Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οργισμένη επιστολή παραίτησης από το ΠΠΙΕΔ του Δημήτρη Κανταρέλη


Με μια οργισμένη επιστολή προς τη Δήμαρχο και επικεφαλής της "Νέας Προοπτικής", ο Δημήτρης Κανταρέλης εκφράζει την απογοήτευσή του χωρίς περιστροφές για την κατάσταση που επικρατεί στη δημοτική πλειοψηφία, κατηγορεί τους μεγάλους παράγοντες του συνδυασμού για "συμφωνίες που τηρήθηκαν ή αθετήθηκαν ερήμην", ξεκαθαρίζει ότι δεν ανήκει σε καμία ομάδα και κινείται μόνος του σταθμίζοντας τη στάση του κατά περίπτωση, υπενθυμίζει ότι η θέση του
αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ που είχε καταλάβει από την αρχή της χρονιάς δεν ήταν έμμισθη και παραιτείται από τη θέση αυτή, διατηρώντας το δικαίωμα να καθορίσει περαιτέρω τη στάση του. Η επιστολή Κανταρέλη είναι μια ακτινογραφία του τι συμβαίνει σήμερα στη Νέα Προοπτική, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ δεν μασάει τα λόγια του, αλλά αποδίδει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ", όπως εκείνος τα αντιλαμβάνεται. Ολόκληρη η επιστολή Κανταρέλη είναι η εξής:

Κυρία Δήμαρχε,
Με αιτία τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, φανερά και μη, και με αφορμή τα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου, γιατί πιστεύω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα, πλέον, να σιωπά.
Η περίοδος που διανύουμε, άλλωστε, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει την πολυτέλεια των προσωπικών μικροϋπολογισμών. Επίσης δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκέπτεται μικροπολιτικά και να κάνει πράξη τέτοιες σκέψεις.
Οι καιροί  απαιτούν από όλους μας γενναία στάση, υπέρβαση του μικρόκοσμου, αντίσταση στον πειρασμό του πρόσκαιρου προσωπικού οφέλους. Απαιτούν μια νέα μορφή συλλογικής σκέψης και δράσης και συμπόρευση βάσει σχεδίου.
Αυτή η νέα συλλογικότητα, όμως, θα προκύψει μόνο μέσα από την βαθιά και πλήρη κατανόηση της κατάστασης, αλλά και μέσα από την αυτογνωσία και την βούληση της υπέρβασης.
Δυστυχώς, οι εξελιξεις στην πόλη μας, μόνο αυτό δεν δείχνουν. Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε νομίζω τους τίτλους του τέλους σε μια παράσταση που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε.
Είναι, τραγικό το γεγονός ότι,  χωρίς καν να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου  από τη Νέα Προοπτική,  επιβεβαιώνονται πανηγυρικά, οι  -τότε- κασσάνδρες που προέβλεπαν ένα παρόμοιο σκηνικό. Η σημερινή κατάσταση στην παράταξη της Νέας Προοπτικής, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη συνοχής, δημοτικής /πολιτικής συναντίληψης, αδυναμία σχεδιασμού και στοχοθεσίας, πλήρη απαξίωση του δημοτικού προγράμματος με το οποίο απαυθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας.
Αντίθετα, βγήκαν γρήγορα στον αέρα οι παρασκηνιακές συγκρούσεις, οι συμφωνίες που τηρήθηκαν ή αθετήθηκαν, που όμως συνάφθηκαν ερήμην, όχι μόνο των πολιτών, αλλά και του μεγαλύτερου τμήματος των υποψηφίων του συνδυασμού.
Επικράτησε, δηλαδή η λογική της προσωπικής επιδίωξης και όχι της συλλογικής πολιτικής λειτουργίας. Η λογική του παραδοσιακού παραγοντισμού και όχι η συναίσθηση της αναγκαιότητας να αλλάξουμε.
Είναι, καταστροφικό για το μέλλον, για τους θεσμούς, για την ίδια την κοινωνία, ο δημότης να βλέπει την εικόνα αυτή, που παρουσιάζουν οι τελευταίες, τουλάχιστον, συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να βλέπει ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του είναι όχι απλώς κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά παντελώς ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματά του, αφού δεν έχουν να κατορθώσει να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.
Και αυτό δεν αφορά μόνο τη συμπολίτευση. Σήμερα, που η κοινωνία έχει απελευθερωθεί από κομματικά και ιδεοληπτικά πλαίσια, απαιτεί λύσεις εδώ και τώρα και, οπωσδήποτε, σοβαρές προσεγγίσεις. Ο δημότης/πολίτης δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική διάσωση κανενός προσώπου και  κανενός φορέα, για τα καπρίτσια και τα πείσματα κανενός, όσο τραγική ή φυσιολογική παιδική ηλικία και αν είχε.
Κρίνει, όλους μας αυστηρά, με υψηλό βαθμό δυσπιστίας και απαιτεί πράξεις και αποτελέσματα. Απαιτεί γόνιμο, σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις. Απαιτεί καθαρότητα και διαφάνεια στα κίνητρα καθενός μας, ακεραιότητα στο χαρακτήρα και ειλικρίνεια.
Με λύπη διαπιστώνω το γεγονός, ότι σχεδόν σε όλα τα παραπάνω, δεν πληρούμε τα στάνταρντς που θέτει η ίδια η εποχή μας. Ή τουλάχιστον, έτσι φαίνεται από την εικόνα και την αισθητική που αποπνέουν, τόσο η καθημερινότητα των δημοτικών πραγμάτων, όσο και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φαίνεται, μέχρι σήμερα ότι δεν έχουμε αντιληφθεί την κατάσταση γύρω μας, θεωρώντας ότι ο κόσμος είναι ίδιος. Εξακολουθούμε να κουβαλάμε τις αρνητικές πλευρές των πολιτικών και κομματικών μας καταβολών, των προσωπικών και συλλογικών μας συμπλεγμάτων.
Όμως η εποχή μας επιβάλλει για όσους ασχολούνται με τα κοινά, να έχουν ξεπεράσει όλα αυτά. Με μιά λέξη η εποχή μας είναι πολύ απαιτητική και  μόνο όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτές θα μπορούν να σταθούν, τώρα και στο μέλλον. Μονότονα επαναλαμβάνω ότι η συνολική μας εικόνα απέχει πολύ από το να ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις. Αντί να λύνουμε προβλήματα, είμαστε, τελικά τα ίδια τα προβλήματα.
Προσωπικά, η εμπλοκή μου με τα κοινά αφορά μόνο στο ότι αισθάνθηκα ικανός και έτοιμος να συμμετέχω στις αποφάσεις που παίρνονται για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ.
Τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά και οικογενειακά, αισθάνομαι ότι διαθέτω την απαιτούμενη ισορροπία, προκειμένου να μην υποκύπτω στους πειρασμούς των συμβιβασμών και των εκπτώσεων. Είμαι αυτοδημιούργητος, μπορώ και στέκομαι στα πόδια μου μόνος μου και έχω την πολυτέλεια του να διαλέγω τους πολιτικούς μου φίλους, καθώς και να κοιτάζω όλους στα μάτια.
Δεν επεδίωξα και δεν ανέλαβα ποτέ καμία έμμισθη θέση σε δημόσιο φορέα, στο Δήμο μας ή αλλού.
Δεν έχω πρόθεση να το πράξω ούτε και στο μέλλον. Στα κοινά δεν έχω ούτε στόχους ζωής ούτε στόχους καριέρας, ούτε, φυσικά χρονοδιαγράμματα. Θα είμαι όσο καιρό αισθάνομαι χρήσιμος και θα αποχωρήσω αμέσως μόλις αντιληφθώ ότι είμαι μέρος ενός προβλήματος.
Για την θητεία μου, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι πρόωρο να κάνω απολογισμούς, αν και η μέχρι σήμερα κατάσταση με έχει απογοητεύσει βαθύτατα, ενώ ως προσωπικότητα αισθάνομαι προσβολή το να συμμετέχω σε ένα παιχνίδι που έχει στόχο την σύγκρουση προσωπικών επιδιώξεων. Και επισημαίνω ότι αυτά τα παιχνίδια, σχεδόν πάντα, δεν έχουν νικητές.
Για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπω σε κανένα να θεωρεί δεδομένη την υποστήριξή μου, πολλώ, δε, μάλλον να με συγκαταλέγει στους φίλους ή αντιπάλους του. Επίσης δεν επιτρέπω σε κανένα να συμπεριλαμβάνει το όνομά μου σε λίστες συμπαθούντων ή μη, φίλων ή εχθρών, δικών μας και δικών τους. Εγώ και μόνον εγώ θα αποφασίζω τι και ποιούς θα υποστηρίζω.
Η προσωπική μου θέση ήταν και θα είναι, για όσο καιρό θα είμαι μέλος του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, η υποστήριξη σε κάθε ενέργεια που είναι συμβατή και προωθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού, που ενέκριναν οι συμπολίτες μας πριν 1 χρόνο περίπου.
Ως  ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ., επιφυλασσόμενος να καθορίσω την περαιτέρω στάση μου.

39 σχόλια:

  1. Aς μην τον είχε κρεμάσει η δήμαρχος στο ΠΠΙΕΔ όταν πονηρά επέμεναν οι Κόντος Τομπούλογλου να μάθουν αν θα είναι έμμισθη η θέση και θα σου έλεγα εγώ...
    Αλλά και η απογοήτευση γιατί έγινε αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών ο Χωρινός αντί εκείνου ποιος την ξεχνάει!
    Τώρα θα μας πει ίσως ότι θα επέστρεφε τον μισθό του αντιδημάρχου ή του αντιπροέδρου...
    Πλήρης παρακμή δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμε 8:20

    Από όλο αυτό το κείμενο, με πολιτικό περιεχόμενο, αυτά κατάλαβες;
    Τελικά δεν είναι τίποτα τυχαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί να του θυμηθούμε του κ. Γραμματέα της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΤΑΡΈΛΗ, στη Νέα Φιλαδέλφεια! Το ότι πούλησε την απόφαση του κόμματός του, υποστηρίζοντας τους αποστάτες του ΠΑΣΟΚ σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα; Ενδεχομένως τώρα να κατάλαβε τί σημαίνει να σε πουλάνε. Ομως την ζημιά την έκανε. Αυτός καλά να πάθει. Οι δημότες/κάτοικοι του Δήμου μας τί φταίνε, που 9 μήνες τώρα παρακολουθούν αυτού του είδους τα ξεκατινιάσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα λέει ότι: «Η περίοδος που διανύουμε, άλλωστε, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει την πολυτέλεια των προσωπικών μικροϋπολογισμών. Επίσης δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκέπτεται μικροπολιτικά και να κάνει πράξη τέτοιες σκέψεις.». Το 2009 και 2010 έκανε όμως ακριβώς το αντίθετο.

    Για να πετύχει την συνεργασία του με τον Γρετζελιά ανάγκασε τον αδελφό του να παραιτηθεί από πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου επί δημαρχίας Κόντου και να πρωτοστατήσει στην επιλογή Αποστολάκη και μετέπειτα της Γαϊτανά, καθοδηγώντας, ως γραμματέας, την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ σε αρνητική στάση έναντι της υποψηφιότητας Κόντου. Ήταν πρωτεργάτης του συνοικεσίου Αποστολάκη- Γρετζελιά. Χωρίς καμία αυτοκριτική και πολύ περισσότερο συγγνώμη για τις επιλογές του που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση δηλώνει έτοιμος να προτείνει και να υποστηρίξει λύσεις, ποιες άραγε;

    Με την παραίτησή του ουσιαστικά βοηθά στην εδραίωση της εικόνας μιας προβληματικής διοίκησης διευκολύνοντας τον πόλεμο εναντίον της Δημάρχου και ακλουθώντας ασθμαίνοντας την Αγαγιώτου και τον Δημακοπουλο. Καμία δημόσια ενέργεια δεν έκανε για να γεφυρώσει το σχίσμα της παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπά, ο Κανταρέλης ήθελε να γίνει αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών; Πάλι λασπίτσες παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη20 Οκτωβρίου 2011 στις 12:01 π.μ.

    Οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ πρότειναν Αποστολάκη και το ΠΑΣΟΚ κατέβασε Κόντο. Ο Κανταρέλης πούλησε το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ τα εκλεγμένα στελέχη των περιφερειακών του οργάνων; Και αφού πούλησε αυτούς, λέτε να δίσταζε να πουλήσει κι εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ΠΑΣΟΚοι του συνδυασμού βγάζουν ο ένας το μάτι του αλλουνού ανεξαρτήτως δημοτικής προέλευσης. Ο Κανταρέλης ήταν ο μόνος ίσως που τήρησε αξιοπρεπή στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλο κειμενο, αλλα ΠΟΛΥ μεγαλο για την τοπ αυτοδιοικηση και ετσι ΧΑΝΕΙ την ΕΥΘΥΒΟΛΙΑ ΤΟΥ
    (ΣΣ φιλε , τοσο μεγαλα κειμενα γραφονται ΜΟΝΟ για κομματικα ακροατηρια)
    το νοημα:"ειμαι εδω για ΔΗΜΑΡΧΟΣ ως ΤΡΙΤΗ λυση"
    ΣΣπολυ μεγαλη ηταν επισης και η επιστολη ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
    -ΧΑΡΗ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμο 11:57

    1. Το Πασοκ τοπικά, τόσο στη Φιλαδέλφεια όσο και στη Χαλκηδόνα πρότεινε την υποψηφιότητα Αποστολάκη

    2. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πασοκ πρότεινε την υποψηφιότητα Αποστολάκη

    3. Η Περιφερειακη Επιτροπή Πασοκ πρότεινε την υποψηφιότητα Αποστολάκη.

    4. Στις εκλογές αποδείχθηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Πασοκ ψήφισαν τον Αποστολάκη.

    5. Ουδείς μπορούσε να προβλέψει το θάνατο του Αποστολάκη, γεγονός που, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου, έβαλε σε περιπέτειες την πόλη.

    6. Καλό θα είναι να διασταυρώνεις την πληροφόρηση που έχεις πριν διατυπώσεις δημόσια σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδιά, ένας-ένας να σας προλαβαίνουμε.

    Next please

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΛΛΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @11.57
    Το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο (Φιλαδέλφειας αλλά και Χαλκηδόνας)επέλεξε την Γαϊτανά και τώρα κάνει την ΠΑΠΙΑ, λέγοντας ότι φταίει η κομματικοποίηση κλπ. Όπως διέλυσαν την χώρα έτσι με αρχηγούς Γρετζελιά Κανταρέλλη διέλυσαν τον Δήμο.

    Το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο (Φιλαδέλφειας αλλά και Χαλκηδόνας)επέλεξε την Γαϊτανά και τώρα κάνει την ΠΑΠΙΑ, λέγοντας ότι φταίει η κομματικοποίηση κλπ.

    Όπως διέλυσαν την χώρα έτσι με αρχηγούς Γρετζελιά Κανταρέλλη διέλυσαν τον Δήμο.

    Αντι να παραιτηθεί έπρεπε να δώσει μάχη για να υπάρξουν άμεσα λύσεις, όχι να δηλώνει έτοιμος για νέες υποστηρίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα στέλεχος(;) που θέλει να γίνει και ηγέτης όταν μιλάει λέει καθαρές κουβέντες!
    Είμαι υπέρ του τάδε ή της τάδε επιλογής, και κατά του τάδε και της τάδε επιλογής.
    Τα δεν επιτρέπω σε κανέναν(!) τα εγώ θα αποφασίσω(!) και όλα τα άλλα παχιά λόγια που δεν έχουν καμιά ουσία και κανένα περιεχόμενο θυμίζουν περισσότερο τοποθέτηση... Αβραμόπουλου παρά πρόσωπο με φιλοδοξίες...
    Πολύ περισσότερο όταν αυτός που τα λέει υπήρξε αποστάτης του κόμματος του αν και γραμματέας οργάνωσης και φυσικά φτάνει αργά και καταϊδρωμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω τις ακόλουθες παρατηρήσεις να κάνω:
    1- Κεραυνός εν αιθρία και ράπισμα για τη δήμαρχο η νέα αυτή παραίτηση. Ένας-ένας οι συνεργάτες της δημάρχου φεύγουν πριν την ολική καταστροφή και ξεφτίλα. Είναι προφανές ότι η δήμαρχος οδεύει προς την έξοδο με ευθύνη και πρωτοβουλία των ίδιων που την τοποθέτησαν στο ύπατο αξίωμα. Πριν λίγες μέρες ένα τρανταχτό όνομα από Χαλκηδόνα, τώρα κάτι παρόμοιο από Φιλαδέλφεια.
    2- Σοβαρή και μετρημένη ως τώρα η στάση Κανταρέλη στον εμφύλιο Γαϊτανά-Γρετζελιά.
    3- Ευτυχές γεγονός που έστω και τώρα, εποχή της χρεωκοπίας των ιδεολογικοπολιτικών στεγανών, ο Κανταρέλης τηρεί κριτική στάση απέναντι και στο κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ.
    4- Δεν αποκλείω να ήλπιζε σε αντιδημαρχιοποίησή του μετά την αποπομπή Χωρινού, και να τηρούσε ως τώρα στάση αναμονής.
    5- Είναι σαφές ότι ο Κανταρέλης αντιδρά στο φραξιονισμό του Γρετζελιά, αλλά περισσότερο, έχω την εντύπωση, αντιδρά στις μοιραίες και ηλίθιες επιλογές της δημάρχου.
    6- Η υπόθεση Γαϊτανά βαίνει προς την τελική λύση της: ή θα τα ξαναβρεί με τους αιρετούς, αφήνοντας στην άκρη τους λεονταρισμούς, τα κομματικά παιχνίδια και τους πάσης φύσεως "συνεργάτες" με μεγάλες γλώσσες(εξωθεσμικούς, εννοείται), ή θα εξαναγκαστεί εκ των πραγμάτων σε παραίτηση. Ας μην ξεχνάμε σε ποια θέση βρισκόταν πριν το καλοκαίρι και σε ποια θέση βρίσκεται τώρα.
    7- Το τελευταίο Δ.Σ. (προχθεσινό), έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα γράφω. Η ανάλυση στη ΦΩΝΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, μέσες-άκρες, απηχεί την πραγματικότητα: η δήμαρχος στο καναβάτσο, τα στελέχη σε ρόλο επιτιθέμενου. Και πώς στ'αλήθεια να μην επιτεθούν; Πόσοι π.χ. γνώριζαν άραγε πριν το συμβούλιο την πρόθεση της Γαϊτανά να θέσει ως όριο τα 200 μ. στο θέμα των οίκων ανοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν δεν κάνω λάθος, στο κείμενο που δημοσιεύεται, αναφέρει ότι ο Κανταρέλης παραιτείται από το ΠΠΙΕΔ. Δεν παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος, ούτε φυσικά ανεξαρτητοποιείται (εκτός αν δεν το πρόσεξα).
    Επίσης αναφέρει ότι κινείται στη γραμμή του προγράμματος της παράταξης, το οποίο πρόγραμμα υπερψήφισαν οι ψηφοφόροι.
    Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με το Πασοκ, γενικώς, ή αν κάποιοι έχουν μείνει στο γιατί δεν στήριξε, τοπικά, τον Κόντο, μάλλον σε λάθος ανάρτηση γράφουν.
    Ας κρίνουν το κείμενο και τα πολύ σοβαρά πράγματα που θίγει και επ΄αυτών ας κάνουν σχόλια.

    Ανώνυμε 10:32

    Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτο του, λογοδοτεί πρωτίστως σε αυτούς που τον εξέλεξαν. Όταν λοιπόν ο Κανταρέλης εξελέγη Γραμματέας της Οργάνωσης του Πασοκ στη Φιλαδέλφεια και διαπιστώνει ότι η κεντρική επιλογή του κόματος δεν "περνάει", τους προειδοποιεί σε όλα τα επίπεδα και τους τόνους και αυτοί επιμένουν, τότε υποστήριξε αυτό που θέλει η πλειοψηφία της Τ.Ο. και που αποδείχθηκε και στις εκλογές.
    Ας αφήσουμε, λοιπόν, κατά μέρος τα περί αποστασίας κλπ και μην χρησιμοποιούμε λέξεις των οποίων τη σημασία δε γνωρίζουμε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 10:08

    "Όπως διέλυσαν τη χώρα, έτσι με αρχηγούς Γρετζελιά Κανταρέλλη διέλυσαν το Δήμο".

    Ενδιαφέρον! Μπορείς, όμως, να το εξηγήσεις για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ελα παμε! ο αγωνας για τον νικητη της καλυτερης κωλοτουμπας ξεκινησε!
    συμμετεχουν : χωρινος, αγαγιωτου, μαυρακη, κανταρελης;;;, ποιος αλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αδημοσίευτο "προμηθευτή"
    Βγάλε από το σχόλιο τις απειλές και τις ύβρεις στο τέλος και ξαναστείλτο. Έτσι όπως είναι δεν δημοσιεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για όσους ξέρουν, ο Κανταρέλης θα ήταν Αντιδήμαρχος τη νέα χρονιά.
    Παρόλα αυτά, είχε το σθένος και το θάρρος να καταθέσει την απόγνωση και την δυσαρέσκειά του για όλα όσα συμβαίνουν, και στην ουσία να αποποιηθεί τη θέση (και τα χρήματα).
    Αντί λοιπόν κάποιοι να λένε σαχλαμάρες, ας προσπαθήσουν να σκεφτούν λίγο παραπάνω (αν, φυσικά, μπορούν).
    Όλα τα πράγματα δεν έχουν τη λογική του άσπρου-μαύρου. Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι απολύτως μαύρα, ούτε απολύτως λευκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. .....ειχε το σθενος και το θαρρος ...στην ουσια
    να αποποιηθει τη θεση (και τα χρηματα)
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΣΟΚΟΣ (με το συμπαθειο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mε στελέχη τέτοιας ποιότητας δεν είναι καθόλου παράταιρος ένας πρωθυπουργός σαν τον Γιωργάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΩΠΑ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ: ΚΟΥΤΣΑΚΗ, ΚΟΤΣΙΡΑ, ΚΑΡΑΒΙΑ, ΠΑΪΔΑ!
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aκόμη δεν έχετε αντιληφθεί τις δυνάμεις του άξωνα... που σκοπεύει να διοικήσει τον δήμο με την καθοδήγηση εξωθεσμικού γέροντα... αλλά βεβαίως στην πραγματικότητα θα τον καταστήσει σωρό ερειπίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άλλος... αξιόλογος και τούτος! Δεν πρόλαβε να πιάσει πόστο κομματικά και ξεκίνησε τις πιρουέττες...
    Δεν πρόλαβε να πιάσει πόστο δημοτικά και ξεκίνησε τα ακροβατικά...
    Ρεζίληδες χωρίς ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. To πολιτικό κατεστημένο αναπαράγει σε όλη του την έκταση μαζικά ομοιόματα του, ακόμη και σε μέγεθος "μπονζάι..."

    Πότε θα ξαλαφρώσει αυτός ο τόπος από την σκαρταδούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ανώνυμο 20-10 9.55΄

    πρότειναν αυτόν που ήταν πιο κοντά στις προδιαγραρές τους καλέ μου άνθρωπε!
    Κι εδώ που τα λέμε δεν έκαναν λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 11:46

    Δηλαδή, ρε φίλε, υπογράφει κανένας καμία σύμβαση ότι θα παραμείνει σιωπηλός για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ή επιβάλλεται από τον κανονισμό;
    Η Δήμαρχος δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους υπεράσπιση.
    Η κριτική, όταν έχει πολιτικό υπόβαθρο, δεν βλάπτει.
    Τουλάχιστον ο κανταρέλης βάζει σοβαρά ζητήματα και δεν κάνει μικροπολιτική, ούτε ασχολείται με κουτσομπολιά.
    Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.
    Στην εποχή μας, ακόμα και τα κομματικά στελέχη δεν μπορεί να είναι στρατιωτάκια αμίλητα ακούνητα και αγέλαστα.
    Ρεζίληδες είναι αυτοί που κάνουν "γαργάρα" τα πάντα για 1500 ευρω και όσοι δεν τιμούν τα παντελόνια που φορούν καθώς και όσοι δουλεύουν παρασκηνιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1.12΄ όπως και να γίνει την πούλησε την δήμαρχο κανονικά... αφού προηγούμενα πούλησε άλλους πριν γίνει δημοτικός σύμβουλος μετά τα παρασκήνια για να γίνει γραμματέας της ΤΟ
    Ρώτα τον Κύρκο και τον Κόντο για παράδειγμα!
    Να μάθεις πως τους άδειασε και τους δύο!
    Και ρώτα ακόμη να μάθεις τι έλεγε και έκανε για τον Γρετζελιά και γνωρίζεις τι έκανε στην συνέχεια!
    Σε λίγο θα μάθουμε τι ετοιμάζει πάλι μαζί του...
    Η αλήθεια είναι πως με τέτοιες περγαμηνές σε τόσο λίγο χρόνο έχει καλές προοπτικές σε ένα τόσο σάπιο σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατσακιώρης Θωμάς21 Οκτωβρίου 2011 στις 7:36 μ.μ.

    Αντί σχολίου ''συμφωνίες που τηρήθηκαν ή αθετήθηκαν που όμως συνάφθηκαν ερήμην''.φράση από την επιστολή παραίτησης.ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΊΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ..-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα21 Οκτωβρίου 2011 στις 11:43 μ.μ.

    @ 2:02

    Επειδή τυγχάνει να μην γνωρίζουμε όλοι προσωπικά τους κ.κ. Κόντο και Κύρκο για να τους ρωτήσουμε, πες μας εσύ καλέ μου άνθρωπε, πως τους άδειασε και τους δύο, όπως ισχυρίζεσαι.
    Και, είναι βέβαιο, ότι εσύ ξέρεις τι ετοιμάζει με το Γρετζελιά. Πες μας και μας να μαθαίνουμε.
    Μόνο μια απορία έχω: αφού και εσύ μιλάς για το σάπιο σύστημα (πολλοί αντισυστημικοί μαζευτήκανε τώρα τελευταία!), πως γνωρίζεις τόσα πολλά από τα παρασκήνια αυτού του σάπιου συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λασκα... Μπουμπου...

    Τα παρασκήνια κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς σύνορα ανάμεσα σε συστημικούς και αντισυστημικούς...
    Ασφαλώς γνωρίζεις κι εσύ πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί επίσημα, κι ούτε πρόκειται να ειπωθούν στο μέλλον.
    Όσοι ενδιαφέρονται για τα κοινά μαθαίνουν...
    Εκτός από εκείνους που ενδιαφέρονται και παριστάνουν ότι δεν μαθαίνουν ή δήθεν δεν ξέρουν...
    Να πούμε λοιπόν ένα παραμύθι… και οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα θεωρείστε την τυχαία...
    Κάποιος λοιπόν για να γίνει Γραμματέας τοπικής οργάνωσης, έκανε συμμαχίες... και συμφωνίες! Θα με ψηφίσεις με την ομάδα σου για Γραμματέα και θα προτείνω τον Βαγγέλη που εσύ επιθυμείς για δήμαρχο! Και δώσανε τα χέρια.
    Μετά ένα μήνα από την εκλογή του κάποιου σε Γραμματέα, κυκλοφόρησαν φήμες στο χωριό ανάμεσα σε συστημικούς και αντισυστημικούς ότι ο αδελφός του θα γίνει πρόεδρος του κέντρου τεχνών και πολιτισμού... με αντάλλαγμα την υποστήριξη του άρχοντα Σταύρου στις επόμενες εκλογές!
    Συμπτωματικά ο Γραμματέας ανακάλυψε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να έχει και πουγκί τουλάχιστον 100.000 ευρώ για να έχει και πιθανότητα εκλογής! Μα ο Βαγγέλης ήταν τίμιος, ηθικός, πλην φτωχός οπότε χωρίς λεφτά που να πάει στην πόλη...
    Συμπτωματικά εντελώς επίσης οι φήμες έγιναν γεγονότα!
    Ο αδελφός στην θέση που δεν του είχε αποδοθεί με την ανάληψη των καθηκόντων από τον άρχοντα Σταύρο, πρόεδρος στο κέντρο γραμμάτων και τεχνών! Ο Δημήτρης στο κοιμητήριο, ο Χρήστος στο κοιμητήριο, που ήταν συνεργάτες του Γραμματέα και όλοι… μαζί με το μέρος του άρχοντα Σταύρου όπως βεβαίως και αυτός ο κάποιος Γραμματέας που αθέτησε την συμφωνία με τον Βαγγέλη επειδή αργά ανακάλυψε πως ήταν φτωχός!!!
    Από την αρχή ο κάποιος Γραμματέας δεν ήθελε να δει και να ακούσει για τον κακό δαίμονα του ..ΣΟΚ του χωριού, εξάλλου πήρε την θέση με την σημαία του «έξω και μακριά ο κακός δαίμονας του ..ΣΟΚ».
    Με αυτά και με εκείνα ο καιρός περνούσε και ζούσανε αυτοί καλά κι ο άρχοντας ήσυχος, μέχρι που κάποιο ξημέρωμα γύρισε ο κόσμος ανάποδα, κι ο κάποιος Γραμματέας βρέθηκε αγκαλιά με τον κακό δαίμονα… να στάζει μέλι το στόμα του για εκείνον!!!
    Επειδή όμως όλα είχαν γίνει πίσω από τις κουρτίνες κανείς δεν μπορούσε και δεν μπορεί ως σήμερα να βγει και να πει, με κορόιδεψαν, μου φέρθηκε όπως ο Παντελής στην κυρία Νίκη που λέει μια τοπική παροιμία, ή κάτι παρόμοιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. γρηγόρη, σε δουλέψανε;;;22 Οκτωβρίου 2011 στις 2:47 μ.μ.

    που τα έμαθες εσύ όλα αυτά;
    ποιός σού'λεγε αυτό το παραμύθι για να κοιμηθείς;

    ο πατερούλης, σαν καλός πατερούλης λέει ωραία παραμυθάκια...

    κι εσύ, σαν "ματάκιας(;)" τα βγάζεις στη φόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα22 Οκτωβρίου 2011 στις 7:32 μ.μ.

    @ 12:35

    Το παραμυθάκι είναι ωραίο, αλλά λέει τα πράγματα όπως εσύ νομίζεις ότι είναι ή όπως εσύ θέλεις να είναι. Έχει και ανακρίβειες και χονδροειδείς διατυπώσεις.
    Καλό παιδί ο Βαγγέλης ... αλλά όχι και Δήμαρχος.
    Εκτός από τον περιπτερά της γειτονιάς του δεν τον ξέρει κανένας άλλος, ούτε έχει ποτέ ασχοληθεί με τα κοινά.
    Όσο για τον Κόντο, άστο καλύτερα γιατί θα πρέπει να λεχθούν πολλά και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα

    ΕΣΥ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ 21/10 11.43 μμ ότι:
    «Επειδή τυγχάνει να μην γνωρίζουμε όλοι προσωπικά τους κ.κ. Κόντο και Κύρκο για να τους ρωτήσουμε, πες μας εσύ καλέ μου άνθρωπε, πως τους άδειασε και τους δύο, όπως ισχυρίζεσαι…».
    Αυτός στον οποίο απευθύνθηκες ή άλλος δεν έχει σημασία, σου απάντησε με ένα παραμύθι…

    ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ!!!

    ΝΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ:
    «Το παραμυθάκι είναι ωραίο, αλλά λέει τα πράγματα όπως εσύ νομίζεις ότι είναι ή όπως εσύ θέλεις να είναι. Έχει και ανακρίβειες και χονδροειδείς διατυπώσεις.
    Καλό παιδί ο Βαγγέλης ... αλλά όχι και Δήμαρχος.
    Εκτός από τον περιπτερά της γειτονιάς του δεν τον ξέρει κανένας άλλος, ούτε έχει ποτέ ασχοληθεί με τα κοινά.
    Όσο για τον Κόντο, άστο καλύτερα γιατί θα πρέπει να λεχθούν πολλά και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανώνυμα».

    Μου φαίνεται λοιπόν πως το παραμυθάκι… δεν είναι καθόλου παραμυθάκι!
    Ξεχνάς επίσης ότι εκτός από τον περιπτερά της γειτονιάς του, τον ξέρει τουλάχιστον η γειτονιά του γιατί έχει προϋπάρξει Γραμματέας της Τ.Ο. της γειτονιάς του!
    Παραλείπεις να πεις ότι πήρε 230 ψήφους, ήρθε 12ος υποψήφιος από την Φιλαδέλφεια με το ψηφοδέλτιο Κόντου, και φυσικά θα εκλεγόταν άνετα δημοτικός σύμβουλος σε περίπτωση που το Όραμα Πόλης κέρδιζε τις εκλογές!

    Φαίνεται δεν αρκεί σε μερικούς να αθετούν συμφωνίες…
    Είναι έτοιμοι να υποτιμούν συντρόφους τους και προσωπικότητες προκειμένου να υπερασπιστούν εαυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητοί φίλοι να σας πω εγώ γιατί παραιτήθηκε ο Κανταρέλης.
    Είναι γνωστό πριν από τις εκλογές ότι απέβλεπε στην θέση του δημάρχου.
    Μετά βλέποντας ότι δεν τον παίρνει… συμβιβάστηκε στην ιδέα για το πόστο του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, ως ο μόνος κατάλληλος λόγω σπουδών!
    Έτσι ήλπιζε να γίνει γνωστότερος αφού νωρίτερα η πόλη ήξερε τον αδελφό του, αλλά αυτόν δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του…
    Στην Νέα Προοπτική ξεκίνησαν πρόωρα λόγω της αδυναμίας της δημάρχου οι διεργασίες αντικατάστασης της. Εκεί λοιπόν που τα πράγματα φαίνονταν απλά και νόμιζε ότι ο Γρετζελιάς με την ομάδα του χάνουν το παιχνίδι και θα απομονωθούν, πράγμα που στην συνέχεια θα του πρόσφερε ένα ομαλό πεδίο δράσης για 2 τουλάχιστον χρόνια και την πρωτοκαθεδρία στην υποψηφιότητα με χρίσμα ΠΑΣΟΚ, έσκασαν μύτη οι σύντροφοι που δυσανασχετούσαν με την μουγγαμάρα του, αλλά κυρίως καινούριοι παίχτες όπως η Αγαγιώτου!
    Διαπιστώνοντας ότι με το να παρουσιάζεται σε αυτές τις συνθήκες να συνοδεύει την αδύναμη δήμαρχο ως πιστός συνεργάτης της στις εκδηλώσεις, απλά ζημιά του κάνει ενώ ταυτόχρονα χάνει την υποστήριξη ή ανοχή των συντρόφων του και άρα κινδυνεύει η θέση του ως γραμματέα, και παράλληλα μένει εκτός παιχνιδιού διαδοχής… αποφάσισε μην ξεχνώντας ότι και η δήμαρχος δεν του είχε φερθεί με τον τρόπο που περίμενε… να παραιτηθεί!
    Τώρα ελεύθερος από βάρη… θα κάνει παιχνίδι και με τον Γρετζελιά (κυρίως με αυτόν) και με την δήμαρχο, και με το κόμμα, και με όλους… γι΄ αυτό εξάλλου δήλωσε ότι θα αποφασίσει μόνος του που θα δώσει στηρίξεις και τα τοιαύτα…
    Προφανώς οι συλλογικότητες γι΄ αυτόν όπως είναι το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμες μόνο για να τον στηρίζουν και εκείνος να χρησιμοποιεί αυτή την στήριξη για δικό του όφελος χωρίς να ρωτάει κανένα!
    Θα πάρει την απάντηση και από το κόμμα και από τον λαό στις εκλογές…
    Ως τότε θα λέμε που είναι ο ιερωμένος; Εδώ είναι ο ιερωμένος; Εκεί είναι ο ιερωμένος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ένας ένας το διαλάμε κι αραιώνουμε…
    Προβλέπω πως θα μείνουν δυο τρεις κοντά στην δήμαρχο για τα λεφτά που προσφέρουν τα πόστα!
    Εκείνη θα συνεχίσει να μην τοποθετεί πρόσωπα στα ορφανά πόστα σύμφωνα με όσα της υποδεικνύει ο Λιοσπούτιν για να ελπίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι αν δείξουν υποταγή θα είναι οι τυχεροί…
    Ο συνδυασμός με τόσους επίδοξους μνηστήρες και μια τόσο αδύναμη δήμαρχο θα πρέπει να μετονομαστεί σε «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…».
    Και οι πολίτες θα είναι στα κάγκελα και από κυβέρνηση και από δήμο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όταν διαβάζω τέτοιες δηλώσεις που παραπέμπουν στο παλιό καλό… ΠΑΣΟΚ θυμάμαι τα νιάτα μου!
    Τότε που με βαρύγδουπες εκφράσεις έκαναν δηλώσεις κενές περιεχομένου απλά για να δημιουργούν ανέξοδα εντυπώσεις… με ποιο χαρακτηριστικό τον Τσοχατζόπουλο!
    Όλοι αυτοί ποτέ δεν μίλαγαν καθαρά για αυτό έντυναν τα λόγια τους με φανταχτερό περιτύλιγμα που έκρυβε την πραγματική γύμνια τους…
    Είμαι βέβαιος πως καθένας από δαύτους θα ήταν έτοιμος να κάνει αν εκτιμούσε ότι τον βολεύει προσωπικά την ακριβώς αντίθετη δήλωση!
    Να για παράδειγμα ο αρχηγός τους χτες. «…ο κύριος Παπανδρέου… είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εγκαταλείψει τη μάχη για τη διάσωση της χώρας…».
    Ή αν τον βόλευε να φύγει άνετα θα μπορούσε να κάνει την δήλωση… «παραιτούμε αηδιασμένος από την στάση της αντιπολίτευσης που δεν προάγει την απαραίτητη συναίνεση για να σώσουμε από κοινού την χώρα».
    Γι΄ αυτό και η πολιτική και οι πολιτικοί όλων των επιπέδων έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή