Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κι άλλες απεργίες η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, κι άλλες διακοπές ρεύματος

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, που απέβη άκαρπη. Η απεργία, όπως είπε, θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου, σύμφωνα με
το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Δεν αποκλείονται από αύριο μεγαλύτερης έκτασης διακοπές ρεύματος, αν οι απεργοί θέσουν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Συνδικαλιστές ανέφεραν, εξάλλου, ότι το πρωί διαπιστώθηκε πως χάθηκαν ή εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Α. Ζερβού.

Η υπόθεση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ερευνάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου