Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πετυχημένη η εκδήλωση για τη βράβευση των αριστούχων μαθητών

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» για την βράβευση των αριστούχων μαθητών του σχολικού έτους 2009-2010 των λυκείων της πόλης μας στο κατάμεστο από κόσμο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.). Την εκδήλωση τίμησαν με την
παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.κ. Χαράλαμπος Μπόβος και Μιχάλης Κουτσάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελής Γρετζελιάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χάρης Τομπούλογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκη Καβακοπούλου, Ευτυχία Παπαλουκά, Χρήστος Δημακόπουλος και Σπύρος Γραμμένος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Κόκκορη,  Μαρία Σκούπρα, Θανάσης Κοσσύφης και Αλέκα Φακίνου, ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Α.Σ. κ. Χρήστος Σύλλας, η Πρόεδρος της Ενώσεως Κρητών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κα Ελένη Κανατά, ο Πρόεδρος των Ρουμελιωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Ντίνος Κυριαζής, το μέλος της επιτροπής ισότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ρούλα Πατίλη, η κα Νίκη Τρυπιά, η πρώην αντιδήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας κα Ρίτσα Αποστολίδου, η πρώην αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κα Μαίρη Μαργαριτοπούλου και πολλοί άλλοι.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Αλησμόνητες Πατρίδες, φράση γοητευτική, γεμάτη νοσταλγία και αγάπη!
Ένας μεγάλος έρωτας που δεν θες να ξεχαστεί!
Και κοιτάς, κόντρα τον άνεμο της λησμονιάς, κόντρα τον βάρβαρο τον χρόνο που τα πάντα καταπατά και αφανίζει!
Και… βρίσκεις τον τρόπο, να προχωρείς!
Όλοι οι άνθρωποι στης γης τα πλάτη, μπορεί κάποτε να χάσουν μια πατρίδα, καθώς χάνουν ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο και προσπαθούν με θύμηση και καρτερία να το κρατούν ορθό και αναστημένο!!!
Ένας σοφός λόγος λέει : Οι νεκροί και η ιστορία πεθαίνουν μοναχά σαν ξεχαστούν!
Κι εμείς δεν θέλουμε νεκρούς και ξεχασμένες πατρίδες στο σεντούκι της λησμονιάς!
Μα… προχωρούμε κόντρα στον άνεμο της πίκρας!
Κόντρα, στο σκοτάδι της μνήμης!
Κόντρα, στου πόνου την όποια, καταιγίδα!!!»

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης, συμπολίτη μας, Μικρασιάτη, δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Κουμπιά, ο οποίος αναφέρθηκε με τεκμηριωμένο και λεπτομερή τρόπο στη συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας μετά το 1922. Έκανε, επίσης, αναφορά στο φίλο του, Φιλαδελφειώτη και Μικρασιάτη Νίκο Θέμελη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες.
Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών με σύντομες ομιλίες των διευθυντών ή εκπροσώπων τους των αντίστοιχων λυκείων από τα όποια αποφοίτησαν. Στους αριστεύσαντες, μαζί με το αναμνηστικό δίπλωμα του βραβείου «Φιλιώ Χαϊδεμένου» προσφέρθηκε το χρηματικό ποσό των €200 καθώς και ένα καλαίσθητο αναμνηστικό δώρο του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου, πρώην Δημοτικού Συμβούλου Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Γιώργου Αντωνόπουλου. Τις απονομές έκαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου : ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, ο κ. Χρήστος Κοπελούσος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο κ. Γιάννης Τομπούλογλου, Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η κ. Βάλια Ματσουκά-Κουμαριανού, πρώην Δημοτική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας, η Ταμίας κ. Αθανασία (Νάνσυ) Λάλη και η κ. Στέλλα Αυγέρη.
          Από το 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας βραβεύτηκε ο μαθητής Αχιλλέας Σταματιάδης, με Λυκειάρχη τον κ. Εμμανουήλ Πιζάνια.
          Από το 2ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας βραβεύτηκε η μαθήτρια Ελένη Πολιτάκη, με Λυκειάρχη τον κ. Ελευθέριο Κιτσαντά.
          Από το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας βραβεύτηκε η μαθήτρια Δήμητρα Συμεωνίδη, με Λυκειάρχη τον κ. Αθανάσιο Κιούση.
          Από το Λύκειο Χαλκηδόνας, όπου ισοβάθμησαν 3 μαθητές, επελέγη με κλήρωση και βραβεύτηκε η μαθήτρια Μαρία Κασσαλιά, με Λυκειάρχη την κ. Αικατερίνη Ντάρλα.
          Από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας βραβεύτηκε η μαθήτρια Βηθλεέμ Λύτινα, με Λυκειάρχη τον κ. Σωτήριο Δημόπουλο.
          Από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας βραβεύτηκε η μαθήτρια Ζωή Γαλιμίτη, με Λυκειάρχη τον κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο.
          Τέλος, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας αρίστευσε ο μαθητής Σπυρίδων Φουρλάνης, ο οποίος δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην βράβευση.
Την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου με παραδοσιακούς Μικρασιατικούς χορούς, με την επιμέλεια του δασκάλου τους κ. Κώστα Θεοχάρη.
Ακόμη, προβλήθηκε βίντεο αναφερόμενο στη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και στην έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ στο χώρο υπήρχε μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με Μικρασιατικά θέματα η οποία ενθουσίασε τους παριστάμενους αλλά και έκθεση Μικρασιάτικου βιβλίου από τον γνωστό εκδοτικό οίκο «Περίπλους». Την επιμέλεια του βίντεο που προβλήθηκε και της έκθεσης φωτογραφίας είχε ο υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδόσεων του Συνδέσμου κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, που επιμελήθηκε την ανανεωμένη καλαίσθητη έκδοση του περιοδικού του Συνδέσμου που διανεμήθηκε στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου