Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα

1785: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους Ιδρυτές - Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του, εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των Η.Π.Α. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.


1821: Αρχίζει η διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο). Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.


1825: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη και τον Οίκο Ρικάρδο, το δεύτερο δάνειο της Ανεξαρτησίας, ύψους 2.000.000 λιρών Αγγλίας.


1848: Ο αμερικανός συγγραφέας Χένρι Ντέιβιντ Θόρο παραδίδει στον εκδότη του τα χειρόγραφα του δοκιμίου του «Πολιτική Ανυπακοή», που άσκησε μεγάλη επιρροή σε πολιτικούς ηγέτες, όπως ο Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

1921: Γεννιέται ο Ακίο Μορίτα, ιάπωνας επιχειρηματίας, συνιδρυτής της κολοσσιαίας ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρονικών SONY.


1955: Γεννιέται ο Έντβαρντ Λόντεβαϊκ Βαν Άλεν, γνωστότερος ως Έντι Βαν Άλεν, ολλανδοαμερικανός βιρτουόζος της κιθάρας και ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος που φέρει το όνομά του.

1970: Οι Σάιμον και Γκαρφάνκελ κυκλοφορούν το κλασσικό, πλέον, άλμπουμ τους «Bridge Over Troubled Water», που είναι και το κύκνειο άσμα της συνεργασίας τους.

1977: Φεύγει από τη ζωή ο Φιλοποίμην Φίνος, κινηματογραφικός παραγωγός, ιδρυτής της «Φίνος Φιλμς».


1996: Κρίση στα Ίμια: Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των βραχονησίδων από τους Τούρκους, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.


3 σχόλια:

  1. Επειδή η ιστορία διδάσκει πολλά, παρατηρώ σε κάθε "Σαν Σήμερα" ότι πάντα υπάρχει η σύναψη δανείου ή μιας συμφωνίας με γερμανική εταιρεία. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    Επίσης, αν θεωρήσουμε ότι συνήθως η φωτό που μπαίνει αφορά το πιό σπουδαίο θέμα, νομίζω ότι πιο σημαντικό είναι η κρίση στα Ίμια από το αν θα γίνονταν σύμβολο της Αμερικής η γαλοπούλα ή ο αετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος των 1.43μμ
    χαχαχα πολύ καλή η παρατήρηση για τα δάνεια, εξαιρετικά πετυχημένη. Για το άλλο, όχι, δεν ισχύει ότι η φωτο είναι του πιο σημαντικού θέματος. Άλλωστε η σημασία κάθε θέματος είναι εξαιρετικά υποκειμενική υπόθεση. Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παπαφλέσσας είπε αυτά που είπε στη σύσκεψη της Βοστίτσας. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός πόσοι ξέρουν ότι στην ίδια σύσκεψη αντιτέθηκε σφόδρα στην έναρξη της επανάστασης και μόνον όταν ξεπεράστηκε από τα ίδια τα γεγονότα "αναγκάστηκε" να προσχωρήσει στο επαναστατικό κίνημα; Αυτό να έχουν κατά νου όσοι "παραμυθάδες" δίδασκαν πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πατριαρχείου και του Κλήρου στην επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή