απο ολα στους τοπους δουλειας δεν θα δουμε ουσιαστικες αλλαγες στην κοινωνια ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που σε αυτήν την εξουσία των μονοπωλίων δεν θα συμετάσχουμε σε καμια συναινεση-συγκηβέρνηση ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ εκει θα ειμαστε και εμεις όταν ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ εκέι θα είμαστε να συμετάσχουμε στις κοινωνικές διεργασίες και να προσφέρουμε την ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αγάπη του κόσμου φαίνεται :
    1. Απ' το γεγονός ότι στη χειρότερη συγκυρία για το δικομματισμό εξακολουθείτε να μη μπορείτε να πάρετε πάνω από 8%. Αναρωτιέμαι αν όχι τώρα πότε θα σας εμπιστευτεί ο κόσμος.... Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες σε 150 χρόνια μήπως?.... Εξακολουθείτε να παραμένετε στην προτίμηση του κόσμου τόσο χαμηλά που πραγματικά προκαλείτε γέλιο στους πολιτικούς αναλυτές.

    2. Σήμερα το πρωί η μεγαλοβουλευτίνα του κόμματος σας παραλίγο να τις αρπάξει από το πλήθος, όταν τις επιτέθηκαν οι αγανακτισμένοι. Μήπως είναι πασοκόσκυλα αυτά που θέλουν το κακό του κόμματος σας?

    Ο κόσμος δεν σας εμπιστεύτηκε και το χειρότερο είναι ότι... δεν θα το κάνει ποτέ!!! όσο πιο γρόγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερο για σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο στρατηγός Μάρκος λοιπόν "καιροσκόπος".

    Κάτι μου θυμίζει αυτό και με τον Πλουμπίδη, που όταν τον βασάνιζαν, όταν τον πήγαν στο δικαστήριο, λίγο πριν τον εκτελέσουν τα δεξιόμουτρα της εποχής, ο Ζαχαριάδης μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό του παράνομου τότε ΚΚΕ, τον έλεγε προδότη, χαφιέ της Ασφάλειας και άλλα.
    Μέχρι που τον εκτέλεσαν και ησυχάσατε από ένα ακόμη αγκάθι.
    Τα ίδια και με τον Μπελογιάννη.
    Τα ίδια και με τον Βελουχιώτη.

    Όποιος δεν σας κάνει, είναι προδότης.
    Έτσι βρε σύντροφε, ώστε ο αρχηγός του στρατού, ο Μάρκος προδότης?

    Αλλά ήρθε αργότερα και η σειρά του Ζαχαριάδη να πεθάνει στην εξορία. Πλήρωσε όπως μόνο εσείς ξέρετε να πληρώνετε τους αγωνιστές σας.

    Ωραία μεταχειρίζεστε τα παιδιά σας.
    Αλλά είπαμε, από ολοκληρωτικά καθεστώτα και κόμματα, τι περιμένεις?

    Ξεχάσατε την Σιβηρία και τα γκουλάγκ?

    Και θέλετε να σας ακολουθήσουν οι Έλληνες.
    Τι να ζηλέψουν από εσάς?
    Τα στρατόπεδα εξορίας, σαν αυτά που είχαν στήσει οι δεξιοί, μετά τον πόλεμο και κατά την χούντα στην Ελλάδα, για τους αριστερούς?
    Τι διαφορά έχετε από τους δεξιούς της εποχής?

    Στην μικρή αντιπολίτευση θα είσαστε μια ζωή, όσο δεν γίνεστε Δημοκρατικό κόμμα, γιατί είδαμε και τι πάθανε όσοι λαοί "πήραν την εξουσία" στα ανατολικά κράτη.

    Ποιά εξουσία πήραν βρε κακόμοιροι?
    Με σκληρές μυστικές αστυνομίες τους κρατάγατε.
    Καταρρεύσατε σαν χάρτινος πύργος, και ούτε να σας μυρίζουν δεν θέλουν.

    Και εσύ αγόρι μου, όταν δεν θα σκύβεις το κεφάλι στο κόμμα, σε στρατόπεδο θα βρεθείς.

    Πότε θα ξυπνήσετε αδέλφια?
    Σας δουλεύουν ψιλό γαζί.
    Πότε θα το καταλάβετε?

    Τα μόνα ΚΚ που έχουν μείνει στον ύπνο τους, είναι της Κορέας, της Κούβας και της Ελλάδας.

    Και αυτή την κουβέντα που κάνουμε εδώ, ούτε που θα τολμούσες να την κάνεις όταν Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Τις εμπειρίες και τις θυσίες σας, τις προσφέρατε στους αριστερούς της εποχής και τους καταστρέψατε.
    Τους καταντήσατε να είναι πρόσφυγες τόσα χρόνια στις ξένες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επώνυμος Ανώνυμος30 Ιουνίου 2011 στις 1:29 π.μ.

    Aνώνυμε 12.06, μην γίνεσαι χαιρέκακος.
    Το πιο λογικό που θα έπρεπε να είχες σκεφτεί είναι ότι μήπως τελικά αν το ΚΚΕ είχε φτάσει το 15 ή 17%, εσένα (και μένα) το παλούκι δεν θα'χε μπει τόσο βαθιά;
    Μια σκέψη κάνω...΄

    Βέβαια, πού να φτάσουν τόσο; Το διήμερο του αναβρασμού 28-29/6 ο 902 ΤV έπαιζε αδιαλείπτως χιλιοπαιγμένες εκπομπές τηλεπωλήσεων, αντί να είναι συνδεδεμένος με το Σύνταγμα ή έστω την Ομόνοια όπου βρισκόταν το ΠΑΜΕ.

    Ας σοβαρευτούν κι αυτοί επιτέλους οι ιθύνοντες του Περισσού! Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α-δέξιος τροβαδούρος30 Ιουνίου 2011 στις 1:04 μ.μ.

    Επώνυμε ανώνυμε πρέπει να έχεις κατά νου ότι αυτά που συμφωνήθηκαν είναι «Εμείς» 90%, «Εσείς» 10%. Την τήρηση της συμφωνίας έχουν αναλάβει αφ ενός το εδώ παράρτημα των «Εσείς» και αφ ετέρου οι παντοειδείς «υπηρεσίες» των επικυρίαρχων «Εμείς». Οι «Εσείς» δεν πρόκειται ποτέ να υπερβούν τα εσκαμμένα διότι δεν το θέλουν. Φως από μια άλλη γωνιά στα γεγονότα ίσως ρίξει και η πληροφορία ότι ο Κ.Υ.Τ.Β.ης μέλος του Κ.Κ.Σ.Ε. και ΠΙΘΑΝΩΣ ταγματάρχης της K.G.B. Ν. Ζαχαριάδης – μιας και αναφέρθηκε - επιβλήθηκε «έξωθεν» ως ηγέτης του ΚΚΕ σε ηλικία 31 (!) ετών. Αργότερα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο κυριολεκτικά ανθρωποφάγο Νταχάου, από όπου επέστρεψε τετράπαχος με αεροπλάνο της RAF για να αναλάβει πάλι την ηγεσία του. Οι «Εμείς» μόλις ο εξ «Ημών» παχουλός κύριος «απειθάρχησε» υπερασπιζόμενος κάποια κατά την κρίση του «εθνικά συμφέροντα» τον έστειλαν σπίτι του – απειλώντας τη ζωή του, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα - επιτρέποντάς του να κάθεται σιωπηλός στα πάνω έδρανα της βουλής και αντικαθιστώντας τον με κάποιον που τηρεί επακριβώς τα συμφωνηθέντα. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 και 2 των οποίων τα «νούμερα» πανθομολογουμένως δεν βγαίνουν αλλά και το πολυδιαφημιζόμενο νέο «κολοσσιαίο» δάνειο που έρχεται - ΚΑΙ αυτό θα το πληρώσουμε εμείς - είναι οι αλυσίδες ασφαλούς και αδιατάρακτης πρόσδεσης της χώρας μας στο άρμα των «Εμείς», όπως του μυθικού Προμηθέα στο βράχο. Και εκείνου το συκώτι ένας αετός του τότρωγε διαρκώς. Συμβολικό; Ίσως. Αλλά και στο δολάριο κάποιος αετός είναι τυπωμένος. Πάντως εγώ Ηρακλή για την ώρα δεν βλέπω νάρχεται. Μόνο γύπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι! Θα βγάλουμε και ήρωα τον παχουλό κύριο τώρα! Ήθελα νάξερα ποιες πηγές έχουν τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" όταν δημοσίευσαν πρώτα την είδηση. Πες μου όμως, πού απειθάρχησε; Έτσι, για να μάθω και γω...
    Εγώ πάλι πιστεύω πως μια χαρά με τη στάση του εξώθησε τα αρπακτικά να ορμήσουν με όπλο τα spreads, όταν είχε ζητήσει από τον αρμόδιο καραγκιόζη υπουργό του να γίνει "απογραφή" εκθέτοντας τους προηγούμενους και τη χώρα συνολικά.
    Και στα πίσω έδρανα δεν κάθεται εξαναγκαζόμενος. Απλά γουστάρει να κάθεται "γαλαρία". Γιατί αν καθόταν μπροστά δεν θά'χε τη δυνατότητα να βλέπει τις μούτζες που θάτρωγε από πίσω. Κι απ'τους δικούς του ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή