Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Έρχονται τα κονδύλια για την αντιπυρική προστασία

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν διατεθεί στους δήμους όλης της χώρας τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών της φετινής καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου, διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας. Ο κ. Όθωνας, στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση υπηρεσιών και φορέων της περιοχής, επισήμανε ότι τα
χρηματικά ποσά που θα διατεθούν φέτος δεν θα είναι περιορισμένα, σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε θα δοθεί το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα διατεθούν άλλα 20 εκατομμύρια για τη μίσθωση εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Απαντώντας στις επικρίσεις συνδικαλιστών ότι φέτος καθυστέρησε σημαντικά η έναρξη της θερινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ και ο κρατικός μηχανισμός δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, ότι ο προγραμματισμός εξελίσσεται κανονικά και διαβεβαίωσε ότι οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις θα βρίσκονται στη θέση τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στυλιανός Στεφανίδης, εμφανώς ενοχλημένος επιτέθηκε κατά των συνδικαλιστών πυροσβεστών λέγοντας ότι «οι συνδικαλιστές αγωνίζονται για να μην εκτελούν υπηρεσίες και να παίρνουν συνδικαλιστικές άδειες», ενώ διαβεβαίωσε και αυτός ότι το προσωπικό, τα μέσα και τα κονδύλια που θα διατεθούν για την αντιπυρική προστασία της χώρας θα είναι επαρκή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, Γρηγόρης Τασούλας και Θεόδωρος Μπούφης και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου