Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη

Νέα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης στους επενδυτές, με την υποβάθμιση της Κύπρου και τις φήμες περί υποβάθμισης της Γαλλίας να αντιστρέφουν το προηγούμενο θετικό κλίμα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τους φόβους για κλιμάκωση της
κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στο Παρίσι, συγκαλώντας έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, την υπουργό Προϋπολογισμού, Βαλερί Πεκρές, αλλά και τον διοικητή της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, Κριστιάν Νουγιέ. Ο κ. Σαρκοζί ζήτησε από τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης να παρουσιάσουν νέα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας. Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζί απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις να εγκρίνουν την πρόταση για συνταγματική διάταξη που θα περιορίζει τα μελλοντικά ελλείμματα.
Η Γαλλία - η περισσότερο χρεωμένη μεταξύ των έξι χωρών-μελών της Ευρωζώνης με αξιολόγηση ΑΑΑ - έχει δεσμευθεί για μείωση του ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά και στο 3% το 2013, έναντι ελλείμματος 7,1% το 2010 και εκτιμήσεις για 5,7% φέτος.
Με δημόσιο χρέος περίπου στο 85% του ΑΕΠ, η Γαλλία έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο, εν μέσω ανησυχιών ότι οι οίκοι θα «στερήσουν» από τη χώρα την αξιολόγηση ΑΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου