Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τελικά, μήπως όλα είναι ένα colpo grosso;

Τελικά τι γίνεται;  Δεν προλαβαίνουμε τις καταιγιστικές εξελίξεις.
Από παντού  καταφθάνουν σωρηδόν «λύσεις σωτηρίας».
1. – Ο Αξελ  Βέμπερ, πρώην  επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, με συνέντευξή του στη WSJ προτείνει «Η  Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε μεγαλύτερο κόστος και θα μπορούσε να προκαλέσει
μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αναταραχή»!
2.- Ο  Νικολά Σαρκοζί , ανακοίνωσε  σήμερα ότι   η «κυβέρνησή του κατέληξε σε συμφωνία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ανακύκλωσης» ελληνικών ομολόγων (rollover) με νέους τίτλους διάρκειας 30 ετών»
3.- Στη Ρώμη γίνονται, παρουσία του  Ακερμαν,   διαπραγματεύσεις για την μετακύλιση (από αμερικανούς και ευρωπαίους κατόχους) ελληνικών ομολόγων ύψους 30 δις!
4.- Οι Finacial Times, επισημαίνουν ότι «το πρόγραμμα, ως έχει, δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί οικονομικά και ηθικά» και παρατηρούν « Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν πιθανότητες επιτυχίας. Οι οικονομικοί αξιωματούχοι της Ε.Ε. και οι πολιτικοί τους ηγέτες ιδεολογικά στρέφονται στην πλευρά της προσφοράς. Την πρώτη φορά, έκριναν λάθος τις επιπτώσεις του προγράμματος λιτότητας στην ανάπτυξη. Το κάνουν και τώρα. Θα το κάνουν και στο μέλλον. Και αυτό καταστρέφει τις πιθανότητες επιτυχίας για τους Έλληνες».
Ο συντάκτης του άρθρου μάλιστα αναρωτιέται μήπως οι Έλληνες πρέπει να πούνε «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο!

5.- Η ΕΕ αποφάσισε να μειώσει στο15% το ποσοστό  συμμετοχής της Ελλάδος στα συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ. Ο κ. Μπαρόζο μάλιστα προανήγγειλε την άμεση εκταμίευση ενός δις ευρώ!
6.- Ο κ. Γιούνκερ για μια ακόμα φορά  επαναλαμβάνει την ανάγκη να «επανεξετάσουμε τα επιτόκια με τα οποία δανείζουμε την Ελλάδα
7.- Χθές ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ.Φαϊμαν δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνον η βοήθεια προς την Ελλάδα»  και  επισήμανε «πως, εκτός των απαραίτητων μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμιστικών αναγκαιοτήτων, θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα επενδυτικές δυνατότητες διότι διαφορετικά αυτή δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της.»
Προφανώς θα μου έχουν διαφύγει και πολλές ακόμα αναφορές και δηλώσεις.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Πρώτον ότι το μνημόνιο και μαζί μ’ αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχαν παταγωδώς.
Δεύτερον, και το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζουν και αυτό θα έχει την τύχη του πρώτου μνημονίου. Και αυτό αρχίζουν να το συνειδητοποιούν όλοι πλέον.
Τρίτον, ότι …..υπάρχουν και άλλες λύσεις.
Μετά απ’ όλα αυτά, κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν ότι  το Μνημόνιο είναι …αδιαπραγμάτευτο;
Συνεχίζουν να επικρίνουν τον Σαμαρά, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο φωνάζει ότι το μνημόνιο είναι αδιέξοδο;
Τέλος, γιατί όλες αυτές οι πρωτοβουλίες σωτηρίας δεν ανελήφθησαν πέρσι;
Μήπως όλο αυτό το παιχνίδι με την πτώχευση της Ελλάδος ήταν ένα colpo – grosso;
Μήπως όλη η φασαρία έγινε για να αναληφθούν οι γνωστές δεσμεύσεις του …Μεσοπρόθεσμου;

Μήπως να βρεθούν κάποιοι εισαγγελείς,  όπως οι κυρίες που ξηλώνουν το κύκλωμα του ποδοσφαίρου,  και να ερευνήσουν πώς φτάσαμε εδώ;

Μήπως, ο στόχος πλέον είναι «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο;
Αδέξιος Δεξιός
YΓ: Ελπίζω η Έλσα να έχει την ευκαιρία να …ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
Μη της στερήσουμε την ευκαιρία να …σώσει τη  χώρα!

1 σχόλιο:

  1. Η Έλσα ψάχνει αφορμή να την διώξουν για να έχει λόγο... να πάει στην Ντόρα!

    Το βασικό είναι πως αν χρεοκοπήσουμε εμείς αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις για όλη την ευρωζώνη αλλά και τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία!

    Κι εμείς έχουμε τους Τσολάκογλου χωρίς καμιά έστω διαπραγμάτευση να διασώζουν όλους αυτούς καθιστώντας τους Έλληνες και την πατρίδα μας υποζύγια τους!

    Αν αυτό δεν είναι εθνική προδοσία, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή