Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή της Δημάρχου στους πολίτες της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας

Παρούσα δηλώνει στις εξελίξεις η Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη με ανοικτή επιστολή που απευθύνει στους δημότες. Αποκαλύπτει τις διαφωνίες στο εσωτερικό της Νέας Προοπτικής, και δηλώνει με νόημα ότι όλοι θα κριθούν στο τέλος της θητείας τους, κλείνοντας κάθε περιθώριο παραίτησης, όπως ζητούν
πολίτες εντός κι εκτός του συνδυασμού της. Η επιστολή της Δημάρχου έχει ως εξής:


Αγαπητές μου συμπολίτισσες, αγαπητοί μου συμπολίτες

Με αυτή την επιστολή μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου. Θ' ακολουθήσουν κι άλλες, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διότι θέλω να είστε ενήμεροι για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Είναι προσωπικό μου στοίχημα, αλλά και ελάχιστος φόρος τιμής, αφοσίωσης και αγάπης στον αδικοχαμένο Γιώργο Αποστολάκη, να συνεχίσω αυτό που εκείνος εμπνεύστηκε και επίμονα κυνηγούσε.
Δεν τρέφω την αυταπάτη ότι η υποψηφιότητα και η εκλογή μου έγιναν καθολικά αποδεκτές. Όμως προχωρώ με μοναδική πυξίδα το προεκλογικό μας πρόγραμμα, που αποτελεί συμβόλαιο τιμής κι ευθύνης ανάμεσα σε μένα και όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μου ψηφοφόρους μου και μη.
Η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου συνέπεσε συστυχώς, με την πρωτόγνωρη σε βάθος και έκταση οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, με αποτέλεσμα να περιοριστούν λόγων των συνθηκών προγραμματισμένες κινήσεις.
Μείωση προσωπικού, περικοπές μισθών, εξοντωτική φορολογία είναι κάποιοι από τους παράγοντες που στραγγαλίζουν καθημερινά το Δήμο μας σαν κοινωνικό σύνολο, αλλά και τον καθένα μας προσωπικά.
Δεν αναζητώ άλλοθι για τα όποια λάθη και παραλήψεις έγιναν, αλλά η προσπάθειά μας είναι συνεχής και αμείωτη. Ενώ όμως όλες αυτές οι δυσκολίες θα έπρεπε να ενισχύσουν την ενότητα της παράταξης, δυστυχώς υπάρχουν συμπεριφορές, νοοτροπίες και ενέργειες που δεν ταυτίζονται με τις αρχές της ηθικής και της δημοκρατίας. Ίσως κάποιοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι οι πολίτες έχουν τον πρώτο ρόλο και προσπαθούν "παντί τρόπω" να διοικήσουν "αντ' αυτού". Προτάσσουν το Εγώ απέναντι στο εμείς, διεκδικώντας ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που εσείς με την ψήφο σας τους δώσατε.
Παρά τις δυσκολίες, πάντως, μέχρι τώρα, με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εργαζομένων του Δήμου, έχουμε πετύχει και κάποια σημαντικά πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρω:
- Ολοκλήρωση των "Καλλικρατικών" διαδικασιών ενοποίησης των δυο Δήμων, εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος
- Μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Φιλαδέλφειας κατά 20% και απαλλαγή των ΑΜΕΑ, πολυτέκνων και απόρων από την καταβολή τους.
- Μείωση των τελών νεκροταφείου κατά 20-40%
- Επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μετά από 42 χρόνια
- Αποπληρωμή οφειλών 610.000 ευρώ, από τις υποχρεώσεις του δήμου που παραλάβαμε.
- Συμμετοχή του Δήμου σε 3 προγράμματα ΕΣΠΑ, 100% χρηματοδοτούμενα
- Μείωση του κόστους των ενοικίων, με μεταφορά Υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια του Δήμου
- Κατασκευή της πλατείας Μιαούλη, ανακατασκευή πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις
- Πεζοδρομήσεις και κατασκευή ραμπών για ΑΜΕΑ
- Επέκταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα είμαστε απόλυτα συνεπείς στην καταβολή των μισθών των υπαλλήλων μας, σε αντίθεση με πολλούς άλλους Δήμους, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Παρεκκλίνοντας από το πρόγραμμά μας λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που παραλάβαμε και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, ζητήσαμε τη λήψη δανείου, προκειμένου να εξοφλήσουμε οφειλές προηγούμενων ετών, σε προμηθευτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Δυστυχώς η άρνηση της αντιπολίτευσης και κάποιων που υποτίθεται ότι ανήκουν στη "Νέα Προοπτική" μας στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

Αγαπητές μου συμπολίτισσες, αγαπητοί μου συμπολίτες,
Σεβόμαστε τα στελέχη μας, τη διαδρομή και το έργο τους, αλλά θα διαφωνήσουμε κάθετα με όποιον θεωρεί ότι ο Δήμος του ανήκει και αποτελεί σκαλοπάτι για την προσωπική του προβολή.
Γυρίζουμε σελίδα. Ξεκινάμε από την αρχή, μαζί με τους συνεργάτες μου μια προσπάθεια. Θέλουμε να λειτουργήσει ο Δήμος σωστά, σ' ένα κλίμα συναίνεσης και διαλόγου. Να παραχθεί έργο, να βρεθούν νέες πηγές εσόδων, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών.
Θα κριθούμε όλοι στο τέλος της θητείας μας από όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε και τελικός κριτής θα είσαστε εσείς οι δημότες.
Ευχαριστώ όλους σας για τη συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο που μου αναθέσατε
Η Δήμαρχος
Ευτυχία Γαϊτανά- Αποστολάκη

11 σχόλια:

  1. Κα Δήμαρχε, μόνο και μόνο που ξέρουμε οτι έχετε μπλέξει με το Γρετζελιά, σας κατανοούμε πλήρος και συμπάσχουμε μαζί σας.
    Πάλι καλά που καταφέρατε και αυτά!
    Λόγο του οτι βάζει πρώτα το προσωπικό συμφέρον και μετά του δήμου, δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε και πολλά. Όμως η πόλη θα απελευθερωθεί από την νοσηρή ομηρία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία θα περάσουμε το τριήμερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδή η κ. Δήμαρχος είναι μετριόφρων θα συνεχίσω εγώ με τα υπόλοιπα.
    11. Η καθαριότητα στην πόλη είναι άριστη.
    12. Το άλσος μας διαχειρίζεται τέλεια. Καθαριότητα, ποτίσματα, ασφάλεια.
    13. Η Δημοτική Αστυνομία γράφει όλους αυτούς που θα τολμήσουν να παρκάρουν πάνω στην Δεκελείας.
    14. Οι ράμπες των αναπήρων είναι πάντα ελεύθερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με την ΟΥΣΙΑ... της επιστολής...
    που έχει να κάνει με τις ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ...
    που βάζει η γνωστή ομάδα του προέδρου, στη δήμαρχο...
    αλλά, θα ήταν καλύτερα αν το δήλωνε ΞΕΚΑΘΑΡΑ,
    όπως έκανε και στο δημοτικό συμβούλιο.

    Επιπλέον,
    κάποια ΨΕΜΑΤΑΚΙΑ σχετικά με το ως τώρα έργο...
    δεν έπρεπε να ειπωθούν...
    μόνο ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ, κι όχι καλό...

    Όταν προσθέτεις κάτι στην αλήθεια, αφαιρείς από αυτήν...(Ταλμούδ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο κ. Αποστολάκη...είμαστε μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναστασία Μ. (τι να σημαίνει Μ άραγε; μήπως αυτό που πρωτοσκέφτηκα όταν διάβασα την καταχώρησή σας;):
    ΛόγΟ του ότι γράφετε καρμπόν τις ίδιες ανοησίες σε πολλά blogs, θεωρώ πως είστε παπαγαλάκι και τίποτε άλλο. Από στειλιάρια σαν και σας να δούμε πότε θα ελευθερωθεί η πόλη...
    Με κατανοείτε πλήρΟς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΗ Η ΓΑΙΤΑΝΑ!
    ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΛΛΟΙ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα, δε λέει.. Μπορούμε όμως να τους δώσουμε δύο στην τιμή του ενός: Μουσάτο και Χοντρό. Ο ένας τέως και ο άλλος ποτέ. Και άμα γκρινιάζουν άντε και τον Ψηλό δώρο. Στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί ανά δύο πολύ καλά. Μένει να τους δούμε και τριπλέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποσό άραγε να ήταν το κόστος ώστε να μην ξεραθούν όλα τα παρτέρια στη Νέα Χαλκηδόνα ακόμη και οι πικροδάφνες που είναι τόσο ανθεκτικό φυτό. Βλέπετε οι λεπτομέρειες δείχνουν την εικόνα και την ποιότητα και της Πόλης αλλά και της Δημοτικής Αρχής. Όσοι ζούμε δω βλέπουμε τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και δυστυχώς δείχνουν ότι για άλλη μια φορά μας θεωρούν ηλιθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυνηγέ κεφαλών σωστά εντοπίζεις το "Μ" συμβολίζει το ΜΑΪΜΟΥ με κεφαλαία και είναι το ίδιο πρόσωπο που παπαγαλίζει γαϊτανιές... με διάφορα ψευδώνυμα πότε από το μπλογκ του και πότε σε άλλα...

    Το ζουμί όμως για όσα σχεδιάζει η επιμένουσα δήμαρχος όπως κάθε γιωργάκης που σέβεται τον εαυτό του... βρίσκεται σε αυτό που έχει γράψει εδώ: "...να βρεθούν νέες πηγές εσόδων..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κε Σεϊτανίδη γνωρίζετε σε ποια διεύθυνση λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Νέα Φιλαδέλφεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή