Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός αν δεν...

Επίσπευση του ανασχηματισμού και υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με πλειοψηφία 180 βουλευτών είναι οι πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ενώ στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι η αποφυγή των πρόωρων εκλογών, εκτός και αν ο πρωθυπουργός χάσει τη δεδηλωμένη ή συμβούν απρόοπτα κοινωνικά γεγονότα. Στη μία το μεσημέρι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα
συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να συζητήσει μαζί του τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και να τον ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, την επίσπευση του ανασχηματισμού ως μια πρώτη κίνηση για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δυσμενούς γι' αυτόν κατάστασης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε τηλεφωνικά χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφασή του αυτή, ενώ προσανατολίζεται να ζητήσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με την ευρύτερη πλειοψηφία των 180 ψήφων, όχι ως νομική κίνηση αλλά ως πολιτική προϋπόθεση για αποτελεσματικότερο μέτωπο της χώρας στο εξωτερικό. Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άλλωστε ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της συναίνεσης, τονίζοντας ότι είναι ώρα ευθύνης τόσο για τους βουλευτές όσο και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αποκλείσει εκ νέου το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με δικό του σχεδιασμό, αν και πλέον μετά την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη και τη δήλωση του βουλευτού Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο αν δεν αποσυρθεί η πρόβλεψη ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, οι εξελίξεις αποκτούν τη δική τους δυναμική και καθίστανται πιθανόν ανεξέλεγκτες. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση δεν διαθέτει αυτήν τη φορά το μαξιλάρι ασφαλείας που της παρείχαν οι ψήφοι του ΛΑΟΣ και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με τους βουλευτές που την ακολουθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λιάνη και την τοποθέτηση του κ. Αθανασιάδη ο κ. Παπανδρέου μένει με 154 βουλευτές, ενώ υπενθυμίζεται παλαιότερη ρήση του που είχε δημοσιεύσει η Real News ότι «αν μείνω με 153, θα προσφύγω στις κάλπες». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ,ο κ. Παπανδρέου, αφού προχωρήσει στις κινήσεις που προγραμματίζει, δεν έχει πρόβλημα το Μνημόνιο να ψηφιστεί ακόμη και με 152 ίσως και με 151 ψήφους, αν και οι παραιτήσεις των βουλευτών που αναμένονται θα δημιουργήσουν μείζον πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα, επιτρέποντας σε πολλούς να επιμένουν ότι ουσιαστικά δεν διαθέτει πια τη δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων που θα ενημερώσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δείξει ουσιαστικά εν πολλοίς και το κλίμα των επόμενων ημερών, καθώς αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας εμφανίζονταν αργά το βράδυ «τρομοκρατημένοι» από το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης και πιθανής χρεοκοπίας της χώρας, αφού οι δανειστές θέτουν ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Πολλά επίσης θα κριθούν από τις εξελίξεις στη σημερινή συγκέντρωση αγανακτισμένων και συνδικάτων έξω από τη Βουλή, ενώ ακατανόητη παραμένει η απόφαση της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών του δημοσιογραφικού κλάδου να επιμείνουν στην πραγματοποίηση της απεργίας σε μια τόσο κρίσιμη μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου από συγκεκριμένα στελέχη εντός ΠΑΣΟΚ , καθώς κυρίως, από εξωθεσμικά κέντρα της οικονομίας.

Αργά το βράδυ στο Καστρί πραγματοποιείτο σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή υπουργών όπως οκ. Ραγκούσης αλλά και στενών συνεργατών του όπως η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο κ. Νίκος Αθανασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου