Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Μια πρόταση για το Άλσος

Γράφει ο Λίνος Κουντουράς
Διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κός                         
Δημοσιογράφος

Είναι αποκαρδιωτικό, το πόσο κολλημένοι σε παμπάλαιες νοοτροπίες και σε συντηρητικές απόψεις είναι αυτοί στους οποίους δώσαμε την εντολή να μας εκπροσωπούν στη διαχείριση της καθημερινότητάς μας και στη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας. Αν παρακολουθήσετε με τι ασχολούνται στα Δημοτικά Συμβούλια, αυτοί που θεωρήσαμε ότι είναι ικανότεροί από εμάς και συνεπώς καταλληλότεροι για  έξυπνες και σύγχρονες λύσεις, θα γελάσετε.
Είναι χαρακτηριστικές οι αστείες  ενέργειες που επί μήνες γίνονται για να μετακινηθεί η Λαϊκή Αγορά από τον ένα δρόμο στον άλλο, με παραιτήσεις και αποπομπές των αρμοδίων αντιδημάρχων, αντιπαραθέσεις, διαπιστώσεις εκ των υστέρων των ιδιαιτεροτήτων και άλλα ευτράπελα.
Το ίδιο και στα θέματα του Άλσους μας, που σε άλλο κράτος θα αποτελούσε  προ πολλών ετών μία όαση για τουρίστες και Αθηναίους.  Προσέξτε τι ΔΕΝ κάνουν για το Άλσος, που θα έπρεπε να είναι το καμάρι μας:
Δεν μαζεύουν εγκαίρως τα ξερά χορτάρια με κίνδυνο να καεί και να … οικοπεδοποιηθεί, προς μεγάλη χαρά όσων εξακολουθούν να θέλουν εμπορικές χρήσεις στην περιοχή του Άλσους.
Δεν γκρεμίζουν τα παλαιά κτίσματα που αποτελούν μια εντελώς αντιαισθητική συνύπαρξη με τα δέντρα και τα δρομάκια του Άλσους.
Τσακώνονται στα Δημοτικά Συμβούλια εδώ και 4 τετραετίες για τα χημικά που ρίχνουν μέσα στο νερό της Λίμνης, δηλητηριάζοντας στη συνέχεια τα δέντρα και ξοδεύοντας τεράστια ποσά για την αγορά τους, επιβαρύνοντας ακόμα και σήμερα, τον υπερχρεωμένο Καλλικράτειο Δήμο μας.
Επιμένανε επί σειρά ετών να έχουν μέσα στη Λίμνη προβολείς και σήμερα επιτέλους τους ξήλωσαν, επιβαρύνοντας έτσι άσκοπα τους Δημότες με υψηλά κόστη, πρώτα για την αγορά, μετά για τη συντήρηση  και τώρα για την απομάκρυνσή τους.
Έριξαν μπάζα και υλικά κατεδαφίσεων στο Άλσος, για να καλυφθούν δήθεν τα ξερά χόρτα και να αποφευχθεί μια πυρκαγιά!
Χάλασαν την αρχική μορφή της Λιμνούλας, με τα ψαράκια και τα βατραχάκια και την έχτισαν σαν πισίνα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν πινακίδες με απαγορευτικά για τους Δημότες, λόγω των κινδύνων  ηλεκτροπληξίας και δηλητηρίασης, που εκείνοι δημιούργησαν με τα χημικά και τους προβολείς.
Αγόρασαν πανάκριβα συστήματα δήθεν πυρόσβεσης, τα οποία τόσο η Πυροσβεστική, όσο και οι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ, θεώρησαν αναποτελεσματικά, ενώ η ακαταλληλότητά τους αποδείχτηκε, όταν τα ίδια συστήματα δεν κατόρθωσαν ούτε καν να καθυστερήσουν την πυρκαγιά που έκαψε την Ολυμπία.
Έβαλαν κάγκελα γύρω από τη Λίμνη για να μην πατάνε οι Δημότες το γκαζόν!
Θέλουν να δενδροφυτέψουν τα κενά μέρη του Άλσους με ανάθεση σε εταιρεία και κόστος εκατομμυρίων, όταν ο ΣΚΑΙ με πολίτες και εθελοντές δενροφυτεύει δωρεάν ολόκληρα βουνά.
Και τώρα ξανασυζητούν την δημιουργία Ζωολογικού κήπου, ξεχνώντας πόσα πολλά χρήματα ξοδέψαμε παλιότερα για να απαλλαγούμε από τα ζώα και τη βρωμιά.  Ενώ αγνοούν το τεράστιο κόστος συντήρησης και το πολυάριθμο προσωπικό που απαιτεί ένας σωστός ζωολογικός κήπος Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 
 
Οι παλαιοί και οι νέοι μας Δημοτικοί Άρχοντες, δεν κατανοούν προφανώς τα αυτονόητα και τα λογικά, ούτε φαίνονται ικανοί για έξυπνες πρωτοποριακές λύσεις και ενέργειες. Γιατί άραγε;

Προτείνω λοιπόν εγώ σήμερα κάτι, που θα κάνει το Άλσος μας ιδιαίτερα ελκυστικό και την Νέα Φιλαδέλφεια πασίγνωστη.

Κάντε την Λίμνη πισίνα.  Έτσι κι’ αλλιώς οι προϋποθέσεις ήδη υπάρχουν:
Την  έχετε στρώσει με πλακάκια, όπως προβλέπεται για τις πισίνες.
Έχετε ήδη τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την ανακύκλωση του νερού.
Έχετε ήδη την υποδομή για την χλωρίωση που απαιτείται στις πισίνες.
Υπάρχει γύρω από την Λίμνη πρανές με γκαζόν για να ξαπλώνουν οι λουόμενοι.
Έχει εντυπωσιακό μέγεθος για πολύ κολύμπι και αρκετό βάθος.
Υπάρχει το Καφενείο «Κένταυρος» για φαγητό μετά το μπάνιο, που θα κάνει έτσι χρυσές δουλειές ολόκληρη την ημέρα.
Ενώ στα δρομάκια του Άλσους θα μπορούν οι λουόμενοι να κάνουν τζόκινγκ, ποδηλατάδα και βόλτες, και όσα άλλα πρότειναν ο κ. Δημακόπουλος και άλλοι, όπως τοξοβολία κλπ.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα βρίσκονται πολύ μακριά από τη θάλασσα. Γι’ αυτό με την πρότασή μου θα δώσετε στους Συνδημότες μας την ευκαιρία να απολαύσουν στη γειτονιά τους ένα μπάνιο με τα παιδιά τους και στη νεολαία μας μια κοντινή διέξοδο διασκέδασης.

Κάντε επιτέλους κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και τους συνεχείς τσακωμούς σας για το τι έκανε ο ένας και τι ο άλλος παλαιός και νέος Δημοτικός Σύμβουλος.  Βγείτε από τα ρούχα του συντηρητισμού και γίνετε επιτέλους ρηξικέλευθοι.

Γιατί η νεολαία σας απαξιώνει με δικές της ενέργειες και δεν σας περιμένει πια.  Ήδη τα βραδάκια τα παιδιά πηδάν τα κάγκελα, που εσείς επιμένετε να έχετε, και ξαπλώνουν στο γρασίδι με την παρέα τους απολαμβάνοντας αυτά που τους στερείτε.  Σε λίγο, παρ’ όλες τις απαγορεύσεις θα σας βγουν μπροστά, όπως πάντα γίνεται στην Ελλάδα των οπισθοδρομικών πολιτικών οικογενειών. 
Βγάλτε λοιπόν τα κάγκελα και ενεργοποιηθείτε στο θέμα αυτό όσο είναι καλοκαίρι.  Την πρόταση αυτή την έχω κάνει και πολύ παλαιότερα, το χειμώνα, αλλά κανείς δεν θέλησε να ασχοληθεί.

Γι’ αυτό την στέλνω στα Έντυπα του Δήμου μας και όποιος νομίζει ας την δημοσιεύσει.
 

8 σχόλια:

  1. και γι' αυτό το απλό πράγμα, είναι παντελώς ανίκανοι.

    Αν παρακολουθήσατε σχετικά δημοσιεύματα του τελευταίου μήνα με θέμα το άλσος, την καθαριότητα του, την πυροπροστασία του, θα καταλήγατε και εσείς στο ίδιο συμπέρασμα.

    Ανίκανοι να ξεχωρίσουν 2 γαϊδουριών άχυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκαμε λοιπόν τη λύση για τις καλοκαιρινές διακοπές...
    Δεν μένει παρά να βρούμε και μια για τις χειμερινές(δημιουργία καταφυγίου στο ψηλότερο σημείο του άλσους π.χ.)
    Φοράμε κανά καπέλο στον ήλιο, ''χτυπάει'' επικίνδυνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τύπε δεν παίζεσαι μιλάμε...
    μας μιλάς για πισίνες και χτες πνίγηκε ο άλλος.πες μας και κάνα νούμερο στο τζόκερ...

    (ο τύπος είναι άπαιχτος , πολύ τον γουστάρω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον πνιγμό του άτυχου Πολωνού επιμένετε κ. Κουντουρά ότι πρέπει να γίνουν αυτά που λέτε για να έρχεται όλη η Αθήνα να πλένεται στον Γάγγη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @08:57
    Σου απαγορεύω να μιλάς έτσι στον εγκέφαλο Κουντουρά. Είναι ο τύπος μου και το δηλώνω, περιμένω να μου πεί τα νούμερα στο τζόκερ χαιδεύοντας την μαύρη γάτα του!!!!!

    Δεν έχουμε καταλάβει τι έκανε ο τύπος...
    Διαμαντή ανέβασε το πόστ πιο πάνω να βγαίνει πάντα πρώτο...δεν υπάρχει ... είναι για ρεκόρ γκίνες αυτό που έκανε ο τύπος.

    ΤΥΠΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aυτός είναι μου φαίνεται ο δίδυμος γραφικός του Καβακόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τύπος είναι διπλά θεός τελικά...Δεν φθάνουν όλα όσα είπε σήμερα παρατήρησα ότι ...

    Το μικρό του όνομα είναι Λίνος. RESPECT πραγματικά...χάνω τα λόγια μου...

    ΤΥΠΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ._
    ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΝΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί για προσωπικές αναφορές, καλό είναι -πιστευώ- να επιχειρηματολογήσει κανείς επί της ουσίας. Ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα να προτείνει ό,τι εκείνος θεωρεί εποικοδομητικό. Ας ανασκευάσει ένας άλλος το επιχείρημα, κι ας μην επιδίδεται στην αποδόμηση του προσώπου. Όσο για το μικρό του όνομα, σκεφτείτε να κρίναμε τους ανθρώπους από το μικρό τους όνομα. Τι εικόνα θα σχηματίζαμε, πχ, για κάποιον που λέγεται "Μίκης"; Την εικόνα του Θεοδωράκη; Δε νομίζω. Γι αυτό λέω, να είμαστε προσεκτικοί. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή