Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αδιέξοδο...

Έχει λυσσάξει η ομαδούλα των αποστατών, για το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνονται αποφάσεις που υπερψηφίζονται από την ομάδα της Δημάρχου και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Η συμπόρευση αυτή, που ούτε μόνιμη είναι, ούτε συνολική σε όλα τα θέματα, έχει ενοχλήσει όσους επενδύουν στην κατάρρευση του Δήμου. Παράλληλα εξασφαλίζει τη στοιχειώδη, έστω, λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και τέλος, εξυπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες των
επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που δίνουν προς τα έξω την εικόνα του ισχυρού που καθορίζει τις εξελίξεις. Αυτό αφορά κυρίως το Χάρη Τομπούλογλου και το Σταύρο Κόντο.

Ωστόσο, η ανεπάρκεια της διοίκησης δεν λύνει τα προβλήματα του δημότη. Ο τρίτος όροφος του Δημαρχείου δείχνει να κοιμάται. Αδυνατεί να παρακολουθήσει τα "θέλω" του δημότη, αναλώνεται σε παραπολιτικές δράσεις ελάχιστης σημασίας, μεγαλοποιεί την εκπλήρωση των ελαχίστων πραγμάτων που κάνει, και θεωρεί ότι αυτά τα ελάχιστα ικανοποιούν την τοπική κοινωνία.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης που ανεξήγητα τηρεί η Δημοτική Αρχή, είναι η εικόνα του Δήμου στην κοινωνία να είναι η χειρότερη δυνατή. Οι κάτοικοι της πόλης πια δεν ελπίζουν στο Δήμο. Κι αυτό το εισπράττει, φυσικά, η Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου. Η εικόνα που έχουν οι υπάλληλοι του Δήμου για τη διοίκηση δεν γράφεται εδώ, γιατί αυτά που ακούγονται στους διαδρόμους του Δημαρχείου αδυνατούμε να τα αναπαράγουμε εδώ. Αποπνέουν όμως μια εικόνα πλήρους απαξίωσης και έλλειψης σοβαρότητας.

Εμείς εδώ ανυποχώρητα στηρίξαμε την Έφη Γαϊτανά για δυο κυρίως λόγους: Πρώτον, διότι αυτή ήταν η κυρίαρχη ψήφος του λαού το Νοέμβριο του 2010. Και δεύτερον διότι δέχθηκε μια ύπουλη και λυσσαλέα επίθεση από την ομαδούλα των αποστατών, με επικεφαλής αυτόν που την ενέπλεξε στην υπόθεση "διαδοχή του Γιώργου Αποστολάκη". Ωστόσο, την προβληματική, ως απαράδεκτη εικόνα που δίνει η διοίκηση του Δήμου στην τοπική κοινωνία είναι υποχρέωσή μας να την αναδείξουμε και να πιέσουμε για λύσεις. Κυρία Γαϊτανά, ένας χρόνος στη θέση της Δημάρχου είναι πολύ διάστημα, έπρεπε να έχουμε δει χειροπιαστά αποτελέσματα. Κι αυτά που έχουμε δει ως σήμερα, είναι εξαιρετικά λίγα, είναι ανησυχητικά ισχνά, είναι προβληματικά για τους δημότες. Η υπομονή της τοπικής κοινωνίας για τη διοίκησή σας εξαντλείται. Και δεν παίρνετε καμία παράταση, μόνο και μόνο επειδή καταφέρατε να περνάτε μερικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ξυπνήστε, επιτέλους, εκεί στο Δημαρχείο!

9 σχόλια:

  1. Όπως το είπες. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από αυτούς τους καραγκιόζηδες (πολύ ελαφριά έκφραση, ΠΟΛΥ ΑΝΩΔΥΝΗ) του Δήμου.
    Ναι, είχε πλημμυρίσει το σπίτι μου στη Νέα Χαλκηδόνα, και πήγα στο Δήμο, στον αντιδήμαρχο τότε Χωρινό, και καταθέσαμε εγγράφως τα γεγονότα. Και ναι, ο Χωρινός μας είπε τα αμίμητα "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; εγώ συμμάζεψα τον Κηφισό! Μη φοβάσαι για τίποτα." Και μετά είπε στη γραμματέα του "κανόνισε μου μια ημερομηνία για την επόμενη εβδομάδα, θα πάμε όλοι με τις γαλότσες μέσα στον Ποδονίφτη και θα εξετάσουμε την κατάσταση". Χαχαχα.
    Πολιτικοί ρε παιδί μου, γεμάτοι αέρα. Μπαλόνια σκέτα.
    Και μετά από μια εβδομάδα παραιτήθηκε!
    Και πήραμε τηλέφωνο στο Δήμο και μας είπαν "δεν έχουμε τώρα αντιδήμαρχο να ασχοληθεί μαζί σας, θα σας ενημερώσουμε εμείς όταν μπορέσουμε".
    Και όταν ξαναπήραμε μετά από ένα μήνα, μας είπαν εκνευρισμένοι "μην ξαναπάρετε! Θα σας πάρουμε εμείς." Και κάτι ακόμα μας είπαν, ακούστε το: "Την έχετε δει την πολυκατοικία στη Νέα Χαλκηδόνα, κοντά στη γέφυρα της Χαλκίδος, που κρέμεται στο ποτάμι, αφού έχει καταρρεύσει ο δρόμος, επίσης από πλημμύρα; Ε, αυτοί εδώ και 5 χρόνια ζητούν να γίνει κάτι, και δεν έχει γίνει τίποτα. Εσείς έχετε την άποψη πως θα είστε πιο τυχεροί;"
    Ρημάδι. Σκορποχώρι. Μηδενικά.
    Τι να τους σύρω;! Τι να πω; Απλώς ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ πως είναι ικανοί για ΤΙΠΟΤΑ, ενώ είμαι σίγουρος πως είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ για όλα!
    Τι κάνω τώρα; Πήγα και ασφάλισα το σπίτι, και πληρώνω κάθε χρόνο, ώστε να είμαι ήσυχος τουλάχιστον πως θα αποζημιωθώ αν ξανά-πλημμυρίσω, λόγω της απραξίας των ανθρώπων του Δήμου. Άχρηστοι και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

    Κώστας Γκαζής
    Νέα Χαλκηδόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ησυχάστε κύριε Γκαζή, τώρα που ανέλαβε ο κ. Κανταρέλης θα λυθούν όλα...
    Είμαι βέβαιος γιατί γράφει πολύ ωραίες δηλώσεις
    στα... παλιά του τα παπούτσια! Ε, δεν μπορεί κάτι θα κάνει άμεσα να σας σώσει κι άμα... μου γράφετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ώστε γίνεστε... κι εσείς δυσαρεστημένος κ. Διαμαντή! Κρίμα γιατί με την μέχρι τώρα αρθρογραφία σας, σας εκτιμούσαμε στην οικογένεια μας...
    Εσείς θα ξέρετε καλύτερα τι πρέπει να κάνετε...
    Για σας και αντίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς εσείς αγαπητέ τα βρίσκετε όλα ρολόι και δεν αισθάνεσθε την ανάγκη να πιέσετε τη Δημοτική αρχή για κάτι καλύτερο. Η μήπως δεν αισθάνεσθε την ανάγκη να... πιεστείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ν' αφήσουν τα τσιπουράδικα και τις καφετέριες και να πάνε -τουλάχιστον- να καθαρίσουν τη Πλατεία Πατριάρχου, που το νερό στο συντριβάνι, έχει γίνει ΕΛΟΣ.
    Αλλά βέβαια, τί ζητάμε από ανθρώπους που μόνο να εισπράττουν ξέρουν και όχι να προσφέρουν, ως έχουν υποχρέωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασφαλώς και δεν είναι όλα ρολόι αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά που ξαφνικά μας τα γράφετε! Ούτε ο κορυφαίος υπονομευτής της δημάρχου δεν έχει ισχυριστεί τέτοια πράγματα που αποδίδετε... Τι σας έκανε τόσο να αλλάξετε γνώμη για την δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της πόλης; Μήπως ο διορισμός Κανταρέλη στην θέση του αντιδημάρχου που δημοσιεύσατε με δυο μέρες καθυστέρηση; Έπρεπε δηλαδή να είναι όλοι Νεοδημοκράτες ή της επιλογής σας; Μάλλον κάτι καταλάβατε λάθος... Δεν έχει σημασία όμως γιατί εσείς θα αλλάξετε γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @11.40
    Μην πίνετε άλλο, αγαπητέ. Σας πειράζει, δεν το βλέπετε; Διότι, αν μου λέτε ότι με ενόχλησε ο διορισμός Καντερέλη επειδή είναι... ΠΑΣΟΚ, κι επίσης μου λέτε ότι είδατε την είδηση με δυο μέρες καθυστέρηση, μάλλον από το... Λουκιδέλη βγήκατε... Αν ήσασταν νηφάλιος, θα σας ρωτούσα τι από αυτά που γράφω δεν ισχύει, αλλά προδήλως δεν είστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @11.40
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο είναι ή δεν είναι τίτλος τιμής το να είσαι νεοδημοκράτης ή κουκουέ ή συριζέος κλπ.

      Διαγραφή