Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μνήμες 2011: Στον "Κένταυρο" έλαμψε η αλήθεια...

Ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Αποστολάκη έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα, μετά την εκλογή- θρίλερ της πρώτης Κυριακής με την οριακή επικράτηση και τη συμμεετοχή στον Β! γύρο του Χάρη Τομπούλογλου σε βάρος του Σταύρου Κόντου. Πλέον, η "Νέα Προοπτική" καλείται να διαχειριστεί χωρίς τον ιδρυτή της, την πρωτιά της πρώτης Κυριακής και να επικρατήσει της "Καλημέρα Όμορφη Πόλη", αλλά χωρίς την ισχυρή παρουσία του Αποστολάκη. Ήδη από την
ίδια βραδιά του χαμού του Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας, είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται φιλοδοξίες των "δελφίνων" στον πεζόδρομο της Δεκελείας. Περισσότερα από 4 στελέχη της "Νέας Προοπτικής" είχαν δείξει καθαρά ότι ενδιαφέρονται να διαδεχθούν τον Αποστολάκη. Ωστόσο, περίμεναν την κηδεία του εκλιπόντος για να διαμορφώσουν την τελική τους στάση. Παράλληλα, άλλωστε, έπρεπε να υπάρξει μια απόφαση μόνο των δημοτικών συμβούλων της Νέας Χαλκηδόνας για το πρόσωπο που θα διαδεχόταν τον Αποστολάκη στη θέση του Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας για τις περίπου 40 ημέρες που απέμεναν ως το τέλος του χρόνου και τη δημιουργία του νέου Δήμου.
Αυτό που περίμεναν όλοι, την κηδεία του Αποστολάκη,δεν περίμενε ο Παντελής Γρετζελιάς που σχεδίασε τη συγκέντρωση των "δικών" του (κατά την πάγια τακτική του) ανθρώπων στον "Κένταυρο". Ο σχεδιασμός έγινε πριν κηδευτεί ο Αποστολάκης, απλώς η συγκέντρωση αναβλήθηκε για μετά την κηδεία. Εκεί μετείχαν οι γνωστοί υποστηρικτές του Παντελή Γρετζελιά, αλλά και κεντρικά ΠΑΣΟΚικά στελέχη, όπως ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης, που έπαιζε κεντρικό ρόλο στη διαδοχή του Αποστολάκη. Εκεί ο Π. Γρετζελιάς ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι θεωρεί πως ο ίδιος είναι ο φυσικός διάδοχος του Αποστολάκη, αλλά πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω προκειμένου να κερδηθούν οι εκλογές. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε την ξεκάθαρη δήλωση του Π. Γρετζελιά ότι ο ίδιος ΕΠΡΕΠΕ να είναι ο ηγέτης της "Νέας Προοπτικής" αλλά σε μια επίδειξη... μεγαθυμίας έκανε πίσω για να διασφαλιστεί η νίκη του συνδυασμού. Έτσι εξηγείται πλήρως η υπονομευτική του δράση καθ' όλο το 2011. (συνεχίζεται)

8 σχόλια:

  1. Ο "μουσάτος" έκανε πίσω σίγουρα όχι από μεγαθυμία (δεν φημίζεται για κάτι τέτοιο) αλλά γιατί ήθελε να αποφύγει το κάζο της ήττας. Βέβαια δεν υπολόγισε το μεγάλο δώρο που πρόσφερε στη "Νέα Προοπτική" η... Espresso της πόλης, με τον εντελώς λάθος και βλακώδη τρόπο που στήριξε τον Χαρούλη. Αν το ήξερε, δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να κινήσει διαδικασίες εκλογής εντός Ν.Π. Απλά θα έβαζε τον εαυτό του επικεφαλής με το επιχείρημα των 1500 σταυρών και όλοι οι υπόλοιποι θα καθόντουσαν κλαρίνο. Απλά πράγματα. Κανένας μα κανένας δεν είχε το ειδικό βάρος να μπει επικεφαλής στην Ν.Π. Μπορεί να είναι ό,τι είναι ο μουσάτος, αλλά το ειδικό του βάρος δεν το πλησιάζει κανένας μέσα στην παράταξη αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παραποιηενα και ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
    ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ , ΜΑΥΡΑΚΗ, ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
    (ΟΙ 4 ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010)
    ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΘΕΜΙΤΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ,
    ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ!
    Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ,ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ...(ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ7 Ιανουαρίου 2012 στις 9:30 μ.μ.

    ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αμα τοξερε κι ο Καραβίας δέσαμε. έτσι εξηγηται η καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, τώρα που ανέλαβε τον ενιαίο ο Καραβίας θυμηθήκατε να τον θάψετε. Ο Παντελής άλλαξε γνώμη Τρίτη απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πραγματικότητα είναι πως ο κόσμος και στις δυο πόλεις θα ψήφιζε όποιον κι αν αναπλήρωνε τον αείμνηστο με αντίπαλο τον Τομπούλογλου!
    Όποιος κουβέντιαζε στις πόλεις μας με απλό κόσμο που εκφραζόταν ελεύθερα... γνώριζε ότι για... συγκεκριμένους λόγους δεν θα ψήφιζαν Χάρη που στην Χαλκηδόνα ήταν πρόσθετα και το πολιτικό ιστορικό του! Μάλιστα όσοι δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να ψηφίσουν Νέα Προοπτική αλλά ούτε Χάρη δήλωναν και έπραξαν αποχή από την ψηφοφορία!
    Το συμπέρασμα είναι πως για λόγους νομής της εξουσίας και επειδή δεν σήκωνε αναβολή η επιλογή του επικεφαλής όλοι οι σύμβουλοι θα έκαναν πίσω όταν με πλειοψηφία εκλεγόταν! Το πιθανότερο ήταν ότι θα διάλεγαν τον έχοντα λιγότερες πιθανότητες να μακροημερεύεσει στο αξίωμα όπως κάποτε έγινε με τον Παπαμικρούλη ασχέτως αν τότε πήγε πιο μακριά από κάθε λογική...
    Άρα Γρετζελιάς δεν θα εκλεγόταν με τίποτα και επειδή το γνώριζε πρότεινε την χήρα η οποία ήταν και κατά την γνώμη μου είναι του χεριού καθενός...
    Μοναδική περίπτωση να κέρδιζε ο Χάρης ήταν να ερχόταν φυτευτός κάποιος πολιτικός από αλλού τύπου Καραβασίλη ο οποίος έγινε υφυπουργός επειδή προηγουμένως φρόντισε να γίνει κολλητός της Λιάνη! Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως κανείς δεν τον αξιολογεί ούτε για κοινοτάρχη γι΄ αυτό και παρά τις απεγνωσμένες του προσπάθειες να βρεθεί σε κάποιο πόστο δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @9.08, αυτά να τα αφήσετε γιατί θα αρχίσω να παίρνω συνεντεύξεις από παρευρεθέντες. Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή