Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο λαϊκιστής, λαϊκίζει...

Φυσικά και τον ξέρουμε τον κύριο Γρετζελιά. Πολιτική φούσκα ήταν, είναι και, φυσικά, θα παραμείνει. Χθες, διένειμε ανακοίνωσή του με την οποία ζητεί νέα μείωση των δημοτικών τελών!!! Θυμίζουμε ότι ήδη η Νέα Προοπτική μείωσε τα δημοτικά τέλη για το 2011, όπως ανέφερε στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Σήμερα, ο μέγιστος των λαϊκιστών της πόλης, ο άνθρωπος που ματαίωσε τη λήψη του δανείου, με το οποίο θα πληρώνονταν οι προμηθευτές του Δήμου -οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες της πόλης μας, που περίμεναν αυτά τα
χρήματα όπως το 'μάννα' εξ ουρανού...- ζητεί νέα μείωση των δημοτικών τελών. Το βασικό του επιχείρημα (!) είναι ότι από την τρέχουσα χρονιά έχουν περισσέψει χρήματα απ΄οτα ανταποδοτικά τέλη, συνεπώς αυτά μπορούν να μειωθούν. Ράβδος στη γωνία, άρα βρέχει. Αφού κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας για να διασταυρώσουμε τα νούμερα που επικαλείται το... νούμερο 1 του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής προφανή: Ο κ. Γρετζελιάς δεν ήταν αυτός που είπε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η πόλη είναι βρώμικη, ρίχνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης στον τομέα καθαριότητας; Ο ίδιος δεν έχιεπ ει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους ότι οι υπηρεσίες του Δήμου προς τους Δημότες πρέπει να βελτιωθούν; Η αναφορά του, μάλιστα, στη "βρώμικη πόλη" είναι στην ίδια περιβόητη τοποθέτησή του, στην οποία αποκαλεί "μουσαφίρισσα" τη δήμαρχο της πόλης την οποία ο ίδιος μας επέβαλε!! Και ρωτώ εγώ, ο δυστυχής: Αντί να χρησιμοποοιηθούν τα χρήματα των ανταποδοτικών με τρόπο που να "πάψει η πόλη να είναι βρώμικη", γιατί ο μέγιστος των λαϊκιστών ζητεί τη μείωσή τους; Έλα μου ντε; Ποια άλλη δικαιολογία υπάρχει πέραν της νέας έξαρσης του μοναδικού πράγματος, στο οποίο ο κ. Γρετζελιάς έχει αξιοζήλευτες επιδόσεις: Του άκρατου λαϊκισμού.
Ακολουθεί η πρόταση του νούμερου 1 του Δημοτικού Συμβουλίου:
κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, Αγαπητοί συμπολίτες Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας,
1.- Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινα, μεταξύ των άλλων, και την σημαντική μείωση των Δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2012, ως ελάχιστη συμβολή και του Δήμου μας απέναντι σε όλους αδιάκριτα τους συμπολίτες μας που βιώνουν καθημερινά τα βάρη της λαίλαπας των φορολογικών μέτρων, των έκτακτων εισφορών και των ειδικών τελών και βαρών που με αμετροέπεια η Κυβέρνηση έλαβε και λαμβάνει χωρίς μέτρο και φειδώ , σε βάρος τους .
2.- Θεωρώ επίσης ότι για ένα τόσο σημαντικό για τους πολίτες θέμα, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα και να γνωρίζουν τις θέσεις μας πάνω σε σημαντικά ζητήματα που άμεσα τους αφορούν .
3.- Ζήτησα από την Δημοτική Αρχή την σημαντική μείωση των δημοτικών τελών έτους 2012, αφού τούτο είναι και εφικτό από τα οικονομικά στοιχεία που παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά, χωρίς βεβαίως να διακινδυνεύσει η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας, αλλά και διότι είναι επιβεβλημένο εξ’ αιτίας της κάθετης συρρίκνωσης όλων των εισοδημάτων των πολιτών κατά 25% τουλάχιστον, με το νέο μισθολόγιο και τις λοιπές επιβαρύνσεις που σταματημό δεν έχουν .
4.- Η κάθετη περιστολή όλων των περιττών δαπανών του Δήμου μας κατά το σκέλος των ανταποδοτικών τελών και όχι μόνο, αποτελεί αναγκαίο όρο χρηστής και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας , κάτω από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες .
5.- Θέλω να τονίσω και να επισημάνω ότι, όταν σήμερα οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη της καθημερινής τους επιβίωσης, εξ’ αιτίας όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορεί ο Δήμος να παραμένει απαθής και αδιάφορος. Απεναντίας τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να επιδείξει έμπρακτα τα βασικά ανθρώπινα και κοινωνικά χαρακτηριστικά του και να γίνει στη πράξη, ο ουσιαστικός αρωγός των Δημοτών και συμπαραστάτης αυτών, με όλες του τις δυνάμεις και στο μέτρο που μπορεί και πρέπει να το κάνει .
6.- Ο φετινός προϋπολογισμός των ανταποδοτικών τελών λόγω των μεγάλων αυξήσεων που έγιναν με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, παρουσιάζει και εφέτος περίσσευμα εσόδων [ βλέπετε πιο κάτω στοιχεία ] και κατά συνέπεια όχι μόνον δεν χρειάζονται αυξήσεις ή να παραμείνει στα ίδια επίπεδα συντελεστών έτους 2011, μετά την αναδίπλωση της τελευταίας στιγμής μπροστά στην άρνηση πολλών Δημοτικών Συμβούλων, αλλά πρέπει να γίνουν και σημαντικές μειώσεις των συντελεστών σε € ανά τ.μ. που ισχύουν σήμερα, αφού έτσι και αλλιώς υποχρεωτικά εκ του νόμου θα πρέπει να είναι και ισοσκελισμένος και, χωρίς να πέσει και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του .
7.- Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, σας παραθέτω συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία με βάση τους μέχρι σήμερα – 15 Νοεμβρίου 2011 – απολογισμούς των Εσόδων και των Εξόδων του προϋπολογισμού των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2011 , εκ της ανάγνωσης των οποίων και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια ή ειδική γνώση, μπορεί ο κάθε συμπολίτης μου να αντιληφθεί το πόσο η μείωση των δημοτικών τελών μπορεί να γίνει χωρίς κανένα ταμειακό πρόβλημα το έτος 2012 , αφού ήδη ο τρέχον προϋπολογισμός στο σκέλος των εσόδων – εξόδων παρουσιάζει σημαντικό ταμειακό υπόλοιπο και αναμένονται από την ΔΕΗ και τα τέλη που θα εισπράξει και θα μας αποδώσει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012 για την χρήση 2011 .
8.- Έτσι λοιπόν για να συνταχθεί ο προϋπολογισμός των Δημοτικών Τελών έτους 2012 θα πρέπει να γνωρίζουν, τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα ψηφίσουν, όσο και όλοι οι πολίτες του Δήμου μας που θα κληθούν να πληρώσουν, τόσο τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του τρέχοντος έτους 2011 [ έσοδα – έξοδα μέχρι και σήμερα ], όσο και τις πρόσθετες και επιβεβλημένες ανάγκες του επόμενου έτους 2012, για να μπορούμε με ασφάλεια να δομήσουμε τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους 2012 .
Γι’ αυτό και σας παραθέτω τα παρακάτω αριθμητικά στοιχεία, σε ειδικά κεφάλαια, για την καλύτερη κατανόηση των οικονομικών δεδομένων .
Α’.- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011
1].- Ο Συνολικός προϋπολογισμός των Ανταποδοτικών Τελών του έτους 2011 , ύστερα από τις αναμορφώσεις που υπέστη , ανήλθε στο ποσό των 4.300.000 € + 735.801,59 € ίσον 5.035.801,59 € .
2].- Τα Έσοδα στα ανταποδοτικά έτους 2011 [ μέχρι 15 Νοεμβρίου ] που εισπράχθηκαν, ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 4.025.652,55 €, το οποίο εισπράχθηκε μέσω ΔΕΗ και ένα μέρος αυτού , απευθείας από τον ίδιο τον Δήμο .
3].- Τα Έξοδα που πληρώθηκαν με εντάλματα που εκδόθηκαν και ήδη πληρώθηκαν μέχρι 15 Νοεμβρίου 2011 ανέρχονται στο ποσό των 2.856.918,66 € και υπάρχει ένα υπόλοιπο εκδοθέντων ενταλμάτων που δεν εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα, που ανέρχεται στο ποσό των 120.048,24 €, όπως επίσης και ένα άλλο προς τον Ενιαίο Σύνδεσμο [ δηλ. 6% προς χωματερή ] που ανέρχεται στο ποσό των 528.829,50 € , με αποτέλεσμα τα συνολικά έξοδα των ανταποδοτικών τελών μαζί και με την πληρωμή και της υποχρεωτικής εισφοράς μας προς τον Ενιαίο Σύνδεσμο με λογιστική τακτοποίηση, να ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 3.505.796,4 € .
4].- Διαφορά εσόδων – εξόδων . Με τα μέχρι σήμερα [15.11.2011 ] έσοδα – έξοδα σημαίνει ότι εισπράχθηκε έως τώρα από τον Δήμο μας, ως ανταποδοτικά έσοδα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, το συνολικό ποσό των 4.025.652,55 € και δαπανήθηκε ΜΟΝΟ το ποσό των 3.505.796,4 € [ μαζί με την οφειλή προς χωματερή ], ΟΠΟΤΕ ΣΗΜΕΡΑ υπάρχει στο Ταμείο του Δήμου ένα ΜΕΓΑΛΟ υπόλοιπο των ανταποδοτικών έτους 2011 , που ανέρχεται στο ποσό των + 519.856,15.- € και όλα αυτά σύμφωνα με τα παραπάνω επίσημα οικονομικά στοιχεία της ίδιας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.
5].- Επιπρόσθετα θα εισπραχθούν από τον Δήμο, μέσω της ΔΕΗ και του ιδίου του Δήμου, μέσα στο τρέχον δίμηνο 2011 και όλα εκείνα τα ποσά που ανέρχονται περίπου σε άλλες 800.000 € , τα οποία θα μας αποδοθούν για τους μήνες Νοέμβριο –Δεκέμβριο 2011 ως και η εκκαθάριση Ιανουαρίου 2012 από τις εισπράξεις που θα πραγματοποιηθούν .
6].- Με όλα τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία θα έχει ο Δήμος για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011 να διαχειριστεί τις πληρωμές που αφορούν τα ανταποδοτικά, με ένα ποσό 519.856,15.- € συν τα αναμενόμενα έσοδα που προαναφέρθηκαν των 800.000 €, ίσον 1.319.856,15.- € και θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σημαντικό υπόλοιπο της τάξης των 700.000 € περίπου από την οικονομική χρήση έτους 2011 .
7].- Εισπράχθηκε επίσης μέσω ΔΕΗ ΚΑΙ άλλο ένα σημαντικό ποσό ύψους 326.950.02 € , που είναι ο Δημοτικός Φόρος , που εισπράττεται και αυτός μέσω των ανταποδοτικών τελών [ Κωδικός Λογαριασμού 06.00.0511.001 ] .
Β’ .- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
1.- Με τα παραπάνω δεδομένα του δεκαμήνου 2011 [ 10 Νοεμβρίου 2011 ], συνάγεται ευθέως ότι :
[α] αφενός μεν οι Συντελεστές σε € ανά τ.μ. έτους 2011 είναι κατά πολύ υψηλότεροι της αναγκαίας παρεχόμενης ανταποδοτικότητας και υποχρεωτικά εκ του νόμου πρέπει να αναπροσαρμοστούν μειούμενοι προς τα κάτω και
[β] αφετέρου εγγράφηκαν το έτος 2011 στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών πολλοί κωδικοί με διάφορα υψηλά ποσά που παρ’ ότι εισπράχτηκαν από τους κατοίκους του Δήμου μας μέσω του ενιαίου Συντελεστή σε € ανά τ.μ., δεν χρησιμοποιήθηκαν καν ή κάποιοι εξ’ αυτών χρησιμοποιήθηκαν σε ελάχιστο των αναγραφομένων ποσών, με αποτέλεσμα τα ποσά αυτά να εισπραχθούν από τον Δήμο, αλλά και χωρίς να χρησιμοποιηθούν –διατεθούν – δαπανηθούν από αυτόν για την ανάγκη που προσχηματικά είχαν εγγραφεί .
2.- Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι Συντελεστές ανά τ.μ. κατοικίας ή καταστήματος το τρέχον έτος 2011 ανέρχονται στα εξής ποσά σε € ανά τ.μ.:
α] Στη Ν. Φιλαδέλφεια τα σπίτια πληρώνουν 1,55 € το τετραγωνικό μέτρο και τα καταστήματα 5,40 € το τετραγωνικό μέτρο και
β ] Στη Ν. Χαλκηδόνα τα σπίτια 1,42 € το τ.μ. και τα καταστήματα 4,22 € το τ.μ.
Γ’.- ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ :
Η Πρόταση μου για τους νέους ανά τετραγωνικό μέτρο συντελεστές έτους 2012 είναι :
A. Ενιαία Μείωση κατά -15% όλων των Συντελεστών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και στα σπίτια και στα καταστήματα Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας και
B. Το έτος 2012 να πάμε με δύο διαφορετικούς συντελεστές ανά Πόλη και ανά κατηγορία όπως ο νόμος επιτρέπει , τόσο δηλαδή σε όλες ανεξαιρέτως τις οικίες της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, όσο κα σε όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα και της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας .
Δ’.- ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ Τ.Μ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ – Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :
ΓΙΑ ΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Α].- Το Σύνολο των τ.μ. των oικιών στη Ν. Φιλαδέλφεια ανέρχεται στα 1.224.000 τ.μ. και με μειωμένο συντελεστή σε € ανά τετραγωνικό μέτρο κατά – 15 % [ δηλαδή αντί 1,55 € ] επί 1,33 € , θα πραγματοποιηθεί έσοδο εξ’ αυτής της αιτίας δηλαδή από τις οικίες, το ποσό των 1.627.920 € .
Β].- Το Σύνολο των τ.μ. των καταστημάτων στη Ν. Φιλαδέλφεια ανέρχεται στα 282.000 τ.μ. και με μειωμένο κατά -15 % συντελεστή σε € [ αντί του ποσού των 5,40 € ανά τ.μ ] επί 4,00 Ευρώ το τ.μ. , θα πραγματοποιηθεί επίσης άλλο ένα έσοδο που θα ανέλθει στο ποσό των 1.128.000 € .
Ν. Φιλαδέλφεια : Το έσοδο που θα πραγματοποιηθεί από τα ανταποδοτικά τέλη που θα εισπραχθούν από την Ν. Φιλαδέλφεια το έτος 2012 , θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 2.755.920 € .
ΓΙΑ ΤΗ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Γ].- Το σύνολο των τ.μ. των οικιών στη Ν. Χαλκηδόνα ανέρχεται στα 499.000 τ.μ. και με μειωμένο και εδώ συντελεστή σε € ανά τ.μ. κατά -15% [ αντί του 1,42 € που ισχύει σήμερα ] επί 1,20 € το τ.μ. , θα πραγματοποιηθεί έσοδο εξ’ αυτής της αιτίας δηλαδή από τις οικίες , το ποσό των 598.800 € .
Δ].- Το σύνολο των Καταστημάτων της Ν. Χαλκηδόνας ανέρχεται στα 168.000 τ.μ. και με μειωμένο συντελεστή σε € ανά τ.μ. κατά -15% [ αντί του ισχύοντος σήμερα 4,22 € ] επί 3,60 €, θα πραγματοποιηθεί και εκ της αιτίας αυτής άλλο ένα έσοδο ποσού 604.800 € .
Ν. Χαλκηδόνα: Το έσοδο που θα πραγματοποιηθεί από τα ανταποδοτικά τέλη που θα εισπραχθούν από τη Ν. Χαλκηδόνα το έτος 2012 , θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 1.203.600 € .
Ε.’- ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
Ε ].- Έτσι λοιπόν ο ενιαίος συνολικός προϋπολογισμός των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2012 για όλο τον Δήμο μας , διαμορφώνεται με βάση τα παραπάνω έσοδα και από τη Ν. Φιλαδέλφεια και από τη Ν. Χαλκηδόνα, στο συνολικό ποσό των 3.959.520 € , αντί των 4.941.300 € που προτείνεται από την Δήμαρχο, δηλαδή μειωμένος κατά το ποσό των 981.780.- € (δηλαδή μειωμένος κατά –19.87%).
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες ,
Θέλω να πιστεύω ότι, θα πρυτανεύσει η λογική της ευθύνης, της συνεργασίας, της σύνθεσης και της ενότητας μέσα από την λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων που ο νόμος προβλέπει – τα οποία δυστυχώς σήμερα δεν λειτουργούν – και οι καιροί επιβάλλουν σήμερα να υπάρξουν οι νηφάλιες εκείνες σκέψεις που θα προβληματίσουν και θα μελετήσουν υπεύθυνα την βασιμότητα των οικονομικών στοιχείων, που σημειωτέον είναι από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της Διεύθυνσης των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, για να οδηγηθούμε με σοβαρότητα και ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβουμε εκείνη την απόφαση που πρέπει και οφείλουμε να λάβουμε κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, για τους συμπολίτες μας.
Ο καθένας από εμάς ας μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα και ας αναλάβει με την ψήφο του, τις ευθύνες του, απέναντι στους συμπολίτες πολίτες μας, που μεγάλος αριθμός αυτών αδυνατεί σήμερα να αντιμετωπίσει τα βασικά, τα στοιχειώδη και άκρως αναγκαία, γιατί αυτοί οι συμπολίτες μας είναι εκείνοι που θα κληθούν το 2012 να πληρώσουν και τα δημοτικά τέλη όπως τα λοιπά χαράτσια, έκτακτες εισφορές και ειδικά τέλη .
Διατηρώ κάθε δικαίωμα, όταν τα θεσμοθετημένα όργανα έπαψαν να λειτουργούν, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως πρώην Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας, να ενημερώνω άμεσα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και να δημοσιοποιώ τις θέσεις και τις απόψεις μου σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας, προκειμένου να ενημερώνω άμεσα και τους συμπολίτες μου και, να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου, σε ό,τι καλύτερο για τον Δήμο και τους Συμπολίτες μου, που με τίμησαν και με εμπιστεύθηκαν.

7 σχόλια:

  1. Νομίζατε μερικοί ότι μετά τα Ανώγια που έχουν τον Λουδοβίκο τους η πόλη μας θα μπορούσε να μείνει πίσω; L'État, c'est moi ρε. Un roi, une foi, une loi. Moi. Après moi, le déluge. Καταλάβατε; Moi. Και, πώς να το κάνουμε, κάθε Λουδοβίκος δεν θέλει και την Madame de Pompadour του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ase pou kanei kai lathi stous ypologismous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Νέα Φιλαδέλφεια μείωσαν τα τέλη. Στη Νέα Χαλκηδόνα τα αύξησαν και δεν το αναφέρει κανείς, ούτε η κα Δήμαρχος στην ανοιχτή επιστολή της, ούτε εσύ αγαπητή "Αλήθεια" στο εισαγωγικό σου σημείωμα.
    Απορία: Η Νέα Χαλκηδόνα δεν είναι μέλος αυτού του ενιαίου Δήμου; Οπου μας συμφέρει είμαστε ένας Δήμος,(όπως π.χ. η μεταστέγαση Δημοτικών Υπηρεσιών σε Δημοτικούς χώρους της Νέας Χαλκηδόνας), όπου δεν μας συμφέρει το ξεχνάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου θυμίζω ότι σύμφωνα με τη προεκλογική ανακοίνωση της Νέας Προοπτικής τα Ανταποδοτικά δημοτικά τέλη στη Ν. Χαλκηδόνα ήταν ελλειμματικά ενώ στη Ν. Φιλαδέλφεια πλεονασματικά. Και αφού ο Καλλικράτης προβλέπει εξίσωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, θα κατέβουν οι φανέλες και θα σηκωθούν τα σώβρακα και μην ακούς κάποιους που προτείνουν να μείνουμε γυμνοί. Τα μισθώματα εξ άλλου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΝΙΑΙΟΥ δήμου βγαίνουν από κοινό ταμείο. Κοινή πλέον η τύχη, αλλά και οι τοίχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξίσωη, ναι. αγαπητέ 8:38. Αλλά όχι προς τα πάνω.
    Μισθώματα στη μεταστέγαση υπηρεσιών του ΕΝΙΑΙΟΥ Δήμου στη Νέα Χαλκηδόνα,
    δεν καταβάλλονται, διότι επί 23 χρόνια η Διοίκηση Παπαμικρούλη φρόντισε να δημιουργήσει περιουσιακά στοιχεία. Επομένως, το ταμείο του ενιαίου Δήμου μόνο όφελος έχει απ' αυτή τη μεταστέγαση.
    Βεβαίως πλέον είναι κοινή η τύχη, αλλά όχι επιλεκτικά. Πρέπει να μας διδάσκει το καλό παρελθόν, να μη το ξεχνάμε, να το εκτιμάμε, και να προσπαθούμε να το αντιγράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκειμένου για τα δημοτικά τέλη το αν εξίσωση είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω προκύπτει απ τους αριθμούς. Αν επιδιώκουμε εξίσωση προς τα κάτω πρέπει να αναζητήσουμε μεθόδους που θα μας δώσουν μικρότερο συνολικό κόστος. Και ο μεν κ. Παπαμικρούλης φρόντισε να δημιουργήσει περιουσιακά στοιχεία στο δήμο Ν.Χ., ο δε κ. Κόντος φρόντισε να αυξήσει υπέρογκα τα δημοτικά τέλη στο δήμο Ν.Φ χωρίς να αυξήσει αλλά ούτε και να εκμεταλλευθεί τα περιουσιακά στοιχεία που άφησαν οι προηγούμενοι. Έτσι, ο ΕΝΙΑΙΟΣ δήμος «εισπράττει» τα αποτελέσματα των ενεργειών του κ. Παπαμικρούλη και «πληρώνει» τα αποτελέσματα των ενεργειών του κ. Κόντου. Για να διδαχθούμε από το παρελθόν πρέπει να το γνωρίζουμε αλλά και να θέλουμε. Δεν βλέπω σε τι διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή