Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Επί τάπητος οι παράμετροι του πακέτου στήριξης

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, που συνέρχεται τη Δευτέρα, με κύριο θέμα της ατζέντας τον καθορισμό των βασικών παραμέτρων του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, έχει στραμμένο το ενδιαφέρον το
επιτελείο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εν όψει της συνόδου του Eurogroup, σε συνέχεια των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 23-24 Ιουνίου, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας, ώστε να καθοριστούν oι πτυχές για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελοντική βάση.
Όπως επισημαίνεται, οι πτυχές και το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα αλλά και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες.
Η Κομισιόν υπενθυμίζει ακόμη ότι στο Εurogroup της 2ας Ιουλίου, συμφωνήθηκε ότι οι βασικές παράμετροι του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας θα βασίζονται στην ισχυρή δέσμευση για εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, καθώς και φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ που την Παρασκευή έδωσε το «πράσινο φως» για την καταβολή της συμμετοχής του, ύψους 3,2 δισ. ευρώ στην πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.
Ανοιχτό είναι την ίδια ώρα το ύψος της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο. Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος να ανέλθει η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πακέτο στήριξης στα 30 δισ. ευρώ, καθώς δεν καταγράφεται η προσδοκώμενη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά του πάντως, ο γενικός διευθυντής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, που προεδρεύει των συνομιλιών μεταξύ των κυβερνήσεων και των τραπεζών, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι έχει υπάρξει «ουσιαστική πρόοδος» και εξετάζεται ένα ευρύ σύνολο επιλογών με στόχο όχι μόνο να αντιμετωπιστούν οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες της Ελλάδας, αλλά και να μειωθεί το βάρος του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου