Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εγκρίθηκε η καταβολή της πέμπτης δόσης

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 5ης δόσης άναψαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης το Eurogroup αποφάισε την εκταμίευση της 5ης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ η
αντίστοιχη απόφαση του ΔΝΤ αναμένεται στις 8 Ιουλίου.

«Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι οι βασικές παράμετροι ενός πολύχρονου προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα θα εξελιχθεί γύρω από μία συνεχιζόμενη αποφασιστική αφοσίωση στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης καθώς και φιλόδοξων και συμπαγών δομικών μεταρρυθμίσεων και σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων. Θα συμπληρωθεί από μία ευρεία κλίμακα τεχνικής βοήθειας από την Κομισιόν και τα κράτη μέλη» αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν και τη διάμορφωση του νέου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«H εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις 11 Ιουλίου θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα. Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχο επιμένουν ότι δεν θα είναι έκπληξη αν η τελική απόφαση για το Μνημόνιο 2 ληφθεί από τους υπουργούς της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου