Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τέτοιες πρωτοβουλίες χρειαζόμαστε, κυρία Δήμαρχε!

Το διάβασα στο Διαδίκτυο και ζήλεψα, για να πω την αλήθεια. Θα μπορούσαμε κι εμείς, εδώ, να πάρουμε τέτοιες αληθινά χρήσιμες πρωτοβουλίες. Που να έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Αλλά εμείς εδώ, εξαντλούμαστε στα αλληλομαχαιρώματα ανάμεσα στα μέλη της πάλαι ποτέ πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε... πού χρόνος για τέτοια. Δυστυχώς... Δείτε την είδηση: Ξεκίνησε το πρόγραμμα
δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίας στο δήμο Σοφάδων στην Καρδίτσα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας θα βρίσκεται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης των Σοφάδων για να υποδεχτεί όλες τις γυναίκες που θα πάνε να κάνουν την εξέταση.

Σε όσες γυναίκες εξεταστούν και κριθεί απαραίτητη η πραγματοποίηση συμπληρωματικών εξετάσεων θα τους δοθεί η δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην Αθήνα δωρεάν.

Αυτή η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

14 σχόλια:

  1. Κύριε Διαμαντή είστε ελαφρά απληροφόρητος. Αυτή η δουλειά γίνονταν δωρεάν στα δημοτικά μας ιατρεία από εθελοντές γιατρούς σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», το οποίο είχε προσφερθεί να κάνει στις συνδημότισσές μας μέχρι 30 ΤΕΣΤ-ΠΑΠ το μήνα. Αλλά εμείς εδώ πήραμε αληθινά χρήσιμες πρωτοβουλίες που να είχαν ακόμα πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Η Δημοτική αρχή του κ. Σ. Κόντου με αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών την κα Ρούλα Κοσμά ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ. Αυτό ήταν το ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ του κ. Σ. Κόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί απληροφόρητος; Το ζήτημα των δημοτικών ιατρείων ήταν βασικό θέμα και στην περσινή προεκλογική περίοδο την οποία κάλυψα μέρα- μέρα. Δοθέντος ότι σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες παροχές στους δημότες, προτείνω ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών. Το απληροφόρητος δεν το καταλαβαίνω, αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν μιλάμε για την πρωτοβουλία να μην έχεις δημοτικά ιατρεία και να δημιουργείς, αλλά για την πρωτοβουλία να έχεις και να τα κλείνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως το ΙΚΑ απαγορευσε την συνταγογραφηση στα ιατρεία και για αυτο δεν είχαν λόγο ύπαρξης. Εξάλλου γιατι οι ασφαλισμενοι του ΙΚΑ να μην πηγαίνουν στο ΙΚΑ; Τους απόρους τους δεχόταν το ΙΚΑ, για ποια κατηγορία πολιτών ήταν λοιπόν τα ιατρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγανακτισμένε δεν κάνεις με την παρέα σου μια βολτίτσα στο ιντερνέτ να δείτε τι γίνεται με τα δημοτικά ιατρεία; Απλό: πληκτρολογείς «δημοτικά ιατρεία» και είσαι μέσα. Είσαι αγανακτισμένος με τους δεκάδες ηλίθιους δημάρχους που έφτιαξαν ή διατήρησαν τα ιατρεία των δήμων τους και προσπαθούν να τα βελτιώσουν και επεκτείνουν ή με τον μοναδικό έξυπνο που τάχε και τάκλεισε; Βρε μήπως έχει δίκιο ο Πάγκαλος; Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πείτε όλη την αλήθεια!

    Κανένας Κόντος και καμία Κοσμά δεν έκλεισε τα Δημοτικά Ιατρεία..

    Οι Εθελοντές ιατροί, όλοι φίλοι/συνάδελφοι του κ. Αδαμόπουλου, όταν αυτός δεν επανεξελέγη Δήμαρχος, σκόρπισαν στα πέρατα της Οικουμένης!

    Με ποιούς γιατρούς λοιπόν θα λειτουργούσαν τα Δημοτικά Ιατρεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Αναστασιάδης αν και συν/χος είχε πάρει άδεια από το ΙΚΑ και συνταγογραφούσε κανονικά στα δημοτικά ιατρεία και αν και είχε συμφωνήσει προεκλογικά με τον κ. Κόντο να αναλάβει τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και να αναπτύξει πλήρως τα δημοτικά ιατρεία! Απλώς ο κ. Κόντος για συγκεκριμένους... λόγους δεν ήθελε μια τέτοια εξέλιξη με αποτέλεσμα να τα διαλύσει!
    Αλλά η πρακτική του κ. Κόντου να διαλύει και να συρρικνώνει είναι γνωστή από τον καιρό που ήταν πρόεδρος του Ιωνικού όταν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έκλεισε σειρά τμημάτων του συλλόγου μη αντιλαμβανόμενος ότι ο προορισμός του ερασιτεχνικού σωματείου είναι διάφορος της ιδιωτικής επιχείρησης! Καταστροφικός υπήρξε και στον δήμο διαλύοντας στην ουσία την δημοτική συγκοινωνία, περιορίζοντας την δραστηριότητα του Πνευματικού κέντρου, πουλώντας τα δυο πούλμαν ενώ αμέσως μετά από τότε νοικιάζουμε για να μεταφέρουμε τους μαθητές του 1ου δημοτικού ή για μπάνια εκδρομές του ΚΑΠΗ κλπ.
    Από την άλλη με γνήσια αντίληψη καρεκλοκενταύρου που νέμεται το δημόσιο χρήμα έκανε σπατάλες αγοράζοντας μαζικά αυτοκίνητα που δεν είχε προσωπικό να χρησιμοποιήσει, ανακατασκεύαζε κατασκευασμένες πλατείες, ξανάστρωνε μαζικά στρωμένους δρόμους, ξερίζωνε υγιή φυτά δεκαετιών φυτεύοντας στην θέση τους άλλα και όλα αυτά με δάνεια! Είχε μια απίστευτη ικανότητα να κάνει ότι απίθανο βάζει ο νους του πολίτη πάντα με δημόσιο και δανεικό χρήμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήρα ένα οδηγό αγοράς της πόλης και μέτρησα πάνω από 100 γιατρούς και 20 οδοντίατρους. Όλους τους είχε στο τσεπάκι του ο Αδαμόπουλος; Τι δήμαρχος ήταν ο Κόντος που δεν είχε δέκα δικούς του γιατρούς να λειτουργήσει τα δημοτικά ιατρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ligmenos einai o Kontos Xaireta moy ton platano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως κι ο «γιατρός» κατέβηκε για να μη βγεί. Λές νάταν Αδαμοπουλικός και ο «γιατρός»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γνωρίζετε πως χωρίς απόφαση ΔΣ που άλλωστε δεν θα μπορούσε να παρθεί, οι γιατροί μας για τα ιατρεία τους πληρώνουν δημοτικά τέλη όσο και τα σπίτια, σε αντίθεση με όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους που πληρώνουν κανονικά τέλη για επαγγελματικούς χώρους;! Και να πεις δεν κονομάνε...
    Υπάρχει κανείς τώρα που γίνεται δημόσια γνωστό που θα τους βάλει στην θέση τους ή όλοι θα συνεχίσουν να κάνουν πως δεν γνωρίζουν και δεν άκουσαν;
    Για να δω παλικάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4:38
    Η μπάλα στην εξέδρα. Η πολλή TV βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή